• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Guide to running multiple GPU work units

Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,711 (0.92/day)
Likes
1,777
Location
Denmark
System Name The work PC / Folder 1 & 2 (+3 on/off)
Processor W3670 4.00 GHz/ W3670 3.8 / 4790K 4.4/ i7 920
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/ UD5
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/D14
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/ Mus
Video Card(s) 1070 X MSI/ 970 ASUS / 2x970 MSI/970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD, all EVO 840
Display(s) Dell UltraSharp 2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 500 W / AX 860/700 W Enermax
Software WIN7 64 bit
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
Well, came home from work to 2 rigs sitting idle with no work. It's back to a single instance for me.
I gave up as well. To much GPU time wasted.
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.45/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
Well, came home from work to 2 rigs sitting idle with no work. It's back to a single instance for me. I should have my Son's spare HD6850 in a week, so i might try it on that card.
Well, given your challenges, I've decided to just leave my cards as-is. Stability and reliability is more important to me--I just don't have the time to babysit them.
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.81/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
Driver crahses:
If you are having driver crahses, the following registry modification might prevent that:
(Source: Bun-Bun from XS)
Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Watchdog]
"DisableBugCheck"="1"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Watchdog\Display]
"EaRecovery"="0"
I can't seem to find this on my system? I have no "watchdog" key
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,711 (0.92/day)
Likes
1,777
Location
Denmark
System Name The work PC / Folder 1 & 2 (+3 on/off)
Processor W3670 4.00 GHz/ W3670 3.8 / 4790K 4.4/ i7 920
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/ UD5
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/D14
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/ Mus
Video Card(s) 1070 X MSI/ 970 ASUS / 2x970 MSI/970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD, all EVO 840
Display(s) Dell UltraSharp 2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 500 W / AX 860/700 W Enermax
Software WIN7 64 bit
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
I gave up as well. To much GPU time wasted.
And I gave it a second change. GPU x 3 and GFAM on a i7-920.
When I ask not to receive new work it reports right away.
When I ask to receive new work the client doesn't report (set to report every 0.0 day) and hence no new work is downloaded.
When I ask to do only 40% CPU (just 3 CPU aiding the 3 GPU WUs) it still download pure CPU work. wtf? I can't download enough GPU WUs to last a night so I have to lose all WU and run 1 WU during nights.

If I leave the rig unused it does a GPU WU in 3:00 in an average. With only 1 GPU at the time it did it in 2:20 so a nice boost.

Next step must be to try the GPU only version.

Update - installed app_info (HCC and HCC version) on my 680 rig with a two GPU WUs setting. More to follow. Updated: It ran out after two hours. Back to 1 unit again.
Update 2: My 7770 just did auto send and update when it ran out of GPU work. Let's see if it works all night. Updated: It played nice all night I think.
 
Last edited:
Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.83/day)
Likes
2,460
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
And I gave it a second change. GPU x 3 and GFAM on a i7-920.
When I ask not to receive new work it reports right away.
When I ask to receive new work the client doesn't report (set to report every 0.0 day) and hence no new work is downloaded.
When I ask to do only 40% CPU (just 3 CPU aiding the 3 GPU WUs) it still download pure CPU work. wtf? I can't download enough GPU WUs to last a night so I have to lose all WU and run 1 WU during nights.

If I leave the rig unused it does a GPU WU in 3:00 in an average. With only 1 GPU at the time it did it in 2:20 so a nice boost.

Next step must be to try the GPU only version.

Update - installed app_info (HCC and HCC version) on my 680 rig with a two GPU WUs setting. More to follow.
Update 2: My 7770 just did auto send and update when it ran out of GPU work. Let's see if it works all night.
What did you do differently to get it to work? Could be useful to know in case someone else has same problem.
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725 (4.24/day)
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
So I made my app_info.xml and followed the steps. This is what I'm seeing.


I'm getting en error in the Even Log, saying "[error] app version returned from anonymous platform project; ingnored"

So i'm obviously not getting any work on my gpus, so who can tell me what i'm doing wrong?

Please keep in mind i'm on Win8 x64... thanks
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.81/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
That's the same error I was getting until I copied the text from the CODE quote in the beginning of the thread. Something was happening from what I was copying from ThE_MaD_ShOt. I think that there could be an extra space or something throwing if off just one character.

PM me your email address and I can email you my app file.
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.81/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
OK, so I came home from work and I had more stuck WU's (one of which was for over 7 hours :( ), so I paused everything and closed the client. I disabled Crossfire and relaunched the client. It ran for about 5 hours so far without any more stuck WUs. :)

Keeping my fingers crossed that it's fixed...
 
Joined
May 10, 2011
Messages
358 (0.15/day)
Likes
688
Location
Maine
So I made my app_info.xml and followed the steps. This is what I'm seeing.
http://img.techpowerup.org/121102/wcg1.png

I'm getting en error in the Even Log, saying "[error] app version returned from anonymous platform project; ingnored"
I have that same error in mine but it's not effecting any thing.
So i'm obviously not getting any work on my gpus, so who can tell me what i'm doing wrong?

Please keep in mind i'm on Win8 x64... thanks
Click on tools and computing preferences, then make sure you have the box checked for use gpu while computer is in use. Those wu's you have are for gpu's.
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725 (4.24/day)
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
I have that same error in mine but it's not effecting any thing.


Click on tools and computing preferences, then make sure you have the box checked for use gpu while computer is in use. Those wu's you have are for gpu's.
OMG, i can't believe I forgot to re-check that! (forgot to after the reinstall) Well, went ahead and checked it, applied, and now it's working. Seems to be taking a long time, however. 4 WUs per card, may have try 3 because it's saying it's going to take 40 minutes each, which is nuts. It was doing 1 every 1:30, now 40min?

edit: that's why, gpu usage is like 0.... gotta try to restart it.
 
Joined
May 10, 2011
Messages
358 (0.15/day)
Likes
688
Location
Maine
Give it some time and see what it's at when it finishes. That's just a rough estimate for the time, it's not the actual amount of time it'll take.
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725 (4.24/day)
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
Give it some time and see what it's at when it finishes. That's just a rough estimate for the time, it's not the actual amount of time it'll take.
I think it's because the driver crashed. It crashes and then gpu usage plummets. So I may try a different driver, go back to 12.8 or 12.9, as the 12.11 beta may be an issue.

driver keeps crashing and usage drops. obviously that's my problem, but now as to why.....
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.81/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
You have two cards in Crossfire, try disabling it.
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725 (4.24/day)
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
I'm getting a lot of driver crashes, almost immediately. I disabled cfx, nothing. Tried 4 WU's, no good. 3 WU's, no good. I'll try 2 but I fear that it'll be the same.

I just set it back to 1 each, and it's running normally, each finishing quickly: the last 3 under 1:20. I dropped the clocks back to stock and it seems that they are finishing faster!
:confused: :confused:

I thought maybe it was MSI AB being open, but I tried with it closed and no difference.

edit: seems my cpu is not being used like it used to, so that could account for the speed increase :roll: I may have to reinstall the client.

edit2: tried 2 and it had a problem. Driver crashed immediately and then stabalized. Card1 then did nothing, but Card 2 continued to work. Card 1 usage is down at 0, while 2 is sitting up around 98 most of the time. :confused:

edit3: driver crashed and it all dropped. I'm going back to normal now, at least it works :)
 
Last edited:
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,711 (0.92/day)
Likes
1,777
Location
Denmark
System Name The work PC / Folder 1 & 2 (+3 on/off)
Processor W3670 4.00 GHz/ W3670 3.8 / 4790K 4.4/ i7 920
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/ UD5
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/D14
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/ Mus
Video Card(s) 1070 X MSI/ 970 ASUS / 2x970 MSI/970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD, all EVO 840
Display(s) Dell UltraSharp 2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 500 W / AX 860/700 W Enermax
Software WIN7 64 bit
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
What did you do differently to get it to work? Could be useful to know in case someone else has same problem.
I don't know beside using the HCC and HCC app_info file this time.
 
Joined
Feb 19, 2009
Messages
1,565 (0.49/day)
Likes
542
Location
Warwick
System Name PC-Chips
Processor Intel core I5 4690K
Motherboard Asrock z87 Extreme 3
Cooling Noctua NH-D14
Memory G-Skill Ripjaws 2133mhz 4x4gig
Video Card(s) Sapphire RX-480 Nitro+ 8gig
Storage Samsung 250gig 840 SSD / 1TB HDD
Display(s) Samsung C27F591 27 inch Curved LED
Case NZXT phantom 410
Audio Device(s) Realtek digital out - Yamaha A-S501 - Wharfedale pacific evo 20 speakers - Wharfedale SW150 sub
Power Supply Cooler Master G650M
Mouse logitech G402
Keyboard Logitech delux 250
Software Windows 10 pro 64bit
Going back to windows 7 so will be offline for an hour or 2. Driver always crashes on windows 8 and i don't like windows 8 much anyway lol.
 
Joined
May 10, 2011
Messages
358 (0.15/day)
Likes
688
Location
Maine
I'm getting a lot of driver crashes, almost immediately. I disabled cfx, nothing. Tried 4 WU's, no good. 3 WU's, no good. I'll try 2 but I fear that it'll be the same.

I just set it back to 1 each, and it's running normally, each finishing quickly: the last 3 under 1:20. I dropped the clocks back to stock and it seems that they are finishing faster!
:confused: :confused:

I thought maybe it was MSI AB being open, but I tried with it closed and no difference.

edit: seems my cpu is not being used like it used to, so that could account for the speed increase :roll: I may have to reinstall the client.

edit2: tried 2 and it had a problem. Driver crashed immediately and then stabalized. Card1 then did nothing, but Card 2 continued to work. Card 1 usage is down at 0, while 2 is sitting up around 98 most of the time. :confused:

edit3: driver crashed and it all dropped. I'm going back to normal now, at least it works :)
Going back to windows 7 so will be offline for an hour or 2. Driver always crashes on windows 8 and i don't like windows 8 much anyway lol.
@ manofthem, it could be windows 8 giving you all the problems.
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725 (4.24/day)
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
@ manofthem, it could be windows 8 giving you all the problems.
I believe you are right, I started thinking the same thing. I've been looking around and just read this post from the other day:
If you want to keep running multiple WUs on your GPUs, you might want to stick with 7. Supposedly the newest BOINC (not the WCG site one) that is required for Windows 8 has issues with running multiple WUs. My 7950 crashed like a mother trucker until I removed the app_info.xml.
I really don't feel like reinstalling 7, so I'll let it be as is for now. Hopefully someone will find and post a fix to get multi WU's working well on 8. I really had wanted to get 4 WU's on each card going.... :( :cry:
 
Joined
May 10, 2011
Messages
358 (0.15/day)
Likes
688
Location
Maine
You could always install windows 7 and wcg on another hard drive and only run it when your at work or sleeping. Just swap them when you want to use the rig for some thing else.
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725 (4.24/day)
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
You could always install windows 7 and wcg on another hard drive and only run it when your at work or sleeping. Just swap them when you want to use the rig for some thing else.
Yeah maybe I'll give that a go today. Only available drive is an old 64gb ssd that's sitting around; it's not a great drive but it should handle it. I'll report back with what happens. :)
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.81/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
So if I understand this right, there is one CPU thread devoted to each GPU WU, correct? So if I get a 7770 card for the other rig I was trying to get up and running, it may not be able to do multiple WUs on that GPU since it's a single core Pentium 4. Am I right?

If so, I may have to put it in the kids' rig and take their GTX280 and put it on the P4. That might work out better that way.
 

Norton

Moderator & WCG-TPU Captain
Staff member
Joined
Dec 21, 2011
Messages
12,661 (5.80/day)
Likes
36,195
Location
USA
System Name My Fortress/Trish (WCG)/Julia (WCG)/Ella (WCG)/Junior(WCG)/Cruncher 1 & 2/Kreij (WCG)
Processor Ryzen 1700X/i7-970/2600K/i7-980X/3930k/Opteron 6168x4/Ryzen 1600X/FX-8350
Motherboard X370 Taichi/ ASUS R3E/Asus P8P67 Pro/P9X79 Pro/EVGA X58 SLI 3/SuperMicro 4P
Cooling NH-D14/Phanteks/NH-U14S/H70/DeepCool/CM 212+ (x4)/NH-U14S/CM212
Memory 16GB GSkill TridentZ-3200 (1700X), 16GB GSkill FlareX-2400 (1600X),... various...., 4P- 16x1GB
Video Card(s) RX 580/HD 4670/HD 7770/HD 7770/HD 7770/onboard/HD 7770/onboard
Storage WD 500GB SSD/Seagate 2TB SSHD, everything else is Western Digital (mostly)
Display(s) Dell U2414H & 2409W / Dell 2208WFP (shared)
Case Silverstone FT01B/Source 530/Corsair 230T/Define XL R2/Silverstone FT05/Define R4/custom
Audio Device(s) on board (All)
Power Supply Corsair HX850/TX650/CS650M/X Gold 750/EVGA P2 850/X Gold 1050/HX650
Mouse Logitech G300s
Keyboard Thermaltake Challenger Prime (Great for $30!!!)
Software Win 7 Home 64 (Win 10 Pro 64)/Win Pro 64 or Ubuntu 12.04 LTS/14.04 LTS/17.04
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
So if I understand this right, there is one CPU thread devoted to each GPU WU, correct? So if I get a 7770 card for the other rig I was trying to get up and running, it may not be able to do multiple WUs on that GPU since it's a single core Pentium 4. Am I right?

If so, I may have to put it in the kids' rig and take their GTX280 and put it on the P4. That might work out better that way.
Correct- 1 CPU core per GPU so multiple wu's won't work with a single core....
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725 (4.24/day)
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
Well, after fiddling with it for a while, I finally got it working. man this stuff can be finicky!





So far it's looking to good. Each card is running 4 WU's and finishing each at around 2:30 :)
Let's hope this proves stable; I'll be monitoring it for the next few hours and then it'll be running all night.

Thanks for your help guys! :toast:
 
Last edited:

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725 (4.24/day)
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
I know you guys are getting sick of me :p, but I appreciate the help
Everything ran well for a while, but then no new work was coming in. SAW the following errors in the Event log, which i'm assuming accounts for it:




Any ideas why it's not working?
 
Joined
Sep 8, 2012
Messages
829 (0.43/day)
Likes
323
Location
Sydney, Australia
System Name The White Breeze||Medion Akoya Ultrabook
Processor i7-3770k||Core i5-3317U
Motherboard MSI Z77 MPOWER||Laptop?
Cooling Custom TEC waterloop||Laptop?
Memory 16GB Kingston HyperX @ 2133MHz||8GB SDRAM
Video Card(s) 2X SLI MSI GeForce GTX 680 Lightning||Intel 4000
Storage Corsair GT 120GB, WD Caviar Black 1TB||500GB HDD with 32gb MSATA cache
Display(s) Samsung U28D590D 4k||14" LED
Case NZXT Switch 810||Laptop shell?
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi surround pro 5.1||Dolby Home Theatre V4
Power Supply Seasonic XP-860 Platinum||Laptop Power Brick
Software Windows 7||Windows 8
I know you guys are getting sick of me :p, but I appreciate the help
Everything ran well for a while, but then no new work was coming in. SAW the following errors in the Event log, which i'm assuming accounts for it:
http://img.techpowerup.org/121103/wcg4.png

Any ideas why it's not working?
Is it 64bit or 32 bit? Looks like it's running with 32 bit.