• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Crysis, is it still the hardest game on your system?

spearman914

New Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
3,338 (0.68/day)
Location
Brooklyn, New York 11223
System Name Mine | Dad + Mom
Processor E8500 E0 Wolfdale @ 4.6GHz 1.5V | E2180 M0 Allendale @ 3.0GHz 1.3V
Motherboard Asus Maximus Formula (X48) w/ Rampage BIOS | Asus P5Q Pro (P45)
Cooling Xigmatek Rifle HDT-S1283 w/ SFF21F Fan | Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memory G.Skill Pi Black 2x2GB 1.02GHz CL5 | OCZ Reaper 2x2GB 1.05GHz CL5
Video Card(s) Sapphire 4870X2 2GB 820/1020MHz | Sapphire 4850 1GB 700/1100MHz
Storage WD VR 150GB 10K RPM + WD 500GB 7.2K RPM | WD 200GB 7.2K RPM
Display(s) Acer P243WAID 24" 1920x1200 LCD | Acer V193W 19" 1440x900 LCD
Case Cooler Master HAF 932 Full-Tower | Antec Twelve Hundred Mid-Tower
Audio Device(s) Fatal1ty Xtreme Gamer w/ Z-5500 5.1 | On-Board Audio w/ S-220 2.1
Power Supply PC Power and Cooling 750W Non-Modular | Corsair HX-520W Modular
Software Windows Vista Home Premium X64 | Windows Vista Home Premium X64
Benchmark Scores Not Wasting Time!
Did you say sound was a waste of time in the fact that you carn't tell the different from one setting to the other or that it kills performance?

he meant sound is a waste of time and performance, shadows is a waste of performance but not time.
 
Joined
May 27, 2008
Messages
3,604 (0.74/day)
Location
Huddersfield, uk
Processor E8200
Motherboard Asus P5KC
Cooling cooler master hyper tx3, 2x 120mm, 1x 80mm
Memory 4 GB DDR3 OCZ Black Edition
Video Card(s) Gigabyte HD 2600xt silent pipe II
Storage 500GB WD Sata / 60 GB Samsung IDE
Display(s) 20" samusng LCD, gaming at 1680 x 1050
Case some old amd thing
Audio Device(s) onboard
Power Supply 650W
Software Windows 8.1, with 'start is back' obviously
Benchmark Scores It boots whilst im still young so im pleased with that.
it just sound settings is how many sounds it will play at anyone time an in a big firefight how can you not notice the strange feeling that only one guy is groaning at a time, i wasn't being funny dont get me wrong lol just wondering what he meant:D
 

spearman914

New Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
3,338 (0.68/day)
Location
Brooklyn, New York 11223
System Name Mine | Dad + Mom
Processor E8500 E0 Wolfdale @ 4.6GHz 1.5V | E2180 M0 Allendale @ 3.0GHz 1.3V
Motherboard Asus Maximus Formula (X48) w/ Rampage BIOS | Asus P5Q Pro (P45)
Cooling Xigmatek Rifle HDT-S1283 w/ SFF21F Fan | Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memory G.Skill Pi Black 2x2GB 1.02GHz CL5 | OCZ Reaper 2x2GB 1.05GHz CL5
Video Card(s) Sapphire 4870X2 2GB 820/1020MHz | Sapphire 4850 1GB 700/1100MHz
Storage WD VR 150GB 10K RPM + WD 500GB 7.2K RPM | WD 200GB 7.2K RPM
Display(s) Acer P243WAID 24" 1920x1200 LCD | Acer V193W 19" 1440x900 LCD
Case Cooler Master HAF 932 Full-Tower | Antec Twelve Hundred Mid-Tower
Audio Device(s) Fatal1ty Xtreme Gamer w/ Z-5500 5.1 | On-Board Audio w/ S-220 2.1
Power Supply PC Power and Cooling 750W Non-Modular | Corsair HX-520W Modular
Software Windows Vista Home Premium X64 | Windows Vista Home Premium X64
Benchmark Scores Not Wasting Time!
it just sound settings is how many sounds it will play at anyone time an in a big firefight how can you not notice the strange feeling that only one guy is groaning at a time, i wasn't being funny dont get me wrong lol just wondering what he meant:D

uh crappy speakers maybe. :p
 
Joined
May 27, 2008
Messages
3,604 (0.74/day)
Location
Huddersfield, uk
Processor E8200
Motherboard Asus P5KC
Cooling cooler master hyper tx3, 2x 120mm, 1x 80mm
Memory 4 GB DDR3 OCZ Black Edition
Video Card(s) Gigabyte HD 2600xt silent pipe II
Storage 500GB WD Sata / 60 GB Samsung IDE
Display(s) 20" samusng LCD, gaming at 1680 x 1050
Case some old amd thing
Audio Device(s) onboard
Power Supply 650W
Software Windows 8.1, with 'start is back' obviously
Benchmark Scores It boots whilst im still young so im pleased with that.
haha aye true :D it amazes me tho the performance he gets out of his system lol. i gues all his componants must be best suited for each other if that makes sense
 
Joined
Sep 25, 2007
Messages
5,933 (1.16/day)
Location
New York
Processor AMD Ryzen 7 5950X
Motherboard MSI X570 Tomahawk
Cooling Be Quiet Dark Rock Pro 4 + Noctua Redux
Memory 32Gb Crucial 3600 Ballistix
Video Card(s) Gigabyte RTX 3080
Storage Adata SX8200 1TB NVME/WD Black 1TB NVME
Display(s) Dell 32 Inch 165Hz
Case Phanteks P500A
Audio Device(s) IFI Zen Dac/Can - HiFiMan Sundara/Sennheiser HD6XX
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Logitech G502 SE Hero
Keyboard Corsair K70 RGB Mk.2
VR HMD Samsung Odyssey Plus
Software Windows 10
I put this game on AAX4 and i lose no performance whatsoever, i average around 9-13fps at these settings, not bad for my rig. NO OC, all stock gpu settings.

why oh why do you do ThIS, you, you can't not lose performance turning on aa on crysis, I don't understand why you do this, unless God came from heaven and blessed your PC you cannot run crysis on your system period with AA with a 8400GS.

stop misleading people
 
Joined
Oct 19, 2008
Messages
3,080 (0.65/day)
System Name Legion 7 (16ACHG6)
Processor Ryzen 5900HX 4.6GHz (16 threads)
Motherboard AMD Promontory/Bixby FCH
Cooling Vapor Chamber
Memory 32GB DDR4-3200 Dual Channel
Video Card(s) 16GB RTX3080 (165w)
Storage 1TB NVME Samsung + 2TB NVME Crucial
Display(s) 2560x1600 HDR 165hz LCD Panel + 3840x1600 Alienware 38"
Audio Device(s) 2i2 Scarlett Solo + Schiit Magni 3 AMP
Power Supply 300W AC Adapter
u2konline you must have a good amount of patience, I cannot wait to see what you will say about your next mid-high range video card...
 
Joined
Jun 25, 2008
Messages
2,238 (0.46/day)
System Name Dell Precision 5810
Processor Intel Xeon E5 2678 v3 @ 2.50GHz Haswell-E/EP 22nm Technology
Motherboard Hewlett-Packard 1589
Cooling Default fan System Level 3
Memory 16GB DDR4
Video Card(s) Radeon Pro W5500 GDDR5 8GB 128 bit
Storage 5 Hard Drives (External & Internal)
Display(s) DELL P2414H 24inch Monitor
Case Dell
Audio Device(s) Realtek High Definition Audio
Power Supply 685 Watts PSU
Mouse Brookstone Black Grip Mouse
Keyboard Dell Black
Software Windows Pro 10 x64
Did you say sound was a waste of time in the fact that you carn't tell the different from one setting to the other or that it kills performance?

I use headphones btw. But anyways, what i mean is, the sound in crysis or warhead sounds just fine on low. I just don't see any reason to increase it. Now, i have been testing out warhead for the past few days to see which visual option decreases performance and what does not.

In Crysis Warhead:

Water = Keep on minimum. If it bump up water to mainstream i lose about 10fps.
Sound = No effect, keep on minimum
Textures = I read from tweakguides that increasing textures will cause stutter, this is true, so i turn it up to mainstream.
Objects = Mainstream settings, doesn't seem to affect performance too much
Post Processing = Mainstream
particles = minimum
Game effects = mainstream
Volumetric effects = lminimum
Shader Level = Gamer
Physics Gamer
Shadows = Shadows seems to be the most demanding , i put it on mainstream and i lose about 20fps lol.

The bottom line: Warhead is clearly more demanding

BENCHMARKING AT THOSE SETTINGS. NO Overclocking, all stock i average 8-15fps




1280X1024 Resolution, NVCP( Transparency Anti aliasing Multisampling, Gamma Correction Anti-Aliasing), Gamer to mainstream to minimum settings, Anti aliasing X4 level. )
 

DarkMatter

New Member
Joined
Oct 5, 2007
Messages
1,714 (0.34/day)
Processor Intel C2Q Q6600 @ Stock (for now)
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Proc: Scythe Mine, Graphics: Zalman VF900 Cu
Memory 4 GB (2x2GB) DDR2 Corsair Dominator 1066Mhz 5-5-5-15
Video Card(s) GigaByte 8800GT Stock Clocks: 700Mhz Core, 1700 Shader, 1940 Memory
Storage 74 GB WD Raptor 10000rpm, 2x250 GB Seagate Raid 0
Display(s) HP p1130, 21" Trinitron
Case Antec p180
Audio Device(s) Creative X-Fi PLatinum
Power Supply 700W FSP Group 85% Efficiency
Software Windows XP
I use headphones btw. But anyways, what i mean is, the sound in crysis or warhead sounds just fine on low. I just don't see any reason to increase it. Now, i have been testing out warhead for the past few days to see which visual option decreases performance and what does not.

In Crysis Warhead:

Water = Keep on minimum. If it bump up water to mainstream i lose about 10fps.
Sound = No effect, keep on minimum
Textures = I read from tweakguides that increasing textures will cause stutter, this is true, so i turn it up to mainstream.
Objects = Mainstream settings, doesn't seem to affect performance too much
Post Processing = Mainstream
particles = minimum
Game effects = mainstream
Volumetric effects = lminimum
Shader Level = Gamer
Physics Gamer
Shadows = Shadows seems to be the most demanding , i put it on mainstream and i lose about 20fps lol.

The bottom line: Warhead is clearly more demanding

BENCHMARKING AT THOSE SETTINGS. NO Overclocking, all stock i average 8-15fps

http://www.imagenerd.com/uploads/crysisbench-VncM5.jpg
http://www.imagenerd.com/uploads/crysisbench1-3bJDn.jpg

1280X1024 Resolution, NVCP( Transparency Anti aliasing Multisampling, Gamma Correction Anti-Aliasing), Gamer to mainstream to minimum settings, Anti aliasing X4 level. )

Those screenshots don't have 4x anti-aliasing, I even doubt they have 2x. I'm not saying you are doing it deliverately, but those SS just don't have it. They neither have more than 2-4x anisotropic filtering. Stop messing.
 
Joined
Mar 7, 2007
Messages
3,788 (0.71/day)
Location
Pompano beach, Florida
System Name HAL
Processor Core i7 4770k @ 4.6 ghz.
Motherboard Asus Maximus VII Hero
Cooling H80i Closed loop liquid cooling.
Memory 4x 4 (16) GB Corsair Vengeance ddr3 2133 @ 2200
Video Card(s) GTX 1080 FTW
Storage 256 GB Ocz V4 SSD "Thank you Kreij (Dean)" + 2x 1TB drives.
Display(s) 50" Samsung, UHD, 4k, 60hz.
Case Corsair Carbide MId tower
Audio Device(s) LG system through optical 5.1
Power Supply CORSAIR Enthusiast Series TX850M
Software Microsoft Windows 10 x64
Benchmark Scores Haven (3720), Cinebench (932)
I dunno what mods/skins were used in the screenies, but I'm trying this "natural" mod which changes ToD settings to make it look realistic. I also use an extreme quality config from here:
http://www.crymod.com/thread.php?threadid=31242

wish I would of known about this stuff when I started playing crysis..
dang those looks good..
Like I want to make a salad out of the foliage i see there and eat it.. XD
 

DarkMatter

New Member
Joined
Oct 5, 2007
Messages
1,714 (0.34/day)
Processor Intel C2Q Q6600 @ Stock (for now)
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Proc: Scythe Mine, Graphics: Zalman VF900 Cu
Memory 4 GB (2x2GB) DDR2 Corsair Dominator 1066Mhz 5-5-5-15
Video Card(s) GigaByte 8800GT Stock Clocks: 700Mhz Core, 1700 Shader, 1940 Memory
Storage 74 GB WD Raptor 10000rpm, 2x250 GB Seagate Raid 0
Display(s) HP p1130, 21" Trinitron
Case Antec p180
Audio Device(s) Creative X-Fi PLatinum
Power Supply 700W FSP Group 85% Efficiency
Software Windows XP
wish I would of known about this stuff when I started playing crysis..
dang those looks good..
Like I want to make a salad out of the foliage i see there and eat it.. XD

Be careful, some tropical plants are poisonous. ;)
 
Joined
Jun 25, 2008
Messages
2,238 (0.46/day)
System Name Dell Precision 5810
Processor Intel Xeon E5 2678 v3 @ 2.50GHz Haswell-E/EP 22nm Technology
Motherboard Hewlett-Packard 1589
Cooling Default fan System Level 3
Memory 16GB DDR4
Video Card(s) Radeon Pro W5500 GDDR5 8GB 128 bit
Storage 5 Hard Drives (External & Internal)
Display(s) DELL P2414H 24inch Monitor
Case Dell
Audio Device(s) Realtek High Definition Audio
Power Supply 685 Watts PSU
Mouse Brookstone Black Grip Mouse
Keyboard Dell Black
Software Windows Pro 10 x64
Those screenshots don't have 4x anti-aliasing, I even doubt they have 2x. I'm not saying you are doing it deliverately, but those SS just don't have it. They neither have more than 2-4x anisotropic filtering. Stop messing.

AF? There is no option to change AF in warhead. In NVCP its on application controlled. With AA in warhead options, i can use 16XQ or something like that, but i will never try that. :roll:

Anyways, take a peak:

http://www.youtube.com/watch?v=P40TWDNa6M0

http://www.imagenerd.com/uploads/ingame-09sLt.jpg
http://www.imagenerd.com/uploads/ingame1-6BS5r.jpg
http://www.imagenerd.com/uploads/ingame2-nR9c6.jpg
http://www.imagenerd.com/uploads/gamein-0zw5d.jpg
 
Joined
Sep 25, 2007
Messages
5,933 (1.16/day)
Location
New York
Processor AMD Ryzen 7 5950X
Motherboard MSI X570 Tomahawk
Cooling Be Quiet Dark Rock Pro 4 + Noctua Redux
Memory 32Gb Crucial 3600 Ballistix
Video Card(s) Gigabyte RTX 3080
Storage Adata SX8200 1TB NVME/WD Black 1TB NVME
Display(s) Dell 32 Inch 165Hz
Case Phanteks P500A
Audio Device(s) IFI Zen Dac/Can - HiFiMan Sundara/Sennheiser HD6XX
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Logitech G502 SE Hero
Keyboard Corsair K70 RGB Mk.2
VR HMD Samsung Odyssey Plus
Software Windows 10
wow, you can run the menu lol
 
Last edited:

DarkMatter

New Member
Joined
Oct 5, 2007
Messages
1,714 (0.34/day)
Processor Intel C2Q Q6600 @ Stock (for now)
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Proc: Scythe Mine, Graphics: Zalman VF900 Cu
Memory 4 GB (2x2GB) DDR2 Corsair Dominator 1066Mhz 5-5-5-15
Video Card(s) GigaByte 8800GT Stock Clocks: 700Mhz Core, 1700 Shader, 1940 Memory
Storage 74 GB WD Raptor 10000rpm, 2x250 GB Seagate Raid 0
Display(s) HP p1130, 21" Trinitron
Case Antec p180
Audio Device(s) Creative X-Fi PLatinum
Power Supply 700W FSP Group 85% Efficiency
Software Windows XP
wow, you can run the menu lol

But not without lag. :laugh:

AF? There is no option to change AF in warhead. In NVCP its on application controlled. With AA in warhead options, i can use 16XQ or something like that, but i will never try that. :roll:

Anyways, take a peak:

http://www.youtube.com/watch?v=P40TWDNa6M0

http://www.imagenerd.com/uploads/ingame-09sLt.jpg
http://www.imagenerd.com/uploads/ingame1-6BS5r.jpg
http://www.imagenerd.com/uploads/ingame2-nR9c6.jpg
http://www.imagenerd.com/uploads/gamein-0zw5d.jpg

TBH what are you trying to demostrate? Who cares if the game runs at 8 fps on mainstream settings. You are still 20 fps away from playable settings. :banghead:

Anyway, I don't care what AA settings you choose in-game, those screenshots have no AA, which is the reason you get no performance hit when you enable it, it's just not doing it. Maybe the game detects the card (has a good laugh) and disables AA by default, maybe it's forced to no AA in the driver panel without you knowing it, or what I've come up to think it's the case: YOU have it dissabled in the driver panel, because you are always trying to demostrate what can't be demostrated. A 8400GS can't provide an acceptable Crysis experience. Period.

And maybe I'm wrong, but I think that AF goes hand in hand with the shaders setting and when you choose gamer/high 8x AF is used, 4x in mainstream and 0-2x in low, unless otherwise forced in the CP or when using parallax occlusion mapping which goes to 0x (only in Crysis, in WH it does work).
 
Joined
Dec 31, 2008
Messages
2,685 (0.58/day)
Location
Ohio
System Name JIM LAHEY
Processor CORE I9 9900K
Motherboard ASROCK Z390 TAICHI
Cooling COUGAR HELOR 360 AIO
Memory 32GB TRIDENT Z RGB DDR4-3200
Video Card(s) AORUS RTX 2080Ti Xtreme
Storage SAMSUNG EVO 1TB
Display(s) ACER PREDATOR X34P
Case THERMALTAKE VIEW 37
Audio Device(s) STEELSERIES ARCTIS 7 WIRELESS
Power Supply EVGA SUPERNOVA G+ 1000
Mouse STEELSERIES RIVAL 600
Keyboard STEELSERIES APEX 7 TKL
Software WINDOWS 10 ENTERPRISE
Benchmark Scores WUT
U2 your Getting 8 Fps that is not playable, also why does it state that you have 923 Mb of Memory? or is that how much memory it is using? Because in your stats it says you only have 512mb.
 
Joined
May 27, 2008
Messages
3,604 (0.74/day)
Location
Huddersfield, uk
Processor E8200
Motherboard Asus P5KC
Cooling cooler master hyper tx3, 2x 120mm, 1x 80mm
Memory 4 GB DDR3 OCZ Black Edition
Video Card(s) Gigabyte HD 2600xt silent pipe II
Storage 500GB WD Sata / 60 GB Samsung IDE
Display(s) 20" samusng LCD, gaming at 1680 x 1050
Case some old amd thing
Audio Device(s) onboard
Power Supply 650W
Software Windows 8.1, with 'start is back' obviously
Benchmark Scores It boots whilst im still young so im pleased with that.
haha i used to game at 15fps with my old hd2600 and its perfectly playable i game at 25 fps in crysis at highest possible setting with my current rig and its perfectly playable its only when you have a fps increase or decrease that its not playable but a constant 15 fps if deffo playable not as nice as 40 but still playable
 
Joined
Jun 25, 2008
Messages
2,238 (0.46/day)
System Name Dell Precision 5810
Processor Intel Xeon E5 2678 v3 @ 2.50GHz Haswell-E/EP 22nm Technology
Motherboard Hewlett-Packard 1589
Cooling Default fan System Level 3
Memory 16GB DDR4
Video Card(s) Radeon Pro W5500 GDDR5 8GB 128 bit
Storage 5 Hard Drives (External & Internal)
Display(s) DELL P2414H 24inch Monitor
Case Dell
Audio Device(s) Realtek High Definition Audio
Power Supply 685 Watts PSU
Mouse Brookstone Black Grip Mouse
Keyboard Dell Black
Software Windows Pro 10 x64
U2 your Getting 8 Fps that is not playable, also why does it state that you have 923 Mb of Memory? or is that how much memory it is using? Because in your stats it says you only have 512mb.

I don't know. I know when playing at those settings which i mention above, i get a warning , about low virtual memory and it goes back to the desktop with the game still running, so i click ok on the virtual memory box and i go back into the game and i could play warhead for about 2-3 hours without the message appearing game. It only seems to appear once, and never shows up again, i guess my computer increase its paging file. I read it has something to do with the fact that i am using 512MB, but i don't believe this is true, because crysis is the only game that it does it in. But another thing, i only have 1.50GB left on my Internal HD, but i am running Warhead on my External 1.1 500gb drive. But i don't have my virtual memory config to point to the external HD, rather its being use on my C drive.

 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
21,483 (3.96/day)
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i7 2600k 4.4GHz :: i5 10400
Motherboard ASUS P8P67 Pro :: ASUS Prime H570-Plus
Cooling Cryorig M9 :: Stock
Memory 4x4GB DDR3 2133 :: 2x8GB DDR4 2400
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, 2x1TB Seagate RAID 0 :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, 3x4TB Seagate HDD RAID5
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - Bose Companion 2 Series III :: None
Power Supply FSP Hydro GE 550w :: EVGA Supernova 550
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
yes, it IS because you are running out of memory. the pagefile is used when your memory buffer overflows (system RAM)
 
Joined
May 27, 2008
Messages
3,604 (0.74/day)
Location
Huddersfield, uk
Processor E8200
Motherboard Asus P5KC
Cooling cooler master hyper tx3, 2x 120mm, 1x 80mm
Memory 4 GB DDR3 OCZ Black Edition
Video Card(s) Gigabyte HD 2600xt silent pipe II
Storage 500GB WD Sata / 60 GB Samsung IDE
Display(s) 20" samusng LCD, gaming at 1680 x 1050
Case some old amd thing
Audio Device(s) onboard
Power Supply 650W
Software Windows 8.1, with 'start is back' obviously
Benchmark Scores It boots whilst im still young so im pleased with that.
my old p4 rig used to do that playing maelstrom very anoying
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,526 (0.69/day)
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor Ryzen 2600x
Motherboard B450 MSI Gaming Pro Carbon AC
Cooling NH-D14
Memory 16GB Flare X @ 3200MHz CL14
Video Card(s) Sapphire Vega 64 Nitro+
Storage 500GB evo 970 m.2 + 4TB HDDs
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Power Supply Corsair 850W
Software Windows 10 x64
Why not get 2 or 4 GB of cheap RAM?
 

DrPepper

The Doctor is in the house
Joined
Jan 16, 2008
Messages
7,482 (1.50/day)
Location
Scotland (It rains alot)
System Name Rusky
Processor Intel Core i7 D0 3.8Ghz
Motherboard Asus P6T
Cooling Thermaltake Dark Knight
Memory 12GB Patriot Viper's 1866mhz 9-9-9-24
Video Card(s) GTX470 1280MB
Storage OCZ Summit 60GB + Samsung 1TB + Samsung 2TB
Display(s) Sharp Aquos L32X20E 1920 x 1080
Case Silverstone Raven RV01
Power Supply Corsair 650 Watt
Software Windows 7 x64
Benchmark Scores 3DMark06 - 18064 http://img.techpowerup.org/090720/Capture002.jpg
Joined
May 27, 2008
Messages
3,604 (0.74/day)
Location
Huddersfield, uk
Processor E8200
Motherboard Asus P5KC
Cooling cooler master hyper tx3, 2x 120mm, 1x 80mm
Memory 4 GB DDR3 OCZ Black Edition
Video Card(s) Gigabyte HD 2600xt silent pipe II
Storage 500GB WD Sata / 60 GB Samsung IDE
Display(s) 20" samusng LCD, gaming at 1680 x 1050
Case some old amd thing
Audio Device(s) onboard
Power Supply 650W
Software Windows 8.1, with 'start is back' obviously
Benchmark Scores It boots whilst im still young so im pleased with that.
i had that ram to in an old 423 or 432 socket mobo lol anyway
 

Carrion

New Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
33 (0.01/day)
Location
Oakham, United Kingdom
System Name Rawr
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.2GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Custom water on CPU and GPU
Memory 4GB OCZ Platinum 1066MHz
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2
Storage OCZ Vertex 120GB (2nd coming soon for RAID 0), Maxtor 500GB
Display(s) 24" Samsung SM245B
Case SilverStone TJ07 Black
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W
Software Various
GTA IV definitely. I lagged quite a bit and that's on my PC which is very high end.
 

troyrae360

New Member
Joined
Feb 2, 2009
Messages
1,129 (0.24/day)
Location
Christchurch New Zealand
System Name My Computer!
Processor AMD 6400+ Black @ 3.5
Motherboard Gigabyte AM2+ GA-MA790X DS4
Cooling Gigabyte G-Power 2 pro
Memory 2x2 gig Adata 800
Video Card(s) HD3870x2 @ 900gpu and 999mem
Storage 2x wd raid edition 120gig + 1 samsung 320 + samsung 250
Display(s) Samsung 40inch series6 full HD 1080p
Case NZXT Lexa
Audio Device(s) ALC889A HD audio with Enables a Superior Audio Experience (on board)
Power Supply Vantec ION2+ 550w
Software Vista Home pream 64
are crytech gona put out any more games with the crysis engin?
 

DrPepper

The Doctor is in the house
Joined
Jan 16, 2008
Messages
7,482 (1.50/day)
Location
Scotland (It rains alot)
System Name Rusky
Processor Intel Core i7 D0 3.8Ghz
Motherboard Asus P6T
Cooling Thermaltake Dark Knight
Memory 12GB Patriot Viper's 1866mhz 9-9-9-24
Video Card(s) GTX470 1280MB
Storage OCZ Summit 60GB + Samsung 1TB + Samsung 2TB
Display(s) Sharp Aquos L32X20E 1920 x 1080
Case Silverstone Raven RV01
Power Supply Corsair 650 Watt
Software Windows 7 x64
Benchmark Scores 3DMark06 - 18064 http://img.techpowerup.org/090720/Capture002.jpg
Joined
Mar 18, 2008
Messages
5,213 (1.06/day)
Location
Australia
System Name Night Rider | Mini LAN PC | Workhorse
Processor AMD R7 2700X | Ryzen 1600X | i7 970
Motherboard MSi AM4 Pro Carbon | GA- | Gigabyte EX58-UD5
Cooling AMD Wraith cooler| Stock Cooler, Copper Core)| Big shairkan B
Memory 2x8GB DDR4 G.Skill Ripjaws 3600MHz| 2x8GB Corsair 3000 | 6x2GB DDR3 1300 Corsair
Video Card(s) ASUS GTX 970 OC in Sli | Inno3d GTX 1050 TI | MSI RX 580 8GB
Storage 250GB Plextor SSD Por 5 /1TB WD Black | 500GB SSD WD, 2x1TB, 1x750 | WD 320/Seagate 320
Display(s) LG 27" 1440P| Samsung 20" S20C300L/DELL 15" | 22" DELL/19"DELL
Case LIAN LI PC-18 | Mini ATX Case (custom) | Atrix C4 9001
Audio Device(s) Onboard | Onbaord | Onboard
Power Supply Silverstone 750 | Silverstone Mini 450W | Corsair CX-750
Mouse Coolermaster Pro | Rapoo V900 | Gigabyte 6850X
Keyboard MAX Keyboard Nighthawk X8 | Creative Fatal1ty eluminx | Some POS Logitech
Software Windows 7 Pro 64 | Windows 7 Pro 64 | Windows 7 Pro 64/Windows 10 Home
Yes it is, i can run it on high, about 20FPS, thats as far as i can run Crysis at the moment.

FarCry 2 isnt as bad as it, i can run it 10+Frames more then Crysis. I thought FEAR 2 would hit hard but no i can run it flat out, max everything 1600*1200 res and get 45FPS.

World in conflict now thats another game that hits hard, but i think its just badly made IMO.
 
Top