1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Battlefield 3 - Horrible Lag

Discussion in 'Games' started by jed, Nov 27, 2012.

  1. jed

    jed

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    285 (0.22/day)
    Thanks Received:
    45
    Some more good news. Said screw it and punched a hole through my wall and am running a direct ethernet connection now. Pretty ridiculous from Windows... It first showed me my E-net driver was out of date (from 2006). I DL the newest driver and try to install it - of course Windows says it's the latest and most up to date driver. My e-net connection isn't working due to this. I "ROLL BACK" to the earlier version and what do you know... It gives me a 2011 version instead of the 2006 version. Ridiculous. But now she runs and hopefully no rubberbanding after I get the new system set up.
     
    MxPhenom 216 and Dent1 say thanks.
  2. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,114 (6.55/day)
    Thanks Received:
    2,314
    Location:
    Seattle, WA
    Get that video card and memory in there and you will be good to go. Running BF3 like a champ
     
  3. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,669 (2.95/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    Yeah wired is the way to go for multiplayer gaming. One less potential snag.
     
  4. jed

    jed

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    285 (0.22/day)
    Thanks Received:
    45
    Can you say holy f***ing SHYT! You guys were dead on from the start. Plugged in my ethernet directly to the router after punching a hole in the wall, runs smooth. New sytem = FULL ULTRA at 1920x1080 resolution on an empty server... May have to knock it down a bit on a big server but wow what a friggin difference. Looking forward to playing some serious BF3 and future games now!!
     
    Dent1 and MT Alex say thanks.
  5. MT Alex

    MT Alex

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    3,803 (1.96/day)
    Thanks Received:
    1,639
    I'll be on after 9 pm MST, you seem to be a good fit into our BF3 menagerie.
     
    MxPhenom 216 and jed say thanks.
  6. jed

    jed

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    285 (0.22/day)
    Thanks Received:
    45
    You and Mailman both getting on soon but I gotta head to study for a final tomorrow... We'll do it again soon though!

    Just played about 1.5 hours of BF3 at ALL ultra, 1920x1080 with decent size servers... only a couple hiccups. This is awesome. Lookin forward to some good times.

    GPU OC'd to 1095/1395 stock and CPU stock speeds w/ H60 cooler - 1.5 hours gave me 65 max temp GPU and 57 max temp CPU... That's pretty hot for a watercooled CPU at stock clocks but hey it runs the game perfect so whatever.
     
    Last edited: Dec 11, 2012
    MxPhenom 216 says thanks.
  7. Dent1

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    3,164 (1.92/day)
    Thanks Received:
    921
    Glad everything is running smooth.

    I can't remember the specification of your old system? Did you just change the video card and add RAM?
     
  8. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,114 (6.55/day)
    Thanks Received:
    2,314
    Location:
    Seattle, WA
    He upgrade CPU, Motherboard, Memory, and GPU.

    Oh and obviously the OS to 64 bit.
     
    Dent1 says thanks.
  9. jed

    jed

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    285 (0.22/day)
    Thanks Received:
    45
    Yea, I had HD 4850 and a 1055t x6 w/ 4GB RAM.
     
    Dent1 says thanks.
  10. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,114 (6.55/day)
    Thanks Received:
    2,314
    Location:
    Seattle, WA
    Hey Jed post some pictures of your build with all your new goodies. Im sure others want to see as well.
     
  11. jed

    jed

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    285 (0.22/day)
    Thanks Received:
    45
  12. Dent1

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    3,164 (1.92/day)
    Thanks Received:
    921
    In all honesty the 1055T X6 was plenty. You could have just went for the video card and RAM upgrade for the same effect.

    But yeh, it's a solid rig, glad everything has worked out fine.
     
  13. jed

    jed

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    285 (0.22/day)
    Thanks Received:
    45
    Yeah I was going to keep the Phenom but my dad needed a whole new system so he just bought CPU/MoBo/RAM/GPU so I could have an excuse to upgrade everything anyways :)
     
    MxPhenom 216 and Dent1 say thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page