• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Latest driver and firmware for ASMedia ASM106x series

navigatoras

New Member
Joined
Jul 4, 2022
Messages
2 (0.00/day)

Boombastik I've noticed that the only change for flashing the firmware is the syntax of flash command in the ahci.bat. I'm gonna try later and I'll come back

***edit: oh sorry, it's including the 106spi.exe
 
Last edited:

lp989

New Member
Joined
Aug 12, 2022
Messages
1 (0.00/day)
Location
Germany
because I connect a 20-port controller and they all work fine but I connect the second controller and it doesn't start because the image freezes when the computer starts

I see that it shows me the 2 cards and takes the disks but after that the image is frozen, just in case I ask, do I have to update the driver and firmware?
Hi Federico, I have the same issue when I added the 2nd ASM1064 20-port sata card. The strange thing is, yesterday it worked fine, today I got the latest W10 Updates and since then it either stays on the boot-up screen of the board or shows the screen like yours. I see yours are also different firmware versions, maybe that's the problem. Did you get any further?
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
7,136 (1.04/day)
Location
Stuck somewhere in the 80's Jpop era....
System Name Lynni PS \ Lenowo TwinkPad L14 G2
Processor AMD Ryzen 7 7700 Raphael \ i5-1135G7 Tiger Lake-U
Motherboard ASRock B650M PG Riptide Bios v. 2.02 AMD AGESA 1.1.0.0 \ Lenowo BDPLANAR Bios 1.68
Cooling Noctua NH-D15 Chromax.Black (Only middle fan) \ Lenowo C-267C-2
Memory G.Skill Flare X5 2x16GB DDR5 6000MHZ CL36-36-36-96 AMD EXPO \ Willk Elektronik 2x16GB 2666MHZ CL17
Video Card(s) Asus GeForce RTX™ 4070 Dual OC GPU: 2325-2355 MEM: 1462| Intel® Iris® Xe Graphics
Storage Gigabyte M30 1TB|Sabrent Rocket 2TB| HDD: 10TB|1TB \ WD RED SN700 1TB
Display(s) LG UltraGear 27GP850-B 1440p@165Hz | LG 48CX OLED 4K HDR | Innolux 14" 1080p
Case Asus Prime AP201 White Mesh | Lenowo L14 G2 chassis
Audio Device(s) Steelseries Arctis Pro Wireless
Power Supply Be Quiet! Pure Power 12 M 750W Goldie | 65W
Mouse Logitech G305 Lightspeedy Wireless | Lenowo TouchPad & Logitech G305
Keyboard Akko 3108 DS Horizon V2 Cream Yellow | L14 G2 UK Lumi
Software Win11 Pro 23H2 UK
Benchmark Scores 3DMARK: https://www.3dmark.com/3dm/89434432? GPU-Z: https://www.techpowerup.com/gpuz/details/v3zbr
Hi Federico, I have the same issue when I added the 2nd ASM1064 20-port sata card. The strange thing is, yesterday it worked fine, today I got the latest W10 Updates and since then it either stays on the boot-up screen of the board or shows the screen like yours. I see yours are also different firmware versions, maybe that's the problem. Did you get any further?

When you get Windows 10 booted have you tired to remove the device in device manager with the software and set Windows to not install drivers automatically so you can keep the driver that worked?

What 10 port sata card are you talking about?
 

federico75

New Member
Joined
May 9, 2022
Messages
4 (0.01/day)
When you get Windows 10 booted have you tired to remove the device in device manager with the software and set Windows to not install drivers automatically so you can keep the driver that worked?

What 10 port sata card are you talking about?
‎Hello good morning, the only way I found so far to take the two 20-port sata cards, is to turn on the computer with the power cables of the hard drive disconnected and let it start normally until windows and just there I connect the power cable to the rigid disk and that way I take the two 20-port sata cards and all the rigid disks‎
 
Last edited by a moderator:

ro13

New Member
Joined
May 8, 2022
Messages
5 (0.01/day)
Driver v3.3.5.0 from 6/2020

is it the last driver at the moment?
 

The_Mole_UK

New Member
Joined
Apr 17, 2022
Messages
9 (0.01/day)
@navigatoras For the firmware asm1061
1)create a bootable usb disk (for example rufus)
2)unzip the folder i attached and put the four files in the usb stick root folder.
3)boot the pc from usb and write this command: AHCI.bat (please disable secure boot as we need to run in dos environment)
5) the firmware will updated to the new 4.27 (is the same that The_Mole_UK attached without his mod as not needed)
If you say so. My PC/1061 card has worked fine ever since. No more issues, no more BSOD and easier to flash. Done my bit, each to their own...
(Changing the graphics card to a more Windows 10 friendly one helped too + redoing the heatsink)

The changes I made are because 4.27 is not clear which card it is for and second so that people know it is the last one for the 1061 (not 106x/1062) card. There are also a couple of versions of 4.27. Mine also flashes from Windows 10, so wrong there - but yes, if you want to install from a fiddlier DOS USBF, it will work that way too with a DOS installer. I borrowed the Windows installer from another BIOS revision.

- v3.3.3.0/v3.3.3.5 had issues with my 1061 card. This driver is meant for 1062 only as far as I can tell (or it was my graphics card as well having an issue). I use the one supplied with no issues therefore...

>Driver v3.3.5.0 from 6/2020
>is it the last driver at the moment?
This driver I assume by the number is for 1062 not 106x/1061. NOTE: 106x/1061 most likely won't like it... If your card is 1062 then, maybe it's for you! Try it and see if get BSOD...

My 'unnecessarily tweaked' BIOS v5.00 says 1061 in it, v4.27 says 106x which is incorrect... I made these changes to try and make it clear it is for 1061 card ONLY and the last one with the right name on a site full of other v4.27, v4.23, v3.29 or whatever they state...

Read my previous post below, written a while ago now (or ask Boombastik)... My posts explain what I did anyway...

Previous post:
THIS BIOS IS FOR 1061 CARDS. 106x is not 1061/1062 even if the manufacturer originally planned that...

Very nice, but is there a changelog, and also how does one flash this firmware?
3rd image. Is self-explanatory. Select BIOS and flash it. Reboot after...

Change Log
- This is one of the 4.27 BIOS versions. Integration with the motherboard BIOS seems more stable than the previous BIOS that came with the card.
- Incorrect 106x in BIOS boot string changed to say 1061. >>>IT IS NOT FOR 106x/1062<<<
- v4.27 changed to v5.00 to show this package is the last BIOS, when on a site full of other v4.27, v4.23, v3.29 or whatever they state...
- Driver that works with this card is supplied. But if I recall, was also found by Windows Update.
- v3.3.3.0/v3.3.3.5 had issues with my 1061 card. This driver is meant for 1062 only as far as I can tell (or it was my graphics card as well having an issue).
- I use the one supplied with no real issues / ro13 below says he is using v3.3.5.0. If v3.3.5.0 seems stable, then that is likely the better one...
 
Last edited:

ro13

New Member
Joined
May 8, 2022
Messages
5 (0.01/day)
If you say so. My PC/1061 card has worked fine ever since. No more issues, no more BSOD and easier to flash. Done my bit, each to their own...
(Changing the graphics card to a more Windows 10 friendly one helped too + redoing the heatsink)

The changes I made are because 4.27 is not clear which card it is for and second so that people know it is the last one for the 1061 (not 106x/1062) card. There are also a couple of versions of 4.27. Mine also flashes from Windows 10, so wrong there - but yes, if you want to install from a fiddlier DOS USBF, it will work that way too with a DOS installer. I borrowed the Windows installer from another BIOS revision.

- v3.3.3.0/v3.3.3.5 had issues with my 1061 card. This driver is meant for 1062 only as far as I can tell (or it was my graphics card as well having an issue). I use the one supplied with no issues therefore...

>Driver v3.3.5.0 from 6/2020
>is it the last driver at the moment?
This driver I assume by the number is for 1062 not 106x/1061. NOTE: 106x/1061 most likely won't like it... If your card is 1062 then, maybe it's for you! Try it and see if get BSOD...

My 'unnecessarily tweaked' BIOS v5.00 says 1061 in it, v4.27 says 106x which is incorrect... I made these changes to try and make it clear it is for 1061 card ONLY and the last one with the right name on a site full of other v4.27, v4.23, v3.29 or whatever they state...

Read my previous post below, written a while ago now (or ask Boombastik)... My posts explain what I did anyway...

Previous post:
THIS BIOS IS FOR 1061 CARDS. 106x is not 1061/1062 even if the manufacturer originally planned that...


3rd image. Is self-explanatory. Select BIOS and flash it. Reboot after...

Change Log
This is one of the 4.27 BIOS versions.
- Incorrect 106x in BIOS boot string changed to say 1061. >>>IT IS NOT FOR 106x/1062<<<
- v4.27 changed to v5.00 to show this package is the last BIOS, when on a site full of other v4.27, v4.23, v3.29 or whatever they state...
- Driver that works with this card is supplied. But if I recall, was also found by Windows Update.
- v3.3.3.0/v3.3.3.5 had issues with my 1061 card. This driver is meant for 1062 only as far as I can tell (or it was my graphics card as well having an issue). I use the one supplied with no issues.



my as media 1061 is working fine with firmware 5.00 and driver 3.3.5.0 under windows 11.
 

The_Mole_UK

New Member
Joined
Apr 17, 2022
Messages
9 (0.01/day)
my as media 1061 is working fine with firmware 5.00 and driver 3.3.5.0 under windows 11.
Well, v5.00 is technically a 4.27, but yes, these cards still work great...
Shall try the 3.3.5.0 driver. I think my pc graphics card did not like being made to run Windows 10 and that was some of the issue.

I bought a different graphics card off eBay, redid the heatsink and ever since my PC has been stable. Even emulating an Amiga A1200 HD on it...
I have noticed my drives sometimes do an 'initialisation check-like-bar' in Windows 10 (and that could be the Windows Update driver, so, think I will try v3.3.5.0 again...
Currently, Windows 10 has been disallowed from updating drivers without asking me... :D

v3.3.5.0 might work better... Thanks. :)
 
Joined
Aug 29, 2008
Messages
88 (0.02/day)
System Name Master & Blaster & BlastFromThePast
Processor Xeon 1241v3 *103x39 | Xeon L5408 @3.2GHz | P4 2.8 GHz
Motherboard Z97 PRO-GAMER / P45-DS3R | P4MDPT
Cooling Freezer / S775 Copper / S478 Stock
Memory 16GB DDR3-2270 / 8 GB DDR2-800 / 2GB DDR PC3200
Video Card(s) Nitro RX570 8GB 1411 MHz| HD 5770 | Radeon 9600 XT 128 MB
Storage NVME 250+1TB SM2263XT | 256 GB SM2259XT | IDE 250GB
Display(s) MANY
Case SANDBLASTED
Power Supply APS-550 Cap-Modded / 350W Cap-modded
I have a card like the one on the photo and I have one bizarre bug. My intenso TOP 256GB SSD has SM2259XT controller and that causes slowdowns and neverending boot times when hooked on the ASM1061. The sata3 card works fine with any other SSD/HDD name it some BX500 clones some yeestor junk etc. Same for the SSD it works fine with onboard Intel Controllers Z97/ICH10R etc. I'm using the firmware named 4.27/ 5.00 from the_mole and had the same issues with stock. Anyone ever had same issue before with ASM1061 and knows a possible solution ? Using MS Win10 standard AHCI drivers.

*My Intenso TOP 256GB SSD has 2259XT and Sandisk BICS5 112L TLC.
 

Attachments

  • storage-asm1061-2-port-adapter.jpg
    storage-asm1061-2-port-adapter.jpg
    101.7 KB · Views: 282

The_Mole_UK

New Member
Joined
Apr 17, 2022
Messages
9 (0.01/day)
I have a card like the one on the photo and I have one bizarre bug. My intenso TOP 256GB SSD has SM2259XT controller and that causes slowdowns and neverending boot times when hooked on the ASM1061. The sata3 card works fine with any other SSD/HDD name it some BX500 clones some yeestor junk etc. Same for the SSD it works fine with onboard Intel Controllers Z97/ICH10R etc. I'm using the firmware named 4.27/ 5.00 from the_mole and had the same issues with stock. Anyone ever had same issue before with ASM1061 and knows a possible solution ? Using MS Win10 standard AHCI drivers.

*My Intenso TOP 256GB SSD has 2259XT and Sandisk BICS5 112L TLC.
Try the v3.3.5.0 drivers. See if that fixes it?
Part of my issue was graphics card.
Just make sure you uninstall the old drivers and don’t run two…
 
Joined
Aug 29, 2008
Messages
88 (0.02/day)
System Name Master & Blaster & BlastFromThePast
Processor Xeon 1241v3 *103x39 | Xeon L5408 @3.2GHz | P4 2.8 GHz
Motherboard Z97 PRO-GAMER / P45-DS3R | P4MDPT
Cooling Freezer / S775 Copper / S478 Stock
Memory 16GB DDR3-2270 / 8 GB DDR2-800 / 2GB DDR PC3200
Video Card(s) Nitro RX570 8GB 1411 MHz| HD 5770 | Radeon 9600 XT 128 MB
Storage NVME 250+1TB SM2263XT | 256 GB SM2259XT | IDE 250GB
Display(s) MANY
Case SANDBLASTED
Power Supply APS-550 Cap-Modded / 350W Cap-modded
Same behavior with v3.3.5.0 drivers, it will take ages to load Win10 and when at the desktop keyboard / mouse will work fine but the responsiveness will be with terrible delay. Hitting Windows button to shut down takes like ~5min. Everything is fine when the SSD is on the native EP45-DS3R ports or when any other SSD I use is on the ASM1061 card. It only happens when that Intenso TOP (2259XT) is installed on the ASM1061 card.
 

The_Mole_UK

New Member
Joined
Apr 17, 2022
Messages
9 (0.01/day)
Same behavior with v3.3.5.0 drivers, it will take ages to load Win10 and when at the desktop keyboard / mouse will work fine but the responsiveness will be with terrible delay. Hitting Windows button to shut down takes like ~5min. Everything is fine when the SSD is on the native EP45-DS3R ports or when any other SSD I use is on the ASM1061 card. It only happens when that Intenso TOP (2259XT) is installed on the ASM1061 card.
I would rebuild the PC in a different way then, to avoid the card.
 

MasterMorgan

New Member
Joined
Dec 9, 2022
Messages
1 (0.00/day)
@The_Mole_UK I am trying to work out which firmware to use with my card, but I am confused as to how to correctly identify them. Mine has the following hardware IDs in Device Manager:
PCI\VEN_1B21&DEV_0612&SUBSYS_10601B21&REV_02
PCI\VEN_1B21&DEV_0612&SUBSYS_10601B21
PCI\VEN_1B21&DEV_0612&CC_010601
PCI\VEN_1B21&DEV_0612&CC_0106
According to pcilookup.com this is an ASM1062, but I have flashed your firmware to it, and it seems to be working fine. You, on the other hand, say that the fw is for the 1061 only.

Can you shed some light on which card I am in possession of and which is the latest firmware for that card? Thanks a lot for you great work!
 

Xtreme85

New Member
Joined
Jan 6, 2023
Messages
1 (0.00/day)
Hi people,

i have a ASMedia 1061 Card with 10 additional ports. The Chinese sent me the card, but no driver... I tryed some driver from the web, but all causes BOSD.

Then i tried to flash firmware to "5.00" like Mole wrote, with the updater. But i get an error (see pic). I don´t know why the "host device is not ready". The card is plugged in in the mainboard and when the computer starts, it shows the card.

Can someone help me?
 

Attachments

  • error.png
    error.png
    4.4 MB · Views: 527

Muaddib

New Member
Joined
Jan 9, 2023
Messages
1 (0.00/day)
For the firmware asm1061
1)create a bootable usb disk (for example rufus)
2)unzip the folder i attached and put the four files in the usb stick root folder.
3)boot the pc from usb and write this command: AHCI.bat (please disable secure boot as we need to run in dos environment)
5) the firmware will updated to the new 4.27 (is the same that The_Mole_UK attached without his mod as not needed)

So will it fit onboard ASM1061 controller or is it for extension card based controller only?
According to the ROM size of 33 KB it looks like it's onboard/motherboard controller firmware
 
Last edited:
Joined
Oct 7, 2022
Messages
18 (0.03/day)
Location
Slovakia
System Name Dev + Gaming PC
Processor i7 10700K @4.9Ghz
Motherboard MSI MAG Z490 TOMAHAWK
Cooling Noctua NH-D15
Memory 4x8GB G.SKILL Trident Z DDR4-3200 CL14-14-14-34
Video Card(s) Zotac RTX 3070 8
Storage Samsung 970 Pro 512GB
Display(s) ASUS ROG PG258Q + AOC 24G2U/BK
Case Zalman Z11 NEO
Audio Device(s) Asus Xonar D2X, Logitech Z906
Power Supply Seasonic Prime 850W Titanium
Mouse Razer Deathadder Elite V2
Keyboard Corsair K95 Platinum
Software Windows 11
Does somebody managed to run this thing with 6 HDD-s fully stable without even one disconnection in long run? Also does it works with big disk like 16TB and above? Mine is 1061 with port multiplioer. I've flashed the firmware and installed the new driver from this site, hopefully it will work. I've almost ditched this card and bought a more expensive 1166... I owned a 2x SATA card in the past, maybe that was just 1061 without multiplier, used it for more than a year without any problem.
 

EricJH

New Member
Joined
Feb 14, 2023
Messages
3 (0.01/day)
I recently started using a Syba SD-PEX50064 controller using the ASMedia 1061 chip. I downloaded driver v3.2.3 from the topic start coz it showed up first or second with Google. Syba provided version 3.2.1 so I decided to roll with v3.2.3.

Returning to this topic I found it to be a treasure trove. Following I have two questions to ask and experiences to share.

Questions
How can I find out what firmware version my card has installed? Is there a way to make a backup of the firmware before flashing a newer firmware in case you need to revert?

Experiences
Today I installed driver v3.2.5 and until this far my Windows 10 has been running stable. I will install it on later occasion on Win 11 22h2 beta (22623.1028) and Win 11 Dev (25295.1000).

Two days before yesterday my system started acting up. My soundcard was starting to make switch noises like you get when you switch on a mic live on stage. It happened on at least two of my 3 Windows installations. Yesterday running Windows 10 the noises started to increase in frequency. Rebooting did not help. Later Windows would either not boot or when it booted it stalled and would say it could no longer communicate with the controller (there's a message I had never seen before). Resetting the motherboard BIOS to default made the issues go away and sound and system started running stable again. Today I installed driver v3.3.5.

So far everything runs stable on Windows 10 like nothing has happened.

I am on an old AMD based system with
  1. MSI 785G motherboard
  2. AMD Phenom II 925 Quad Core
  3. 12 GB RAM
  4. Sapphire RX6500XT graphics card
  5. Auzentech X-Fi Forte audio card
  6. Crucial MX500 SATA SSD (2 x )
  7. Plextor PX-128 M5 Pro SATA SSD
  8. WD 1005FBYZ
 
Last edited:

EricJH

New Member
Joined
Feb 14, 2023
Messages
3 (0.01/day)
I see I made a typo in the above. Under Experiences I wrote I installed driver v3.2.5 which of course should be v3.3.5. I can no longer edit the post. Could a friendly mod edit my post?
 

EricJH

New Member
Joined
Feb 14, 2023
Messages
3 (0.01/day)
@navigatoras For the firmware asm1061
1)create a bootable usb disk (for example rufus)
2)unzip the folder i attached and put the four files in the usb stick root folder.
3)boot the pc from usb and write this command: AHCI.bat (please disable secure boot as we need to run in dos environment)
5) the firmware will updated to the new 4.27 (is the same that The_Mole_UK attached without his mod as not needed)
Thank you so much. I followed your instructions and updated the card successfully. The BIOS went from v0.95 to v4.27. :cool:
 
Joined
Oct 7, 2022
Messages
18 (0.03/day)
Location
Slovakia
System Name Dev + Gaming PC
Processor i7 10700K @4.9Ghz
Motherboard MSI MAG Z490 TOMAHAWK
Cooling Noctua NH-D15
Memory 4x8GB G.SKILL Trident Z DDR4-3200 CL14-14-14-34
Video Card(s) Zotac RTX 3070 8
Storage Samsung 970 Pro 512GB
Display(s) ASUS ROG PG258Q + AOC 24G2U/BK
Case Zalman Z11 NEO
Audio Device(s) Asus Xonar D2X, Logitech Z906
Power Supply Seasonic Prime 850W Titanium
Mouse Razer Deathadder Elite V2
Keyboard Corsair K95 Platinum
Software Windows 11
Is somebody using this card (ASM1061) with 6 drives? I've connected 6 drives to it and getting {Delayed Write Failed} errors in Windows' system log and the system freezes. I'm really thinking about ditching this card and buying a more expensie one which doesn't use switch, because I'm already tired of experimenting with this.

Firmware and the driver has been updated to the ones which were posted here.
 
Joined
Nov 18, 2010
Messages
7,225 (1.45/day)
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor AMD RYZEN 9 5950X
Motherboard ASUS Strix X570-E
Cooling 2x 360 + 280 rads. 3x Gentle Typhoons, 3x Phanteks T30, 2x TT T140 . EK-Quantum Momentum Monoblock.
Memory 4x8GB G.SKILL Trident Z RGB F4-4133C19D-16GTZR 14-16-12-30-44
Video Card(s) Sapphire Pulse RX 7900XTX + under waterblock through Kryosheet
Storage Optane 900P[W11] + WD BLACK SN850X 4TB + 750 EVO 500GB + 1TB 980PRO[FEDORA]
Display(s) Philips PHL BDM3270 + Acer XV242Y
Case Lian Li O11 Dynamic EVO
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer BlackWidow V3 - Yellow Switch
Software FEDORA 40
Is somebody using this card (ASM1061) with 6 drives? I've connected 6 drives to it and getting {Delayed Write Failed} errors in Windows' system log and the system freezes. I'm really thinking about ditching this card and buying a more expensie one which doesn't use switch, because I'm already tired of experimenting with this.

Firmware and the driver has been updated to the ones which were posted here.

You may try your luck with newer JMB 585 based controllers. Those are very cheap.

It may be and actually it, that 6 drivers are bottleneck. 5 Drives ain't.
 
Joined
Mar 28, 2020
Messages
1 (0.00/day)
The above post is for ASMedia 1062 cards (Rev 2) not ASMedia 1061 (Rev 1) - which this post is about!
• Both ASMedia 1061 and ASMedia 1062 cards are referred to as 'ASMedia 106x SATA Controllers' (which causes the confusion) - I have fixed that problem below! :D
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firmware Update for Asmedia 1061.
----------------------------------------
Device Name: Asmedia 1061 SATA Controller Ver 5.00 AHCI Mode.
• Have amended the 'String Name' with a Hex Editor to avoid confusion and renamed Ver 4.27 as Ver 5.00.
• The default 'Asmedia 1061 SATA Controller BIOS' did not integrate with my 'motherboard BIOSes' correctly!
• NOTE: This package is for a v1 card. v2 firmware DOES NOT work with it! Think of it as Asmedia 1061 and >>NOT<< Asmedia 1062!

Device Manager.
------------------
Device Manager\Storage controllers\Microsoft Storage Spaces Controller.
---------------------------------------------------------------------------------
Driver Name: Microsoft Storage Spaces Controller
Hardware ID: Root\Spaceport
• This driver should be installed via Windows 10 Professional 21H2! Nothing else is needed!
• I have also backed up this driver! It is 64 bit.

WARNING!
------------
Asmedia ASM-106x Sata 6G controller Drivers Version 3.3.3.0
Asmedia ASM-106x Sata 6G controller Drivers Version 3.3.3.5
• These seem to install and appear fine alongside the above driver, but I had a year of the BSOD as a result!
• Uninstall these if installed in Device Manager, and remove permanently!

The Mole.
18th April 2022, 14:00.

-----
• Build 2. Fixed my incorrect spelling of Asmedia. :(
CRC32: 45B0974C
MD5: F2B636B1149351E51071646DE8545306
SHA-1: 7AB52F4902CCC51642034D97046C87E8C94A0A0F
SHA-256: C0CAF9557A486A773663B73DC9EE03B76EDB924CEC111801BA5811E7D0914D4F
Thank you! This firmware made my 4 port Asmedia 106x (I thought it was 1062 but in fact is 1061) work on my ASRock B450 Steel Legend motherboard using UEFI and fTPM.
Something I always noticed with this card is that moving files from one HDD to another (on the same card) brings the speeds to its knees. Transfering from internal motherboard ports to this card works OK.
I used 3.3.5.0 driver and it seems to work just great. Thank you!
Question: will it work with UEFI+SecureBoot+fTPM so I can use ResizableBAR and Win11?
 
Joined
Aug 19, 2010
Messages
25 (0.00/day)
Does anyone know how to dump the firmware on asmedia cards

I had an asm1166 arrive from aliexpress yesterday with a really new firmware that i would like to replicate onto my other two cards
 

Attachments

  • ASM1166.png
    ASM1166.png
    25.1 KB · Views: 391

Regeneration

NGOHQ.COM
Joined
Oct 26, 2005
Messages
3,080 (0.45/day)
Does anyone know how to dump the firmware on asmedia cards

I had an asm1166 arrive from aliexpress yesterday with a really new firmware that i would like to replicate onto my other two cards

ASM1166 is PCIe 3.0 to SATA 3 controller.

If you have a small 8-pin chip on it then it must contain the firmware and you can dump it with CH341A.
 
Top