1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's WCG/BOINC Team

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by Chicken Patty, Feb 20, 2009.

  1. mrhuggles

    mrhuggles

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    1,540 (0.56/day)
    Thanks Received:
    174
    joined, e2140 with a nice healthy overclock
     
    123bob says thanks.
  2. 123bob

    123bob Xtreme Refugee

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    286 (0.13/day)
    Thanks Received:
    242
    Location:
    Pacific Northwest, USA
    In a prior post, we were discussing BOINC points and possible equivalence across different platforms (i.e. WCG and GPUGrid). I mentioned a tech paper that went into this more. I couldn't get to it then, but now I can.

    Here it is.

    Regards,
    Bob

    EDIT:

    <<<<< OK, new sig and avatar....

    EDIT#2: Hmmm, sig not showing up.....Got the box checked in user options....Do I need more stars or something?
     
    Last edited: Apr 11, 2009
  3. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.74/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Dont think you need more stars, the only restriction I think is on size :confused:

    EDIT: When you go to User CP and Edit Sig does it show up in the preview panel.
     
  4. 123bob

    123bob Xtreme Refugee

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    286 (0.13/day)
    Thanks Received:
    242
    Location:
    Pacific Northwest, USA
    Yup, it shows fine in the preview...:confused:


    Another topic and heads up for those doing GPUGrid.....just found this issue.

    As the GPUGrid folks know, GPUGrid took a dump and is offline.

    I noticed that the rig I run both WCG and GPUGrid on would not allow updates to the WCG project. I couldn't report finished units.

    I'm running BOINC 6.6.7

    GPUGrid is down and I keep getting a message stating it is trying to get to the project servers. In the meantime, it doesn't seem to want to let WCG do it's thing. I get no WCG messages when I hit the update button for WCG.

    I suspended GPUGrid, reset it, no help. I finally detached from it and WCG can do it's work. Just a heads up.

    Bob

    EDIT: Dooh! there's the SIG below...Thx.

    EDIT#2: OK, now how do I delete a post? I noticed I somehow duplicated the post above instead of editing it. It don't see an option to delete it in the edit function. :confused: ...... Dang, I'm such a noob here....:rolleyes::p
     
    Last edited: Apr 11, 2009
  5. alucasa

    alucasa

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    706 (0.32/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Waterdown, Canada
    Looks like Bob's spreading WCG fever at TPU.


    And going crazy at the same time.
     
    123bob says thanks.
  6. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,957 (4.04/day)
    Thanks Received:
    3,033
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    Yeah. I think we might just have a legit team. With any luck, by next week I'll be running 3 WCG rigs. :)
     
  7. Hicks

    Hicks New Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    92 (0.04/day)
    Thanks Received:
    19
    Ya buddy that gpugrid thingy threw me for a loop...

    Thanks for the advice over @ XS Bob!

    Had to change my config file too to stop 5 wu's from crunching..lol
     
  8. Hicks

    Hicks New Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    92 (0.04/day)
    Thanks Received:
    19
    Haha! You will buddy!! ;)
     
    Paulieg says thanks.
  9. Hicks

    Hicks New Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    92 (0.04/day)
    Thanks Received:
    19
    Milestones Today
    TechPowerUp! passes 1,200,000
    3xploit passes 5,000
    Oily_17 passes 2,000
    123bob_TPU passes 2,000

    Milestones Yesterday
    TechPowerUp! passed 1,100,000
    Damulta passed 1,000
    123bob_TPU passed 1,000
    paulieg passed 1,000

    Crunch Hard!!!

    :toast:
     
    Fitseries3 says thanks.
  10. alucasa

    alucasa

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    706 (0.32/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Waterdown, Canada
    I read that TPU team needs to get into top 100 to get its own forum. That's going to be rough.
     
  11. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.74/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Yeah it looks like a good start to the team.

    I am running this on my two machines that do Folding@home with the GPU's and it seems to have no effect on their performance at all :D

    When I get my other machines sorted I will add their CPU's to WCG and Fold with the GPU's


    We just need to get a few more members to add their hardware to this as well...just tell them that they can get some pie :p
     
  12. RAMMIE New Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    213 (0.10/day)
    Thanks Received:
    249

    Paulieg and Fits just need to sell some non crunching hardware!
     
  13. CyberDruid

    CyberDruid New Member

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    2,888 (1.05/day)
    Thanks Received:
    1,100
    Location:
    On top of a mountain
    Pie Anyone?

    I managed to scarf down a piece of Key Lime this time.
     
  14. 123bob

    123bob Xtreme Refugee

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    286 (0.13/day)
    Thanks Received:
    242
    Location:
    Pacific Northwest, USA
    Told you we could arrange the key lime pie for you....:laugh::)
     
  15. 4x4n

    4x4n Xtreme Refugee

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    368 (0.17/day)
    Thanks Received:
    275
    Location:
    Seattle
    Added a link in my sig as well. Getting to the top 100 is going to be a tall task, lets get everyone to add something to their sig. :toast:
     
    Fitseries3 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  16. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,401 (1.69/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    Did one myself too, don't know if everyone will understand it right away. But I like it.
     
    Fitseries3 says thanks.
  17. mrhuggles

    mrhuggles

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    1,540 (0.56/day)
    Thanks Received:
    174
  18. alucasa

    alucasa

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    706 (0.32/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Waterdown, Canada
    Generally 1 day is enough, but give a week.

    In other words, there will be no day that your output is the same. Your average output will be average outcome of 2 weeks or more. You should ignore your first two weeks of output, and start counting your daily output as your average after that period.
     
  19. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,957 (4.04/day)
    Thanks Received:
    3,033
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    OK, I just installed WCG on my in laws PC too. They'll never even know that they are helping. Looks like that makes three for me now, and 4 next week. :laugh:
     
    Fitseries3 says thanks.
  20. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.57/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    have no fear, chicken patty is here :laugh:


    back up guys :rockout:

    [​IMG]
     
    Paulieg says thanks.
  21. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,957 (4.04/day)
    Thanks Received:
    3,033
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    Chicken Patty says thanks.
  22. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.57/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    well since I had the rad out and stuff, I cleaned it up really good. my temps were high but no wonder. The fans when I removed them, it had a thick layer of dust on the rad, literally it must have had no air flow at all. I also had noticed now that the fans are quieter.


    Well after about two hours of crunching, here are the results:

    load temps before were:
    Core 1 75
    Core 2 72
    Core 3 74
    Core 4 70

    Load temps now, about 5Âșc lower across all cores, see below


    [​IMG]
     
  23. mrhuggles

    mrhuggles

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    1,540 (0.56/day)
    Thanks Received:
    174
    my load temps are 52-55c with it set to use 99.99%cpu [the maximum] but im only at 3.2ghz

    but then again im also running a default Q6600 cooler
     
  24. h3llb3nd4

    h3llb3nd4 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    3,323 (1.49/day)
    Thanks Received:
    307
    Location:
    Durban, South Africa
    I think we should have a custom logo on our avvys, you know, like the folding icon...
     
  25. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.57/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    yes, but the Q6600 runs much much cooler!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (2 members and 1 guest)

[Ion], Vinska

Share This Page