• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

2011 Chimp Challenge has started!!!

Joined
Sep 24, 2008
Messages
2,476 (0.72/day)
Likes
616
Location
Hillsboro, Oregon, USA
System Name Dire Wolf II
Processor Intel Core i7 7820HQ (2.9Ghz, up to 3.9Ghz)
Motherboard HP 8275
Memory 32GB DDR4 2400Mhz
Video Card(s) Sapphire R9 Fury Nitro OC 4GB (Thunderbolt3 eGPU), nVidia Quadro M1200 (GTX750Ti) 4GB GDDR5
Storage HP NVMe 256GB
Display(s) HP Z27q (5120x2880) + Dell P2715Q (3840x2160)
Case HP ZBook 15 G4
Audio Device(s) Musiland Monitor 02 US, Skullcandy SLYR
Power Supply 150W HP PSU (for Laptop) + Corsair RM550x (for eGPU)
Mouse Corsair M65 Pro / Logitech G400
Keyboard Corsair K95 RGB
Software Windows 10 Enterprise 64-bit
hrmm it doesnt seem to detect the gtx 590 .. says "Rage XL" (using v7 client)
Replace it with a GTX580. I just remembered I had all sorts of trouble with a pair of cards when SLI was on, and the GTX590's internal SLI can be just as a PITA I'd reckon.

Four GTX580s would work beautifully and be simple to set up.
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.29/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
Replace it with a GTX580. I just remembered I had all sorts of trouble with a pair of cards when SLI was on, and the GTX590's internal SLI can be just as a PITA I'd reckon.

Four GTX580s would work beautifully and be simple to set up.
Agreed. The 4x 580's will be an easier set-up.
 
Joined
Mar 8, 2010
Messages
526 (0.18/day)
Likes
676
System Name Gamer - Bencher
Processor i7 5960X @5.1 GHz - load temps -5 C
Motherboard Rampage V Extreme
Cooling LD PC-V2 Phase Change - White XL Suction
Memory 16GB G.Skill Ripjaws 4 3200 MHz CL14-14-15-25 1t
Video Card(s) Titan X SLI
Storage 2x 180GB Intel 330
Display(s) Asus Swift PG278Q G-Sync
Case Lian Li PC343B-XT
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec 1200W TPQ + Corsair AX1200i
Software Win 7 64 bits + Win 8.1 64 bit
I'm now running smp2 on my 980X rig so should I use the 5970 and 5870 to on that rig?
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,250 (3.43/day)
Likes
18,292
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
any point in running folding on the cpu too if i already have 2x gtx 580 folding in the system?
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.29/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
I'm now running smp2 on my 980X rig so should I use the 5970 and 5870 to on that rig?
The GPU's will slow the SMP production(especially ATI). I would not run any GPU's.
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.29/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
any point in running folding on the cpu too if i already have 2x gtx 580 folding in the system?
What cpu's do you have in the rig(s)?
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,250 (3.43/day)
Likes
18,292
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
any reason why i would get "UNSTABLE_MACHINE" on all my gpus on two different systems ?
 
Joined
Jun 1, 2007
Messages
608 (0.16/day)
Likes
66
Location
São Paulo - SP - Brasil
Processor Q6600 @3.6
Motherboard Gigabyte GA-EP45-UD3P
Cooling Xigmatek S1283
Memory 8gb Crucial Red Tracer
Video Card(s) ASUS TOP HD 4850 512
Storage Seagate 160GB 7200.11 / 320GB 7200.10 / 500GB 7200.11 / 1TB 7200.12
Display(s) 17" AOC
Audio Device(s) ESI Julia -> Zero DaC -> Senn HD650
Power Supply 550W Seven team
WoW guys! We're really closing in.... if things keep going like that we can take 1st...
 
Joined
Mar 8, 2010
Messages
526 (0.18/day)
Likes
676
System Name Gamer - Bencher
Processor i7 5960X @5.1 GHz - load temps -5 C
Motherboard Rampage V Extreme
Cooling LD PC-V2 Phase Change - White XL Suction
Memory 16GB G.Skill Ripjaws 4 3200 MHz CL14-14-15-25 1t
Video Card(s) Titan X SLI
Storage 2x 180GB Intel 330
Display(s) Asus Swift PG278Q G-Sync
Case Lian Li PC343B-XT
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec 1200W TPQ + Corsair AX1200i
Software Win 7 64 bits + Win 8.1 64 bit
Wonder what they are saying over at the beaver HQ:confused:
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.55/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
any reason why i would get "UNSTABLE_MACHINE" on all my gpus on two different systems ?
If it was same WU number, it may be a bad WU...

But I have had this happen before for no apparent reason...and a reboot has fixed it
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,250 (3.43/day)
Likes
18,292
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
If it was same WU number, it may be a bad WU...

But I have had this happen before for no apparent reason...and a reboot has fixed it
all 4 graphics cards pulling the same wu ?
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.55/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
Not the same exact WU, but the same WU number..eg Project P6850 ..but really cant see all failing together
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.29/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
any reason why i would get "UNSTABLE_MACHINE" on all my gpus on two different systems ?
Are the cards @ stock clocks? What about heat and fan settings.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,250 (3.43/day)
Likes
18,292
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
Are the cards @ stock clocks? What about heat and fan settings.
everything at default, same systems, settings and card that i use for benchmarks all the time
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.79/day)
Likes
521
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
drivers perhaps?... just a guess.
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.29/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
everything at default, same systems, settings and card that i use for benchmarks all the time
Try running the fans @ 100%. If it starts folding and errors after a 4-5 percent, it's a clock/heat issue.
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.55/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
Not sure if heat would be causing your problems, but I run fan settings on 80-100% just to be sure

I would try restarting the Folding client and see if it will pick up a new WU
 

Mindweaver

Moderato®™
Staff member
Joined
Apr 16, 2009
Messages
6,634 (2.05/day)
Likes
3,952
Location
Charleston, SC
System Name Sechs / EyeSeven
Processor i7 5820k @ 4.5ghz / i7 2600k @ 4.0Ghz
Motherboard X99S GAMING 7 / ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling CORSAIR Hydro Series H100i Extreme / Stock cooler... H50 leaked!..
Memory G.Skill DDR4 2800 16GB 4x4GB / G.Skill DDR3 1600 8gb 2x4GB
Video Card(s) PNY Quadro K2000 / MSI GTX 970 GAMING 4Gb
Storage Samsung 850 PRO 256GB SSD /Intel 240gb, corsair 120gb SSD, 3x 1 tb s storage
Display(s) 2x Acer G276HL 27" 1080p / 3x Acer 22" Nvidia surround
Case Phanteks “Enthoo Pro series”/ Cooler Master Storm Scout
Audio Device(s) Azalia Realtek ALC1150 / SB X-Fi Gamer
Power Supply Corsair CXM CX600M / Corsair 600w
Mouse Razer DeathAdder Chroma / Razer DeathAdder
Keyboard Razer BlackWidow Ultimate /
Software Windows 10 Pro x64 / Windows 10 Pro x64
I just switch 1 of my 2500k's @4.5 over to folding smp. :toast: It has the GTX470 in it. :toast:
EDIT: Oh and it's killing me i've not touched my i7 970 with the new GTX480 since CC started.. :p
 
Last edited:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,250 (3.43/day)
Likes
18,292
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
trying with fah gpu tracker v2 now, it says "running" but cards seem to be idle :(

folding doesnt work through remote desktop ?
 

Mindweaver

Moderato®™
Staff member
Joined
Apr 16, 2009
Messages
6,634 (2.05/day)
Likes
3,952
Location
Charleston, SC
System Name Sechs / EyeSeven
Processor i7 5820k @ 4.5ghz / i7 2600k @ 4.0Ghz
Motherboard X99S GAMING 7 / ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling CORSAIR Hydro Series H100i Extreme / Stock cooler... H50 leaked!..
Memory G.Skill DDR4 2800 16GB 4x4GB / G.Skill DDR3 1600 8gb 2x4GB
Video Card(s) PNY Quadro K2000 / MSI GTX 970 GAMING 4Gb
Storage Samsung 850 PRO 256GB SSD /Intel 240gb, corsair 120gb SSD, 3x 1 tb s storage
Display(s) 2x Acer G276HL 27" 1080p / 3x Acer 22" Nvidia surround
Case Phanteks “Enthoo Pro series”/ Cooler Master Storm Scout
Audio Device(s) Azalia Realtek ALC1150 / SB X-Fi Gamer
Power Supply Corsair CXM CX600M / Corsair 600w
Mouse Razer DeathAdder Chroma / Razer DeathAdder
Keyboard Razer BlackWidow Ultimate /
Software Windows 10 Pro x64 / Windows 10 Pro x64
trying with fah gpu tracker v2 now, it says "running" but cards seem to be idle :(
There is a guy that says he's getting 13k off each gpu on the gtx590 over at EVGA.. Can you disable sli on the card in the bios of the card? :confused: Or can you just disable it in C...err not CCC heheh in Nvidia's drivers? The last dual gpu card i messed with was a GTX295 and i just pulled the heatsink and put AC on it for a guy. it drop the temps 10c.. hehehe had a thick messy pad on it.. hehehe but never folded with it...
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.55/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
It takes a minute for them to download the WU and start folding...any longer idle and something is not right

Should work fine through remote desktop.
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.29/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
I just switch 1 of my 2500k's @4.5 over to folding smp. :toast: It has the GTX470 in it. :toast:
Thanks Mindweaver!

Guy's, we are 10.52 points behind HWC and gaining quickly. We need every available piece of hardware that is capable of folding. HWC is really concerned about us and they have every right to be!

Keep up the spectacular work!:toast:
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.55/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
Keep up the spectacular work!:toast:
Just picked up another -bigadv on one rig...2 days 6 hours left in challenge and 2 days 4 hours to finish WU

It will be a close finish...:D
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,250 (3.43/day)
Likes
18,292
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
got the gtx 590 to fold .. disabled "maximize gpu performance" in nvidia control panel, logged in via desktop (clients didnt start when using remote desktop), started fah gpu tracker v2, configured both gpus and clicked start.

says 12,800 PPD per GPU

once it's running it's safe to remote desktop back into the box to monitor progress