• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Technical Issues - TPU Main Site & Forum (2023)

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 1, 2021
Messages
1,066 (0.93/day)
System Name The Sparing-No-Expense Build
Processor Ryzen 5 5600X
Motherboard Asus ROG Strix X570-E Gaming Wifi II
Cooling Noctua NH-U12S chromax.black
Memory 32GB: 2x16GB Patriot Viper Steel 3600MHz C18
Video Card(s) NVIDIA RTX 3060Ti Founder's Edition
Storage 500GB 970 Evo Plus NVMe, 2TB Crucial MX500
Display(s) AOC C24G1 144Hz 24" 1080p Monitor
Case Lian Li O11 Dynamic EVO White
Power Supply Seasonic X-650 Gold PSU (SS-650KM3)
Software Windows 11 Home 64-bit
It doesn't happen in normal use, only like I said, when I press Back and then send a message.
My clock is in sync.
 
Joined
Jan 1, 2021
Messages
1,066 (0.93/day)
System Name The Sparing-No-Expense Build
Processor Ryzen 5 5600X
Motherboard Asus ROG Strix X570-E Gaming Wifi II
Cooling Noctua NH-U12S chromax.black
Memory 32GB: 2x16GB Patriot Viper Steel 3600MHz C18
Video Card(s) NVIDIA RTX 3060Ti Founder's Edition
Storage 500GB 970 Evo Plus NVMe, 2TB Crucial MX500
Display(s) AOC C24G1 144Hz 24" 1080p Monitor
Case Lian Li O11 Dynamic EVO White
Power Supply Seasonic X-650 Gold PSU (SS-650KM3)
Software Windows 11 Home 64-bit
Of course, and they are the anti-DDOS industry leaders (like every other company out there).
Sure.
 
Joined
Feb 18, 2005
Messages
5,212 (0.75/day)
Location
Ikenai borderline!
The standard extortion tactic. I really wish people who did that would die in the world's slowest fire, because they are the lowest of human garbage.
 
Joined
Jan 5, 2006
Messages
17,484 (2.64/day)
System Name AlderLake / Laptop
Processor Intel i7 12700K P-Cores @ 5Ghz / Intel i3 7100U
Motherboard Gigabyte Z690 Aorus Master / HP 83A3 (U3E1)
Cooling Noctua NH-U12A 2 fans + Thermal Grizzly Kryonaut Extreme + 5 case fans / Fan
Memory 32GB DDR5 Corsair Dominator Platinum RGB 6000MHz CL36 / 8GB DDR4 HyperX CL13
Video Card(s) MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio / Intel HD620
Storage Samsung 980 Pro 1TB + 970 Evo 500GB + 850 Pro 512GB + 860 Evo 1TB x2 / Samsung 256GB M.2 SSD
Display(s) 23.8" Dell S2417DG 165Hz G-Sync 1440p / 14" 1080p IPS Glossy
Case Be quiet! Silent Base 600 - Window / HP Pavilion
Audio Device(s) Panasonic SA-PMX94 / Realtek onboard + B&O speaker system / Harman Kardon Go + Play / Logitech G533
Power Supply Seasonic Focus Plus Gold 750W / Powerbrick
Mouse Logitech MX Anywhere 2 Laser wireless / Logitech M330 wireless
Keyboard RAPOO E9270P Black 5GHz wireless / HP backlit
Software Windows 11 / Windows 10
Benchmark Scores Cinebench R23 (Single Core) 1936 @ stock Cinebench R23 (Multi Core) 23006 @ stock
Last edited:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
26,873 (3.72/day)
Processor Ryzen 7 5700X
Memory 48 GB
Video Card(s) RTX 4080
Storage 2x HDD RAID 1, 3x M.2 NVMe
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
I think it got moved by a moderator
 
Joined
Nov 15, 2021
Messages
2,654 (3.19/day)
Location
Knoxville, TN, USA
System Name Work Computer | Unfinished Computer
Processor Core i7-6700 | Ryzen 5 5600X
Motherboard Dell Q170 | Gigabyte Aorus Elite Wi-Fi
Cooling A fan? | Truly Custom Loop
Memory 4x4GB Crucial 2133 C17 | 4x8GB Corsair Vengeance RGB 3600 C26
Video Card(s) Dell Radeon R7 450 | RTX 2080 Ti FE
Storage Crucial BX500 2TB | TBD
Display(s) 3x LG QHD 32" GSM5B96 | TBD
Case Dell | Heavily Modified Phanteks P400
Power Supply Dell TFX Non-standard | EVGA BQ 650W
Mouse Monster No-Name $7 Gaming Mouse| TBD
So they won't be able to see any responses?
 

Solaris17

Super Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
25,689 (3.80/day)
Location
Alabama
System Name Rocinante
Processor I9 13900ks
Motherboard EVGA z690 Dark KINGPIN
Cooling EK-AIO Elite 360 D-RGB
Memory 64GB Gskill Trident Z5 DDR5 6000 @6400
Video Card(s) MSI SUPRIM Liquid X 4090
Storage 1x 500GB 980 Pro | 1x 1TB 980 Pro | 1x 8TB Corsair MP400
Display(s) Odyssey OLED G9 G95SC
Case Lian Li o11 Evo Dynamic White
Audio Device(s) Moondrop S8's on Schiit Hel 2e
Power Supply Bequiet! Power Pro 12 1500w
Mouse Lamzu Atlantis (White)
Keyboard Monsgeek M3 Lavender, Akko Crystal Blues
VR HMD Quest 3
Software Windows 11
Benchmark Scores I dont have time for that.
I think it got moved by a moderator

Looks like it did. I just fixed this. Caught this conversation in passing. All is well now :)
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
26,873 (3.72/day)
Processor Ryzen 7 5700X
Memory 48 GB
Video Card(s) RTX 4080
Storage 2x HDD RAID 1, 3x M.2 NVMe
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
Joined
Feb 20, 2020
Messages
8,861 (6.04/day)
Location
Louisianna
System Name Ghetto Rigs z490|x99|Acer 17 Nitro 7840hs/ 5600c40-2x16/ 4060/ 1tb acer stock m.2/ 4tb sn850x
Processor 10900k w/Optimus Foundation | 5930k w/Black Noctua D15
Motherboard z490 Maximus XII Apex | x99 Sabertooth
Cooling oCool D5 res-combo/280 GTX/ Optimus Foundation/ gpu water block | Blk D15
Memory Trident-Z Royal 4000c16 2x16gb | Trident-Z 3200c14 4x8gb
Video Card(s) Titan Xp-water | evga 980ti gaming-w/ air
Storage 970evo+500gb & sn850x 4tb | 860 pro 256gb | Acer m.2 1tb/ sn850x 4tb| Many2.5" sata's ssd 3.5hdd's
Display(s) 1-AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz/ 2nd 1-ASUS VG248QE 24"/ 3rd LG 43" series
Case D450 | Cherry Entertainment center on Test bench
Audio Device(s) Built in Realtek x2 with 2-Insignia 2.0 sound bars & 1-LG sound bar
Power Supply EVGA 1000P2 with APC AX1500 | 850P2 with CyberPower-GX1325U
Mouse Redragon Perdition x3
Keyboard G710+x3
Software Win-7 pro x3 and win-10 & 11pro x3
Benchmark Scores Are in the benchmark section
Hi,
Ug what's up with firefox and the drm content banner just for going to the forums page yes I have drm nonsense off this hasn't been happening until recently though.

1701629791732.png
 

Solaris17

Super Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
25,689 (3.80/day)
Location
Alabama
System Name Rocinante
Processor I9 13900ks
Motherboard EVGA z690 Dark KINGPIN
Cooling EK-AIO Elite 360 D-RGB
Memory 64GB Gskill Trident Z5 DDR5 6000 @6400
Video Card(s) MSI SUPRIM Liquid X 4090
Storage 1x 500GB 980 Pro | 1x 1TB 980 Pro | 1x 8TB Corsair MP400
Display(s) Odyssey OLED G9 G95SC
Case Lian Li o11 Evo Dynamic White
Audio Device(s) Moondrop S8's on Schiit Hel 2e
Power Supply Bequiet! Power Pro 12 1500w
Mouse Lamzu Atlantis (White)
Keyboard Monsgeek M3 Lavender, Akko Crystal Blues
VR HMD Quest 3
Software Windows 11
Benchmark Scores I dont have time for that.
Hi,
Ug what's up with firefox and the drm content banner just for going to the forums page yes I have drm nonsense off this hasn't been happening until recently though.

View attachment 324020
Probably someone’s profile post. Not something to do with TPU specifically.

people embed shit like this. Video links, Spotify playlists etc.

this content is cross linked so when you load the page the browser tries to load remote content and that service likely does a check and when the browser sees DRM off it pops a message.

IMG_3800.png
 
Joined
Feb 20, 2020
Messages
8,861 (6.04/day)
Location
Louisianna
System Name Ghetto Rigs z490|x99|Acer 17 Nitro 7840hs/ 5600c40-2x16/ 4060/ 1tb acer stock m.2/ 4tb sn850x
Processor 10900k w/Optimus Foundation | 5930k w/Black Noctua D15
Motherboard z490 Maximus XII Apex | x99 Sabertooth
Cooling oCool D5 res-combo/280 GTX/ Optimus Foundation/ gpu water block | Blk D15
Memory Trident-Z Royal 4000c16 2x16gb | Trident-Z 3200c14 4x8gb
Video Card(s) Titan Xp-water | evga 980ti gaming-w/ air
Storage 970evo+500gb & sn850x 4tb | 860 pro 256gb | Acer m.2 1tb/ sn850x 4tb| Many2.5" sata's ssd 3.5hdd's
Display(s) 1-AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz/ 2nd 1-ASUS VG248QE 24"/ 3rd LG 43" series
Case D450 | Cherry Entertainment center on Test bench
Audio Device(s) Built in Realtek x2 with 2-Insignia 2.0 sound bars & 1-LG sound bar
Power Supply EVGA 1000P2 with APC AX1500 | 850P2 with CyberPower-GX1325U
Mouse Redragon Perdition x3
Keyboard G710+x3
Software Win-7 pro x3 and win-10 & 11pro x3
Benchmark Scores Are in the benchmark section
Hi,
Yeah I saw that stuff on the right column
uBlocked it but still happens just a pestering thing not sure why FF is popup though triggers should be off like suggest extensions as you browse/..
 
Joined
Dec 16, 2017
Messages
2,704 (1.20/day)
Location
Buenos Aires, Argentina
System Name System V
Processor AMD Ryzen 5 3600
Motherboard Asus Prime X570-P
Cooling Cooler Master Hyper 212 // a bunch of 120 mm Xigmatek 1500 RPM fans (2 ins, 3 outs)
Memory 2x8GB Ballistix Sport LT 3200 MHz (BLS8G4D32AESCK.M8FE) (CL16-18-18-36)
Video Card(s) Gigabyte AORUS Radeon RX 580 8 GB
Storage SHFS37A240G / DT01ACA200 / WD20EZRX / MKNSSDTR256GB-3DL / LG BH16NS40 / ST10000VN0008
Display(s) LG 22MP55 IPS Display
Case NZXT Source 210
Audio Device(s) Logitech G430 Headset
Power Supply Corsair CX650M
Mouse Microsoft Trackball Optical 1.0
Keyboard HP Vectra VE keyboard (Part # D4950-63004)
Software Whatever build of Windows 11 is being served in Dev channel at the time.
Benchmark Scores Corona 1.3: 3120620 r/s Cinebench R20: 3355 FireStrike: 12490 TimeSpy: 4624
Hi,
Ug what's up with firefox and the drm content banner just for going to the forums page yes I have drm nonsense off this hasn't been happening until recently though.

View attachment 324020
1701652510569.png

1701652685673.png

1701652713592.png

As Lex said above, Youtube doesn't trigger it. Spotify however does.
 
Joined
Feb 20, 2020
Messages
8,861 (6.04/day)
Location
Louisianna
System Name Ghetto Rigs z490|x99|Acer 17 Nitro 7840hs/ 5600c40-2x16/ 4060/ 1tb acer stock m.2/ 4tb sn850x
Processor 10900k w/Optimus Foundation | 5930k w/Black Noctua D15
Motherboard z490 Maximus XII Apex | x99 Sabertooth
Cooling oCool D5 res-combo/280 GTX/ Optimus Foundation/ gpu water block | Blk D15
Memory Trident-Z Royal 4000c16 2x16gb | Trident-Z 3200c14 4x8gb
Video Card(s) Titan Xp-water | evga 980ti gaming-w/ air
Storage 970evo+500gb & sn850x 4tb | 860 pro 256gb | Acer m.2 1tb/ sn850x 4tb| Many2.5" sata's ssd 3.5hdd's
Display(s) 1-AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz/ 2nd 1-ASUS VG248QE 24"/ 3rd LG 43" series
Case D450 | Cherry Entertainment center on Test bench
Audio Device(s) Built in Realtek x2 with 2-Insignia 2.0 sound bars & 1-LG sound bar
Power Supply EVGA 1000P2 with APC AX1500 | 850P2 with CyberPower-GX1325U
Mouse Redragon Perdition x3
Keyboard G710+x3
Software Win-7 pro x3 and win-10 & 11pro x3
Benchmark Scores Are in the benchmark section
Hi,
Looks like it stopped :cool:
 

Solaris17

Super Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
25,689 (3.80/day)
Location
Alabama
System Name Rocinante
Processor I9 13900ks
Motherboard EVGA z690 Dark KINGPIN
Cooling EK-AIO Elite 360 D-RGB
Memory 64GB Gskill Trident Z5 DDR5 6000 @6400
Video Card(s) MSI SUPRIM Liquid X 4090
Storage 1x 500GB 980 Pro | 1x 1TB 980 Pro | 1x 8TB Corsair MP400
Display(s) Odyssey OLED G9 G95SC
Case Lian Li o11 Evo Dynamic White
Audio Device(s) Moondrop S8's on Schiit Hel 2e
Power Supply Bequiet! Power Pro 12 1500w
Mouse Lamzu Atlantis (White)
Keyboard Monsgeek M3 Lavender, Akko Crystal Blues
VR HMD Quest 3
Software Windows 11
Benchmark Scores I dont have time for that.

Solaris17

Super Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
25,689 (3.80/day)
Location
Alabama
System Name Rocinante
Processor I9 13900ks
Motherboard EVGA z690 Dark KINGPIN
Cooling EK-AIO Elite 360 D-RGB
Memory 64GB Gskill Trident Z5 DDR5 6000 @6400
Video Card(s) MSI SUPRIM Liquid X 4090
Storage 1x 500GB 980 Pro | 1x 1TB 980 Pro | 1x 8TB Corsair MP400
Display(s) Odyssey OLED G9 G95SC
Case Lian Li o11 Evo Dynamic White
Audio Device(s) Moondrop S8's on Schiit Hel 2e
Power Supply Bequiet! Power Pro 12 1500w
Mouse Lamzu Atlantis (White)
Keyboard Monsgeek M3 Lavender, Akko Crystal Blues
VR HMD Quest 3
Software Windows 11
Benchmark Scores I dont have time for that.
Hey, I've been running into some issues accessing TPU for a week or so now. Maybe longer but I have only put conscious effort into hunting it this last week.

1701916725558.png


At first I thought it was a DNS issue on my end. So I went through my response logs and everything looked normal.

I then thought it was my adblockers but I dont have them enabled for TPU.

I connected to my racks in Florida and did not have issues browsing remotely.

I moved on to behavior and didnt experience the issue on any other site (I have multiple default tabs loading)

Finally I got off my ass and switched browsers incase this was a specific issue with chrome.

I decided I should be a real engineer for 5min and decided to test after everything else failed.

As you can see the loss column starts at "100%" this means nothing as the transport router is simply denying echo requests, pretty common. The same with the 75% indicated by 32.130.89.13. This address belongs to ATT and since ATT is my carrier is probably the network demarcation. So ignore the 75% as well especially since it has a trailing 0% this reaffirms network demarcation since its likely a border router on an edge network so it also will ignore most echo requests.

The actual issue begins after the entry into twelve99's (Telia) network. After the edge router: atl-b24-link.ip.twelve99.net

You can see the "loss" continues after entering the network edge. It enters Atlanta (atl), Then hops on the backbone (bb1) transit link to Reston (Virginia)(rest) then continues on the backbone link to New York (nyk) and continues until finally reaching the TPU servers at the nyc exchange (nyc-cyx distribution). Generally as im sure you know. You ignore the first indications of loss, doubly so if the hop afterwards indicates 0% loss. As this is usually transit routers ignoring echo requests so they dont consume load. (It could also be private transport links between networks) however; when loss is indicated sequentially in the chain that is usually an /actual/ indication of loss and a network issue. Be it congestion or otherwise.

I double checked this with a more basic tracert in terminal, and if you look closely the transit into twelve99 fails to reponed and the transport routers that do indicate a massive latency spike.

It really is a noticeable problem for me. (Likely others using this route) I'm talking like 30+ seconds to load the basic forum text boxes pictures and sometimes take hundreds of seconds.

This is pretty intermittent, but its consistently intermittent. If at all possible could you open a ticket with there NOC and have the route adjusted? If it helps you at all simply tell them the route to ATTs network is having issues. They will probably re-route over a diff link.

@W1zzard

Thanks.

Here is a longer one I had running during this post.

1701917776196.png


EDIT: I got pissed and actually checked there looking glass too. What a mess. https://lg.twelve99.net/?type=traceroute&router=nyk-b4&address=138.199.40.9

1701920003305.png


I cant be sure if the issue is on Telia or cdn77 but that connection is having issues.

Lets take a look.

1701920193033.png



mmmm no there router inside the equinix DC can reach cdn77 without issue. So this is a Telia/twelve99 route problem not ingress into cdn77.
 
Last edited:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
26,873 (3.72/day)
Processor Ryzen 7 5700X
Memory 48 GB
Video Card(s) RTX 4080
Storage 2x HDD RAID 1, 3x M.2 NVMe
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
Hey, I've been running into some issues accessing TPU for a week or so now
what kind of issues? page not loading at all or just loading slow? send me your ip in a pm
 
Joined
Feb 20, 2020
Messages
8,861 (6.04/day)
Location
Louisianna
System Name Ghetto Rigs z490|x99|Acer 17 Nitro 7840hs/ 5600c40-2x16/ 4060/ 1tb acer stock m.2/ 4tb sn850x
Processor 10900k w/Optimus Foundation | 5930k w/Black Noctua D15
Motherboard z490 Maximus XII Apex | x99 Sabertooth
Cooling oCool D5 res-combo/280 GTX/ Optimus Foundation/ gpu water block | Blk D15
Memory Trident-Z Royal 4000c16 2x16gb | Trident-Z 3200c14 4x8gb
Video Card(s) Titan Xp-water | evga 980ti gaming-w/ air
Storage 970evo+500gb & sn850x 4tb | 860 pro 256gb | Acer m.2 1tb/ sn850x 4tb| Many2.5" sata's ssd 3.5hdd's
Display(s) 1-AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz/ 2nd 1-ASUS VG248QE 24"/ 3rd LG 43" series
Case D450 | Cherry Entertainment center on Test bench
Audio Device(s) Built in Realtek x2 with 2-Insignia 2.0 sound bars & 1-LG sound bar
Power Supply EVGA 1000P2 with APC AX1500 | 850P2 with CyberPower-GX1325U
Mouse Redragon Perdition x3
Keyboard G710+x3
Software Win-7 pro x3 and win-10 & 11pro x3
Benchmark Scores Are in the benchmark section
Hi,
Have a little server melt down a little while ago ?

Accurate message on the error
Try refresh a in a few minutes hehe
 
Last edited:

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
23,214 (3.77/day)
Location
London,UK
System Name Codename: Icarus Mk.VI
Processor Intel 8600k@Stock -- pending tuning
Motherboard Asus ROG Strixx Z370-F
Cooling CPU: BeQuiet! Dark Rock Pro 4 {1xCorsair ML120 Pro|5xML140 Pro}
Memory 32GB XPG Gammix D10 {2x16GB}
Video Card(s) ASUS Dual Radeon™ RX 6700 XT OC Edition
Storage Samsung 970 Evo 512GB SSD (Boot)|WD SN770 (Gaming)|2x 3TB Toshiba DT01ACA300|2x 2TB Crucial BX500
Display(s) LG GP850-B
Case Corsair 760T (White)
Audio Device(s) Yamaha RX-V573|Speakers: JBL Control One|Auna 300-CN|Wharfedale Diamond SW150
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
Website seems to be running a little slow. Are the mice in the basement doing alright?
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
26,873 (3.72/day)
Processor Ryzen 7 5700X
Memory 48 GB
Video Card(s) RTX 4080
Storage 2x HDD RAID 1, 3x M.2 NVMe
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
Joined
Nov 18, 2010
Messages
7,030 (1.45/day)
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor AMD RYZEN 9 5950X
Motherboard ASUS Strix X570-E
Cooling 2x 360 + 280 rads. 3x Gentle Typhoons, 3x Phanteks T30, 2x TT T140 . EK-Quantum Momentum Monoblock.
Memory 4x8GB G.SKILL Trident Z RGB F4-4133C19D-16GTZR 14-16-12-30-44
Video Card(s) Sapphire Pulse RX 7900XTX + under waterblock.
Storage Optane 900P[W11] + WD BLACK SN850X 4TB + 750 EVO 500GB + 1TB 980PRO[FEDORA]
Display(s) Philips PHL BDM3270 + Acer XV242Y
Case Lian Li O11 Dynamic EVO
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer BlackWidow V3 - Yellow Switch
Software FEDORA 39 / Windows 11 insider

Frick

Fishfaced Nincompoop
Joined
Feb 27, 2006
Messages
18,902 (2.88/day)
Location
Piteå
System Name Black MC in Tokyo
Processor Ryzen 5 5600
Motherboard Asrock B450M-HDV
Cooling Be Quiet! Pure Rock 2
Memory 2 x 16GB Kingston Fury 3400mhz
Video Card(s) XFX 6950XT Speedster MERC 319
Storage Kingston A400 240GB | WD Black SN750 2TB |WD Blue 1TB x 2 | Toshiba P300 2TB | Seagate Expansion 8TB
Display(s) Samsung U32J590U 4K + BenQ GL2450HT 1080p
Case Fractal Design Define R4
Audio Device(s) Line6 UX1 + some headphones, Nektar SE61 keyboard
Power Supply Corsair RM850x v3
Mouse Logitech G602
Keyboard Cherry MX Board 1.0 TKL Brown
VR HMD Acer Mixed Reality Headset
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Rimworld 4K ready!
About loading times, this weekend I got an error messege saying something about having troubles with my internet connection. When I tried to go to the TPU forums. I forgot to take a screenshot. I thought it weird that a website I was connecting to would think I wasn't connected to the internet.
 
Status
Not open for further replies.
Top