1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Laptop overclocking adventures

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by theonetruewill, Feb 18, 2007.

  1. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    i wonder why they moved this.
  2. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    Because I called this thread Laptop Overclockers Club, stupidly. I tried to edit this later to make it more accessible to the normal laptop user, but I can't change the title on the forums. This move is actually unneccessary and I wish the mods asked (or at least informed) before they moved stuff.:banghead:

    Now it won't get seen by members so easily and nobody will learn that they can overclock their laptop. GRRR!
  3. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    GRRRRR i still can't lol, but i've done it to my vid card :)
  4. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    I've asked Zek, and he said he'd move it and rename it:toast:
  5. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    YAY
  6. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    Oh btw Chang, I think I'm going to get that 2gb of RAM is was talking about. I think I've convinced my parents to help me out a bit as it'll help them as well (remeber earlier post about them having my old modules). Also I'm going to get 667 RAM instead of 533, it may not make that much of a difference but its the only real perormance boost I can make in addition to just increasing the amount of RAM.:cool:
  7. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    Actually if I get better RAM (I think mine is currently made by Hyundai :laugh: ) wonder if I can achieve a higher overclock. Because I think it might be the problem above 2.26Ghz. Because sometimes I experience instability issues above 2.27
  8. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    hahaha, mine are made by hyundai also....what are they doing....making ram and cars.....and they both suck :laugh: lucky, your parents are helping you out....well idk my parents probably don't even like the idea of opening the ram compartment :eek: i wonder if one day i could get them to help me buy the asus xg station :rolleyes: 667 mhz ram....SWEET i want some, now dell offers that upgrade on my comp, but it's more expensive than just buying upgrades :laugh: can you downclock ram from inside of windows? so like if you overclock then you can downclock to match the fsb because everything is dual channel now, if you could that'd probably help you get a better overclock
  9. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    But the real funny thing is that the Hyundai memory for its spec ain't that bad. Its got memory timings of 4.4.4.12 which esecially for a laptop is not bad at all. I reckon they should give up making the cars altogether, get bought by Corsair and then actually make SOMETHING decent. Maybe they themselves realised they couldn't make cars. And yes you can downclock the RAM, and I think you could be right, because then I could achive a higher FSB. Hmmmm

    And yeah that would be cool. The XG Station could be the beginning of laptops' supreme reign over the clunky lesser desktop ( I am o gonna get banned - lol) BUt on a serious note I reckon laptops will become more popular than desktops, and soon people will be able to get great performance at an acceptable price. Ie. not £1800 - $3500
  10. zodttd New Member

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I was able to successfully overclock the Clevo M570U by using the technique that was described in my "[WIP] You can overclock the Sager NP5760"... thread. I am now able to reach a
    2.2GHz
    200MHz FSB
    400MHz RAM
    from my T5600 C2D 1.83 stock!

    So happy! I'm not sure how much further it will be able to go but it will definitely not accept anything above 200MHz FSB without some way of edited more registers. It seems like it's locked since ClockGen won't stick after that point. Could it be something such as MCHBAR? Anyways, for those wondering what RAM is being used, it's Mushkin DDR2 PC5300 from directly from mushkin's storefront. It's Nanya Week 01 Year 07. Hope this helps someone out there.
  11. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    any chance a dell e1505 is a clevo m570U?
  12. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    I told you you wouldn't give up on OC'ing that thing!:laugh:
  13. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    Nicely done, Can you show some benchmarks before and after (eg CPUMark) Just to let us know the performance difference. I'm guessing quite a bit. :toast:
  14. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    hahahaha, i know, it'd be so sweet to have one piece of hardware on my laptop that runs at desktop speed, besides the modem :) maybe i should try our demension e510 first, i want to see how crazy of an oc a btx case can get
  15. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    Why don't you try what zodttd did, just make sure you did a sytem resore before-hand and remember what settings you changed. It could be ok>
  16. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    haha i tried :( either clockgen doesn't like vista (probably not) or it's just not that same board:mad: *sigh* back to the drawing board
  17. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    just out if interest, sorry if I've said this before, www.laptoplogic.com and then go to guides and the upgrade a dell. Is it the same or similar model as yours?
  18. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    oh snap that would be nice, but there are a few laptops mentioned and i don't think my computer even has the same interface....lol
  19. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    Oh shame, sorry just a suggestion it was a long shot. Damn I wish I had a better laptop, the more and more I think about it the more I want a pair of 7900GTX's in a 17" laptop....NO must save money!

    NO more spending!
  20. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    hahahaha why do you have to save money, or do you just not have the money? i know with me, i defiantly don't have the money. i don't even have money to afford a vid card for our desktop, integrated just doesn't cut it for css, even with everything at low.
  21. Dizzy New Member

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Messages:
    29 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Well guys I haven't posted much in this thread because my poor laptop refuses to overclock... in fact I have had to battle with voltage changes and the like just to get it to run at full speed!

    Now I must inform you of the sad fact I will be leaving your number soon. I'm getting a new desktop, of such awesome specs that overclocking is not necessary (although I'm getting it pre-overclocked as a precaution ;)): http://forums.techpowerup.com/showpost.php?p=285893&postcount=9

    So good luck guys with your laptop-modding adventures!
  22. zodttd New Member

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Posted pic in your CPUMark thread truewill. :)
  23. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    Cool, I will check and update.

    Also forr all of you with which clockgen didn't work you might want to try again, as Clockgen 1.0.5.3 is now out.
    :toast:
  24. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (1.06/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    Actually I'm going to try your method zodttd for overclocking your processor with my bro's. He's got a core solo (ie they disabled on side of a core dup cos it was bad but can still sell it for the other half) and see if your method works as I think the pll's right but I can't get the rest right. Funny thing though, your pll is 905405
    so's mine, so's my bro's, so's my mum's!:laugh:
  25. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.45/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    what kind of laptops do you guys have?

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page