• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Logitech G Hub audio visualizer doesn't work

AlienIsGOD

Vanguard Beta Tester
Joined
Aug 9, 2008
Messages
5,069 (1.19/day)
Location
Kingston, Ontario Canada
System Name Aliens Ryzen Rig | Hand Me Down Special
Processor Ryzen R7 2700 @ 3.8ghz all cores | i5 3570K
Motherboard Gigabyte B450 Aorus Elite (F50a BIOS) | EVGA Z77 FTW
Cooling CM HYPER 212 RGB Black edition | CM Hyper 212+
Memory 8GB X 2 DDR4 3000mhz Team Group Vulcan | 4 x 2GB DDR3
Video Card(s) Sapphire Pulse RX 5700 8GB | Sapphire RX 480 Reference
Storage Adata XPG 8200 PRO 512GB SSD OS / 240 SSD+480 GB M.2 SSD Games / 1000 GB Data | SSD + HDD
Display(s) Asus VA32AQ 32" IPS 60hz 1440P | Samsung S24D590PL 24" PLS 1080P
Case NZXT H500 Black | NZXT 810 Switch
Audio Device(s) Onboard Realtek | Onboard Realtek
Power Supply EVGA SuperNOVA G3 650w 80+ Gold | EVGA SuperNOVA G2 750w 80+ Gold
Mouse Steelseries Rival 500 15 button mouse w/ Razor Goliathus Chroma XL mousemat | Logitech G502
Keyboard Logitech G910 Orion Spark RGB w/ Romer G tactile keys | Logitech G513 Carbon w/ Romer G tactile keys
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
theres a new LGH update dated Nov 25th, have you tried this release yet? Also direct me towards how to check for those services you asked for and i will check. Its 7am and im 1/2 awake lol :p
 
Joined
May 13, 2010
Messages
5,062 (1.40/day)
System Name RemixedBeast-NX
Processor Intel Xeon E5-2650 @ 2.2Ghz (8C/16T)
Motherboard Dell Inc. 08HPGT (CPU 1)
Cooling Dell Standard
Memory 32GB ECC
Video Card(s) EVGA Nvidia GTX 650 Ti SSC 1GB
Storage 500GB Samsung 850//2TB WD Black
Display(s) Samsung SyncMaster P2350 23in @ 1920x1080 + Dell E2013H 20 in @1600x900
Case Dell Precision T3600 Chassis
Audio Device(s) Beyerdynamic DT770 Pro 80 // Fiio E7 Amp/DAC
Power Supply 630w Dell T3600 PSU
Mouse Logitech G700s/G502
Keyboard Logitech K740
Software Windows Server 2012 x64 Standard
Benchmark Scores Network: APs: Cisco Meraki MR32, Ubiquiti Unifi AP-AC-LR and Lite Router/Sw:Meraki MX64 MS220-8P
All this makes me more curious but also scared to try it.. Oh well *takes tide pod to mouth* *clicks download on Logitech site*
 
Joined
Aug 15, 2019
Messages
50 (0.22/day)
I've been in touch with their support by e-mail. However, if you own any of Logitech devices and use Logitech G Hub software, would you like to check all services it's running, please?
 

AlienIsGOD

Vanguard Beta Tester
Joined
Aug 9, 2008
Messages
5,069 (1.19/day)
Location
Kingston, Ontario Canada
System Name Aliens Ryzen Rig | Hand Me Down Special
Processor Ryzen R7 2700 @ 3.8ghz all cores | i5 3570K
Motherboard Gigabyte B450 Aorus Elite (F50a BIOS) | EVGA Z77 FTW
Cooling CM HYPER 212 RGB Black edition | CM Hyper 212+
Memory 8GB X 2 DDR4 3000mhz Team Group Vulcan | 4 x 2GB DDR3
Video Card(s) Sapphire Pulse RX 5700 8GB | Sapphire RX 480 Reference
Storage Adata XPG 8200 PRO 512GB SSD OS / 240 SSD+480 GB M.2 SSD Games / 1000 GB Data | SSD + HDD
Display(s) Asus VA32AQ 32" IPS 60hz 1440P | Samsung S24D590PL 24" PLS 1080P
Case NZXT H500 Black | NZXT 810 Switch
Audio Device(s) Onboard Realtek | Onboard Realtek
Power Supply EVGA SuperNOVA G3 650w 80+ Gold | EVGA SuperNOVA G2 750w 80+ Gold
Mouse Steelseries Rival 500 15 button mouse w/ Razor Goliathus Chroma XL mousemat | Logitech G502
Keyboard Logitech G910 Orion Spark RGB w/ Romer G tactile keys | Logitech G513 Carbon w/ Romer G tactile keys
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
I looked in services and processes and didn't see anything that you didn't have listed. I'm using a g560 rgb speaker and g910 orion spark and they both work flawlessly with ghub. I also have lgs running alongside as my g930 headset isn't supported on the newer software

Also have a g502 proteus spectrum and g513 carbon but the keyboard isn't hooked up yet as it's one of my son's xmas gifts
 
Joined
Aug 15, 2019
Messages
50 (0.22/day)
I'm running ProcessHacker as my task manager and there you can just write "Logitech" and see in tabs for running processes, tasks, established network connections, writes to disk.
I've updated G Hub yesterday and tried it immediately but no changes. I won't give up until it's fixed. Without reformatting this PC. Too much configuration has been done to it and everything works fine, except this...

Logitech G Hub(1).jpg

Logitech G Hub(2).jpg
 

NoobFromFrance

New Member
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1 (0.01/day)
@don dolarson
I just created this account on this forum just to give you the solution : I Had the exact same problem..
My english is a bit badbut I'll try to explain with this :
1578068523659.png


Go on your musical / speaker device.

Then click on properties,
then check this :

1578068564572.png


My Frequence was 48/96 KHz, and I just changed it to 192KHz, and i disabled the audio enhancements.

Audio vizualiser just worked right after I did this !!

Hope it will help you. I also changed some settings in Realtek Audio Console, putting the audio setup as a 5.1,the subwoofer had a recognition problem, and after the KHz changement, it all went to the normal !


Hope it will work for you ! Sorry for my english
 
Last edited:
Joined
Aug 15, 2019
Messages
50 (0.22/day)
It hasn't. The standard on the machine of mine was 24 bit, 48000kHz. Have had it increased 2 steps to 96000kHz.
 
Joined
Aug 15, 2019
Messages
50 (0.22/day)
I need to thank you all who was involved in this thread. I've find an answer on what was wrong. The problem was Nahimic service and it's Nahimic32 and Nahimic64 processes.

It looks like Nahimic was preventing from frequency range (Hz) reading for some applications. These applications which wasn't worked while Nahimic service and it's processes was on:

Counter-Strike: Global Offensive - the graphical GUI couldn't load, though the csgo.exe process was running in Task Manager and taking resources out of my system
Aquacomputer & Farbwerk 360 device - audio visualization functionality of it couldn't read frequency ranges, therefore visualization wasn't worked. All other functions of this software was working.
Logitech G Hub audio visualization - I guess it's because Nahimic prevented from reading Hz, just like for the Aquacomputer software.

It took sooo long time to solve it but I'm happy I've solved it, especially for the CS GO game as I couldn't play it in almost 3 months.
I'm never gonna use this Nahimic crap again, though it's working on my old MSI GS60 2PE laptop and never had problem with it.
 
Top