• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Origin Problems

Joined
Jun 15, 2008
Messages
742 (0.21/day)
Likes
187
Location
ohio
Processor A10-7850k
Motherboard MSI A88X-G43
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 2x4 Gskill PC3 1600
Video Card(s) MSI R9 270
Storage 120gb ssd / 640 gb hd
Display(s) Acer 24in
#1
well i saw bf3 for 10 bux on gamestop downloads ..pulled the trigger and bought it..installed the game played for a few minutes..then quit. have not been able to play since...HAVE to update through origin,gets half way then fails...uninstalled..reinstalled...same crap...i am about to dl a copy and use my legit key on it i am so ticked off atm....anyone else having troubles?
 

Binge

Overclocking Surrealism
Joined
Sep 15, 2008
Messages
6,979 (2.07/day)
Likes
1,734
Location
PA, USA
System Name Molly
Processor i5 3570K
Motherboard Z77 ASRock
Cooling CooliT Eco
Memory 2x4GB Mushkin Redline Ridgebacks
Video Card(s) Gigabyte GTX 680
Case Coolermaster CM690 II Advanced
Power Supply Corsair HX-1000
#2
With EA games? It's always problems. I stopped playing BF 3 for this kind of junk. It's a money trap.
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
2,242 (0.70/day)
Likes
1,327
Location
Riverside, California
System Name Red Monster
Processor Intel Core i7 7800X @ 4.7GHz
Motherboard MSI X299 Gaming M7 ACK
Cooling Corsair Hydro Series H115i 280mm
Memory Corsair Vengeance LED 32GB DDR4 3466
Video Card(s) evga GTX 1080 Ti FTW3 iCX
Storage Intel 535 Series 2.5" 480GB SATA /WD Blue 1TB SSD /Radeon R7 240GB SSD /1TB, & 4TB HHD
Display(s) Samsung UN55KS8500 55" 4K & Oculus Rift CV1
Case Corsair Carbide Series Air 540
Audio Device(s) Creative Sound Blaster ZX > Pagoda DAC > multiple amps
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Logitech G600
Keyboard Corsair K70 Cherri MX
Software Windows 10
#3
I was a huge BF fan and it didn't even bother me that I would have to use origin to play BF3 but it does bother me that origin is a POS service that fails to work properly all of the time.

I bought BF3 on release (prior actually) and I have not played in many months because of Origin. I also don't even want to try.
 
Joined
Aug 17, 2009
Messages
1,577 (0.52/day)
Likes
461
Location
Los Angeles/Orange County CA
System Name Vulcan
Processor i6 6600K
Motherboard GIGABYTE Z170X UD3
Cooling Thermaltake Frio Silent 14
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB)
Video Card(s) ASUS Strix GTX 970
Storage Mushkin Enhanced Reactor 1TB SSD
Display(s) QNIX 27 Inch 1440p
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) On Board
Power Supply Cooler Master V750
Software Win 10 64-bit
#4
I play ME3 co-op on Origin, and it is sometimes an adventure of bugs.

Lately it's been a lot of players dropping in and out of games.

More often you can become partly disconnected with the game, or become stuck in the air above the map, or below.

And there's the position shifting, where you move 5 feet forwards or backwards every step you take.

Lot's of fun.
 
Joined
May 16, 2012
Messages
441 (0.22/day)
Likes
135
Location
Santa Ana, Ca.
System Name Mobydick
Processor Intel i7 2600k @ 4.4
Motherboard MSI M Power
Cooling CM TPC 812
Memory patriot 8gb x 2
Video Card(s) EVGA GTX 970
Storage Kingston hyper x 3k 120ssd,Samsung 256ssd, seagate 750gb green
Display(s) Benq XL2720Z
Case Haf X
Audio Device(s) creative soundblast xz
Power Supply EVGA G2 850w
Mouse deathadder chroma
Keyboard logitech g710
Software Windows 7 64bit
#5
ive NEVER had a problem with origin, everything has worked fine since day one, even the customer service was great, i had a problem with a paypal payment for AK , got on chat with a rep in about 10 minutes, got it cancelled, and bought directly through origin and was downloading all within 15 minutes.
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,726 (4.24/day)
Likes
26,169
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
#6
I had a little problem with Origin last night. I copied my Crysis 2 folder before re-installing so I didn't have to re-download it all. After copying it back, I opened the game but didn't even have the dx11 option. I tried the patch but said I needed 1.9 patch first, which is supposed to be auto-updated, but it didn't. Tried messing with it a few times, but nothing worked. Anyway, ended up re-downloading the game, and it worked fine, got the 1.9 and dx11 and high res now :) Nothing major and I attribute it to the copying/pasting part.