1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Radeon Evergreen Islands Club (HD 5xxx/6xxx/7xxx/8xxx)

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by Chevalr1c, Oct 5, 2012.

  1. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,411 (2.02/day)
    Thanks Received:
    572
    Location:
    Manchester uk
    Have you turned ulps offf on trixx's settings that enable voltage control properly .
    you could try amd gpu tools
     
    m1dg3t says thanks.
    More than 25k PPD
  2. m1dg3t

    m1dg3t

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2,247 (1.39/day)
    Thanks Received:
    513
    Location:
    Canada
    Trixx was causing some kind of conflict so i pulled it, right now i'm trying MSiAfterburner but seems like no voltage control? Gonna have to check into this AMD GPU tool/s, never even heard of it :eek:

    When i try to use the Asus tweak it says it can't find GFX card info! LoL f*cking shit Asus, i'm never buying anything Asus again! Between this GFX card and my Xonar that was the final straw.
     
  3. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,247 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,568
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    Yeeepeeee i found a XFX 7950 3gb DD
    (new and original box used 3hrs before the owner saw he has a underpowered psu and his Q6600 wasnt really the good one for this)

    at 250chf instead of 330chf well 80chf less for 3hrs ... i wonder why the shop where he buyed it didnt make a refund ...

    or maybe he waited too long before trying it and it was past the 7days return limite (if its the same shop where i go too xD)

    sooo recap 1 club3d HD6950 2gb wich will goes in the second rig in place of that GF110 gtx560ti oem:)

    and one XFX HD7950 3gb wich will goes in the main rig:rockout:

    and the "old but faithfull" XFX HD6850 1gb BE wich is collecting dust in my "hall of glorious graphic warrior":laugh:

    cheers!:toast:

    edit: he got it in the same shop as i go usualy and he buyed it 09-01-2013 so indeed it was past the 7day limite xD
     
    Chevalr1c says thanks.
  4. _JP_

    _JP_

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    2,684 (1.62/day)
    Thanks Received:
    738
    Location:
    Portugal
    Damn, that card is awesome! Sick looks!
    Shame it doesn't seem to be able to OC well. Maybe BIOS is blocking?
    If MSI Afterburner isn't picking up the voltage settings and ASUS' own tools won't recognize the card, it seems it is protected against tampering.
     
    m1dg3t says thanks.
  5. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,246 (2.15/day)
    Thanks Received:
    1,424
    Location:
    NL, Europe
    Tables have been edited accordingly.
     
    m1dg3t says thanks.
    Crunching for Team TPU
  6. m1dg3t

    m1dg3t

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2,247 (1.39/day)
    Thanks Received:
    513
    Location:
    Canada
    Thanks! I have no idea, it prolly is the BIOS... It is a "Voltage Tweak" edition card with a non function VoltTweak! It never worked since day 1 :roll: I'm gonna try that AMD tweak and maybe that'll work, if not maybe i have to edit the BIOS :eek:
     
  7. m1dg3t

    m1dg3t

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2,247 (1.39/day)
    Thanks Received:
    513
    Location:
    Canada
    Well i tried AMD tweak and still no dice with voltage control :(

    Any ideas why this thing seems to be locked down? It is a voltage tweak card and was marketed as having the ability to control voltage for improved clocking. I have tried the Asus, Sapphire, MSi and AMDtweak without any luck at all... I never touched a VGA BIOS so not sure about that whole process TBH

    It is 100% stable @ 900 but anything over can get flaky during gaming, just trying to prolong this guys life a little longer :eek:

    Thanks :)
     
  8. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,411 (2.02/day)
    Thanks Received:
    572
    Location:
    Manchester uk
    Shame you had trouble with trixx I flashed my 5870 to get to 1ghz but came to find trixx because the 5850 wouldn't work with any of the bios' s I tried so its back on original bios yet trixx has it at 960 which is my max xfire gameing clocks synced .
    You just need ulps disabed or ticked anyway in trixx's settings but maybe the voltage controller's incompatible.
     
    More than 25k PPD
  9. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,247 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,568
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    HAPPY time (but not too much ok?)

    [​IMG][​IMG]
    now now ... i need to upgrade the cpu part ahah i think its a bit a leash for that card ... but its fine for now

    [​IMG]
    [​IMG]



    oh well thats indeed a good upgrade ... shame i cant go past 950mhz on core (last stable frequ) tho i can add 150mhz to the memory too sooo happy time still

    i really love the XFX metalic shroud and black pcb and she is also whisper quiet comparing to the Club3D (at last i can get rid of that GTX560ti i have in my second rig .. or i keep it for my WCG boinc'ing... dunno)

    (i noticed its a non Black Ed. but the package claims vapor chamber)

    funny side : im 50mhz core and 25mhz mem higher than the actual XFX R7950DD Black Ed.

    also its a 3gb not a 2gb (i saw that now in the table)
     
    Last edited: Apr 10, 2013
    _JP_ and Chevalr1c say thanks.
  10. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,469 (1.53/day)
    Thanks Received:
    1,515
    my duaghter is loving the 7770 :D she can play diablo 3 now, whereas before she was using the laptop in my sys spec >_<
     
    Chevalr1c says thanks.
    Crunching for Team TPU
  11. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,247 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,568
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    i did run some Unigine 4.0 parralel benchies... i locked the turbo on the X6 so it runs like the X4 2.6

    under same pattern as above: near 19fps more constently for the 7950 (and 84 versus 63 max fps) 43 versus 24 in average

    with ultra setting tess on normal : around 15 goody good (63 versus 39 max)

    i remember the test i did before swapping well ... strange ... the X4 plateform with 6950 does same as the X6 with 6950 i wonder ...

    still i gained in frames and it is indeed smoother than previously (luckly ... otherwise i would do a sad panda face ... )
     
  12. m1dg3t

    m1dg3t

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2,247 (1.39/day)
    Thanks Received:
    513
    Location:
    Canada
    I'm thinking a BIOS mod/flash is the only way with this card unfortunately, i would have done it already but i have no experience flashing GFX and don't want to brick the card. Even when i first bought the card the voltage tweak never worked, even using Asus' Smart Doctor or W/E it's called. Guess i'll just be stuck with it as is :eek:

    From my most recent experiences with Asus, it seems to me that they LOVE to advertise features on their products or market their products with certain features when in fact they are non existant. Or non functioning.

    I will NEVER buy/reccomend another Asus product. :shadedshu
     
  13. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,247 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,568
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    TR bench Ultra settings
    [​IMG]

    i dont know if its much value :roll:
     
  14. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,592 (3.10/day)
    Thanks Received:
    650
    Location:
    Memphis, TN
    Crunching for Team TPU
  15. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,247 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,568
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    nope i mean yup ... i got confused ... ( :roll: )
    [​IMG]

    oh wow ... i noticed i play in Ultimate settings right now >.< oopsies

    Ultra settings doesnt have default TressFX but i enabled it for the bench (so more Custom settings than Ultra)
     
    Last edited: Apr 27, 2013
  16. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,469 (1.53/day)
    Thanks Received:
    1,515
    both the 7870 and 7770 run Borderlands 2 great on the 13.5 beta's.
     
    Crunching for Team TPU
  17. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,468 (2.25/day)
    Thanks Received:
    1,169
    Go ahead and chalk me up for another Reference HD7970.:rolleyes:
    This one is a Visiontek as well, and will be flashed to XFX Black Edition as soon as I receive it.
    This card is meant as the final piece of my dad's new PC, but he'll get it when I'm done benching with tri-fire, lol.:roll:
     
    Chevalr1c and HammerON say thanks.
  18. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,246 (2.15/day)
    Thanks Received:
    1,424
    Location:
    NL, Europe
    I edited the respective line in the table. :)
     
    Random Murderer says thanks.
    Crunching for Team TPU
  19. GamerGuy

    Joined:
    Dec 26, 2012
    Messages:
    180 (0.27/day)
    Thanks Received:
    102
    Location:
    Babylon 5
    H,,,,,. I'd thought I'd updated my cards, seems there an addition to my HD69xx that has not been updated. I'd gotten an MSI HD6970 Lightning to add to my HD6990 for Tri-CFX loving....
    [​IMG]
     
  20. Sempron Guy

    Sempron Guy

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    257 (0.19/day)
    Thanks Received:
    79
    How's the temps with your card? I own a non black XFX HD7950 DD and the temps aren't as good as I expected
     
  21. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,246 (2.15/day)
    Thanks Received:
    1,424
    Location:
    NL, Europe
    Crunching for Team TPU
  22. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,316 (1.89/day)
    Thanks Received:
    683
    I thought the 8 series is the volcanic islands? At least not the rebrands?
     
  23. GamerGuy

    Joined:
    Dec 26, 2012
    Messages:
    180 (0.27/day)
    Thanks Received:
    102
    Location:
    Babylon 5
    Thanks so much, good sir!:toast:
     
  24. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,175 (0.80/day)
    Thanks Received:
    381
    Location:
    Kolkata, India
    You can add some info in my field. The card is from Sapphire and overclocked to 960 MHz core, 1295 MHz memory. :)
     
  25. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,246 (2.15/day)
    Thanks Received:
    1,424
    Location:
    NL, Europe
    ^ Done.
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page