• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

[GPU-Z Test Build] Fix for BIOS reading on ATI

Status
Not open for further replies.

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,065 (3.44/day)
Likes
17,973
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#1
This build fixes the "BIOS reading not supported" message that was seen on on ATI cards with 0.4.3
 

Attachments

Last edited:
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,802 (1.07/day)
Likes
1,576
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#2
Thx W1zzard it's working again, you are the best :rockout:
 
Joined
Dec 10, 2009
Messages
30 (0.01/day)
Likes
2
Location
Lima,PE
Processor Amd Phenom II X4 965 Be
Motherboard Gigabyte 78lmt-s2p
Memory Kingston HyperX Blu 2x2 GB
Video Card(s) XFX HD 5770 1GB DDR5
Storage WD Caviar Blue 500 GB
Case Cooler Master Haf 912
Power Supply Cooler Master Elite 460W
Software Windows 7 x64
#4
Thanks. I was looking for this build.
 
Joined
Jun 29, 2010
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#5
still getting the error

This build fixes the "BIOS reading not supported" message on all ATI cards with 0.4.3
I'm still getting the "BIOS reading not supported on this device." message when I click on "Submit to online database".

I have an ATI FireGL V7200, BIOS Version 009.012.004.002.019206, device ID 1002-7104, ati2mtag driver version 8.583.0.0. That machine is running Windows XP Pro SP3, 32-bit.
 

Attachments

Joined
Jul 29, 2010
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#6
Hi i have been useing your program for sometime now and have always found it usefull when testing but on the lastest builds i have noticed some problems with the sensors on some older cards. The card i am useing at the moment is a AGP HIS ATI HD4670 1gb mem.
when i go check the sensor values the fan speeds are missing.
I would paste a image but I am sure how. I get 2 links for fan speed 1 says 0% then other says --RPM. Thanks :)
Tryed useing GPU-z 0.4.3 also 0.4.4
 
Joined
May 5, 2009
Messages
2,261 (0.72/day)
Likes
171
Location
the uk that's all you need to know ;)
System Name not very good (wants throwing out window most of time)
Processor xp3000@ 2.17ghz pile of sh** /i7 920 DO on air for now
Motherboard msi kt6 delta oap /gigabyte x58 ud7 (rev1.0)
Cooling 1 green akasa 8cm(rear) 1 multicoloured akasa(hd) 1 12 cm (intake) 1 9cm with circuit from old psu
Memory 1.25 gb kingston hyperx @333mhz/ 3gb corsair dominator xmp 1600mhz
Video Card(s) (agp) hd3850 not bad not really suitable for mobo n processor/ gb hd5870
Storage wd 320gb + samsung 320 gig + wd 1tb 6gb/s
Display(s) compaq mv720
Case thermaltake XaserIII skull / coolermaster cm 690II
Audio Device(s) onboard
Power Supply corsair hx 650 w which solved many problems (blew up) /850w corsair
Software xp pro sp3/ ? win 7 ultimate (32 bit)
Benchmark Scores 6543 3d mark05 ye ye not good but look at the processor /uknown as still not benched
#7
to upload an image, press print screen on your keyboard, then save the picture as a jpeg (call it gpu-z or whatever you want;))

then upload your pics here

follow the simple instructions

wait for your picture to upload to the server

then copy the resulting url (it will say [/img] at the end and
 

Balthazor

New Member
Joined
Aug 31, 2010
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
Location
Trinidad
System Name Pixel
Processor 980x
Motherboard Gigabyte x58a-UD7
Cooling Watercooling: CPU, GPUs, chipset
Memory 12GB Kingston HyperX 1600 MHz 8-8-8-24 2T
Video Card(s) 2 x Sapphire 5970 OC
Storage 3 x Intel X-25M 160GB SSDs / 1 TB WD Caviar Black
Display(s) LG 3000w
Case Antec P193
Audio Device(s) X-Fi Titanium
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200w
Software Windows 7 x64
#8
I've been using GPU-Z for a while now, and thanks for creating such a great program. This is feedback related to the 5970.

I tried this build to see if I could upload my 5970 BIOS files, but it only did it halfway.

The 5970 has two separate and different BIOSes, one for each GPU; one GPU is designated as Master, and the second as Slave. The BIOSes are distinct, and flashing the wrong GPU with the wrong BIOS will end up with a machine that won't boot to windows.

Neither this build nor the 0.4.5 build read the slave GPU bios correctly; it is just giving me the same BIOS number as the master BIOS, which is not correct and not the same.

By way of example, my current BIOSes are:

Master
Version: 012.020.000.019
Part #: 113-C01OCM-AC1
Date: 2010/05/30

Slave
Version: 012.020.000.014
Part #: 113-C01OCS-AC1
Date: 2010/05/30

I would expect that selecting the second GPU listed in the GPU drop-down box within GPU-Z would display the Slave BIOS, but it does not.
 

bakalu

New Member
Joined
Oct 12, 2005
Messages
32 (0.01/day)
Likes
31
#9
Dear W1zzard !

My Mainboard is P5Q-E chipset P45. I have 2 VGA : HD4870X2 and PhysX GT240.

When using two VGA, PCIe slot bandwidth of HD4870X2 is x8 2.0, but GPU-Z 0.4.6 and all version GPU-Z reported x16 2.0



This is also the problem of GPU-Z for HD5970.

Could you fix this problem ?

Thanks
 

Attachments

Status
Not open for further replies.