• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Youtube video audio off

Joined
Feb 24, 2009
Messages
3,497 (0.78/day)
System Name Money Hole
Processor Core i7 970
Motherboard Asus P6T6 WS Revolution
Cooling Noctua UH-D14
Memory 2133Mhz 12GB (3x4GB) Mushkin 998991
Video Card(s) Sapphire Tri-X OC R9 290X
Storage Samsung 1TB 850 Evo
Display(s) 3x Acer KG240A 144hz
Case CM HAF 932
Audio Device(s) ADI (onboard)
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Logitech G602
Keyboard Logitech G710+
Software Windows 10 Professional x64
Anyone know why the audio is off in my youtube video I uploaded? When I watch the video from the file on my computer there's not problem, but when I uploaded it to youtube the audio is a little late now. :confused:

Thanks in advance.
 
Joined
Mar 12, 2009
Messages
1,043 (0.23/day)
Location
SCOTLAND!
System Name Machine XV
Processor Dual Xeon E5 2670 V3 Turbo unlocked
Motherboard Kllisre X99 Dual
Cooling 120mm heatsink
Memory 64gb DDR4 ECC
Video Card(s) RX 480 4Gb
Storage 1Tb NVME SSD
Display(s) 19" + 23" + 17"
Case ATX
Audio Device(s) XFi xtreme USB
Power Supply 800W
Software Windows 10
what format was the audio and video that you uploaded.? youtube can be funny with some audio types. try converting it to a different format with something like handbrake or freemake video converters.
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
3,497 (0.78/day)
System Name Money Hole
Processor Core i7 970
Motherboard Asus P6T6 WS Revolution
Cooling Noctua UH-D14
Memory 2133Mhz 12GB (3x4GB) Mushkin 998991
Video Card(s) Sapphire Tri-X OC R9 290X
Storage Samsung 1TB 850 Evo
Display(s) 3x Acer KG240A 144hz
Case CM HAF 932
Audio Device(s) ADI (onboard)
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Logitech G602
Keyboard Logitech G710+
Software Windows 10 Professional x64
I think it may just be the upload. I uploaded another video of the same format and it didn't have any problems.
 
Joined
Jul 4, 2012
Messages
574 (0.18/day)
Location
Australia
Processor Intel® Core i5 6600
Motherboard Asus H170 Pro Gaming
Cooling Hyper 212 Evo
Memory G.Skill Ripjaws V Series 16GB DDR4 2400mhz
Video Card(s) Gigabyte Geforce GTX 960 G1 4GB Gaming
Storage 256GB Intel SSD 525 Series
Display(s) 24" LG LED Monitor
Case Corsair Carbide 200R
Power Supply Seasonic MK12II 620W
Mouse Logitech G5
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 x64
I think it may just be the upload. I uploaded another video of the same format and it didn't have any problems.

Re-upload and see if it fixes the problem..?

:toast:
 

ueutyi

New Member
Joined
Jan 16, 2013
Messages
65 (0.02/day)
System Name Tenku Pailok
Processor Intel Core i7 3820
Motherboard Asus P9 X79 PRO
Cooling Corsair H55 with 2 additional fans
Memory 8GB ADATA DDR3
Video Card(s) Radeon HD 7970 MSI
Storage A WD Caviar Green 1TB 5400rpm
Power Supply Corsair AX750+Coolermaster 700W
Benchmark Scores X3682 - 3DMark 11
try reinstall sound card driver
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
3,497 (0.78/day)
System Name Money Hole
Processor Core i7 970
Motherboard Asus P6T6 WS Revolution
Cooling Noctua UH-D14
Memory 2133Mhz 12GB (3x4GB) Mushkin 998991
Video Card(s) Sapphire Tri-X OC R9 290X
Storage Samsung 1TB 850 Evo
Display(s) 3x Acer KG240A 144hz
Case CM HAF 932
Audio Device(s) ADI (onboard)
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Logitech G602
Keyboard Logitech G710+
Software Windows 10 Professional x64
Re-upload and see if it fixes the problem..?

:toast:

I tried to reupload the video but it was still off. The audio in the original is ok so I'm a little puzzled.

try reinstall sound card driver

What does the sound driver have to do with the syncing of audio in a video that was uploaded??? :confused:
 
Joined
Jul 4, 2012
Messages
574 (0.18/day)
Location
Australia
Processor Intel® Core i5 6600
Motherboard Asus H170 Pro Gaming
Cooling Hyper 212 Evo
Memory G.Skill Ripjaws V Series 16GB DDR4 2400mhz
Video Card(s) Gigabyte Geforce GTX 960 G1 4GB Gaming
Storage 256GB Intel SSD 525 Series
Display(s) 24" LG LED Monitor
Case Corsair Carbide 200R
Power Supply Seasonic MK12II 620W
Mouse Logitech G5
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 x64
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,493 (0.89/day)
Location
Netherlands
System Name desktop | Raspberry Pi 1B
Processor Intel Core i5-4460 | Broadcom BCM2835
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H | Raspberry Pi 1B rev. 2
Cooling Arctic Freezer i11 | none
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit | 512 MB
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1060 6G | Videocore IV (integrated)
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, OEM SSD 240GB, Seagate Barracuda 7200.14 1TB | Sandisk Ultra 32GB (SD)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916
Case Xigmatek Asgard | Translucent green acrylic RPi case
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic S12 II Bronze | phone charger
Mouse Logitech G500 | Logitech G5
Keyboard Qpad MK-50 (Cherry MX brown)| König CSKBU100 (rubber dome)
Software Windows 10, Gentoo Linux (VM) | Gentoo Linux
Could you give me a link to the problematic video on YT? Then I will see what it does here.
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
3,497 (0.78/day)
System Name Money Hole
Processor Core i7 970
Motherboard Asus P6T6 WS Revolution
Cooling Noctua UH-D14
Memory 2133Mhz 12GB (3x4GB) Mushkin 998991
Video Card(s) Sapphire Tri-X OC R9 290X
Storage Samsung 1TB 850 Evo
Display(s) 3x Acer KG240A 144hz
Case CM HAF 932
Audio Device(s) ADI (onboard)
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Logitech G602
Keyboard Logitech G710+
Software Windows 10 Professional x64
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,493 (0.89/day)
Location
Netherlands
System Name desktop | Raspberry Pi 1B
Processor Intel Core i5-4460 | Broadcom BCM2835
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H | Raspberry Pi 1B rev. 2
Cooling Arctic Freezer i11 | none
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit | 512 MB
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1060 6G | Videocore IV (integrated)
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, OEM SSD 240GB, Seagate Barracuda 7200.14 1TB | Sandisk Ultra 32GB (SD)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916
Case Xigmatek Asgard | Translucent green acrylic RPi case
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic S12 II Bronze | phone charger
Mouse Logitech G500 | Logitech G5
Keyboard Qpad MK-50 (Cherry MX brown)| König CSKBU100 (rubber dome)
Software Windows 10, Gentoo Linux (VM) | Gentoo Linux
Youtube uses 30 fps, as far as I know, and it seems you used a lower framerate. Youtube tried to increase the FPS of the video but did not do so by duplicating some of the frames, as it seems, because the video is sped up slightly.
Try to record at 30 fps if you want to avoid al kinds of issues (works better for games than, say, 25 fps anyway because it is more "smooth"). Also, best check whether the recording program can put a cap on the framerate of the game (helps smoothing the gameplay while recording and prevents A/V sync issues).
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
3,497 (0.78/day)
System Name Money Hole
Processor Core i7 970
Motherboard Asus P6T6 WS Revolution
Cooling Noctua UH-D14
Memory 2133Mhz 12GB (3x4GB) Mushkin 998991
Video Card(s) Sapphire Tri-X OC R9 290X
Storage Samsung 1TB 850 Evo
Display(s) 3x Acer KG240A 144hz
Case CM HAF 932
Audio Device(s) ADI (onboard)
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Logitech G602
Keyboard Logitech G710+
Software Windows 10 Professional x64
Awesome, thanks!

I'm using Afterburner and I guess I had the frame limiter disabled. Set that to 30 so hopefully that fixes any future problems I don't know about.
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
619 (0.20/day)
Anyone know why the audio is off in my youtube video I uploaded? When I watch the video from the file on my computer there's not problem, but when I uploaded it to youtube the audio is a little late now. :confused:

Thanks in advance.

Try encoding it differently or converting it to a different like mp4 or flv or something.
mp4 is the best one for youtube though fyi
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
3,497 (0.78/day)
System Name Money Hole
Processor Core i7 970
Motherboard Asus P6T6 WS Revolution
Cooling Noctua UH-D14
Memory 2133Mhz 12GB (3x4GB) Mushkin 998991
Video Card(s) Sapphire Tri-X OC R9 290X
Storage Samsung 1TB 850 Evo
Display(s) 3x Acer KG240A 144hz
Case CM HAF 932
Audio Device(s) ADI (onboard)
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Logitech G602
Keyboard Logitech G710+
Software Windows 10 Professional x64
Well the other videos I uploaded were fine, it was just that one. I'm going to see if the frame cap does it. If I still have problems I'll start converting them over the mp4.

Thanks
 
Joined
Oct 26, 2011
Messages
430 (0.12/day)
Processor Intel i9-9900k @ 5GHz
Motherboard Gigabyte Z390 Aorus Pro Wifi
Cooling ThermalTake Riing 240
Memory 2x8GB G-Skill 3600 CL19 @ 16-19-19-20
Video Card(s) Zotac RTX 2060 Amp!
Storage 2x Samsung 860 Evo 512GB, 4x Seagate 8TB
Display(s) 2x Dell U2713H
Case CoolerMaster M500P
Power Supply ThermalTake Toughpower 730W
Software Windows 10 Pro
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,493 (0.89/day)
Location
Netherlands
System Name desktop | Raspberry Pi 1B
Processor Intel Core i5-4460 | Broadcom BCM2835
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H | Raspberry Pi 1B rev. 2
Cooling Arctic Freezer i11 | none
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit | 512 MB
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1060 6G | Videocore IV (integrated)
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, OEM SSD 240GB, Seagate Barracuda 7200.14 1TB | Sandisk Ultra 32GB (SD)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916
Case Xigmatek Asgard | Translucent green acrylic RPi case
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic S12 II Bronze | phone charger
Mouse Logitech G500 | Logitech G5
Keyboard Qpad MK-50 (Cherry MX brown)| König CSKBU100 (rubber dome)
Software Windows 10, Gentoo Linux (VM) | Gentoo Linux
The audio and video are not in sync, that is the issue.
 
Top