• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Internet doesn't work after BIOS flashing

Joined
Jan 22, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
4
System Name my comp~
Processor Intel Core 2 Duo E6750 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus P5K
Cooling OCZ Vendetta 2
Memory Kingston HyperX 1GB x 2 5-5-5-15 2.2v
Video Card(s) MSI 4830 512MB OC @ 735/1140
Storage Samsung 320GB (7200/16M)
Display(s) 21.6" Samsung Syncmaster 2253LW
Case GMC H-70
Power Supply 430w atx power
Software Windows XP Pro SP 3
Benchmark Scores 3D Mark06 - 13487 Super Pi - 14.078s
#1
-

-
 
Last edited:
Joined
Mar 12, 2009
Messages
1,042 (0.32/day)
Likes
153
Location
SCOTLAND!
System Name Machine XII
Processor Phenom II 1155T
Motherboard Asus M4A88TD-M EVO/USB3
Cooling Custom Water Cooling
Memory 8Gb ddr3 1600mhz XMS 3
Video Card(s) HD5970 2Gb
Storage 128Gb Sandisk SATAIII 6G/s
Display(s) 19" + 23" + 17"
Case micro atx case
Audio Device(s) XFi xtreme OEM
Power Supply 750W
Software Windows 7 x64 Ultimate
#2
is it getting an ip address on its own?
 

h3llb3nd4

New Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
3,323 (1.02/day)
Likes
299
Location
Durban, South Africa
System Name My mobo is Laughing at me
Processor E7400
Motherboard P5KPL-E Bios flashed to 0601 (Piece of poo!!)
Cooling Thermalright Ultra 120a
Memory GENERIC 2 GB DDR2 800
Video Card(s) NONE!! Beat that!!
Storage 500GB SAMSUNG SATAII, 250GB SAMSUNG SATAII and o'l crappy 4gb maxtor
Display(s) ACER X223W Q
Case AEROCOOL ZERODEGREE (planning to mod)
Audio Device(s) REALTEK ONBOARD
Power Supply GIGABYTE 460W
Software Win 7 x86 build 7022
Benchmark Scores Super Pi 1m 17.000 :(
#3
did you overclock?
 
Joined
Nov 22, 2007
Messages
1,396 (0.38/day)
Likes
184
Location
Hyderabad,India
Processor AMD x2 4000+
Motherboard Jetway M2A692 GDG
Memory 1 Gb transcend Ram DDR2 667
Video Card(s) IGP ATI x1200
Storage Hitachi 160 Gb
Display(s) LG 17" CRT Flatron E700S
Case Zebronics Sivaji
Power Supply 450W
#4
Is the LAN port being detected? Is the light blinking when you connect it?
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
4
System Name my comp~
Processor Intel Core 2 Duo E6750 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus P5K
Cooling OCZ Vendetta 2
Memory Kingston HyperX 1GB x 2 5-5-5-15 2.2v
Video Card(s) MSI 4830 512MB OC @ 735/1140
Storage Samsung 320GB (7200/16M)
Display(s) 21.6" Samsung Syncmaster 2253LW
Case GMC H-70
Power Supply 430w atx power
Software Windows XP Pro SP 3
Benchmark Scores 3D Mark06 - 13487 Super Pi - 14.078s
#5
-
 
Last edited:
Joined
Nov 22, 2007
Messages
1,396 (0.38/day)
Likes
184
Location
Hyderabad,India
Processor AMD x2 4000+
Motherboard Jetway M2A692 GDG
Memory 1 Gb transcend Ram DDR2 667
Video Card(s) IGP ATI x1200
Storage Hitachi 160 Gb
Display(s) LG 17" CRT Flatron E700S
Case Zebronics Sivaji
Power Supply 450W
#6
You could try XP or a Linux distro(no need to install just a live CD will do). It'll rule out hardware problem.
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
4
System Name my comp~
Processor Intel Core 2 Duo E6750 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus P5K
Cooling OCZ Vendetta 2
Memory Kingston HyperX 1GB x 2 5-5-5-15 2.2v
Video Card(s) MSI 4830 512MB OC @ 735/1140
Storage Samsung 320GB (7200/16M)
Display(s) 21.6" Samsung Syncmaster 2253LW
Case GMC H-70
Power Supply 430w atx power
Software Windows XP Pro SP 3
Benchmark Scores 3D Mark06 - 13487 Super Pi - 14.078s
#7
-
 
Last edited:
Joined
Nov 22, 2007
Messages
1,396 (0.38/day)
Likes
184
Location
Hyderabad,India
Processor AMD x2 4000+
Motherboard Jetway M2A692 GDG
Memory 1 Gb transcend Ram DDR2 667
Video Card(s) IGP ATI x1200
Storage Hitachi 160 Gb
Display(s) LG 17" CRT Flatron E700S
Case Zebronics Sivaji
Power Supply 450W
#8
I mean a different OS. Linux doesn't have to be installed to use it. Just boot up the CD.
Edit: Be happy to give you a step by step procedure if you need it.
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
4
System Name my comp~
Processor Intel Core 2 Duo E6750 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus P5K
Cooling OCZ Vendetta 2
Memory Kingston HyperX 1GB x 2 5-5-5-15 2.2v
Video Card(s) MSI 4830 512MB OC @ 735/1140
Storage Samsung 320GB (7200/16M)
Display(s) 21.6" Samsung Syncmaster 2253LW
Case GMC H-70
Power Supply 430w atx power
Software Windows XP Pro SP 3
Benchmark Scores 3D Mark06 - 13487 Super Pi - 14.078s
#9
-
 
Last edited:
Joined
Nov 22, 2007
Messages
1,396 (0.38/day)
Likes
184
Location
Hyderabad,India
Processor AMD x2 4000+
Motherboard Jetway M2A692 GDG
Memory 1 Gb transcend Ram DDR2 667
Video Card(s) IGP ATI x1200
Storage Hitachi 160 Gb
Display(s) LG 17" CRT Flatron E700S
Case Zebronics Sivaji
Power Supply 450W
#10
Yes. I'm suggesting you try then instead of Vista.
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
4
System Name my comp~
Processor Intel Core 2 Duo E6750 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus P5K
Cooling OCZ Vendetta 2
Memory Kingston HyperX 1GB x 2 5-5-5-15 2.2v
Video Card(s) MSI 4830 512MB OC @ 735/1140
Storage Samsung 320GB (7200/16M)
Display(s) 21.6" Samsung Syncmaster 2253LW
Case GMC H-70
Power Supply 430w atx power
Software Windows XP Pro SP 3
Benchmark Scores 3D Mark06 - 13487 Super Pi - 14.078s
#11
-
 
Last edited:
Joined
Nov 22, 2007
Messages
1,396 (0.38/day)
Likes
184
Location
Hyderabad,India
Processor AMD x2 4000+
Motherboard Jetway M2A692 GDG
Memory 1 Gb transcend Ram DDR2 667
Video Card(s) IGP ATI x1200
Storage Hitachi 160 Gb
Display(s) LG 17" CRT Flatron E700S
Case Zebronics Sivaji
Power Supply 450W
#12
I'm not saying you completely replace it here. You just need to test it with a different OS. Then you'll know if it's vista's fault or not.
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
4
System Name my comp~
Processor Intel Core 2 Duo E6750 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus P5K
Cooling OCZ Vendetta 2
Memory Kingston HyperX 1GB x 2 5-5-5-15 2.2v
Video Card(s) MSI 4830 512MB OC @ 735/1140
Storage Samsung 320GB (7200/16M)
Display(s) 21.6" Samsung Syncmaster 2253LW
Case GMC H-70
Power Supply 430w atx power
Software Windows XP Pro SP 3
Benchmark Scores 3D Mark06 - 13487 Super Pi - 14.078s
#13
-
 
Last edited:
Joined
Jul 29, 2007
Messages
392 (0.10/day)
Likes
51
Location
Portugal
System Name Lil'Lighty
Processor Intel Core i3 530 @ Stock
Motherboard Asus P7P55D
Cooling Artic Cooling Freezer Pro Rev.2
Memory Gskill Ripjaw 1600MHz 9-9-9-24 8GB
Video Card(s) MSI GeForce GTX650 OC 1GB
Storage WD Blue 500GB AAKS
Display(s) ASUS 20'
Case Aerocool Aeroengine II // Two 120mm Blue Fans
Audio Device(s) Creative SoundBlaster LE // Logitech X-230
Power Supply Corsair VX450W
Software Windows 8.1 Pro x64
#14
My friend has one of those P5K and if he set the PCI-E frequency to anything bigger than 110MHz, the network port wouldn't work , so check it.
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
4
System Name my comp~
Processor Intel Core 2 Duo E6750 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus P5K
Cooling OCZ Vendetta 2
Memory Kingston HyperX 1GB x 2 5-5-5-15 2.2v
Video Card(s) MSI 4830 512MB OC @ 735/1140
Storage Samsung 320GB (7200/16M)
Display(s) 21.6" Samsung Syncmaster 2253LW
Case GMC H-70
Power Supply 430w atx power
Software Windows XP Pro SP 3
Benchmark Scores 3D Mark06 - 13487 Super Pi - 14.078s
#15
-
 
Last edited:
Joined
Jul 29, 2007
Messages
392 (0.10/day)
Likes
51
Location
Portugal
System Name Lil'Lighty
Processor Intel Core i3 530 @ Stock
Motherboard Asus P7P55D
Cooling Artic Cooling Freezer Pro Rev.2
Memory Gskill Ripjaw 1600MHz 9-9-9-24 8GB
Video Card(s) MSI GeForce GTX650 OC 1GB
Storage WD Blue 500GB AAKS
Display(s) ASUS 20'
Case Aerocool Aeroengine II // Two 120mm Blue Fans
Audio Device(s) Creative SoundBlaster LE // Logitech X-230
Power Supply Corsair VX450W
Software Windows 8.1 Pro x64
#16
Then try what xfire said. Burn a copy of Ubuntu to a CD, restart but instead of installing it, use the Try Ubuntu without making any changes to my computer. If you have network on Ubuntu, then the problem is Windows, if not, you may have a problem with your board.
 
T

thraxed

Guest
#17
I had a similar problem, bios flashed fine but network ports went dead. Though they were working fine before the flash. For me it was just to reset the bios and well the computer was off/rebooting. I had to go disconnect the cable from the hub/modem (just not the pc). Then powering on the pc, and reattaching the cable.
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
4
System Name my comp~
Processor Intel Core 2 Duo E6750 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus P5K
Cooling OCZ Vendetta 2
Memory Kingston HyperX 1GB x 2 5-5-5-15 2.2v
Video Card(s) MSI 4830 512MB OC @ 735/1140
Storage Samsung 320GB (7200/16M)
Display(s) 21.6" Samsung Syncmaster 2253LW
Case GMC H-70
Power Supply 430w atx power
Software Windows XP Pro SP 3
Benchmark Scores 3D Mark06 - 13487 Super Pi - 14.078s
#18
-
 
Last edited: