• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

ATIWinflash bug

TheCapulet

New Member
Joined
Jan 8, 2009
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#1
Since there's no board for this bit of software, this one seems like the best spot avaliable for my problem.

I want to use RBE to flash my 3870, but when I click flash and then browse and piont it to Winflash, I get the message: No ATI video card could be found. Try winflash directly. If winflash can't find your card, try ATIFlash.
After this, I notice that WinFlash is running in my programs, and wont end after any effort short of hitting the reset button. And I'm serious... I cant even restart using windows.

ATIFlash is obviously very old, without support for 64bit OS, and not even sure if it supports my card.

So I run Winflash directly. This is what I get: Critical file missing. Please, download and run video bios flash files again.

So I've redownloaded. I've tried 4 previous versions. And no matter what I do, or what version I use, these problems keep repeating.

Can anyone help me?
 

BAGZZlash

RBE Author
Joined
Mar 9, 2008
Messages
587 (0.16/day)
Likes
346
#3
ATIFlash is obviously very old, without support for 64bit OS, and not even sure if it supports my card.
Right, it doesn't support 64 bit OSes. It doesn't even support 32 bit OSes 'cause it's a DOS program. :rolleyes:
However, it's not old. Your card is supported, trust me.

So I run Winflash directly. This is what I get: Critical file missing. Please, download and run video bios flash files again.
I can't help you but this is obviously the reason why RBE can't work using WinFlash, too. Did you follow the download link to WinFlash from inside RBE itself?
 
Joined
Jan 8, 2009
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#4
Right, it doesn't support 64 bit OSes. It doesn't even support 32 bit OSes 'cause it's a DOS program.
However, it's not old. Your card is supported, trust me.
Right. I realized this not long after I posted this thread, and then realized something else. I cant edit recently posted threads. Woops. Is ATIFlash bootable?

I can't help you but this is obviously the reason why RBE can't work using WinFlash, too. Did you follow the download link to WinFlash from inside RBE itself?
Yes, actually. Infact, t hat's what I tried first, right before 4 older revisions. All of them produced the same errors.
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.56/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
#5
Did you follow the download link to WinFlash from inside RBE itself?
Yeah I would try and download WinFlash again, as I have used RBE to flash my HD3870 three times in the past two days without any trouble at all.

EDIT:I see we posted at the same time..yes you can make a bootable floppy, disc or USB and put ATIFlash on it with the bios you want to flash.
 
Joined
Sep 29, 2004
Messages
877 (0.18/day)
Likes
166
Location
Palm Desert, CA
System Name The Shroomiest One!
Processor AMD FX 8320
Motherboard Asus 990FX Sabertooth R2.0
Cooling Corsair H60
Memory 4x4GB Samsung 1600 Low Profile
Video Card(s) MSI GTX660ti PE OC
Storage Samsung 840 Pro 256GB / Western Digital 2Tb Black
Display(s) LG W2361VG 23" 1080p
Case Corsair Carbide Series 400R Graphite Grey
Audio Device(s) X-FI Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Corsair AX850
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#6
sorry to revive and old thread but im getting the same critical file missing error. anyone ever figure this out?
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,950 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
#8
64 bit operating systems are not supported.

Use a bootable CD-ROM, Floppy, USB drive. I used Isomaker to insert the files I needed into a Windows 98 clean boot image, then nero to burn it to a CD-R, flahed my 4850 and haven't looked back.
 
Joined
Sep 15, 2017
Messages
1 (0.01/day)
Likes
0
#9
I know this thread is ancient but since it's the only one that discusses the topic let me say I discovered the issue for me was a corrupt catalyst installation. Totally unrelated to the first message saying I wasn't running as admin (yes, I was running as administrator). Uninstall and cleanup did the trick. Hope this helps someone in the future.