• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Flashing bios?

dsdavis6

New Member
Joined
Jun 4, 2007
Messages
42 (0.01/day)
Likes
0
#1
Hi, i have a inno3d 680i mobo, im trying to upgrade the bios as i have reason to believe this is going to fix some compatibility issues with some ram. However the built in award flash in my bios does not seem to recognise a cd or usb, bootbale or non, with the new bios on. I dont have a floppy drive. I am using vista x64 which is why i think i cant see nvidia update centre when i run it, instead just the usual nvidia control panel.
So how can i flash my bios? Any help appreciated.
Thanks
 
Joined
Mar 27, 2007
Messages
2,746 (0.70/day)
Likes
371
Location
just outside of new orleans
Processor Intel Core i7-4790 Haswell Quad-Core 3.6GHz LGA 1150 84W
Motherboard GIGABYTE GA-H87-D3H LGA 1150 Intel H87 HDMI
Cooling CPU - Cooler Master Hyper T4 / Case - cooler master 120mm rear case fan (Air cooling)
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
Video Card(s) ASUS GTX660-DC2O-2GD5 2GB 192-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready SLI support
Storage Samsung 500 GB 840 EVO SSD Drive
Display(s) ASUS 23" LED Monitor
Case COOLER MASTER Centurion 5 (silver & black)
Audio Device(s) (onboard audio) Realtek ALC892
Power Supply CORSAIR SU-750TX 750W ATX12V / EPS12V
Software Windows 7 Home Premium 64bit Edition
#2
go to your motherboard manufacturers website, it will explain exactly what to do
 

dsdavis6

New Member
Joined
Jun 4, 2007
Messages
42 (0.01/day)
Likes
0
#3
i did, it only linked me to nvidia update centre and to theyre bios download. I have just realised that it seems to have done it at some point. I am now on p30, but it definately wasnt for some time. Hasnt fixed the problem though :( I had it working at one stage guess i am just going to have to keep messing with timings and stuff to get it how it was before. It woudnt work before like this until, i did something and it just started working just cant remember.
Thanks anyways