• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Call of duty 4 performance

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
10,936
Likes
5,044
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
#26
My x1600 pro is in full effect and has been happily serving me for a year, until summer when I replace it with a shiny 3850 Pro. I found Call Of Duty to be extremely scalable for a late 2007 game, I as able to achieve 1400x900 resolution with all the textures and smoke edges enabled, however I had to turn Anti-Aliasing off to achieve playable frame rates. However I found the game more enjoyable at 1280x1024 with 2x AA Anti-Aliasing.

To give you an indication of the 1600 Pro's effectiveness, I received Half-Life 2: Episode Two for Christmas and I can max the game out completely, 1400x900 with all the advanced settings on very-high (except AA). A few months back I downloaded the Unreal Tournament 3 demo and I was able to max out the graphical settings although I cant remember what resolution I was playing but most probably 1280x1024. I suppose I was disappointed with the Crysis Demo because I was only able to play it at low settings despite other new games such as HL Episode two, UT3 and COD4 running at high settings at playable frame rates, why cant Crysis customise their engine?
1280x1024 actually uses more pixels than 1440x900, but not by much. Those are two comparable resolutions for comparing performance between 4:3 and 16:10 ratios.

As long as you have playable frames for your taste, that's awesome dude!

If you wanna know what your FPS are in CoD4, just press "~' button for console at main menu and type:

cg_drawFPS 1

There are a few options under this tag, 1 activates minimal info w/FPS and is what I use. Keep an eye on it...oh yeah and FPS turns red below 60FPS lol. I usually average 70's range...but I do get fluxuation in MP games, and different maps. Overall though, the game plays great!

Just so you all know, W1z has released my CoD4 PC Review over at GamePowerUp!, click here. Let me know what you all think! I put a lot of time and effort into the review and so did other GPU! Staff.

Also, check out GPU, I want to see more threads like this over there! Yes you have to register over there, just register your same name as TPU and it's all good!

:toast:
 

Darren

New Member
Joined
Feb 27, 2005
Messages
1,936
Likes
338
System Name Cheap yet powerful gaming and entertainment rig!
Processor AMD Athlon 3800+ X2 Windsor, 1 MB L2 Cache (512k L2 Per Core), 65W Energy efficient, 2GHz @ 2.78 Ghz
Motherboard Asrock ALiveNF7G-HD720p Rev v5.0
Cooling Freezer 64, 2x120mm, 1x92mm
Memory 8 GB DDRII PC6400 @ 929 MHz OCZ (2GBx4) timing: 5-5-5-5-16-2T
Video Card(s) XFX ATI4830
Storage Seagate 320 GB SATA (16 MB Cache)
Display(s) 19' HannsG (1440x900 @ 75hz)
Case Coolermaster Elite 330 Black Case
Audio Device(s) Auzentech X-Meridian, Pioneer VSX-516 Receiver 7.1 with DD/DD EX/Prologic II/DTS/DTS-ES//DTS: Neo
Power Supply Cool Master eXtreme Power 460W PSU
Software Vista Ultimate X64 Corporate Edition
#27
:rockout:

Since when was there a gamepowerup! wish I new about it sooner :banghead:
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
10,936
Likes
5,044
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
#28
Check the TPU Games link in my sig...that thread kind of got the ball rolling on GPU, it was put up shortly after that thread started and has been under development ever since. Anyone can go there, sign up on the threads and give their input as GPU! is still under construction, yet it's basic scheme and layout are there. We have 3 great reviews out there for you to read, and want to know what you think.

Everyone should visit! Show your support, get the forum buzzing with gaming stuff. I look forward to seeing you guys there!

:toast:
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,318
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor Phenom II x 6 1090T @ 3.6
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H AM3
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 8GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Ultra LSP750 750-Watt
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 64-bit
#29
1280x1024 actually uses more pixels than 1440x900, but not by much. Those are two comparable resolutions for comparing performance between 4:3 and 16:10 ratios.

As long as you have playable frames for your taste, that's awesome dude!

If you wanna know what your FPS are in CoD4, just press "~' button for console at main menu and type:

cg_drawFPS 1

There are a few options under this tag, 1 activates minimal info w/FPS and is what I use. Keep an eye on it...oh yeah and FPS turns red below 60FPS lol. I usually average 70's range...but I do get fluxuation in MP games, and different maps. Overall though, the game plays great!

Just so you all know, W1z has released my CoD4 PC Review over at GamePowerUp!, click here. Let me know what you all think! I put a lot of time and effort into the review and so did other GPU! Staff.

Also, check out GPU, I want to see more threads like this over there! Yes you have to register over there, just register your same name as TPU and it's all good!

:toast:
Great job on the review ! I'd love to have you work on my machine, So if you ever come to Boise let me know.;) My new card is sitting at the Boise UPS delivery center until Wednesday because of the Holiday. They take off New Years Eve and New Years Day.
Bummer I'm having cod 4 withdrawls. Again Thanks for all the help you put out on this site and others.
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
10,936
Likes
5,044
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
#30
Great job on the review ! I'd love to have you work on my machine, So if you ever come to Boise let me know.;) My new card is sitting at the Boise UPS delivery center until Wednesday because of the Holiday. They take off New Years Eve and New Years Day.
Bummer I'm having cod 4 withdrawls. Again Thanks for all the help you put out on this site and others.
Thanks for the complements. :D

The best thing you can do for your machine is learn how to use it, push it and keep it stable. It takes a lot of time and effort, but research (google) and places like TPU will help you accelerate your knowlege if you want it. That's how I learned, and I just hope to help as many people as I can! :)

Well, when you get that card, you'll be one very happy camper! :toast:
 
Joined
Apr 5, 2007
Messages
260
Likes
5
Location
Champaign,Il
System Name Intel Quad Core
Processor The 2.1GHz Turion 64 X2 TL-62
Motherboard Not sure
Cooling Heat sync
Memory 4 GB Corsair Vengence Ram
Video Card(s) EVGA GEFORCE GTX 960
Storage 2TB 7200RPM
Case NZXT MID TOWER CASE
Audio Device(s) NOT SURE
Power Supply 750 W
Mouse Using a Roccat Gaming mouse
Keyboard CM STORM BLUE LIT Gaming keyboard
Software Microsoft Windows 10
Benchmark Scores Not sure
#31
How will it run on my machine?

Ya'll look @ my specs and let me know how ya think it will run on mine as well.Keep in mind I play the NHL 2007 and MADDEN 2007 on it fine.Thanks!! HAPPY HOLIDAY!! WASPMAN
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
2
Likes
0
#32
My PC:
q6600
MSI 8800GT 512 OC 660/1000
2GB Corsair DDR2 800
Westinghouse 37" 37w3 1080p monitor

COD 4 settings:

1920x1080 2xaa 16xaf all settings "on" except soften smoke edges, everything on its max setting. Textures set to trilinear and maps and shit are set to "extra".

I avg around 80-90 fps. When the smoke hits my frames tank (20-30's) so I just sprint right on through...lol.
 

Darren

New Member
Joined
Feb 27, 2005
Messages
1,936
Likes
338
System Name Cheap yet powerful gaming and entertainment rig!
Processor AMD Athlon 3800+ X2 Windsor, 1 MB L2 Cache (512k L2 Per Core), 65W Energy efficient, 2GHz @ 2.78 Ghz
Motherboard Asrock ALiveNF7G-HD720p Rev v5.0
Cooling Freezer 64, 2x120mm, 1x92mm
Memory 8 GB DDRII PC6400 @ 929 MHz OCZ (2GBx4) timing: 5-5-5-5-16-2T
Video Card(s) XFX ATI4830
Storage Seagate 320 GB SATA (16 MB Cache)
Display(s) 19' HannsG (1440x900 @ 75hz)
Case Coolermaster Elite 330 Black Case
Audio Device(s) Auzentech X-Meridian, Pioneer VSX-516 Receiver 7.1 with DD/DD EX/Prologic II/DTS/DTS-ES//DTS: Neo
Power Supply Cool Master eXtreme Power 460W PSU
Software Vista Ultimate X64 Corporate Edition
#33
My PC:
q6600
MSI 8800GT 512 OC 660/1000
2GB Corsair DDR2 800
Westinghouse 37" 37w3 1080p monitor

COD 4 settings:

1920x1080 2xaa 16xaf all settings "on" except soften smoke edges, everything on its max setting. Textures set to trilinear and maps and shit are set to "extra".

I avg around 80-90 fps. When the smoke hits my frames tank (20-30's) so I just sprint right on through...lol.
Excellent. I'd imagine that an 8800 would be able to enable all the features including "soften smoke edges?" - I'm sure the game looks gorgeous!!!
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
2
Likes
0
#34
Yeah, I disabled that because the frames tanked when I saw smoke...but it does that no matter what the setting is...I just have not turned it back on..lol. I really do not see a huge difference either way.
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#35
Yeah, I disabled that because the frames tanked when I saw smoke...but it does that no matter what the setting is...I just have not turned it back on..lol. I really do not see a huge difference either way.
I think most people's does. I average about 70 at 1680, but it drops to 25ish with smoke. Still playable though.
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,318
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor Phenom II x 6 1090T @ 3.6
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H AM3
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 8GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Ultra LSP750 750-Watt
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 64-bit
#36
New card wierd stuff

I got a new card. Went from a X800XL to X1950 GT clocked to 621 mem 770 with the ATI Overdrive. I installed the Sapphire drivers and CCC, but I see something I didn't notice with the old card. Rocks and stuff laying across the path pop up while your playing. I never noticed that before with my old card. What setting can I change so they are there and not just popping up from no where ? Should I try an older driver ? Here are the numbers off the Install disk.

Driver Version:12-076 (XP/Vista only)
(8.391)
 

ShadowFold

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#37
hyjacking much?

Try changing everything to the highest settings.
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,318
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor Phenom II x 6 1090T @ 3.6
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H AM3
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 8GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Ultra LSP750 750-Watt
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 64-bit
#38
hyjacking much?

Try changing everything to the highest settings.
Please clarify ? Hyjacking ?
I'm asking about COD 4 so I'm assuming you aren't talking about the thread. I'm not sure mine will run on all settings high. Take a look at my specs. So you don't think it is driver issues ? Thanks
 

ShadowFold

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#39
DL Catalyst 7.8 there the highest for AGP cards.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,259
Likes
6,069
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#40
you need to see if you can turn your specular or view distance up.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,094
Likes
13,521
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#41
Force the texture settings up. You probably have them on auto (which is what pretty much every idiot who says his settings are on max, forgets about...)

Game will probably run like crap on max however, so try and find a nice balance.
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,318
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor Phenom II x 6 1090T @ 3.6
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H AM3
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 8GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Ultra LSP750 750-Watt
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 64-bit
#42
Force the texture settings up. You probably have them on auto (which is what pretty much every idiot who says his settings are on max, forgets about...)

Game will probably run like crap on max however, so try and find a nice balance.

Yep I had just done that and had to drop the res some , but it worked. Thanks !
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,094
Likes
13,521
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#43
Yep I had just done that and had to drop the res some , but it worked. Thanks !
no problem.

For reference, what setting controlled the popping up items?
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,318
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor Phenom II x 6 1090T @ 3.6
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H AM3
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 8GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Ultra LSP750 750-Watt
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 64-bit
#44
I'll check

no problem.

For reference, what setting controlled the popping up items?
I'll check this evening. I'm at work right now. I may have to put it back the way it was to find out. There were 3 different ones and I may have bumped them all up. One I think I put on extra. I'll figure it out tonight though. I'm probably going to get a widescreen in a couple weeks. Probably a 19" so the native res isn't so high. Does that eat up more GPU. I may have asked that before, but I was talking of going 22" then. I'm already running it at 1024x768 and I don't want to lose any more resolution.
 

Kammster

New Member
Joined
Nov 26, 2006
Messages
188
Likes
3
Location
Guyana, South America
Processor Sempron 64 2800+ DH-E6 (@2Ghz - bios limit)
Motherboard DFI NF3 250-AL (@250 FSB - 2000 HTT)
Cooling 92mm + 80mm Exhausts / Amd HSF mod:80mm fan + VF700 cuLED [mod to x800 fan control]
Memory 1GB Buffalo DDR 400 @416 3-4-4-8 1T
Video Card(s) Sapphire X800 GTO (broken- sapphire is BAD)--256mb 6200
Storage WD 120 GB Caviar SE + 1GB Flash [80GB 7200.9 offline]
Display(s) 19" Samsung Widesceen LCD
Case Xtech cheapo
Audio Device(s) onboard - Realtek 6Ch
Power Supply Coolermaster eXtreme Power 550W w/ Antec 120mmLED
Software Windows XP SP2 + nforce 76.45 + nforce 5.10
#45
with everything on max (AA+AS)except soften smoke and gpu runiing as X800Xt i pull 20-30fps outdoors; min 35fps indoors
lowering resoultion has biggest impact on performance
shadows is a cpu bottleneck for me.

only COD4 and Quake4 i've played in 6months and x800 still alive and kicking!
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,094
Likes
13,521
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#46
pity that theres a lot of games (airborne and bioshock for two) that need SM3.0, or i'd still have my X800xl too.
 
Joined
Nov 22, 2007
Messages
50
Likes
2
Location
South East England
Processor Pentium D 920 2.8GHz
Motherboard ASUS P5W DH Deluxe
Cooling Akasa AK-961
Memory 2GB Generic 533MHz DDR2 4-4-4-12
Video Card(s) ATi Radeon X850XT Crossfire Edition w/ Arctic ATi Silencer 5 Revision 2
Storage Western Digital Caviar SE 320GB SATA-I, Generic 160GB SATA-II
Display(s) LG Flatron M1917TM 60Hz @ 1280x1024
Case Cooler Master WaveMaster
Audio Device(s) Realtek ALC882 (Onboard)
Power Supply Hiper Type R 480W
Software Vista Ultimate, XP Pro For Games
#47
Alot of people do..when i check our servers PB screenshots theres alot of peeps run in low res with all candy turned off..

IMO why pay an obscene amount of your hard earned cash on quad/dual cores and the latest Gpu to play in low everything..???
I even play in ladders/matches with everything full blast.
If my pc can handle full it gets full..:laugh:


Feel free chaps to bob in our server...!
85.236.100.144:29360


It is UK based though run fairly no whining just fun..
Basically it just means I'm gonna be able to respond faster with my high fps while people with lower fps won't be able to.

Plus with all effects turned off it's probably easier to see people.
 

cjoyce1980

New Member
Joined
Apr 8, 2006
Messages
714
Likes
11
System Name Xbox 360 Super Elite
Processor 3.2GHz PowerPC Tri-Core Xenon
Memory 512MB 700MHz GDDR3 RAM
Video Card(s) ATI Xenos @ 500 MHz
Storage 250GB
Display(s) 26" Samsung LCD HDTV
Case Super Elite (COD:MW2 Edition)
Audio Device(s) 5.1
Power Supply 120w
Software NXE
#48
just get an xbox 360 and a widescreen monitor and play it at 1920x1080 with the HD VGA cable, and it looks like the pc version at 4xAA
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,318
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor Phenom II x 6 1090T @ 3.6
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H AM3
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 8GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Ultra LSP750 750-Watt
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 64-bit
#49
Thanks guys, thats a real help. Putting an order in now. This game is so good, the multiplayer is god like.
Hopefully I wont lose to much graphical goodness. Pretty sure it will still look better than the 360 though!

Everyone should have this game! M4 + Red dot site + stopping power = winning

P90 w/double tap. Shoots like a humming bird flies.:rockout:
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
10,936
Likes
5,044
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
#50
P90 w/silencer, Desert Eagle
Bandolier, Juggernaught and Extreme Conditioning FTW. I just run around like a crazy man, attract attention and get a few kills. I have lots of ammo and can run a decent destance and take an extra hit or two. This is an agreesive playing build though....I have a few team-mates that have tried it for slower moving and found okay results.

I created a CoD4 Thread over at GPU!, you guys should sign up and help me get it going! :toast:

http://www.gamepowerup.com/forums/showthread.php?p=617