• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Where to edit fake GTX1050Ti BIOS to fix memory size?

Tatkasmoula

New Member
Joined
Jul 18, 2021
Messages
4 (0.06/day)
I didn't know that I bought a fake graphics card from ebay until it was too late. I tried re-flashing the card using CH341A with some 30+ BIOSes I matched on this site, but only about 2 or 3 would booted correctly. Windows though was terribly slow. I think the games are crashing because the BIOS that came with the card is reporting the wrong memory. Does anyone know where in the BIOS the memory size is located? Since I was not successful in finding a good replacement, I want to edit the ROM manually and fix it so it would report 1GB instead.

My card BIOS is the same as in this link: VGA Bios Collection: NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB | TechPowerUp

Appreciate any help.
Thanks
 

Attachments

  • GPU-Z_1050Ti_OriginalOOB.gif
    GPU-Z_1050Ti_OriginalOOB.gif
    27.6 KB · Views: 113
  • GF116_unknown.jpg
    GF116_unknown.jpg
    1.3 MB · Views: 112
  • GTX1050Ti_GPU.jpg
    GTX1050Ti_GPU.jpg
    1,017.5 KB · Views: 109

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
32,196 (6.20/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
I didn't know that I bought a fake graphics card from ebay until it was too late. I tried re-flashing the card using CH341A with some 30+ BIOSes I matched on this site, but only about 2 or 3 would booted correctly. Windows though was terribly slow. I think the games are crashing because the BIOS that came with the card is reporting the wrong memory. Does anyone know where in the BIOS the memory size is located? Since I was not successful in finding a good replacement, I want to edit the ROM manually and fix it so it would report 1GB instead.

My card BIOS is the same as in this link: VGA Bios Collection: NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB | TechPowerUp

Appreciate any help.
Thanks
Here are the bios that match your version

Take pics of all memory chips on the card, front and back and a close up of 1,that will help determine how much ram is on the card, which is 1024MB or 2048MB. Also a pick of the video ports helps too

Also if you didnt know it wasnt a real 1050 ti why the piss keep it? Send it back for your money back, ebay guarantees it.
 
Joined
Feb 6, 2021
Messages
721 (3.19/day)
Location
Germany
Processor AMD Ryzen 9 5950X (and a LOT of other CPUs)
Motherboard MSI B550 Tomahawk
Cooling Corsair H150i RGB Pro XT
Memory G.Skill Trident Z Neo 3600 Mhz CL16 (2x16GB)
Video Card(s) All Ampere, two 6900XTs and other RDNA2, all Turing, all Pascal, Vegas, 980 Tis and older.
Storage Corsair MP 600 Pro 1TB, 2x Samsung 870 QVO 4TB, Samsung 870 Evo 500GB (Backup)
Display(s) Samsung Odyssey G7 32"
Case Fractal Design Meshify S2 White TG / Noctua NF-A14 iPPC-3000RPM Fans
Audio Device(s) Bose Companion Series 2 III, Sennheiser GSP600 running through a SoundblasterX G6
Power Supply bequiet! Dark Power Pro 12 1200w Titanium
Mouse Glorious PC Gaming Race Model O, G903 Hero, G502 Hero SE, Deathadder V2, EC2-A
Keyboard ASUS ROG Strix Scope TKL DLX, Corsair K95, Logitech G815
VR HMD Oculus Rift S
why didn't you just contact evey that you got scammed and get your money back?
and you can flash as many 1050ti bioses on this card as you want.. this is not a 1050 Ti.. this is something like a gts 450
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
32,196 (6.20/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
why didn't you just contact evey that you got scammed and get your money back?
and you can flash as many 1050ti bioses on this card as you want.. this is not a 1050 Ti.. this is something like a gts 450
By all the bios i pulled just by the version it can be any of the cards on the list depending on what ram and what chip is used...
 

Jill Valentine

S.T.A.R.S.
Joined
Dec 16, 2012
Messages
6,204 (1.94/day)
Location
Jyväskylä, Finland
Processor AMD Ryzen 5 3600
Motherboard Gigabyte B550M Aorus Elite
Cooling Alphacool Eisbaer 240 w/ 2x Corsair ML120
Memory 32GB HyperX Fury DDR4-3200 @ 3466 CL16
Video Card(s) Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti @ +80/625
Storage 4x SSD, USB HDD, USB BD-ROM
Display(s) Viewsonic 24" VA 1080p & HP 23" TN 1080p
Case Fractal Design Define Mini C
Audio Device(s) Onboard audio, Superlux HD668B
Power Supply Seasonic Focus+ Gold 750W
Mouse Logitech G400s
Keyboard Logitech G410 + Deltaco numpad
VR HMD Oculus Rift CV1
Software Windows 10 Pro English
Makes me sad that people still fall for these even if there is the whole internet warning about these...

Not going to blame the OP but some research would be good before buying these.
 

Tatkasmoula

New Member
Joined
Jul 18, 2021
Messages
4 (0.06/day)
Yeah, I didn't imagine something something like this could happen. It been several months since I purchased it and all the time I thought it was a bad driver. :(

A week ago I never know what graphic card series are and what chips and all mean. Have been reading since and I am guessing the chip is a GF116-150-A1 (chip number is scratched out, no idea what the written text on the chip frame mean) and from the memory most likely is a 1024MB (Samsung K4G10325FG HC04). I have been trying the GTS450 BIOSes but haven't found the right match yet.
 

Attachments

  • 20210718_160739.jpg
    20210718_160739.jpg
    1.6 MB · Views: 54
  • 20210718_161231.jpg
    20210718_161231.jpg
    1.7 MB · Views: 54
  • 20210718_161052.jpg
    20210718_161052.jpg
    1.1 MB · Views: 45
  • 20210718_161453.jpg
    20210718_161453.jpg
    1.3 MB · Views: 47
  • 20210718_161541.jpg
    20210718_161541.jpg
    791.8 KB · Views: 50

Jill Valentine

S.T.A.R.S.
Joined
Dec 16, 2012
Messages
6,204 (1.94/day)
Location
Jyväskylä, Finland
Processor AMD Ryzen 5 3600
Motherboard Gigabyte B550M Aorus Elite
Cooling Alphacool Eisbaer 240 w/ 2x Corsair ML120
Memory 32GB HyperX Fury DDR4-3200 @ 3466 CL16
Video Card(s) Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti @ +80/625
Storage 4x SSD, USB HDD, USB BD-ROM
Display(s) Viewsonic 24" VA 1080p & HP 23" TN 1080p
Case Fractal Design Define Mini C
Audio Device(s) Onboard audio, Superlux HD668B
Power Supply Seasonic Focus+ Gold 750W
Mouse Logitech G400s
Keyboard Logitech G410 + Deltaco numpad
VR HMD Oculus Rift CV1
Software Windows 10 Pro English
Just keep trying, there's been some cases that some bios just fits and then it works.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
32,196 (6.20/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Yeah, I didn't imagine something something like this could happen. It been several months since I purchased it and all the time I thought it was a bad driver. :(

A week ago I never know what graphic card series are and what chips and all mean. Have been reading since and I am guessing the chip is a GF116-150-A1 (chip number is scratched out, no idea what the written text on the chip frame mean) and from the memory most likely is a 1024MB (Samsung K4G10325FG HC04). I have been trying the GTS450 BIOSes but haven't found the right match yet.

Read that entire point, 450 gts are no good but for use as a display adapter, not a graphics accelerator
 

Jill Valentine

S.T.A.R.S.
Joined
Dec 16, 2012
Messages
6,204 (1.94/day)
Location
Jyväskylä, Finland
Processor AMD Ryzen 5 3600
Motherboard Gigabyte B550M Aorus Elite
Cooling Alphacool Eisbaer 240 w/ 2x Corsair ML120
Memory 32GB HyperX Fury DDR4-3200 @ 3466 CL16
Video Card(s) Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti @ +80/625
Storage 4x SSD, USB HDD, USB BD-ROM
Display(s) Viewsonic 24" VA 1080p & HP 23" TN 1080p
Case Fractal Design Define Mini C
Audio Device(s) Onboard audio, Superlux HD668B
Power Supply Seasonic Focus+ Gold 750W
Mouse Logitech G400s
Keyboard Logitech G410 + Deltaco numpad
VR HMD Oculus Rift CV1
Software Windows 10 Pro English
Read that entire point, 450 gts are no good but for use as a display adapter, not a graphics accelerator
Well, GTS 450 is fine for a retro gaming rig at least :) and when did you have a comeback? Just realized, nice to see you again here! :toast:
 
Joined
Jun 19, 2021
Messages
62 (0.67/day)
System Name HAL
Processor AMD Ryzen 3700x
Motherboard ASRock B450 Pro4
Cooling AORUS Liquid 240
Memory 32GB Teamgroup 3200mhz
Video Card(s) EVGA 2060 GTX
Yeah, I didn't imagine something something like this could happen. It been several months since I purchased it and all the time I thought it was a bad driver. :(

A week ago I never know what graphic card series are and what chips and all mean. Have been reading since and I am guessing the chip is a GF116-150-A1 (chip number is scratched out, no idea what the written text on the chip frame mean) and from the memory most likely is a 1024MB (Samsung K4G10325FG HC04). I have been trying the GTS450 BIOSes but haven't found the right match yet.
Try this. The BIOS you linked, but edited to report as a 1GB GTS 450. Rename from .txt to .rom to use.
 

Attachments

  • 227724edit.rom.txt
    60 KB · Views: 40

Tatkasmoula

New Member
Joined
Jul 18, 2021
Messages
4 (0.06/day)
Thank you so much! I edited the file to fix the checksum but otherwise it worked like a charm. Games not crashing anymore.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
32,196 (6.20/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Thank you so much! I edited the file to fix the checksum but otherwise it worked like a charm. Games not crashing anymore.

 
Joined
Jun 19, 2021
Messages
62 (0.67/day)
System Name HAL
Processor AMD Ryzen 3700x
Motherboard ASRock B450 Pro4
Cooling AORUS Liquid 240
Memory 32GB Teamgroup 3200mhz
Video Card(s) EVGA 2060 GTX
Thank you so much! I edited the file to fix the checksum but otherwise it worked like a charm. Games not crashing anymore.
You're welcome; glad to hear it's working.
 

Tatkasmoula

New Member
Joined
Jul 18, 2021
Messages
4 (0.06/day)
I see that Windows still thinks the card is GTX 1050Ti. Is there a way to fix the ROM to report GTS 450?
 

Attachments

  • GPU-Z_1050Ti_Original_With1GB.gif
    GPU-Z_1050Ti_Original_With1GB.gif
    23.2 KB · Views: 26

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
32,196 (6.20/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
I see that Windows still thinks the card is GTX 1050Ti. Is there a way to fix the ROM to report GTS 450?

You need to verify what video ports are physically on the card and then look at file details on each bios here and verify those ports are present in the bios.

Theres a slew of them


I see that Windows still thinks the card is GTX 1050Ti. Is there a way to fix the ROM to report GTS 450?

Remove gpu drivers using display driver uninstaller and then get the proper driver frim nvidia
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
22,789 (3.60/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
Try this. The BIOS you linked, but edited to report as a 1GB GTS 450. Rename from .txt to .rom to use.
Added .rom and .bin to allowed attachment extensions on the forums :)


can you explain what your edit changes?
 
Joined
Jun 19, 2021
Messages
62 (0.67/day)
System Name HAL
Processor AMD Ryzen 3700x
Motherboard ASRock B450 Pro4
Cooling AORUS Liquid 240
Memory 32GB Teamgroup 3200mhz
Video Card(s) EVGA 2060 GTX
I see that Windows still thinks the card is GTX 1050Ti. Is there a way to fix the ROM to report GTS 450?
Have you uninstalled the drivers that came with it and reinstalled nvidia drivers? Seems like you may still have the hijacked driver installed on that pc. The file was edited to report a 450.


Added .rom and .bin to allowed attachment extensions on the forums :)


can you explain what your edit changes?

Value edited at 0000008E is just POST display text. You can put any garbage in there, really, as long as it follows a certain format. It doesn't affect anything, operationally.
Value edited at 0000018E changes the card hardware id to report as a 450v2 instead of a 1050ti.
Values edited at 00007D39 & 00007D60 are changes to the memory table, causing the card to report 1GB instead of 4GB. The Chinese bios was reporting an extra bank of memory that doesn't exist.
 

Kyjja

New Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
6 (0.06/day)
Have you uninstalled the drivers that came with it and reinstalled nvidia drivers? Seems like you may still have the hijacked driver installed on that pc. The file was edited to report a 450.




Value edited at 0000008E is just POST display text. You can put any garbage in there, really, as long as it follows a certain format. It doesn't affect anything, operationally.
Value edited at 0000018E changes the card hardware id to report as a 450v2 instead of a 1050ti.
Values edited at 00007D39 & 00007D60 are changes to the memory table, causing the card to report 1GB instead of 4GB. The Chinese bios was reporting an extra bank of memory that doesn't exist.

Hello,

How do you know the memory table template ? I got a fake 1050 Ti too, but with a "rare" setup : 2 GB of Elpida GDDR5 (8*W2032BABG-40-F) and GF106-250-KA-A1 chip (see pictures I posted on this french forum => https://forum.hardware.fr/hfr/Hardware/2D-3D/unique-collections-gpus-sujet_927918_402.htm#t10993573 ).

I could flash some 1 GB BIOS, but it's more fun to get the 2 GB, even it's useless on this GPU.
 
Joined
Jun 19, 2021
Messages
62 (0.67/day)
System Name HAL
Processor AMD Ryzen 3700x
Motherboard ASRock B450 Pro4
Cooling AORUS Liquid 240
Memory 32GB Teamgroup 3200mhz
Video Card(s) EVGA 2060 GTX
Hello,

How do you know the memory table template ? I got a fake 1050 Ti too, but with a "rare" setup : 2 GB of Elpida GDDR5 (8*W2032BABG-40-F) and GF106-250-KA-A1 chip (see pictures I posted on this french forum => https://forum.hardware.fr/hfr/Hardware/2D-3D/unique-collections-gpus-sujet_927918_402.htm#t10993573 ).

I could flash some 1 GB BIOS, but it's more fun to get the 2 GB, even it's useless on this GPU.
Image links don't seem to work when I try to view it, possibly chaton.noho.st not accessible from within the US? Can you post a dump of the BIOS?
 

Kyjja

New Member
Joined
Jun 5, 2021
Messages
6 (0.06/day)
My bad ! Here is an upload on imgur :
Important things are :

- Chip : GF106-250-KA-A1
- Memory : Elpida GDDR5 (8 * W2032BABG-40-F)
- I/O : VGA, DVI, HDMI

Memory have been tested to be a real 2GB (Cuda Memory Bandwidth Performance crash after 2 GB).
Frequencies reported by GPU-Z are weird : 750 MHz for GPU Clock and Memory.

I think it could be easier to start with a real GTS450 BIOS, using a model with same chip/memory brand/graphic ports and modify it to up the Memory to 2 GB.

Edit : Here is an Asus BIOS which seems to be ok (GF106 (not GF106B), Elpida Memory, same ports) : https://www.techpowerup.com/vgabios/101520/asus-gts450-1024-110127
 
Last edited:
Joined
Jun 19, 2021
Messages
62 (0.67/day)
System Name HAL
Processor AMD Ryzen 3700x
Motherboard ASRock B450 Pro4
Cooling AORUS Liquid 240
Memory 32GB Teamgroup 3200mhz
Video Card(s) EVGA 2060 GTX
My bad ! Here is an upload on imgur :
Important things are :

- Chip : GF106-250-KA-A1
- Memory : Elpida GDDR5 (8 * W2032BABG-40-F)
- I/O : VGA, DVI, HDMI

Memory have been tested to be a real 2GB (Cuda Memory Bandwidth Performance crash after 2 GB).
Frequencies reported by GPU-Z are weird : 750 MHz for GPU Clock and Memory.

I think it could be easier to start with a real GTS450 BIOS, using a model with same chip/memory brand/graphic ports and modify it to up the Memory to 2 GB.

Edit : Here is an Asus BIOS which seems to be ok (GF106 (not GF106B), Elpida Memory, same ports) : https://www.techpowerup.com/vgabios/101520/asus-gts450-1024-110127
It's frequently easier to modify what came with it. They tend to clock the memory low or with oddball timings because it is defective binned ram.
 

Babba

New Member
Joined
Sep 18, 2021
Messages
1 (0.50/day)
I don't speak for anyone else but I also purchased one of those fake 1050 cards and I KNEW it might very well be a scam but I got it anyway because:

1. I am NOT a gamer
2. I literally just needed more video ports for my 4 monitor set-up
3. I work in tech so anything wrong with it, I could fix myself
4. Was curious to see what these fake cards were all about if it did turn out to be fake
5. Had a little hope that maybe I hit the jackpot and was getting an actual 1050 as advertised
6. I had some money to burn and @ $105 it was doable
7. My knowledge in graphics cards was non-existent. I figured I'd learn something useful if it turns out to be a fake

It was definitely a fake. Went through a whole lot of crap trying to get it to work. In the end, I finally succeeded and actually met my needs very nicely. But I like tinkering with tech and wanted to try the fixes I kept seeing online for these fake cards. Yesterday I screwed up when I accidentally flashed it using the wrong BIOS. Tried to fix my mistake by flashing it using BIOS for a GTS 450. It was a success but when I installed it and checked GPU-Z, it identified it as a 440. I double-checked the BIOS I used and it was a 450. I downloaded it from here; is mislabeling a frequent issue here? I'm guessing not. Probably just that one file.

So now I took it out of my computer again and will attempt to flash the original Chinese BIOS back. I know for a fact that I had saved a back-up for it using ASProgrammer. I even recall naming it "FAKE BIOS." However, I can't seem to find it. It's like a curse, this card! LOL.

Would anyone know where I can obtain an original BIOS for this fake Chinese card that serves my needs very well and I shouldn't have tried tinkering with? My card is identical to the OP's. It's sold as a NVIDIA GeForce 1050 Ti. The GPU on mine is a GF106-250-KA-A1.

When I flashed the other BIOS, I got the same issue as the OP of wrong memory amount reported by GPU-Z, only mine didn't show 4 GB as advertised but reported 0 memory.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
32,196 (6.20/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
I don't speak for anyone else but I also purchased one of those fake 1050 cards and I KNEW it might very well be a scam but I got it anyway because:

1. I am NOT a gamer
2. I literally just needed more video ports for my 4 monitor set-up
3. I work in tech so anything wrong with it, I could fix myself
4. Was curious to see what these fake cards were all about if it did turn out to be fake
5. Had a little hope that maybe I hit the jackpot and was getting an actual 1050 as advertised
6. I had some money to burn and @ $105 it was doable
7. My knowledge in graphics cards was non-existent. I figured I'd learn something useful if it turns out to be a fake

It was definitely a fake. Went through a whole lot of crap trying to get it to work. In the end, I finally succeeded and actually met my needs very nicely. But I like tinkering with tech and wanted to try the fixes I kept seeing online for these fake cards. Yesterday I screwed up when I accidentally flashed it using the wrong BIOS. Tried to fix my mistake by flashing it using BIOS for a GTS 450. It was a success but when I installed it and checked GPU-Z, it identified it as a 440. I double-checked the BIOS I used and it was a 450. I downloaded it from here; is mislabeling a frequent issue here? I'm guessing not. Probably just that one file.

So now I took it out of my computer again and will attempt to flash the original Chinese BIOS back. I know for a fact that I had saved a back-up for it using ASProgrammer. I even recall naming it "FAKE BIOS." However, I can't seem to find it. It's like a curse, this card! LOL.

Would anyone know where I can obtain an original BIOS for this fake Chinese card that serves my needs very well and I shouldn't have tried tinkering with? My card is identical to the OP's. It's sold as a NVIDIA GeForce 1050 Ti. The GPU on mine is a GF106-250-KA-A1.

When I flashed the other BIOS, I got the same issue as the OP of wrong memory amount reported by GPU-Z, only mine didn't show 4 GB as advertised but reported 0 memory.
You got ripped off at $105 even you can get a legit card for less than that

Go on ebay and you will find legit 450 gts for 25 dollars which happens to be a fake 1050ti, 780 ti, 960, etc...

 
Top