• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

RX580 GDDR5 can't see memory

ciumagcatalin

New Member
Joined
Feb 21, 2021
Messages
4 (0.57/day)
Hello,

I am having some issue with a RX580 Sapphire second hand card I recently bought.
The bios that was on the card was showing it as "Unknown" and the mining software I am using (hiveos) does not recognize it. I've tried to flash different versions but non make it start.
Any suggestions on what it might be , or where I can find a suitable bios for it?

I am posting a picture with its serial number. Unfortunate I can't boot in windows with it as I have a server that does not pass boot when I plug it in.
After I flashed a bios it shows as a Hynix memory, buy it does not start and the memory it is not displayed.

1613923566349.png


Catalin
 

Attachments

  • IMG_20210221_180344.jpg
    IMG_20210221_180344.jpg
    2.6 MB · Views: 21
  • IMG_20210221_180332.jpg
    IMG_20210221_180332.jpg
    1.9 MB · Views: 19

ciumagcatalin

New Member
Joined
Feb 21, 2021
Messages
4 (0.57/day)
I've managed today to get the CPU-z on it.
Is it hardware problem with it as it shows a bus of 32 bit and 0 memory.
1614071601291.png
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
21,696 (3.54/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
You have no graphics driver installed
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
11,132 (4.80/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
You have the wrong Bios on the card.
You have E387 and the card is a E353.
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
11,132 (4.80/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Here's a bunch for that card I.D.
 

ciumagcatalin

New Member
Joined
Feb 21, 2021
Messages
4 (0.57/day)
I tried multiple versions today and could not really make it work. I end up with this, where I actually see something on the screen.
On some of the versions I was getting an id mistmatch.

I tried multiple versions today and could not really make it work. I end up with this, where I actually see something on the screen.
On some of the versions I was getting an id mismatch.
In other cases Windows was going in blue screen with a Thread stuck in driver issue.
 

Attachments

  • IMG_20210226_111246.jpg
    IMG_20210226_111246.jpg
    3 MB · Views: 5
Top