1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATI Catalyst 8.12 Released

Discussion in 'News' started by malware, Dec 10, 2008.

  1. Prash

    Prash New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    69 (0.03/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    Karnataka, India
    :( i hope the final outcome will be good. Will be waiting for your review.
  2. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,384 (5.29/day)
    Thanks Received:
    2,322
    Location:
    Worcestershire, UK
    You arent using a modded BIOS by any chance? from what I have read, the people with the least issues in crossfire are the ones who did not install anything before upgrading to 8.12.
    Last edited: Dec 11, 2008
  3. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (7.06/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    I do.. I still have yet to beat it on anything higher than low..
  4. Dixxhead

    Dixxhead New Member

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    214 (0.09/day)
    Thanks Received:
    18
    What res are you playing it at? Do you have FSAA enabled? Both these factors KILL GPUs in Crysis. So try lowering/disableing those FIRST before you lower the Details.

    Shadows are also very demanding, start out with lower settings first (good point to start is medium, for low there are no shadows)... I managed to get a playable 25-30fps like this on pretty much everything high/very high and and am running an HD2600 (res is only 848x480 though; still looks good thanks to the games integrated Shader-antialiasing (not the FSAA option!)).

    With your setup you should be able to play the game at 40fps with the same settings as I have on at least 1440x900 resolution 0xAA. Main things killing my FPS are resolution and FSAA, aswell as Shadows (set to medium for me) and very high shaders (set to high for me, however still enableing the sunshafts and object-motionblur from within the autoexec).

    Give it a tweak and let us know, there is really no logical reason why Crysis shouldn't run fluidly on your system with most of the eye-candy enabled.

    Edit: Crysis is one of the few games that runs better in DX10 for me, so be sure to run it in DX10.
  5. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,478 (1.89/day)
    Thanks Received:
    846
    Even though I've shown AGP users how to edit the ini and inf files to get the 8.12's to install. The AGP 8.12 hotfix drivers are out. They completely skipped 8.11.
  6. truehighroller1 New Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    189 (0.08/day)
    Thanks Received:
    9

    There is a really crappy bug in this game. I won't post my exact numbers "don't have time right now" but, I can get 50 avg fps when I alt tab out to my desktop and let the video card get its memory back and then go back into the game. The game will eventually CTD if I don't occasionally do that. THE GAME HAS A REALLY BAD MEMORY LEAK!!!! It is pretty obvious just do what I said and you can see that the FPS jump up after doing it, then the memory starts leaking out again and the FPS start to dip down again. I can watch it go all the way down to like 1fps that's how bad the leak is. I then ran COD4 max everything 1980x1200 and solid 91FPS and Crysis WARS solid 30 FPS at 1680x1200 all settings high I think... I should be,, pushing 50 FPS avg with GTA IV from what I seen last night.
  7. Prash

    Prash New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    69 (0.03/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    Karnataka, India
    Thanks for that, but did u notice any improvements? Anyhow this will help others but not me as i have already ordered a GTX 260/216 :D
  8. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,999 (3.37/day)
    Thanks Received:
    1,877
    actually was the cleanest install for me since in using the 3870x2 gpu..... did ya'll follow Erockers ATI gpu un-install guide?
  9. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    11,959 (4.65/day)
    Thanks Received:
    1,337
    i want to see that article myself.
  10. -=SNIPER=-

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    34 (0.01/day)
    Thanks Received:
    7
    check my review on Catalyst Driver 8.11 vs 8.12 @ t-Break.com
    ShadowFold, jaxxxon and HTC say thanks.
  11. sparkscarz New Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    YEA i get that same error the one that it says that there is no ati driver installed...
    did you find a fix for that? if you did plzz reply by
    cuz i am still getting it
  12. human_error

    human_error

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    1,719 (0.83/day)
    Thanks Received:
    457
    I'm still waiting on ATi to release a hotfix, i was working with them until they managed to recreate the issue in-house, and they said they will open a knowledgebase article when
    they have a fix but it looks to be quite a nasty issue to fix so i think we'll have to wait until ccc9.1 is out in January.

    If you have 4850s you can try the 4850 hotfix here but that is only meant to work on 4850s experiencing trouble, if you have a 3870 based chip and are getting the error this won't fix it :(

    I'll post in the forums here under the ati sub section in graphics cards if/when i see a fix is available.
    sparkscarz says thanks.
  13. sparkscarz New Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Al rite thanks!! for your help :pimp::rockout:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page