• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Anyone can upgrade to Windows 8 Pro for $14.99.

Joined
Nov 1, 2008
Messages
3,621 (1.09/day)
Likes
937
Location
Vietnam
System Name Gaming System / Laptop / HTPC
Processor i5 8600K @4.6Ghz / i5 540m / i7 970
Motherboard Z370 Aorus Ultra Gaming / Acer / Shuttle sx58j3
Cooling CM Seidon 120 XL / Laptop Cooling / SE-903
Memory T Group Nighthawk (3000 MHz)/ 4GB DDR3 / 12gb DDR3
Video Card(s) Colorful 1080Ti / G210m / 7870XT
Storage 750G MX300 + 3TB HDDs / 250G Ultra II /250G 850 EVO
Display(s) Dell U2515H + Asus VX239H/ 15.6" Laptop Screen / 720p 42" Plasma TV
Case Cooler master HAF 922 / Laptop Case / Corsair Air 240
Audio Device(s) On Board Realtek
Power Supply Andyson N700 Titanium / Laptop Power / ACBell 700 W
Mouse Logitech G700s
Keyboard CM Quickfire XT (Cherry MX Reds)
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores 3DMark Firestrike = xxxxx Timespy = 9097 Heaven = xxxx
I have a student with a laptop that was bought about 6 weeks ago try to use this offer, i typed all the information in for him, but it still would not accept the Key :(

Edit- I got it to work. The laptop was bought in the US, so i had to set my location to the US
 
Last edited:
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,031 (3.47/day)
Likes
6,633
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
Success. First try, burned ISO to a DVD for a fresh install later.

So it leaves the ESD folder on your hard drive. Can you just delete it with non issues? I have a SSD and space is limited. I burnt the ISO and saved it for later
 
Last edited:

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
Success. First try, burned ISO to a DVD for a fresh install later.

So it leaves the ESD folder on your hard drive. Can you just delete it with non issues? I have a SSD and space is limited. I burnt the ISO and saved it for later
you can fresh install, but trust me - upgrade over the top of that fresh install.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,031 (3.47/day)
Likes
6,633
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
you can fresh install, but trust me - upgrade over the top of that fresh install.
That doesn't make sense. Please explain. I was going to fresh install
 
Joined
Nov 1, 2008
Messages
3,621 (1.09/day)
Likes
937
Location
Vietnam
System Name Gaming System / Laptop / HTPC
Processor i5 8600K @4.6Ghz / i5 540m / i7 970
Motherboard Z370 Aorus Ultra Gaming / Acer / Shuttle sx58j3
Cooling CM Seidon 120 XL / Laptop Cooling / SE-903
Memory T Group Nighthawk (3000 MHz)/ 4GB DDR3 / 12gb DDR3
Video Card(s) Colorful 1080Ti / G210m / 7870XT
Storage 750G MX300 + 3TB HDDs / 250G Ultra II /250G 850 EVO
Display(s) Dell U2515H + Asus VX239H/ 15.6" Laptop Screen / 720p 42" Plasma TV
Case Cooler master HAF 922 / Laptop Case / Corsair Air 240
Audio Device(s) On Board Realtek
Power Supply Andyson N700 Titanium / Laptop Power / ACBell 700 W
Mouse Logitech G700s
Keyboard CM Quickfire XT (Cherry MX Reds)
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores 3DMark Firestrike = xxxxx Timespy = 9097 Heaven = xxxx
That doesn't make sense. Please explain. I was going to fresh install
apparently, with a fresh install windows 8 becomes deactivated after a week or two. Crappy system if you ever need to re-install an upgrade edition.
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.46/day)
Likes
6,937
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
apparently, with a fresh install windows 8 becomes deactivated after a week or two. Crappy system if you ever need to re-install an upgrade edition.
The fix I found in the OP worked great for me on a clean install. I would try it out before doing two installs.
 
Joined
May 14, 2012
Messages
883 (0.43/day)
Likes
75
Processor AMD Ryzen 5 1600X
Motherboard AsRock X370 Taichi
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
Memory 16 GB CORSAIR Vengeance LPX 3000 Mhz (Running at 2933)
Video Card(s) Gigabyte G1 GTX 1070
Storage 240 GB Kingston SSD, 7 TB's of HDD
Display(s) Dell 16:10 20" Monitor
Case Phanteks Enthos Pro M
Audio Device(s) Integrated
Power Supply Corsair 750 P2
Mouse Mionix Naos 8200
Keyboard G Skill Ripjaws RGB Mechanical Keyboard
Software Windows 10 Pro
I have upgraded my laptop which I bought in 2010 for $15.

I know sometimes when you upgrade it will ask you a valid windows product key code before you enter it. There were some other problems that happened with other people. For me it was absolutely no verification of whether i had windows 7 or not. I actually did all the stuff on my other windows 8 desktop and still ended up installing it on my laptop later on.
 

Norton

Moderator & WCG-TPU Captain
Staff member
Joined
Dec 21, 2011
Messages
12,672 (5.80/day)
Likes
36,219
Location
USA
System Name My Fortress/Trish (WCG)/Julia (WCG)/Ella (WCG)/Junior(WCG)/Cruncher 1 & 2/Kreij (WCG)
Processor Ryzen 1700X/i7-970/2600K/i7-980X/3930k/Opteron 6168x4/Ryzen 1600X/FX-8350
Motherboard X370 Taichi/ ASUS R3E/Asus P8P67 Pro/P9X79 Pro/EVGA X58 SLI 3/SuperMicro 4P
Cooling NH-D14/Phanteks/NH-U14S/H70/DeepCool/CM 212+ (x4)/NH-U14S/CM212
Memory 16GB GSkill TridentZ-3200 (1700X), 16GB GSkill FlareX-2400 (1600X),... various...., 4P- 16x1GB
Video Card(s) RX 580/HD 4670/HD 7770/HD 7770/HD 7770/onboard/HD 7770/onboard
Storage WD 500GB SSD/Seagate 2TB SSHD, everything else is Western Digital (mostly)
Display(s) Dell U2414H & 2409W / Dell 2208WFP (shared)
Case Silverstone FT01B/Source 530/Corsair 230T/Define XL R2/Silverstone FT05/Define R4/custom
Audio Device(s) on board (All)
Power Supply Corsair HX850/TX650/CS650M/X Gold 750/EVGA P2 850/X Gold 1050/HX650
Mouse Logitech G300s
Keyboard Thermaltake Challenger Prime (Great for $30!!!)
Software Win 7 Home 64 (Win 10 Pro 64)/Win Pro 64 or Ubuntu 12.04 LTS/14.04 LTS/17.04
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
That doesn't make sense. Please explain. I was going to fresh install
A windows upgrade needs something to upgrade from- If you install and don't activate (don't even bother to hook up to the net, install drivers, etc..) and then install again as soon as you get it to boot to the desktop (or whatever it is now) then the Windows 8 upgrade will upgrade the previous install, which is Windows 8.

Needed to do this every time I used my Win7 HP upgrade disk to do a fresh install... worked every time ;) Bit of a pita but it works.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,031 (3.47/day)
Likes
6,633
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
So a ful install wont work. You have to install and then reinstall. Or use the fix in the first post?
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
So a ful install wont work. You have to install and then reinstall. Or use the fix in the first post?
Not true. You can do a full clean install and activate. You do not have to install twice.
 

Norton

Moderator & WCG-TPU Captain
Staff member
Joined
Dec 21, 2011
Messages
12,672 (5.80/day)
Likes
36,219
Location
USA
System Name My Fortress/Trish (WCG)/Julia (WCG)/Ella (WCG)/Junior(WCG)/Cruncher 1 & 2/Kreij (WCG)
Processor Ryzen 1700X/i7-970/2600K/i7-980X/3930k/Opteron 6168x4/Ryzen 1600X/FX-8350
Motherboard X370 Taichi/ ASUS R3E/Asus P8P67 Pro/P9X79 Pro/EVGA X58 SLI 3/SuperMicro 4P
Cooling NH-D14/Phanteks/NH-U14S/H70/DeepCool/CM 212+ (x4)/NH-U14S/CM212
Memory 16GB GSkill TridentZ-3200 (1700X), 16GB GSkill FlareX-2400 (1600X),... various...., 4P- 16x1GB
Video Card(s) RX 580/HD 4670/HD 7770/HD 7770/HD 7770/onboard/HD 7770/onboard
Storage WD 500GB SSD/Seagate 2TB SSHD, everything else is Western Digital (mostly)
Display(s) Dell U2414H & 2409W / Dell 2208WFP (shared)
Case Silverstone FT01B/Source 530/Corsair 230T/Define XL R2/Silverstone FT05/Define R4/custom
Audio Device(s) on board (All)
Power Supply Corsair HX850/TX650/CS650M/X Gold 750/EVGA P2 850/X Gold 1050/HX650
Mouse Logitech G300s
Keyboard Thermaltake Challenger Prime (Great for $30!!!)
Software Win 7 Home 64 (Win 10 Pro 64)/Win Pro 64 or Ubuntu 12.04 LTS/14.04 LTS/17.04
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
So a ful install wont work. You have to install and then reinstall. Or use the fix in the first post?
The fix probably works fine but I've not tried anything else since it only takes maybe 15 minutes to drop a rough install onto the hard drive before doing the second one.

Just enough time to wash the dishes in the sink and make a nice snack to have while loading everything up, activating, installing, updating, etc, etc,. :cool:
 
Last edited:
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,031 (3.47/day)
Likes
6,633
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
Joined
Oct 29, 2010
Messages
2,944 (1.13/day)
Likes
1,379
System Name The Sheriff / The Deputy
Processor 2500K / G4560
Motherboard ASRock P67Extreme4 / Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Cooling CM Hyper TX3 / Intel stock
Memory 16 GB Kingston HyperX / 8 GB Kingston HyperX
Video Card(s) EVGA GTX 960 SSC / Gigabyte GTX 1050 Ti LP
Storage SSD, some WD and lots of Samsungs
Display(s) BenQ GW2470 / Samsung SyncMaster T220
Case Cooler Master CM690 II Advanced / Thermaltake Core v31
Audio Device(s) Asus Xonar D1/Denon PMA500AE/Wharfedale D 10.1/Senn HD518
Power Supply Corsair TX650 / Corsair TX650M
Mouse Steelseries Rival 100/ Mionix Avior 7000
Keyboard Sidewinder
Software Windows 10 / Windows 10 Pro
thank for the help. I haven't installed it yet but feel i'm prepared now when i do :d so i have a htpc and a gaming pc which one should i install it on?
htpc
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,625 (2.38/day)
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit
A windows upgrade needs something to upgrade from- If you install and don't activate (don't even bother to hook up to the net, install drivers, etc..) and then install again as soon as you get it to boot to the desktop (or whatever it is now) then the Windows 8 upgrade will upgrade the previous install, which is Windows 8.

Needed to do this every time I used my Win7 HP upgrade disk to do a fresh install... worked every time ;) Bit of a pita but it works.
Here......

http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2770951&postcount=462

IF it doesn't activate just use the automated service in the system properties. Much quicker and less wear on your SSD.
I have been unable to activate at all. The fix in the OP does not work for me. I will try these.
 
Joined
May 13, 2006
Messages
1,550 (0.37/day)
Likes
291
Location
City 17, California, U.S.A.
Processor AMD FX 8300 @ stock.//AMD 5350 AM1 APU.
Motherboard Biostar TA970.//ASUS AM1M-A.
Cooling AMD vanilla Wraith.//APU oem.//80mm Arctic Cooling fans both cases.
Memory 16G G.Skill TridentX @ 1866mhz.//8G low/low Crucial 1600mhz.
Video Card(s) Sapphire 8G RX 580 Pulse @ stock.//APU.
Storage Seagate 1T SSHD.//WD 500g Black.
Display(s) Dell S2309W 23" 1080p, shared.
Case Blue Chenming 301KB. (Vintage beauty).//Antec NSK 1300.
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty Xtreme Gamer.//Onboard Realtek.//Shared Logitech 2.1's.
Power Supply PC Power & Cooling Silencer 610.//Antec NSK 1380 psu.
Mouse Logitech MX518, shared.
Keyboard Logitech K310, shared.
Software Windows 10 Pro x64.//Windows 10 Home x64, XP Pro x86 dual boot.
Benchmark Scores FX rig is the gamer.//AM1 rig is the daily driver.
So to install this Win8 it's just like the usuall upgrade disk path. Clean install then turn right around and clean install over it. You just have to install twice to make it read the key/activate correctly?

Had to do this with Vista upgrade before. A pain but worth it for the $.
 

qfox

New Member
Joined
Nov 18, 2012
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
anyone can share spare promo code kindly pm me t.y.

seems other countries can't get rid of the valid key confirmation so anyone can try it and share it. t.y.
 
Last edited:
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
apparently, with a fresh install windows 8 becomes deactivated after a week or two. Crappy system if you ever need to re-install an upgrade edition.
I don't know what I did but the install in my main rig is still activated :confused: I haven't used the reg fix or anything. Straight fresh install since Oct 27th. :D

Maybe it reads a hardware hash or something? I installed W8 in the same machine I ran the Upgrade Advisor, I've seen others try it in their laptops or secondary systems first. Maybe that's something to take into account?:ohwell:

The install on my HTPC became inactivated after a few days. Didn't really notice any change until I tried to run Windows Update today.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
Hey guys, just double confirming. So if i were to buy the upgrade to windows 8, i am provided with a key right? This upgrade thingy is only checking if you have compatible hardware and either XP/Vista/Win7 to enjoy the discount. So what we're buying now is A.K.A full Windows 8 PRO w/ its own key and not some Windows 8 PRO upgrade only (Meaning i need to install my XP/Vista/Win7 first before upgrading to Win8)

Can't seem to find any FAQ for that. Kick my nuts if you found em :p
You're getting an upgrade version (same thing you can get in stores for $69.99) but some people (me :p) have had luck in getting a fresh install. for others the install doesn't activate unless you use the registry edit detailed in the first post.
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,625 (2.38/day)
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit
You're getting an upgrade version (same thing you can get in stores for $69.99) but some people (me :p) have had luck in getting a fresh install. for others the install doesn't activate unless you use the registry edit detailed in the first post.
For some, like me, the registry edit still does not work.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
For some, like me, the registry edit still does not work.
I think I've come across the answer: if there is a previous W7 install in the HDD, a fresh W8 install will activate with no problems (delete the W7 partitions in the W8 installer).


I noticed when installing W8 in my AGP rig and wouldn't activate even though my HTPC and main rig activated with no problems. I noticed that the only difference was that I used a previously formatted HDD and the other two had W7 installs in them. So I installed W7 Starter in the AGP rig's HDD and then made a fresh W8 install and it activated fine.



Also, only OEM keys work as validation for the $15 upgrade offer. Retail keys don't work and it seems that Starter can't get into the offer too.
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,625 (2.38/day)
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit
I think I've come across the answer: if there is a previous W7 install in the HDD, a fresh W8 install will activate with no problems (delete the W7 partitions in the W8 installer).


I noticed when installing W8 in my AGP rig and wouldn't activate even though my HTPC and main rig activated with no problems. I noticed that the only difference was that I used a previously formatted HDD and the other two had W7 installs in them. So I installed W7 Starter in the AGP rig's HDD and then made a fresh W8 install and it activated fine.



Also, only OEM keys work as validation for the $15 upgrade offer. Retail keys don't work and it seems that Starter can't get into the offer too.
I installed it on my laptop which had windows 7 pre installed. I could not just install windows 8. I had to use gparted to delete all partitions and then use the windows 8 installer to reformat it. Then I could install windows 8. Whenever I get around to it I plan on reinstalling windows 7 and then upgrading. I tried once but it would not accept my windows 7 key that is on the bottom of my laptop.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
them I'm out of ideas. I really thought I had hit the nail in the head :(
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,106 (9.57/day)
Likes
13,536
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
I installed it on my laptop which had windows 7 pre installed. I could not just install windows 8. I had to use gparted to delete all partitions and then use the windows 8 installer to reformat it. Then I could install windows 8. Whenever I get around to it I plan on reinstalling windows 7 and then upgrading. I tried once but it would not accept my windows 7 key that is on the bottom of my laptop.
you need to activate via the phone method, to use OEM keys with a retail installer.