1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Sapphire 6870 bios needed (299-3E174-020SA)

Discussion in 'AMD / ATI' started by adib, Jul 13, 2013.

  1. adib New Member

    Joined:
    Jul 13, 2013
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    If there is anyone who can provide me with the bios for this Sapphire 6870 p/n (299-3E174-020SA) video card.
    Tried the ones in the downloads section on the forum but none have my part number...thus the bsod upon catalyst driver installation.
    Im trying to fix the card for a friend of mine and he did not save the original bios.
    Thank you.
     
  2. Jack1n

    Jack1n

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    1,358 (0.83/day)
    Thanks Received:
    399
    Location:
    Israel
    It would help to know which specific 6870 you have.
     
  3. adib New Member

    Joined:
    Jul 13, 2013
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    details

    Here are some pictures of the card, i tried the bios fron the forum (11179-09-20g) but no luck, it starts up but only displays 560 shaders in gpu-z and bsod if i install catalyst.
     

    Attached Files:

  4. Jack1n

    Jack1n

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    1,358 (0.83/day)
    Thanks Received:
    399
    Location:
    Israel
  5. adib New Member

    Joined:
    Jul 13, 2013
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    no go

    unfortunattely doesnt work, seems i need the exact PN... my only hope i think it is someone with the same card willing to send me a bios dump
     
  6. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    4,413 (1.40/day)
    Thanks Received:
    2,499
    Location:
    Kingston, Ontario Canada
    maybe ask Sapphire CS for the proper BIOS?
     
  7. adib New Member

    Joined:
    Jul 13, 2013
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I just opened a ticket, but i doubt it, they dont usually give the bios because of the warranty statements. :(
     
  8. Grnfinger

    Grnfinger New Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    639 (0.20/day)
    Thanks Received:
    214
    Location:
    Canada
    adib says thanks.
  9. adib New Member

    Joined:
    Jul 13, 2013
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Thanks, but the link is no longer valid.
    I found the problem, its the gpu chip, its unsoldered from the pcb, i reflowed it, now i have all the 1120 shaders available, the card starts, but its buggy with artifacts every now and then.
    Maybe ill reflow it again if it becomes unusable.
    Thank you for everyones support.
    The bios for the Sapphire 11179-09-20G is the one that i believe works for every card with this PN and it is found in the Bios collection on techpowerup.com
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)