• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Problem with USB mouse not being detected on Windows boot-up

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#1
I have a Razer CopperHead Tempest USB mouse with the latest drivers but when I turn my system on its as if I dont have a mouse connected until I physically unplug it then plug it back in :confused: I recently did a fresh installation of Windows after installing a new mobo and CPU and have tried solving the problem by installing the drivers from the CD and updated drivers from Razer but it doesnt solve the problem :cry: Ive never had this kind of problem with a USB mouse before and its really annoying me :mad:
 
Joined
Dec 17, 2005
Messages
310 (0.07/day)
Likes
25
System Name The Green Lantern Core
Processor X5675@4.8Ghz|Intel Core i7 920 2.66 @ 4.48Ghz
Motherboard ASUS P6T Deluxe LGA 1366 Intel X58
Cooling Thermalright True Black Ultra-120 Extreme | pk-3
Memory 16Gb Trident DDR3 2400Mhz@2095Mhz | 10-9-10-20
Video Card(s) X1800xt | BFG GTX 280 Fact. O/C
Storage 3XVertex 4 128gb RAID 0
Display(s) 3xDell fpw 2005 20.1" 3150x1680
Case Tt Black Armor
Audio Device(s) Creative X-FI Fatality platinum | Extrememusic x-fi
Power Supply XION AXP Lan-Party Edition 1000w modular
Benchmark Scores 9260-8i blows
#2
yes i have a razer diamondback and the same exact thing happens to me about 1 out of 5 bootups
 
Joined
Jan 29, 2006
Messages
9,066 (2.09/day)
Likes
287
Location
My house.
Processor AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane @ 2.8GHz (224x12.5, 1.425V)
Motherboard Gigabyte sumthin-or-another, it's got an nForce 430
Cooling Dual 120mm case fans front/rear, Arctic Cooling Freezer 64 Pro, Zalman VF-900 on GPU
Memory 2GB G.Skill DDR2 800
Video Card(s) Sapphire X850XT @ 580/600
Storage WD 160 GB SATA hard drive.
Display(s) Hanns G 19" widescreen, 5ms response time, 1440x900
Case Thermaltake Soprano (black with side window).
Audio Device(s) Soundblaster Live! 24 bit (paired with X-530 speakers).
Power Supply ThermalTake 430W TR2
Software XP Home SP2, can't wait for Vista SP1.
#3
If the mouse has drivers, you might want to reinstall them...or just find a thingy that plugs USB devices into PS/2 slots. Could be a legacy USB thingy, too. My microsoft wireless mouse hasn't given me too many issues, all I had to do was plug it in and go.
 
Joined
Jan 14, 2006
Messages
84 (0.02/day)
Likes
0
Processor 3700+ sandiego
Motherboard asus A8N-E
Cooling Artic cooling - Freezer 64 pro
Memory ddr400 ocz 2x1gb at 2-3-2-5
Video Card(s) EVGA 8800GTS 640mb
Storage maxtor 250gb PATA drive with 16mb cache
Display(s) samsung 17inch crt monitor
Case aspire X-Superalien case with 6 blue led fans
Audio Device(s) soundblaster x-fi xtreme music
Power Supply antec Truepowa Trio 650W
Software win xp home sp2
#4
i have the same mouse and i downloaded the new drivers witch had a new firmware btw for the mouse and if u look on the help files on razor's site you'll find instruction on where and how to do this you will need another mouse plugged in to do this. The notes say this was fixed in the firmware and i haven't had a problem since. Hope that helps :toast: