• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Ati Radeon R9550GU2 wrong memory type detection

BBP

New Member
Joined
Oct 29, 2021
Messages
2 (0.05/day)
R9550GU2 seems to be an 9550XT with ddr2 type memory and Catalyst detects it ok.
On GPU-Z you get the wrong type of memory and the wrong bandwidth.
The third image is with another card of the same type running on another machine with the same issue.

Thank you.
 

Attachments

  • ati9550.jpg
    ati9550.jpg
    372.7 KB · Views: 37
  • IMG_2761.JPG
    IMG_2761.JPG
    1.5 MB · Views: 40
  • g9550.webp.jpg
    g9550.webp.jpg
    183.2 KB · Views: 37
  • R9550GU2.jpg
    R9550GU2.jpg
    96.7 KB · Views: 39

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
33,200 (6.30/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64

That link has your ram listed as DDR2

R9550GU2 seems to be an 9550XT with ddr2 type memory and Catalyst detects it ok.
On GPU-Z you get the wrong type of memory and the wrong bandwidth.
The third image is with another card of the same type running on another machine with the same issue.

Thank you.

You are on an antiquated version, remove it totally and install this version.

XP is still supported...

R9550GU2 seems to be an 9550XT with ddr2 type memory and Catalyst detects it ok.
On GPU-Z you get the wrong type of memory and the wrong bandwidth.
The third image is with another card of the same type running on another machine with the same issue.

Thank you.
 
Last edited:

BBP

New Member
Joined
Oct 29, 2021
Messages
2 (0.05/day)
Thank you for your reply.
I've tried the new version with the same result.
 

Attachments

  • test.jpg
    test.jpg
    115.1 KB · Views: 27
Joined
May 8, 2016
Messages
1,275 (0.63/day)
System Name BOX
Processor Xeon E5-1680 v2 @ 4,3GHz
Motherboard Sabertooth X79 (BIOS 4801 + NVMe mod + uCode update)
Cooling Thermalright Venomous-X (w/LGA 2011 kit) + 2x Delta PWM Push-Pull
Memory 4x G-Skill 2400MHz CL10 8GB (2133MHz CL9.11.11.31 CR2T @ 1,62V)
Video Card(s) Titan Xp Star Wars "Empire" edition
Storage Samsung SM961 256GB NVMe, RAID0 2x WD10EZEX (1TB), HGST HUS726060ALE610 (6TB)
Display(s) LG 27GP950-B
Case NZXT Tempest (Nanoflux/PWM fans only, some w/LEDs)
Audio Device(s) ASUS Essence ST Deluxe 7.1
Power Supply Seasonic X-760 (760W)
Mouse Logitech RX-250
Keyboard HP KB-9970
Software Windows 10 Pro x64
Use PowerStrip/AIDA64/Everest/RivaTuner as alternative to show correct memory type of screenshots on DX9 and earlier GPUs.
 
Top