• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Setting up Home Server for internet access

Joined
Nov 30, 2008
Messages
555 (0.17/day)
Likes
28
Location
Birmingham, England...
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.8GHz
Motherboard Gigabyte X48T-DQ6
Cooling Zalman 9500 LED CPU Cooler
Memory 2x 2GB Corsair DDR3 XMS3 DHX - 1600MH/PC3-12800
Video Card(s) Gigabyte HD4870 1GB
Storage 2x Seagate 320GB Barracuda (RAID 0) 3x 1TB Samsung F3, 140GB WD Maxtor (10,000rpm)
Display(s) 2x 20" LG Flatron L204WS
Power Supply Powercool 850W
Software Windows 7 Ultimate x64
#1
Hi all

I've set it all up, opened the ports on my router and everything is working fine except internet access.

In the details page everything is OK ecxept 'Verifying Remote Access is Accessable from the Internet'.

I looked into it and people said my ISP may be blocking connection but I rang them and they said they don't.

Any ideas or do you need any more information?

Thanks
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,527 (6.39/day)
Likes
6,950
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#2
You need to like VPN onto that desktop?
 
Joined
Nov 30, 2008
Messages
555 (0.17/day)
Likes
28
Location
Birmingham, England...
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.8GHz
Motherboard Gigabyte X48T-DQ6
Cooling Zalman 9500 LED CPU Cooler
Memory 2x 2GB Corsair DDR3 XMS3 DHX - 1600MH/PC3-12800
Video Card(s) Gigabyte HD4870 1GB
Storage 2x Seagate 320GB Barracuda (RAID 0) 3x 1TB Samsung F3, 140GB WD Maxtor (10,000rpm)
Display(s) 2x 20" LG Flatron L204WS
Power Supply Powercool 850W
Software Windows 7 Ultimate x64
#3
Sorry! I didn't realise your reply was a question...

I want to configure internet access to my windows home server!
 
Last edited:

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,527 (6.39/day)
Likes
6,950
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#4
You can use teamviewer without messing with router stuff. its easy and is one of my favorite VPN apps.

http://www.teamviewer.com/
 
Joined
Nov 30, 2008
Messages
555 (0.17/day)
Likes
28
Location
Birmingham, England...
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.8GHz
Motherboard Gigabyte X48T-DQ6
Cooling Zalman 9500 LED CPU Cooler
Memory 2x 2GB Corsair DDR3 XMS3 DHX - 1600MH/PC3-12800
Video Card(s) Gigabyte HD4870 1GB
Storage 2x Seagate 320GB Barracuda (RAID 0) 3x 1TB Samsung F3, 140GB WD Maxtor (10,000rpm)
Display(s) 2x 20" LG Flatron L204WS
Power Supply Powercool 850W
Software Windows 7 Ultimate x64
#5
I'm trying to configure home server with web access to stream music and video
 
Joined
Nov 30, 2008
Messages
555 (0.17/day)
Likes
28
Location
Birmingham, England...
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.8GHz
Motherboard Gigabyte X48T-DQ6
Cooling Zalman 9500 LED CPU Cooler
Memory 2x 2GB Corsair DDR3 XMS3 DHX - 1600MH/PC3-12800
Video Card(s) Gigabyte HD4870 1GB
Storage 2x Seagate 320GB Barracuda (RAID 0) 3x 1TB Samsung F3, 140GB WD Maxtor (10,000rpm)
Display(s) 2x 20" LG Flatron L204WS
Power Supply Powercool 850W
Software Windows 7 Ultimate x64
#6
It turns out, I had to change the ports it connects on from 80 and 443!! All wokring!
 
Joined
Oct 18, 2010
Messages
183 (0.07/day)
Likes
13
Location
Walsall
Processor Intel Q6600 3.2 ghz (356 * 9)
Motherboard ASUS P5B Deluxe WIFI/AP
Cooling Corsair h60 with extra fan (push/pull)
Memory 6gb DDR2-800mhz (Kingston Blue Hyper X 2x2GB) (Kingston Ram 2x1gb) @ 5-6-6-18
Video Card(s) Nvidia Gtx 280 XFX
Storage 2 x Crucial c300 64gb ssd (raid 0) | 2 x Wd 320gb (raid 0)
Display(s) 2 x 23" AOC e2343f led monitors
Case Coolermaster Elite 430
Power Supply Powercool 750w Modular PSU
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#7
I did the exact same thing to get mine working for internet access i changed mine to 8008 and 600 though jus to be sure it was working.

Windows Home Server is immense, shame that Vail was so rubbish, the beta anyway.
 
Joined
May 13, 2010
Messages
4,440 (1.58/day)
Likes
1,621
System Name RemixedBeast
Processor Intel i5 3570K @ 3.4Ghz
Motherboard ASRock Z77 Pro3
Cooling Coolermaster Hyper 212 Evo
Memory 16GB Corsair XMS3
Video Card(s) EVGA Nvidia GTX 650 Ti SSC 1GB
Storage 1.5TB Seagate/128GB Samsung 840
Display(s) Samsung SyncMaster P2350 23in @ 1920x1080 + LG Flatron 19in Widescreen 1440x900
Case Antec Three Hundred Two
Audio Device(s) Beyerdynamic DT770 Pro 80 // Fiio E7 Amp/DAC
Power Supply 620w Antec High Current Gamer HCG-620M
Mouse Logitech G700s/G502
Keyboard Logitech K740
Software Windows Server 2012 x64 Standard
Benchmark Scores Network: APs: Cisco Meraki MR32, Ubiquiti Unifi AP-AC-LR and Lite, Ligowave NFT-3AC
#8
I don't like how they got rid of drive extender in vail. vail=fail.
 
Joined
Oct 18, 2010
Messages
183 (0.07/day)
Likes
13
Location
Walsall
Processor Intel Q6600 3.2 ghz (356 * 9)
Motherboard ASUS P5B Deluxe WIFI/AP
Cooling Corsair h60 with extra fan (push/pull)
Memory 6gb DDR2-800mhz (Kingston Blue Hyper X 2x2GB) (Kingston Ram 2x1gb) @ 5-6-6-18
Video Card(s) Nvidia Gtx 280 XFX
Storage 2 x Crucial c300 64gb ssd (raid 0) | 2 x Wd 320gb (raid 0)
Display(s) 2 x 23" AOC e2343f led monitors
Case Coolermaster Elite 430
Power Supply Powercool 750w Modular PSU
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#9
See that's no big issue for me, because windows server 2008 which is what vail is designed on you can set up raid arrays, or jut change to dynamic and extend the volumes.
 
Joined
May 13, 2010
Messages
4,440 (1.58/day)
Likes
1,621
System Name RemixedBeast
Processor Intel i5 3570K @ 3.4Ghz
Motherboard ASRock Z77 Pro3
Cooling Coolermaster Hyper 212 Evo
Memory 16GB Corsair XMS3
Video Card(s) EVGA Nvidia GTX 650 Ti SSC 1GB
Storage 1.5TB Seagate/128GB Samsung 840
Display(s) Samsung SyncMaster P2350 23in @ 1920x1080 + LG Flatron 19in Widescreen 1440x900
Case Antec Three Hundred Two
Audio Device(s) Beyerdynamic DT770 Pro 80 // Fiio E7 Amp/DAC
Power Supply 620w Antec High Current Gamer HCG-620M
Mouse Logitech G700s/G502
Keyboard Logitech K740
Software Windows Server 2012 x64 Standard
Benchmark Scores Network: APs: Cisco Meraki MR32, Ubiquiti Unifi AP-AC-LR and Lite, Ligowave NFT-3AC
#10
RAID can be a pain though. It was on my media PC.....
 
Joined
Oct 18, 2010
Messages
183 (0.07/day)
Likes
13
Location
Walsall
Processor Intel Q6600 3.2 ghz (356 * 9)
Motherboard ASUS P5B Deluxe WIFI/AP
Cooling Corsair h60 with extra fan (push/pull)
Memory 6gb DDR2-800mhz (Kingston Blue Hyper X 2x2GB) (Kingston Ram 2x1gb) @ 5-6-6-18
Video Card(s) Nvidia Gtx 280 XFX
Storage 2 x Crucial c300 64gb ssd (raid 0) | 2 x Wd 320gb (raid 0)
Display(s) 2 x 23" AOC e2343f led monitors
Case Coolermaster Elite 430
Power Supply Powercool 750w Modular PSU
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#11
What way did you find it a pain? Did you use a dedicated raid card or OS based?
 
Joined
May 13, 2010
Messages
4,440 (1.58/day)
Likes
1,621
System Name RemixedBeast
Processor Intel i5 3570K @ 3.4Ghz
Motherboard ASRock Z77 Pro3
Cooling Coolermaster Hyper 212 Evo
Memory 16GB Corsair XMS3
Video Card(s) EVGA Nvidia GTX 650 Ti SSC 1GB
Storage 1.5TB Seagate/128GB Samsung 840
Display(s) Samsung SyncMaster P2350 23in @ 1920x1080 + LG Flatron 19in Widescreen 1440x900
Case Antec Three Hundred Two
Audio Device(s) Beyerdynamic DT770 Pro 80 // Fiio E7 Amp/DAC
Power Supply 620w Antec High Current Gamer HCG-620M
Mouse Logitech G700s/G502
Keyboard Logitech K740
Software Windows Server 2012 x64 Standard
Benchmark Scores Network: APs: Cisco Meraki MR32, Ubiquiti Unifi AP-AC-LR and Lite, Ligowave NFT-3AC
#12
Might have been a pain becuase it was an HP media pc.

HP had it in RAID 0 and I tried to have 5 partitions (came with 2) and it killed it. It wouldn't boot. My sister wanted to have a dedicated scratch disk partition for adobe stuff. it was fine with 4 and adding the 5th did something to the rest of the paritions and made it unbootable. I don't remember much other details but it was ugly and I had to break the RAID. It;s in normal mode now with 2 disks totalling 750GB in 5 partitions.

I know most people don't have several partitions becuase they don't care and that's what HP thinks. Bleh.

HP must have done some wierd stuff to it or something.
 
Joined
Oct 18, 2010
Messages
183 (0.07/day)
Likes
13
Location
Walsall
Processor Intel Q6600 3.2 ghz (356 * 9)
Motherboard ASUS P5B Deluxe WIFI/AP
Cooling Corsair h60 with extra fan (push/pull)
Memory 6gb DDR2-800mhz (Kingston Blue Hyper X 2x2GB) (Kingston Ram 2x1gb) @ 5-6-6-18
Video Card(s) Nvidia Gtx 280 XFX
Storage 2 x Crucial c300 64gb ssd (raid 0) | 2 x Wd 320gb (raid 0)
Display(s) 2 x 23" AOC e2343f led monitors
Case Coolermaster Elite 430
Power Supply Powercool 750w Modular PSU
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#13
HP always do dodgy stuff with there setups, the main reason you probably had an issue is because of the recovery partition!