1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Screwed Codecs, NO VIDEO

Discussion in 'General Software' started by oinkypig, Feb 28, 2007.

  1. oinkypig

    oinkypig

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    302 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    OK, so i could watch movies with sound and video, but all of a sudden the video would not work. so im like wtf, ive been using aces mega codec pack. so i uninstalled it nd reinstalled, and no help. so i installed cp codec pack, same, and ive used k-lites codec pack, with no help. ive used gspot to try and figure out the prob but it says it should run but it doesnt. i also used divx and the xvid codec with no luck. plz help me. all movie file types will not work!
     
    10 Year Member at TPU
  2. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,646 (0.71/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    installing multiple codec packs is NOT reccomended unless you know what your doing an dont install the same codec multiple times, they can mess your system up, i would reccomend uninstalling them and just getting your basic ones ie: divx, mpeg2, xvid etc also try using vlc player, it seems to play most movies flawlessly imo :rockout:
     
    10 Year Member at TPU
  3. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    11,966 (2.97/day)
    Thanks Received:
    6,526
    Is this with an older version on Media Player? I find a lot of my movies won't play with media player until I update it to the newer version.
     
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  4. oinkypig

    oinkypig

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    302 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    OK i dont have multiple coecs installed(i already knew u shouldnt) the weird thing is u no how vlc doesnt use codecs, well i cant get any video from vlc either, so should i try dl-ing individual codecs? it was working b4 with aces mega codec pack
    this problem actually occurred when i either updated or installed DIVX, so deleted it but it is still screwy
     
    10 Year Member at TPU
  5. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,404 (1.83/day)
    Thanks Received:
    683
    10 Year Member at TPU
  6. oinkypig

    oinkypig

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    302 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    ok gorgian knot did not help, but seriously this is bugging the HELL out of me, i need my movies!
     
    10 Year Member at TPU
  7. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,404 (1.83/day)
    Thanks Received:
    683
    by any chance you have fear? i hear that its codec's conflict with other stuff.
     
    10 Year Member at TPU
  8. oinkypig

    oinkypig

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    302 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    THE game "FEAR"? No i do not, or is it a type of codec? Both answers are no
     
    10 Year Member at TPU
  9. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,404 (1.83/day)
    Thanks Received:
    683
    perhaps do a system roll back to a working time...warning, you will lose data.
     
    10 Year Member at TPU
  10. oinkypig

    oinkypig

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    302 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    I disable system restore. i have my reasons
     
    10 Year Member at TPU
  11. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,848 (1.25/day)
    Thanks Received:
    556
    Location:
    Earth
    Run a "search" for codecs. Delete all found, defrag HDD, and start over, with fresh new download of Codec's, Also may want to try re-instaling Mobo drivers from Asus.
     
    10 Year Member at TPU
  12. Alec§taar New Member

    Joined:
    May 15, 2006
    Messages:
    4,677 (1.17/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Someone who's going to find NewTekie1 and teach hi
    VLC is the way...

    VLC... the guys here turned me onto it, & it comes w/ its own codecs built in, & I have YET to see it not play any videos for me!

    http://www.videolan.org/vlc/

    :)

    * It's GOOD stuff... no codecs needed from 3rd party types!

    APK
     
    10 Year Member at TPU
  13. oinkypig

    oinkypig

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    302 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    I ALREADY HAVE USED VLC, for the past year. if u read my other posts i also say that even VLC doesnt have any video either, which is weird. plus i like using realplayer way more than VLC
     
    10 Year Member at TPU
  14. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,318 (6.30/day)
    Thanks Received:
    3,777
    Sounds like your overlay settings were screwed up. Go into your video driver's control panel and look for the color controls. Tell them NOT to let the application decide. If that still doesn't work, try reinstalling your video drivers. Sometimes the overlay controls get screwed up by a video player, setting your gamma, or contrast, or brightness all the way down.
     
    10 Year Member at TPU
  15. Alec§taar New Member

    Joined:
    May 15, 2006
    Messages:
    4,677 (1.17/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Someone who's going to find NewTekie1 and teach hi
    Ah, ok... sorry!

    I was just trying to help after skimming is all & ONLY your first post!

    (I did not admittedly, read the others. AshenSugar's keeping me "tied up" in another thread & others last nite did too... my bad, skimming lol!)

    :)

    * Sorry to hear it though, losing function sux!

    (& good luck fixing it... maybe the folks @ Doom9 website can help... or some other multimedia oriented site then).

    APK

    P.S.=> I don't have any suggestions for this, never studied it enough & how it really works...

    Imo, on a guess? Codecs are largely 'maps' of various multimedia file type file headers, & how to proceed thru them for various sound files for programs & drivers to use!

    All so sound processors & their drivers can 'interpret' them, but I could be wrong here...

    & how they install?

    Man, I really SHOULD learn it... to help folks out on this level too, & better than just suggesting an alternate program! apk
     
    10 Year Member at TPU
  16. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,318 (6.30/day)
    Thanks Received:
    3,777
    10 Year Member at TPU
  17. oinkypig

    oinkypig

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    302 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    OMFG! Finally! THANK YOU WILE E! that site u gave me had a troubleshoot page and i fixed it reading through that! the stupid overlay had problems, and it never had anything to do with codecs! THANK YOU!:D
     
    10 Year Member at TPU
  18. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,318 (6.30/day)
    Thanks Received:
    3,777
    Glad to help oinky.
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)