1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Total War SHOGUN 2 DX11 with built-in benchmark: even more demanding than Metro 2033!

Discussion in 'Games' started by voidshatter, May 9, 2011.

  1. Bjorn_Of_Iceland

    Bjorn_Of_Iceland

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    3,177 (1.30/day)
    Thanks Received:
    375
  2. chaotic_uk New Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    685 (0.29/day)
    Thanks Received:
    25
    how are you getting 73fps ?
    Last edited: May 20, 2011
  3. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,141 (4.10/day)
    Thanks Received:
    2,780
    Location:
    04578
    if you read the entire thread and each post you would realize that the Preferences.txt file was borked on my install and not applying all DX11 features after deleting it and then re verifying game cache average dropped into the 50s

  4. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,917 (2.45/day)
    Thanks Received:
    1,193
    1920x1080 4xAA I get 30-35fps in the campaign map, 25-28fps in the battle map (land) zoomed out, 15-19fps zoomed all the way in. Still playable though and it did look better.
  5. zanat0s New Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    166 (0.10/day)
    Thanks Received:
    5
    me at 2500x1600 and antiallising 4 and everything ULTRA or on i get 37. FPS!
  6. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,917 (2.45/day)
    Thanks Received:
    1,193
    LOL I forgot to add that I slightly underclocked my GTX 570 because of the weather then. :p
  7. le_filoZof New Member

    Joined:
    Jun 14, 2011
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Ram

    Thank you all for the benchmarks !

    How much ram is required at max settings on W7 ?

    Thanks !
  8. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,141 (4.10/day)
    Thanks Received:
    2,780
    Location:
    04578
    4gb system ram is plenty, to max graphics settings you need 2x GPUs in sli and crossfire with 1500mb of vram or more
    le_filoZof says thanks.
  9. Hanam

    Hanam New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    17 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    I run everything on max at 1920x1200 except Anti Aliasing which is at x4. It seems to effect the campaign map in a bad way frames per second wise.

    In-battle with the maximum amount of units (with max aa), my fps is great. It's the silly campaign map that is finicky with anti aliasing.

    Performance stuff aside, I really enjoy the game. Co-op is great.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page