1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Microsoft Windows 8.1 Is Now Available

Discussion in 'News' started by Cristian_25H, Oct 17, 2013.

  1. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,691 (1.69/day)
    Thanks Received:
    349
    Location:
    Tennessee
    Valid to the extent of a business's upgrade cycle.
     
  2. GSG-9

    GSG-9

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    1,684 (0.47/day)
    Thanks Received:
    145
    Location:
    Minneapolis, Mn
    I don't think you read everything I typed.

    Also 11,000 is not a large order. Make that 100,000 and it is a large order. I am talking about how to climb mountains, you are talking about climbing hills. Once again, read what I said, that is not "it can't be done" I am saying its expensive, and you are forcing change on a large number of employees for what could be no ROI.
     
  3. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,539 (4.58/day)
    Thanks Received:
    3,376
    dude, again with the meds... you are starting to go off the rails and i have a feeling a mod is going to close this soon if you don't relax.

    http://www.forbes.com/sites/adriankingsleyhughes/2013/05/19/why-enterprise-is-avoiding-windows-8/

    http://www.businessinsider.com/enterprise-customers-microsoft-windows-8-2012-10

    now please settle down and maybe take a nap. the adults are talking.
     
    Crunching for Team TPU
  4. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,776 (9.72/day)
    Thanks Received:
    6,236
    Location:
    Chatsworth, GA
    Ok I got the second FTP up and going! I used Quick N Easy FTp server lite and it has a max connections of 50 set.

    ftp://205.144.212.5:22/

    User: tpuuser
    Pass: tpu
     
    kenkickr, Loosenut, X800 and 1 other person say thanks.
    Crunching for Team TPU
  5. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,539 (4.58/day)
    Thanks Received:
    3,376
    can that iso be installed on a fresh system?

    wget --user=tpuuser --password='tpu' ftp://205.144.212.5:22/Windows_8_1_x64.iso
    --2013-10-18 15:01:06-- ftp://205.144.212.5:22/Windows_8_1_x64.iso
    => “Windows_8_1_x64.iso”
    Connecting to 205.144.212.5:22... connected.
    Logging in as tpuuser ... Logged in!
    ==> SYST ... done. ==> PWD ... done.
    ==> TYPE I ... done. ==> CWD not needed.
    ==> SIZE Windows_8_1_x64.iso ... 3899295744
    ==> PASV ... done. ==> RETR Windows_8_1_x64.iso ... done.

    [ <=> ] 832,936 65.3K/s
     
    Crunching for Team TPU
  6. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,691 (1.69/day)
    Thanks Received:
    349
    Location:
    Tennessee
    A company that has barely any market share in mobile space convinces one of the world's largest air line companies to purchase 11,000 Surface tablets equipped with Windows 8 (an OS that you say isn't business friendly)... And you call that climbing a hill? What a smug comment.
     
  7. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,776 (9.72/day)
    Thanks Received:
    6,236
    Location:
    Chatsworth, GA
    Yes it can! I just did it in a VM no problems and did the updates from yesterdays hotfixes!

    *EDIT*

    I also have a install key that will allow the user to test for 30 days without activation but I do not want to post here cause some may think its pirated when it in fact came from MS
     
    Crunching for Team TPU
  8. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,539 (4.58/day)
    Thanks Received:
    3,376
    wait, will my windows 8 license work with that iso?
     
    Crunching for Team TPU
  9. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,776 (9.72/day)
    Thanks Received:
    6,236
    Location:
    Chatsworth, GA
    Yes if you bought windows 8 then your key will activate with 8.1

    I do not see any failed downloads yet but some have tried to upload for whatever reason

    [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  10. xvi

    xvi

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    2,234 (0.75/day)
    Thanks Received:
    1,563
    Location:
    Washington, US
    Quck and Easy was the one I was trying to think of. I've had good luck with that thing.
     
    Crunching for Team TPU
  11. GSG-9

    GSG-9

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    1,684 (0.47/day)
    Thanks Received:
    145
    Location:
    Minneapolis, Mn
    I think you will be fine if you post a link to where they are documented at microsoft.com/msdn etc.
     
  12. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,776 (9.72/day)
    Thanks Received:
    6,236
    Location:
    Chatsworth, GA
    Well I will post this here and if a mod thinks it needs to be deleted then please delete it.

    These keys can be found on the windows 8 product.ini file and are generic install keys for testing.

    XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB

    Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
    Professional: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
    Enterprise: MNDGV-M6PKV-DV4DR-CYY8X-2YRXH
    FHQNR-XYXYC-8PMHT-TV4PH-DRQ3H

    http://forums.mydigitallife.info/threads/47480-windows-8-1-generic-keys
     
    Crunching for Team TPU
  13. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,691 (1.69/day)
    Thanks Received:
    349
    Location:
    Tennessee
    My two real world examples vs. your two media articles that fit to the need of your argument that Windows 8 isn't a business friendly OS.
     
  14. zsolt_93

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    311 (0.19/day)
    Thanks Received:
    83
    Location:
    Romania
    Have you met the SecureBoot bug, or that intresting feature that states that secureboot isn't configured properly? I had it off in UEFI, now it is turned on, message is the same, and it seems a lot of users have the issue over the globe, and its not something new it was in the first rtm builds too. Anyone has a solution to this? Apart from hacking files and deleting this message text, as that is the only solution i found on the web.
    Its a Windows 8 Pro install that was updated through the store to 8.1.
     
  15. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,539 (4.58/day)
    Thanks Received:
    3,376
    well since you gave it out publicly i am sure people are trying to upload and launch virii :roll:
     
    Crunching for Team TPU
  16. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,776 (9.72/day)
    Thanks Received:
    6,236
    Location:
    Chatsworth, GA
    Yea I had 40 people at one point. I am going to leave it up until next friday to give people a chance to get the ISOs and by that time it will probably will be hosted on digital river or somewhere else.
     
    Crunching for Team TPU
  17. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,915 (3.39/day)
    Thanks Received:
    2,434
    It's pretty much about it being new. Doesn't play nice on older systems, doesn't play nice with old software, doesn't bring killer must have features.. The UI doesn't seem to be the big issue when reading those articles. The issue is that it's not an issue, it's just new and corporations don't do that sort of thing. Which is not anything new. And if they had just upgrade to Win7, what's the point in Windows 8? That is a very valid argument, but I'm not even sure what you're arguing about. :laugh:

    Anyway now you gotta tie that together with Windows 9 being more friendly to businness.
     
  18. xvi

    xvi

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    2,234 (0.75/day)
    Thanks Received:
    1,563
    Location:
    Washington, US
    I think the main problem is that the GUI is changing with no option to switch back. We didn't have a problem transitioning from DOS because, even to this day, we still have a DOS-like command prompt. Backwards compatibility is something Microsoft's always held on to and this time their implementation isn't that great (in my humble opinion). If there was a "Pretend to be Windows 7" button, I think everyone would love it.

    Example, how does one drag/drop to attach a file to an e-mail using the Mail app? Is it possible? Nope, you've got to browse for it with their new, impossible to quickly navigate file browser.
     
    Crunching for Team TPU
  19. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,539 (4.58/day)
    Thanks Received:
    3,376
    you don't have real world examples. i work in IT. i make these decisions. i have friends at MS. and i just linked two articles that backs what i have said. please go away now as you are clearly trolling and adding nothing to the conversation.
     
    Crunching for Team TPU
  20. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,414 (1.96/day)
    Thanks Received:
    573
    Location:
    Manchester uk
    I don't like the metro start panel but I could learn to play nice with it but I am annoyed that they hid half the little useable things like calc etc and are now trying to force us all to download a soddin app for everything.

    And yet again I bet every app wants to see my contacts make changes etc etc and add nought in usability or function I mean calc is calc right it doesn't need my Facebook address
     
    10 Million points folded for TPU
  21. remixedcat

    remixedcat

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    3,057 (1.82/day)
    Thanks Received:
    696
    I've allready seen businesses utilize metro UI...

    Holiday Inn express uses them in large touch screens at the check-in area as info kiosks for visitors. I actually used one to look up malls so I can get shoes before I went to Vegas so I can have something more comfy for walking around the MGM Grand. (easier then whipping out my phone at the time).

    I've also seen restaurants use a metro app for orders as well and it makes the UI easier for the wait staff to use.
     
  22. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,196 (2.62/day)
    Thanks Received:
    937
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Schools are bushiness and all the computers in the Computer Science department at UH have windows 8.
     
  23. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,921 (2.40/day)
    Thanks Received:
    581
    Location:
    UK
    I'm not sure how you're getting this, on my computer i've been having problems getting to the calc app, it keeps launching the program as the top result in search
     
  24. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    9,931 (3.86/day)
    Thanks Received:
    3,528
    Location:
    Quantum well (UK)
    Thanks man. :toast:

    Downloading now.
     
  25. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,414 (1.96/day)
    Thanks Received:
    573
    Location:
    Manchester uk
    I can get it easily with a macro button on my keyboard yet cant click it in any menu , , that's just daft.
    I haven't yet found anything using search yet my eyes and hand managed better than it all three times I've tried, its not looking good.
    Maybe this 8 -8.1 melarky is just another way to sell us back win 7 but called 9 with loads of new features like menus of stuff and paint and an in built notepad etc.
     
    10 Million points folded for TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page