• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Cuda Not Recognized on GTX 970

Joined
Nov 24, 2018
Messages
1,772 (1.26/day)
Location
south wales uk
System Name 1. The Devils Dialysis VR rig 2. intel teliscope rig 3.MSI GP72MVR Leopard Pro .
Processor 1.3900x @stock 2. i7 7700k @5. 3. i7 7700hq
Motherboard 1.aorus x570 ultra 2. z270 Maximus IX Hero
Cooling 1.Hard tube loop, cpu and gpu 2. Hard loop cpu and gpu
Memory 1.hyperx preditor @3600 16gb 2.vengence 32gb @3000 3. 16gb hyperx @2400
Video Card(s) 1.Aorus Xtreme RTX2080 Waterforce 2. MSI 1080 8gb with EKWB 3. 1060 3gb.
Storage 1 M.2 500gb , 2 3tb HDs 2. 256gb ssd, 3tbHD 3. 256 m.2. 1tb ssd
Display(s) 1.LG 50" UHD , oculus rift S.2 MSI Optix MAG342C UWHD. SONY bravia 1080p, . 3.17" 120 hz display
Case 1. Thermaltake P5 2. Thermaltake P3
Audio Device(s) 1 Onboard 2 Onboard 3 Onboard
Power Supply 1.seasonic gx 850w 2. seasonic gx 750w
Mouse 1 ROG Gladius 2 Corsair m65 pro
Keyboard 1. ROG Strix Flare 2. Corsair F75 RBG 3. steelseries RBG
VR HMD rift and rift S and Quest 2.
Software 1. win10 pro 2. win10 pro 3, win10 home
Benchmark Scores 1.7821 cb20 ,cb15 3442 1c 204 cpu-z 1c 539 12c 8847 2. 1106 cb 3.cb 970
just a thought how about restoring windows to before the update and see if it fixes it ? you could undo restore if it dont.
 

Durvelle27

Moderator
Staff member
Joined
Jul 10, 2012
Messages
6,536 (1.75/day)
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 5800X
Motherboard ASRock B550M Pro4
Cooling ID Cooling Auraflow 360 Snow Edition
Memory TeamGroup Classic 64GB(2x32GB) DDR4 3200MHz
Video Card(s) Gigabyte RTX 3070 Ti Gaming OC
Storage Sandisk X300 512GB + WD Black 6TB+WD Black 6TB
Display(s) LG Nanocell85 49" 4K 120Hz+3x 24" 1200P Monitors
Case DeepCool Matrexx 55 V3 w/ 6x120mm Intake + 3x120mm Exhaust
Audio Device(s) LG Dolby Atmos
Power Supply Corsair RMX850 Fully Modular
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
the bigger question is do you need both GPUs installed at the same time
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
37,418 (6.72/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
It worked! How? What the heck. After I moved it there, I started up my PC, it installed a driver and now it has CUDA. After I switched them back, everything was good. But how.

Thanks you all for all the help and time. I really do appreciate. Whowa. Didn't expected such help from here. :D Great community.

Nevermind. After a few minutes, everything went black. After a restart, everything went back the old broken way (Cuda not enabled on 970). I don't understand anymore...
Since everything went black, the card is dying.
 
Joined
Feb 20, 2020
Messages
5,624 (5.90/day)
Location
Texas
System Name Ghetto Rigs x299 & z490 & x99
Processor 9940x w/Optimus SigV2 & 10900k w/Optimus Foundation & 5930k w/Noctua D15
Motherboard X299 Rampage VI Apex & z490 Maximus XII Apex & x99 Sabertooth
Cooling D5 combo/280 GTX/ VRM water block copper/280 GTX/ D5 Top/Optimus sigV2/TitanXp/Mora 360x2
Memory Trident-Z 3600C16 4x8gb & Trident-Z Royal 4000c16 2x16gb & Trident-Z 3200c14 4x8gb
Video Card(s) 1080ti FTW3 & Titan Xp & evga 980ti gaming
Storage 970 evo plus 500gb & 970 evo 500gb many sammy 2.5" ssd's and WD BLK hdd's
Display(s) 1-AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz/ 2nd 1-ASUS VG248QE 24"/ 3rd LG 43" series
Case D450 second floor for 2nd rad x2/ Cherry Entertainment center on Test bench
Audio Device(s) Built in Realtek x2 with 2-Insignia 2.0 sound bars & 1-LG sound bar
Power Supply EVGA 1200P2 & 1000P2 with APC AX1500 & 850P2 with CyberPower-GX1325U & 750P2
Mouse Redragon Perdition x3
Keyboard G710+x3
Software Win-7 pro x3 and Linux Cinnamon 20.2x2 & win-10 & 11pro x3
Benchmark Scores Are in the benchmark section
It worked! How? What the heck. After I moved it there, I started up my PC, it installed a driver and now it has CUDA. After I switched them back, everything was good. But how.

Thanks you all for all the help and time. I really do appreciate. Whowa. Didn't expected such help from here. :D Great community.


Nevermind. After a few minutes, everything went black. After a restart, everything went back the old broken way (Cuda not enabled on 970). I don't understand anymore...
Hi,
I missed the edit
I'd agree looks like the 970 is dying :(
 
Joined
Jun 28, 2022
Messages
355 (3.78/day)
System Name EA-ZEN
Processor AMD Ryzen 7 5800X3D with -50mW UV
Motherboard Asus X570
Cooling Big Air
Memory 2x16 GB DDR4 3600 CL16
Video Card(s) Asus RTX 2080 Ti Strix highly OC’ed
Storage 1 TB NVME, 500 GB SSD etc
Display(s) 2x 27”, main: curved 144Hz SVA with BLS and HDR
Case Full Tower
Audio Device(s) Z906 5.1 and Audeze Headphones, Shure SM7B mic
Power Supply Enough
Mouse Old but gold
Keyboard Mechanical Cherry Brown
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores A lot
Yea it’s typical for broken cards to miss pieces in GPUZ info.
 

CommanderPaladin

New Member
Joined
Jun 28, 2022
Messages
9 (0.10/day)
Hi, I'm back with an update. After almost a month, I did a fresh and clean (formatting all storages) Windows installation. Cuda is back on both cards and everything works perfect now.
 
Top