• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Mouse problem

Joined
Jan 19, 2017
Messages
223 (0.23/day)
System Name Core p90
Processor I7 9700k
Motherboard ASRock Z390 Phantom Gaming 4
Cooling Ek supremacy evo cpu block/nexxxos ut60 rad 480mm/D5 vario pump 310mm reservoir combo.
Memory Trident gskill 16gb 3000mhz
Video Card(s) Zotac Gaming AMP RTX 2080 ti 11gb
Storage M.2 Intel 660p 1024gb, 4tb 7200 rpm black Western Digital hdd
Display(s) Acer x34p predator 3440x1440p 120hz g-sync ultrawide 21:9monitor
Case Thermaltake Core P90 tempered glass edition
Audio Device(s) On board
Power Supply Evga supernova g3 850w
Mouse Gskillls mx780
Keyboard Corsair k70 lux rgb
Software Windows 10 64bit
I've just done a fresh windows 10 install, and everything is working just fine except for one small irritating problem:

My mouse seems to be lagging a bit when I hover "inside" some windows... Such as Amazon drive program or others, but particularly in certain programs (like installation windows) its odd
Sometimes the cursor will act up and not show the right icon...

When inside some windows its as if the frame rate lowers, as soon as I bring the cursor outside the window... the mouse cursor speed becomes normal again and I feel the 100hz refresh rate working again... I noticed the same strange behaviour in the Unigine Benchmark setup window (for Superposition)

anyone experienced something similar and found a fix?
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
16,110 (3.60/day)
Location
UK\US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) eVga GTX1060 SSC \ XFX R9 390X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-A820 \ Yamaha CX-830+Yamaha MX-630 Infinity RS4000 Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
Maybe try the motherboard drivers from ASRock site or even installing the mouse drivers.

Could also try re plugging in the mouse and see if it still does it and trying a different usb ports
 
Joined
Mar 26, 2010
Messages
8,319 (2.40/day)
Location
Jakarta, Indonesia
System Name micropage7
Processor Intel Xeon X3470
Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. P55A-UD3R (Socket 1156)
Cooling Enermax ETS-T40F
Memory Samsung 8.00GB Dual-Channel DDR3
Video Card(s) NVIDIA Quadro FX 1800
Storage V-GEN03AS18EU120GB, Seagate 2 x 1TB and Seagate 4TB
Display(s) Samsung 21 inch LCD Wide Screen
Case Icute Super 18
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte
Power Supply Silverstone 600 Watt
Mouse Logitech G502
Keyboard Sades Excalibur + Taihao keycaps
Software Win 7 64-bit
Benchmark Scores Classified
what mouse, have you tried installing the driver
what about setting it on lower DPI?
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
27,130 (6.08/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Dont run it on a high gloss surface
 
Top