• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Seagate 40gb problem

Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#1
I was trying to reformat my friends computer coz he has zillions of trojans etc. Well after booting via xp sp2 cd I was able to complete the copying files part. But sadly after the reboot it stated "Error Loading Operating System". So I googled and found out it should be set to LBA on bios, sadly it was already set to LBA.

Next I tried the recovery console from xp cd but to no avail. Also did the fixboot and fixmbr nothing. Even resorting to old win98's fdisk still nothing same error.

I have brought home the disk drive and is now connected to my pc. When I try to go to explore the drive it makes my compy crash. I can only run in safe mode and not the regular mode of windows.

Could anybody help me on this? I am at my wits end here.

Thanks. Psy~
 
Joined
Apr 28, 2007
Messages
1,182 (0.30/day)
Likes
98
Location
Bellevue, WA
System Name NORMANDY
Processor Intel Core i7 4930K @ 4.5GHz
Motherboard ASUS P9X79 WS
Cooling Corsair H60
Memory 16GB G.SKILL (2x F3-2400C11D-8GXM) @ 2333 Quad CH
Video Card(s) EVGA GTX750 TI and 4x Plugable UGA-3000 UGB Graphics Adapters
Storage Crucial M4 128GB SSD / Seagate ST2000DX001 Hybrid HDD
Display(s) Samsung 305t and 4x Dell 2001FP
Case CM Stacker 832 + 9x120mm CM TLF-S12-EB
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Audio PCI-E
Power Supply Seasonic X-760 Gold
Mouse Logitech MX Revolution / Microsoft SideWinder Gaming
Keyboard Varmilo VB87ML Cherry MX Black Bluetooth
Software Microsoft Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores Cinebench R15: 1188
#2
Likely just a bad drive.
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#3
Freeze it. see how that goes... Be VERY careful when doing this as powering up too soon can cause it to die tragically and possibly a long with your motherboard and other parts.

or do what i did once... Drop the HDD from a "safe" hight = about 30cm, use a folded up news paper on a desk or something to drop it onto, worked like a charm for me, i still have that drive now set as a D drive on another system :)
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#4
Before trying freezing and all that, just run speedfans "SMART" test. See how many errors you get.

It could still be under warranty...Seagate and their 5 yrs :rolleyes:
 
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,654 (1.69/day)
Likes
2,605
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#5
The drive maybe dying.

Did you try resetting the bios on your friend's computer and checking to see if the bios recognized the drive?

If that is an ide and not sata, you may need to move the jumper on the drive to cable select or slave, if you put it on the same bus as something else. Or leave it on master if you put it on it's own bus.
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#6
Before trying freezing and all that, just run speedfans "SMART" test. See how many errors you get.

It could still be under warranty...Seagate and their 5 yrs :rolleyes:
Ran the smart analysis test and health and performance of the drive was up good no bad stuff found.

The drive maybe dying.

Did you try resetting the bios on your friend's computer and checking to see if the bios recognized the drive?

If that is an ide and not sata, you may need to move the jumper on the drive to cable select or slave, if you put it on the same bus as something else. Or leave it on master if you put it on it's own bus.
The Bios detects the drive as STA####.
The jumper is on cable select, gonna try resetting cmos/bios when I get there.
 
Last edited:

Polarman

New Member
Joined
Jun 24, 2008
Messages
1,626 (0.47/day)
Likes
290
Location
Rimouski
System Name Polar's Dragon
Processor AMD Phenom II 975BE
Motherboard MSI 890FXA-GD65 (Bios 18.7)
Cooling Zalman CNPS 9700 Led
Memory Gskill 8GB DDR3-1333 (8,8,8,21)
Video Card(s) MSI HD6870 Hawk
Storage WD Raptor 250 - WD RE4 500GB
Display(s) Samsung T240 (1920 X1200)
Case Silverstone Raven 2
Audio Device(s) Realtek ALC892
Power Supply PC Power&Cooling Silencer 750 (Red)
Software Windows 7 Home Premium 64Bit + SP1
#7
Zero fill the drive then.
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#8
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#9
Zero fill the drive then.
I tried the DBAN usb bootable utility unfortunately it wouldn't let me boot off the usb :laugh:
When I try it says "Boot Failed" although I can make my compy boot off usb with xp installation. memtest, and other cd image. But not dban... :(

Currently the drive is in my machine no longer hangs (freezes) on regular windows mode with the drive connected. Ran Acronis Disk suite and formatted it to fat32 LBA.. so far after 3 reboots its still accessible and not making my machine hang... Hopefully when I get to friends house this will work after resetting cmos?

Oh btw ran chkdsk and found no badsectors on it...
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#10
DiscWizard might help you out if you haven't already? I'm not sure if that has the low level format tools with it, but if not look for that on the net.

Have you checked for any pins for the IDE? If one has been slightly pushed in compared to the others then that could be the cause.
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#11
DiscWizard might help you out if you haven't already? I'm not sure if that has the low level format tools with it, but if not look for that on the net.

Have you checked for any pins for the IDE? If one has been slightly pushed in compared to the others then that could be the cause.
Yessir, all pins on the drive is intact.

Anybody got info on how to properly make a usb dban bootable?
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#12
low level it isnt that roughly the same thing? - i've never heard or used DBAN before. only just googled te name ....
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#13
Well what other programs would you suggest in order to accomplish the task, preferable bootable from usb.. Cause his DVD-Drive is extremely dodgy and I'm too lazy to bring along mine.. :laugh:
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#14
Use a floppy disc! :D
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#15
Noooooooooooooooooo. Rofl I doubt I have working stuffs like those anymore :laugh: I discarded them along time ago.
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#16
Well... now do you realise why you should of kept at least one? :D
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#17
Aw hahah alright might take one off the local compshop. Rofl. Darn you floppies!!
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#18
Seagate DiskWizard/Zero Fill That should do it just nicely, In some cases it has been known to corrupt the HDD so use at your own risk... but thats pretty much only when the HDD is ready for it's new life as a paper weight.

And you can put that on your USB stick, so might save you a few $
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#19
Aw man.. Haha just found ubcd and sols ultimate dvd have those stuff in it.. Will try and post back here what happens. Wish me luck :D
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#20
Well i didnt know that.... n yeah good luck... :)
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#21
Well I'm here now, I've managed to run xp sp2 installer and reboot the drive BUTTTTTTTTTT when XP loading screen comes up with the blue loading bar IT just FREEZES.. So what to do now? :( were at a loss here.. BTW I'm nuking the drive as I post here using DBAN on usb.

Any more inputs are appreciated. Thanks.
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#22
... Is your CD/DVD up for the job and/or the disc itself?

So you are now able to use the DBAN software?
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#23
... Is your CD/DVD up for the job and/or the disc itself?

So you are now able to use the DBAN software?
He bought a new dvd drive :laugh:
And yeah I'm nuking the hdd with DBAN. Time to finish is round 2 hours.

What do you think happened earlier? The Xp setup copies properly and boots up the machine but the boot up screen freezes (the xp loading screen "running for 1st time").
 

mc-dexter

New Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,507 (0.45/day)
Likes
95
Location
England
System Name The Abominable Dust Bomb / Just A Box
Processor AMD 6400+ BE (Windsor) @3.35Ghz / AMD 3200+ (Barton)
Motherboard ASUS M2A VM - HDMI / Abit NF7 - S2
Cooling Xigmatek HDT S1283 / Gigabyte 3D Cooler Ultra
Memory 2x 1Gb Kingston DDR2 667Mhz Dual Channel @800Mhz (soon 3Gb Dual) / 2x 512Mb Geil Dual DDR 400Mhz
Video Card(s) XFX GeForce 8600GT (soon to be ASUS 8800GT) / MSI Geforce 5200FX
Storage 80Gb Maxtor 2mb cache Maxtor 500Gb 32mb cache / 2x 40Gb Maxtor's
Display(s) 19" TFT, 15" TFT, 32" TV / 15" CRT
Case XBLADE / Everest
Audio Device(s) (Onboard) Realtek ALC883 5.1 High Definition / Onboard
Power Supply Antec True Power 480w / 400w Winpower
Software Win Vista Premium SP2 / Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3D Mark 06 = 6709 ... lol
#24
Why didn't you try access it as a slave drive on your pc again? that would of been a good idea.
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,993 (0.52/day)
Likes
268
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#25
I can access it as a slave on my machine, the problem is this my friends main drive. When I try to install xp sp 2 on his drive in his machine after the copying files part, when booting xp for the 1st time. It just freezes on the boot screen (Xp logo with blue bar).