• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Help me PLEAS :'(

mrhamed

New Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
9 (0.11/day)
Likes
1
#1
I have a notebook Asus ROG GL702ZC with rx580 gpu.
I did brick it by flash bad bios (I did set worng bios params and flashed it) I have black screen now :( even I dont see bios, bootlogo and...
I have a chance: the notebook boot correctly with win10 and I can shutdown it with run command: shutdown /f /s
I have original bios backup flash and other flasher tools in there, but I cant see any thing to use them and restore original flash.
The RemoteDesktop is disabled too :(
I can switch to bios but cant see any thing.

how can I restore original bios in this situation?

PLEAS HELP :'(
 
Joined
Feb 12, 2011
Messages
47 (0.02/day)
Likes
13
System Name Ragnars Rig
Processor Xeon E5-1650 6 core @ 4.6GHz 1.3v
Motherboard ASUS P9X79-WS
Cooling 3x140 Copper Rad, Koolance CPU-380I waterblock, XSPC X20 750 Pump Reservoir Combo
Memory 16 GB DDR3 (4x4GB) GSKILL Sniper 2133
Video Card(s) Zotac 980 TI 6GB Amp Extreme
Storage Samsung EVO 500GB SSD, 2TB WD Black, 4TB WD Black
Display(s) DELL S2716DG 27" 144hz, Vizio D50U-D1 4K 50" 60hz,
Case Fractal Design R5 Black w/Window
Audio Device(s) Logitech G533 7.1 Wireless Headphones
Power Supply Seasonic X-850 Gold
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair Strafe w/ Cherry MX Reds
Software Windows 10 Pro x64
#2

mrhamed

New Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
9 (0.11/day)
Likes
1
#3
thnk you so much for your reply, but I flash the firmware to gpu's bios, how the CMOS can help me?
 
Joined
Jul 16, 2014
Messages
2,489 (1.60/day)
Likes
1,269
Location
SE Michigan
System Name Dumbass
Processor AMD-9370BE @4.6
Motherboard ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 +SB950
Cooling CM Nepton 280L
Memory G.Skill Sniper 16gb DDR3 2400
Video Card(s) GreenTeam 1080 Gaming X 8GB
Storage C:\SSD (240GB), D:\Seagate (2TB), E:\Western Digital (1TB)
Display(s) 1x Nixeus NX_EDG27, 2x Dell S2440L (16:9)
Case Phanteks Enthoo Primo w/8 140mm SP Fans
Audio Device(s) onboard (realtek?) SPKRS:Logitech Z623 200w 2.1
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech G910 Orion Spark
Software windows 10
Benchmark Scores https://i.imgur.com/aoz3vWY.jpg?2
#4

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
25,464 (5.40/day)
Likes
11,773
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX w/ Noctua NF-A14 Fans
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) ASUS Strix GTX 1080Ti
Storage 500GB Crucial MX500 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 480GB MX200 SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#5
Maybe a good time to use a USB gpu to hook up an external monitor so you can see what you are doing and reflash. USB gpus aren't that expensive.
 

mrhamed

New Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
9 (0.11/day)
Likes
1
#6
calling all @eidairaman1's to the card brick rescue.
can he help me? does he need physical gpu?

Maybe a good time to use a USB gpu to hook up an external monitor so you can see what you are doing and reflash. USB gpus aren't that expensive.
Are you sure?! how the windows detect it(auto install driver)? How windows select priority, it my focus on currently gpu!
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,180 (5.61/day)
Likes
7,351
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#7
can he help me? does he need physical gpu?


Are you sure?! how the windows detect it(auto install driver)? How windows select priority, it my focus on currently gpu!
No I do not need your physical GPU and to answer your question about the USB drive what it will do is that a will install itself as a USB drive but then it has a Incorporated VGA adapter in it that Windows can detect and use a built-in Windows driver, you need to hook an external monitor to it.

You may also try to utilize the rear video ports on the gpu to see if that function works.

If you look in my reply at the bottom of it there are several links on how to flash a graphics card there are also a couple links I will provide for videos for you to watch.


calling all @eidairaman1's to the card brick rescue.
Thank you for the tag

It is good you saved the original bios because laptop gpus are paired/mated with laptop motherboard, aka whitelists.
 
Last edited:

mrhamed

New Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
9 (0.11/day)
Likes
1
#8
You may also try to utilize the rear video ports on the gpu to see if that function works.
with crt monitor?

One thing I do need though please take a picture of the back of the graphics card where the white sticker is and post that information here if you have the original box the card came in please take a picture of the white label as a barcode on it from that box and post it here as well that will help me to be able to determine what most likely your bios is so I can look for it
At top of selection I prefer to flash gpu's bios without opening the notebook with software solution...
The exact notebook model is: Asus Strix GL702ZC and the correct rom file is:
https://www.techpowerup.com/vgabios/198118/198118 (I'm sure it is because I flashed it as before and work without any issue)
other technical aspect can be found here:
https://www.amazon.co.uk/ASUS-GL702...uct_details?_encoding=UTF8&me=#productDetails

It is good you saved the original bios because laptop gpus are paired/mated with laptop motherboard, aka whitelists.
OK!!! but how to flash gpu's bios until the monitor is off and screen is black because I cant see any thing, Is exist any solution for my situation?

-I want try to enable RDP with remote registry access from another computer in network because I have administrator's password, did you have any experience about that? does RDP work with this gpu situation?
-If I try to disable graphic card, can achive to force the windows use basic adapter and working screen again?

I really need your help :( I bought this notebook one month ago :(
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,180 (5.61/day)
Likes
7,351
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#9
with crt monitor?


At top of selection I prefer to flash gpu's bios without opening the notebook with software solution...
The exact notebook model is: Asus Strix GL702ZC and the correct rom file is:
https://www.techpowerup.com/vgabios/198118/198118 (I'm sure it is because I flashed it as before and work without any issue)
other technical aspect can be found here:
https://www.amazon.co.uk/ASUS-GL702...uct_details?_encoding=UTF8&me=#productDetails



OK!!! but how to flash gpu's bios until the monitor is off and screen is black because I cant see any thing, Is exist any solution for my situation?

-I want try to enable RDP with remote registry access from another computer in network because I have administrator's password, did you have any experience about that? does RDP work with this gpu situation?
-If I try to disable graphic card, can achive to force the windows use basic adapter and working screen again?

I really need your help :( I bought this notebook one month ago :(
Ok, yes a monitor, hook it up to back of laptop, if it has vga, hdmi, dvi or dp hook it up and see if you can get video, if not get a usb graphics adapter plug it in and hook external monitor to that.

I removed part of my reply earlier realizibg it was a laptop and not desktop.

My links below work, same with the videos.

Some laptops have a function to turn built in monitor on or off, usually it starts with holding the fn key down then pressing another key, try that too.
 

mrhamed

New Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
9 (0.11/day)
Likes
1
#10
The notebook only has HDMI out put, I connected it to TV but does not send any output :(
I create a .bat file contains: atiflash.exe - i > f:\info.txt
and connect to it, run it and result is:
"CAN NOT LOAD DRIVER"

:(

What is next suggestion?!

-How I can reflash it?
-If I reflash the ASUS BIOS, will be reflash GPU?!

HELP ME PLEASE!!!
 
Joined
Jun 5, 2017
Messages
268 (0.53/day)
Likes
93
Location
SoCal
System Name unnamed currently :*(
Processor Intel Core i7-5960x
Motherboard ASUS ROG RAMPAGE V EDITION 10
Cooling EKWB/Bitspower CPU, motherboard & GPU WB
Memory Corsair Dominator Platinum 4x4gb ddr4 2666
Video Card(s) nVidia GTX 1080 Ti FE 11GB
Storage Samsung 960 Evo 1 TB M.2 SSD & WD Black 5TB HDD
Display(s) Asus SwiftROG PG278Q & Asus PB277Q
Case Corsair 900D
Audio Device(s) Sound Blaster Zx
Power Supply Corsair Axi1200
Mouse Steel Series Sensei RAW
Keyboard Corsair K70
Benchmark Scores 4.8 ghz @ 1.37 - 5930k - old cpu 4.6 GHZ @ 1.3 - 5960X - current cpu
#11
Go get yourself the usb graphics like eidairaman1 said and see if u get video

I really need your help :( I bought this notebook one month ago :(
Just wondering why did you flash the gpu in a brand new laptop?
 

mrhamed

New Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
9 (0.11/day)
Likes
1
#12
Go get yourself the usb graphics like eidairaman1 said and see if u get video
while the atiflash give me error "can not load driver" assume I got external gpu, how I can load rx580 driver again and reflash it?!

>in my country I did not found external gpu in online stores :(

Just wondering why did you flash the gpu in a brand new laptop?
Stupid mistake... :(

I used Polaris Bios Editor and in "Memory" section change MHz and mV and brick happend. :(

If the current gpu does not work, does RDP works? the RDP client draw the screen or RDP server?!

At this time, I have remote access to: registery, services, event-viewer an etc.
Also RDP service is started, but unfortunately RDP port does not open! (I cant understand why!) even the netstat output (netstat -a -b -o >info.txt) did not show RDP 3389 port in the notebook!!!

any idea?!

How I can force ATIFLASH to reflash bios?
How I can force ATIFLASH to load driver and detect gpu?

USB gpu to hook up an external monitor so you can see what you are doing and reflash. USB gpus aren't that expensive.
did you mean USB gpu like this:
https://www.amazon.com/TNP-External...3&keywords=external+graphics+card+for+laptops

are you sure about it can be detect az external graphic card independently?!

how windows switch to it? automaticaly?! because I dont see any thing in my situation and cant config windows to focus as default gpu.

thank's
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,180 (5.61/day)
Likes
7,351
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#13
Since it is only a month old you may have to RMA it to save yourself a headache because the flash a graphics card there's no driver required for it to begin with
 

mrhamed

New Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
9 (0.11/day)
Likes
1
#14
Since it is only a month old you may have to RMA it to save yourself a headache because the flash a graphics card there's no driver required for it to begin with
Ok, one step closer to success... :)
I resolve administrator rights, but I get erorr:
P/N not found in bios.rom
ERROR: 0FL01

also when I issue atiflash -i result is:
adapter: 0
bn: 0C
dn: 00
fn: 00
dID: 67DF
asic: Polaris10
flash: W25X40
romsize: 80000
test: pass
bios p/n: - :( ?!

what is the problem?!
the flash is my original backup.

wating for your reply... thank you.
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,180 (5.61/day)
Likes
7,351
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#15
Ok, one step closer to success... :)
I resolve administrator rights, but I get erorr:
P/N not found in bios.rom
ERROR: 0FL01

also when I issue atiflash -i result is:
adapter: 0
bn: 0C
dn: 00
fn: 00
dID: 67DF
asic: Polaris10
flash: W25X40
romsize: 80000
test: pass
bios p/n: - :( ?!

what is the problem?!
the flash is my original backup.

wating for your reply... thank you.

There is a section in that manual that pertains to that error code

seriously dude did you even read the link I provided it's in my signature?
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,180 (5.61/day)
Likes
7,351
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64

mrhamed

New Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
9 (0.11/day)
Likes
1
#18
Okay now I'm going to ask you did you learn anything from this?
YES!!!
Let start begin story: I'm programmer and I bought this note book for programming propose, so I don't need to powerful of RX-580, several day ago I decided to LOWER clock the gpu to make notebook cooler... so I change the clock section of gpu and flash it but the clock didn't change in gpu-z ! so I try to change the memory section and brick happend.

Can you help me to LOWER clock the gpu? I think 30% of rx580 powerful only is enough for me.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,180 (5.61/day)
Likes
7,351
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Top