• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Agp Disabled

Spaza

New Member
Joined
Feb 11, 2006
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#1
I have a 9800se vid card and a p4s800 asus motherboard. When I start up Catalyst Control Center it always says that my agp is disabled in the smartgart section. I have tried to activate it, it asked me to restart, i did, and it still says disabled. What is the problem and solution? Is it my motherboard or my videocard. Thanks in advance.
 

KennyT772

New Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,572 (0.82/day)
Likes
102
System Name Raptor
Processor Intel E8400 Wolfdale @3600
Motherboard Asus P5Q-Pro LGA775
Cooling Zalman CNPS9700
Memory 1024mbx2 Crucial Ballistix DDR800
Video Card(s) XFX 9600GT
Storage Seagate 7200.11 500GB
Display(s) Acer AL2216Wbd and Acer AL1717
Case Gigabyte 3DAurora Black
Audio Device(s) Creative X-Fi Extreme Gamer Faitality
Power Supply OCZ GameXStream 500w
#2
check your motherboard drivers and bios. maby there is a confliction.
 

KennyT772

New Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,572 (0.82/day)
Likes
102
System Name Raptor
Processor Intel E8400 Wolfdale @3600
Motherboard Asus P5Q-Pro LGA775
Cooling Zalman CNPS9700
Memory 1024mbx2 Crucial Ballistix DDR800
Video Card(s) XFX 9600GT
Storage Seagate 7200.11 500GB
Display(s) Acer AL2216Wbd and Acer AL1717
Case Gigabyte 3DAurora Black
Audio Device(s) Creative X-Fi Extreme Gamer Faitality
Power Supply OCZ GameXStream 500w
#4
like i said check your drivers and see if it gets fixed by newer drivers. also post a screenshot of ccc so i know exactly what is wrong
 
Joined
Nov 10, 2005
Messages
1,540 (0.35/day)
Likes
118
Location
Athens - Hellas
Processor C2D E7600
Motherboard GA EG41M ES2L
Memory 2GB ADATA 800MHZ
Video Card(s) ASUS HD4350
Storage OCZ VERTEX TURBO 32GB + 2 MORE..
Display(s) SM226BW
Audio Device(s) 7.1 HD / X-540
Software 7X86 ULT
#6
you need your motherboard`s agp driver.now the card is working in pci mode.
 

Spaza

New Member
Joined
Feb 11, 2006
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#7
Oh thank you very much. But if I find my driver what part in Device manager to I update it to fix this?
 
Joined
Feb 12, 2006
Messages
2,289 (0.53/day)
Likes
410
System Name MONEY PIT
Processor i7-3770K @ 4800 1.20v batch #3231B415 Delided
Motherboard ASrock Z77 OC Formula w onboard waterblocks
Cooling Apogee HD, MCP655,rad MCR320-XP,Micro Rev2 res
Memory G,skill Trident X F3-2400C10D-16GTX
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti Classified with EK nickel/acetal waterblock installed
Storage 2x120gig Wildfire raid0 2x120gig VERTEX3 raid0
Display(s) 3/ Samsung2343bwx + 65in LG 4K
Case NZXT Phantom White w/red
Audio Device(s) ReCon3d fatal1ty pro, Logitech z906 THX
Power Supply corsair AX860i
Mouse Rat7
Software 64bit ++++ win 10
#8
you need to up date your chipset drivers/controllers. GO to ASUS website do search for your motherboard/downloads & get the latest chipset DRIVERS
 

Spaza

New Member
Joined
Feb 11, 2006
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#9
Thank you Giogos for solving my problem. I will defenatly use these forums for future computer help/reference. Thanks alot.
 
Joined
Nov 10, 2005
Messages
1,540 (0.35/day)
Likes
118
Location
Athens - Hellas
Processor C2D E7600
Motherboard GA EG41M ES2L
Memory 2GB ADATA 800MHZ
Video Card(s) ASUS HD4350
Storage OCZ VERTEX TURBO 32GB + 2 MORE..
Display(s) SM226BW
Audio Device(s) 7.1 HD / X-540
Software 7X86 ULT
#10
always happy to help..