• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Which FINAL upgrade path should I go down?

Joined
Sep 26, 2006
Messages
6,957 (1.70/day)
Likes
331
Location
Australia, Sydney
#1
Hey guys I right now can choose between these three upgrade paths before I have to fend for myself/live off birthday money (I don't mean leave home, I mean no random "I WANT THIS" to my parents).

Out of the five choices which should I go down?

-RAM Upgrade (another kit of 2x512MB Identical to what I have) Costing: $100 AUD
-HDD Upgrade, to more storage (500GB?) $190~$250AUD
-GPU Upgrade, to a crossfire setup $275AUD
-Sound Card (NO XFIs plox) $300
-Case Upgrade to the P180.

I am reluctant to go down the sound card upgrade because they are far more expensive and I think not very practical. With the Case, I would love to upgrade to a case that I don't have to worry about anything.
With the RAM, yes its less than $100AUD... $75 in fact. for 1GB, I would like to because of the bottlenecking of my processor involved.
GPU... just to 2x my performance :roll: as well as a properly utilised system.
HDDs; what would the performance boost heed? Would It heed any?

I mean as in now... not in the next few years as i might build another PC anyway.
 
Last edited:
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#2
I say ram cuz you only got 1GB and its the cheapest one and do you need that much space and dont you get good FPS on games with your pro?
 
Joined
Sep 26, 2006
Messages
6,957 (1.70/day)
Likes
331
Location
Australia, Sydney
#3
I say ram cuz you only got 1GB and its the cheapest one and do you need that much space and dont you get good FPS on games with your pro?
I get great FPS in games atm (eating the FPS barrier in BF2 atm). I just want another X1950PRO for the pride.
Actually, should I get another Gig of RAM that is a single stick? How about the case? I seriously need a case that can cool itself quietly and not need extra fans. Like the P180.
In like a years time i wont have much time for gaming anyway... thus ill ditch the GPU for my birthday cash flow.

Btw, which one is better 2GB Mixed RAM same speeds. OR 1GB 2x512.
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#4
well do you got a pic's of the case
 
Joined
Sep 26, 2006
Messages
6,957 (1.70/day)
Likes
331
Location
Australia, Sydney
#5
here it is.



Note ive done a lot to it, the case now uses 92mm zalman fans. The GPU is at the bottom slot and the cabling is better. The case DOES warp... I just realised. But only on a diagonal axis (reason: no PSU support bar). Got rid of the FDD as well.

The RAM is cooled by a thermaltake cyclo as well.
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#6
I was asking bout the Case Upgrade to the P180 ;)
 

ex_reven

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
5,217 (1.27/day)
Likes
159
#7
lol upgrade your ram
cant you totally upgrade it? i.e. get 2gb of 800mhz?

i wouldnt upgrade your case, but some black spraypaint would do it wonders.
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#8
lol upgrade your ram
cant you totally upgrade it? i.e. get 2gb of 800mhz?

i wouldnt upgrade your case, but some black spraypaint would do it wonders.

thats what I did spray painted it

a set of 2gb kit or case
 
Joined
Nov 16, 2006
Messages
2,717 (0.67/day)
Likes
445
Location
Blighty
System Name Skylake / Sandybridge
Processor i7 6700k@4.8 / i5 2500k@4.6
Motherboard Asus Maximus VIII Ranger / Asrock z68 Extreme4 g3
Cooling EK Supremacy MX, CoolGate 240,EK D5pwm Revo Res/ EK Supreme, swiftech 240 rad, D5 non vario
Memory 16gb G.Skill Trident Z 16gb cl16 / 16gb Corsair Vengeance Pro 2400@2133cl9
Video Card(s) Asus Strix 1070 / Powercolor R9 390 PCS+
Storage Samsung SM961 256gb,BX100 250gb ,kc400 512gb/ 120gb Corsair Force GT, HyperX Savage 240gb,
Display(s) Panasonic 50dx700 tv + Dell u2515 / Dell u2312
Case TTake Suppressor F51/F31
Power Supply EVGA 1000 P2 / EVGA 650 G2
Mouse G900 / G700s
Keyboard Roccat Suora FX Brown / Microsoft Sidewinder X4
Software Win 10 / Win 10
#9
i'd try and get some good money for youre ram on ebay and get 2x1gb sticks, then you've still got the option of going for 4gb when (if) you upgrade to vista
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#10
I say ram. I just bought a 2GB kit. Had 1GB before, saw a nice improvement in some games at high resolutions in XP. Saw a realllly nice improvement in Vista gaming. Much less stuttering.

If you want better cooling for now, cut a hole in the side panel and the top for some extra fans. 120mm if you can fit them.
 
Joined
Jan 19, 2007
Messages
3,376 (0.85/day)
Likes
161
Location
Athens , GREECE
System Name SECONDARY RIG / PRIMARY RIG / THIRD RIG
Processor i920@3.6GHz / i920@4GHz / AMD Phenom II 955
Motherboard Gigabyte EX58-UD4P / Gigabyte EX58-UD7 / ASRock 890GX3
Cooling CoolIT Domino ALC / Thermalright Silver Arrow / Thermalright VenomousX
Memory 12GB DDR3 @ 1800MHZ / 6GB DDR3 @ 2250MHZ / 4GB DDR3 @ 1600MHZ
Video Card(s) XFX ATI RADEON 5970 / GAINWARD NVIDIA GTX 580 / 2xGEFORCE GTX295
Storage 1550GB / 6TB SAS - SSD / 160GB SSD
Display(s) NEC 26WUXi2 / NEC 3090WQXi / SONY 55A2000 (1080P 55inch)
Case COOLER MASTER HAF 932 / COOLER MASTER ATCS 840 / ANTEC DARKFLEET DF85
Audio Device(s) Soundblaster X-Fi Xtreme Music / SoundBlaster X-Fi Fatal1ty Pro / Realtek Onboard
Power Supply CWT 1200W / Enermax Revolution 85+ 1250W / Ikonik Vulcan 1200W
Software Windows 7 x64 / Windows 7 x64 / Windows 7 x64
#11
From what i see you cant put another card in the box since the accelero should be taking your second PCIEX slot....
Id go with both the ram and a cheaper HD. :)
 
Joined
Sep 26, 2006
Messages
6,957 (1.70/day)
Likes
331
Location
Australia, Sydney
#14
From what i see you cant put another card in the box since the accelero should be taking your second PCIEX slot....
Id go with both the ram and a cheaper HD. :)
I can use the GPU btw. The GPU will fit (man theres a slot difference if I install both.

I think Ill just use $50 and get an updated version of this case and a HDD cooler.