• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

PROBLEM WITH Asus GTX 1050Ti 4GB

doobrila

New Member
Joined
Jul 6, 2018
Messages
1 (0.00/day)
Hi all,
I have problem with my graphic card. I have on screen green dots and my gpuz showing 0GB of ram, 0MHz memory, etc.
Where is problem and what I have to change on motherboard of graphic card to fix the issue ? I bought all necessery tools for repair but dont know from where toto start. Hope You will help me. Thank you anyway.

Edit: I think gpu is ok since gpuz read gpu chip model and bios version
 

Attachments

Joined
Mar 28, 2018
Messages
648 (0.81/day)
Location
Arizona
System Name Space Heater MKIII
Processor AMD Ryzen 5 2600X
Motherboard MSI X470 Gaming Pro
Cooling Cryorig R1 Ultimate, 5x Cryorig XF140 fans
Memory 2x8GB Crucial Ballistix Sport LT DDR4-3000
Video Card(s) Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming
Storage 500GB Samsung 970 EVO, 525GB Crucial MX300, 4TB Seagate Barracuda, 8TB WD White
Display(s) AOC AG241QX 1440p 144Hz, LG 24EN43V-B 1080p 60Hz
Case Phanteks Enthoo Pro M
Audio Device(s) Klipsch ProMedia 2.1
Power Supply EVGA 750 B3, CyberPower CST135XLU
Mouse Logitech MX Master
Keyboard Logitech G610 Orion Brown
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Geekbench 4 on i7: 14581 multi, 4225 single @4.5GHz (https://browser.geekbench.com/v4/cpu/8441992)
Could be a dead/dying card. Take pics of the card and the stickers on the back and post them.
 
Joined
Feb 11, 2012
Messages
1,474 (0.49/day)
Location
Anchorage Alaska
System Name Matter's / Helios 300 Predator
Processor Ryzen 7 2700 / i7 7700HQ
Motherboard B450 Tomahawk / Acer Helios 300 Predator
Cooling Arctic Freezer eSports Duo
Memory Patriot Viper ddr4 32gb / 32gb gskill ddr4
Video Card(s) MSI RTX 2080 Super Ventus OC / GTX 1060 6gb
Storage Patriot Viper nvme M2, crucial MX300 275gb, Samsung 860 qvo 1tb
Display(s) Acer 24" 1080p / 15.6 1080p HD
Case Antec 300 / Acer Helios 300 Predator
Audio Device(s) On Board - Steel Series Arctis Pro Wireless Cans
Power Supply Antec 850watt high current pro
Mouse Steel series Rival 600
Keyboard Corsair K70 / Acer Helios 300 Predator
Software Win 10 Pro / Win 10 Home
try a known good video card in your system and see if the problem goes away. More than likely your card has given up the ghost.
 
Joined
Mar 18, 2015
Messages
2,485 (1.31/day)
Location
Long Island
Would be nice to have your system specs ... do you have an iGPU equipped CPU ? ... If so could try that and see if you get same result ?

Id take the GPU out, clean the contacts on card and MoBo with foam swab and 90+% alcohol or contact cleaner ... blow out and dust while it's out and reinstal

Finally, try this
 
Top