• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Suggestion - GPU-Z window Reload (refresh)

Joined
Apr 28, 2011
Messages
499 (0.21/day)
Likes
61
Location
Botevgrad, Bulgaria, Europe
System Name Main PC/OldPC/3rd PC
Processor Intel Core i7-3770K Ivy Bridge/Core i5-3470 Ivy Bridge/Core i3-4330 Haswell
Motherboard ASUS P8Z77-V/ASRock Z68 Pro3 Gen1/ASUS H81M2
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 32GB Corsair Vengeance/32GB ADATA/16GB ADATA
Video Card(s) SAPPHIRE R9 290 Tri-X OC 4GB/MSI RX 480 8GB/SAPPHIRE R9 390 8GB
Storage 2xCorsair SSDs in RAID0+3 HDDs/2xIntel SSDs in RAID0+3 HDDs/Intel 480GB SSD+5+3TB HDDs
Display(s) Philips 274E5QHAB@HDMI + Philips 273EQH@DVI (both 27")
Case Fractal Design Define R4 Titanium
Audio Device(s) Kenwood Mini HiFi system/Microlab speakers/Philips HDMI (main)+LG TV monitor HDMI + Apple headphones
Power Supply Cooler Master Silent ProM 600 W (modular)
Mouse Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)@Razer Goliath mousepad (Medium speed)
Keyboard Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)
Software Windows 10 Pro 64-bit Ver.1709 Fall Creators Update (Build 17025.1000, Insider Preview)
#1
Now that AMD Radeon drivers have this - not necessarily needing to restart after driver update, and after Nvidia has had it for over 1 year now, a Reload (refresh) button is needed & in order for GPU-Z.
I suggest for it to be added next to the other top right buttons.

Please see my mock up, attached. Pressing F5 on the keyboard should also do the same thing - refresh/reload the window.

Note: Mockup button is gray, should be black to match the other GPU-Z buttons. Button image taken from MS IE browser.
 

Attachments

Last edited:

P4-630

The Way It's Meant to be Played
Joined
Jan 5, 2006
Messages
9,176 (2.10/day)
Likes
8,937
Location
Vinewood
System Name Sansaya / Sansaya Laptop
Processor Intel i5 6500 / Intel i3 7100U
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming / HP 83A3 (U3E1)
Cooling Cooler Master Hyper 212 Evo + Thermal Grizzly Kryonaut + Scythe 1200rpm + 4 case fans / Fan
Memory 16GB DDR4 Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 / 6GB DDR4 Samsung 2400MHz CL15
Video Card(s) MSI GTX1070 Gaming X 8GB / Intel HD620
Storage Samsung 850 Pro 512GB + Hitachi 2.5" 7200rpm 750GB / Samsung 256GB M.2 SSD
Display(s) 23.8" Dell S2417DG 165Hz G-Sync 1440p + 21.5" LG 22MP67VQ IPS 60Hz 1080p / 14" 1080p IPS Glossy
Case Be quiet! Silent Base 600 - Window / HP Pavilion
Audio Device(s) SupremeFX Onboard / Realtek onboard + B&O speaker system
Power Supply Be quiet! Straight Power 10 500 Watt CM / Powerbrick
Mouse Logitech MX Anywhere 2 Laser wireless / Logitech Nano Laser wireless
Keyboard RAPOO E9270P Black 5GHz wireless / HP backlit
Software Windows 8.1 x64 / Windows 10
Benchmark Scores Superposition 14106 (1080p medium) Fire Strike 21169 graphics score. Valley 8xAA 4218
#2
I'm still restarting my PC after a display driver update, just to prevent any sudden problems, I just think that's the best way.
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
499 (0.21/day)
Likes
61
Location
Botevgrad, Bulgaria, Europe
System Name Main PC/OldPC/3rd PC
Processor Intel Core i7-3770K Ivy Bridge/Core i5-3470 Ivy Bridge/Core i3-4330 Haswell
Motherboard ASUS P8Z77-V/ASRock Z68 Pro3 Gen1/ASUS H81M2
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 32GB Corsair Vengeance/32GB ADATA/16GB ADATA
Video Card(s) SAPPHIRE R9 290 Tri-X OC 4GB/MSI RX 480 8GB/SAPPHIRE R9 390 8GB
Storage 2xCorsair SSDs in RAID0+3 HDDs/2xIntel SSDs in RAID0+3 HDDs/Intel 480GB SSD+5+3TB HDDs
Display(s) Philips 274E5QHAB@HDMI + Philips 273EQH@DVI (both 27")
Case Fractal Design Define R4 Titanium
Audio Device(s) Kenwood Mini HiFi system/Microlab speakers/Philips HDMI (main)+LG TV monitor HDMI + Apple headphones
Power Supply Cooler Master Silent ProM 600 W (modular)
Mouse Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)@Razer Goliath mousepad (Medium speed)
Keyboard Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)
Software Windows 10 Pro 64-bit Ver.1709 Fall Creators Update (Build 17025.1000, Insider Preview)
#3
I'm still restarting my PC after a display driver update, just to prevent any sudden problems, I just think that's the best way.
It is not. At least for Nvidia I do not think - this has been there for at least 1 year, maybe 2 (did not keep exact count?), and Nvidia would not have done this, if they thought someone would have any issues.
Occasionally but very rarely, the GeForce drivers update might have prompted me to restart, maybe it happens only with more major drivers changes/releases.

I am using an AMD Radeon PC and NVidia Geforce PC side by side, with AMD PC being main one, and use Remote Desktop to use 2nd PC, and have not had any issues whatsoever with not restarting the 2nd/GeForce PC after video driver updates.

I must admit I do not game on PC much lately, if at all.
(I prefer touchscreen/mobile games mostly now.)
 
Last edited:
Joined
Apr 28, 2011
Messages
499 (0.21/day)
Likes
61
Location
Botevgrad, Bulgaria, Europe
System Name Main PC/OldPC/3rd PC
Processor Intel Core i7-3770K Ivy Bridge/Core i5-3470 Ivy Bridge/Core i3-4330 Haswell
Motherboard ASUS P8Z77-V/ASRock Z68 Pro3 Gen1/ASUS H81M2
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 32GB Corsair Vengeance/32GB ADATA/16GB ADATA
Video Card(s) SAPPHIRE R9 290 Tri-X OC 4GB/MSI RX 480 8GB/SAPPHIRE R9 390 8GB
Storage 2xCorsair SSDs in RAID0+3 HDDs/2xIntel SSDs in RAID0+3 HDDs/Intel 480GB SSD+5+3TB HDDs
Display(s) Philips 274E5QHAB@HDMI + Philips 273EQH@DVI (both 27")
Case Fractal Design Define R4 Titanium
Audio Device(s) Kenwood Mini HiFi system/Microlab speakers/Philips HDMI (main)+LG TV monitor HDMI + Apple headphones
Power Supply Cooler Master Silent ProM 600 W (modular)
Mouse Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)@Razer Goliath mousepad (Medium speed)
Keyboard Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)
Software Windows 10 Pro 64-bit Ver.1709 Fall Creators Update (Build 17025.1000, Insider Preview)
#4
Bump?? Please can you add this? :)
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,341
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#5
@W1zzard, since this is your software, I feel it is better replied to by you.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,027 (3.43/day)
Likes
17,894
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#6
Most items are refreshed automatically. I'll add driver details to items that get refreshed.

Adding F5 for complete refresh is a good suggestion
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
499 (0.21/day)
Likes
61
Location
Botevgrad, Bulgaria, Europe
System Name Main PC/OldPC/3rd PC
Processor Intel Core i7-3770K Ivy Bridge/Core i5-3470 Ivy Bridge/Core i3-4330 Haswell
Motherboard ASUS P8Z77-V/ASRock Z68 Pro3 Gen1/ASUS H81M2
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 32GB Corsair Vengeance/32GB ADATA/16GB ADATA
Video Card(s) SAPPHIRE R9 290 Tri-X OC 4GB/MSI RX 480 8GB/SAPPHIRE R9 390 8GB
Storage 2xCorsair SSDs in RAID0+3 HDDs/2xIntel SSDs in RAID0+3 HDDs/Intel 480GB SSD+5+3TB HDDs
Display(s) Philips 274E5QHAB@HDMI + Philips 273EQH@DVI (both 27")
Case Fractal Design Define R4 Titanium
Audio Device(s) Kenwood Mini HiFi system/Microlab speakers/Philips HDMI (main)+LG TV monitor HDMI + Apple headphones
Power Supply Cooler Master Silent ProM 600 W (modular)
Mouse Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)@Razer Goliath mousepad (Medium speed)
Keyboard Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)
Software Windows 10 Pro 64-bit Ver.1709 Fall Creators Update (Build 17025.1000, Insider Preview)
#7
Most items are refreshed automatically. I'll add driver details to items that get refreshed.

Adding F5 for complete refresh is a good suggestion
Thanks! :) Sounds fine (Ctrl+R as a 2nd way to do the same would be nice too).
IF you do not want to overburden the main window GUI with the extra Refresh button I suggest, Refresh could be added to the system menu in top left instead, and/or into Settings.
(such as add a button labeled "Refresh main tab" or similar text of your choosing to Settings)
 
Last edited:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,027 (3.43/day)
Likes
17,894
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#8


That should do?

F5 is already used by screenshot functionality, just like in CPU-Z, so I'd rather keep that as is
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
499 (0.21/day)
Likes
61
Location
Botevgrad, Bulgaria, Europe
System Name Main PC/OldPC/3rd PC
Processor Intel Core i7-3770K Ivy Bridge/Core i5-3470 Ivy Bridge/Core i3-4330 Haswell
Motherboard ASUS P8Z77-V/ASRock Z68 Pro3 Gen1/ASUS H81M2
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 32GB Corsair Vengeance/32GB ADATA/16GB ADATA
Video Card(s) SAPPHIRE R9 290 Tri-X OC 4GB/MSI RX 480 8GB/SAPPHIRE R9 390 8GB
Storage 2xCorsair SSDs in RAID0+3 HDDs/2xIntel SSDs in RAID0+3 HDDs/Intel 480GB SSD+5+3TB HDDs
Display(s) Philips 274E5QHAB@HDMI + Philips 273EQH@DVI (both 27")
Case Fractal Design Define R4 Titanium
Audio Device(s) Kenwood Mini HiFi system/Microlab speakers/Philips HDMI (main)+LG TV monitor HDMI + Apple headphones
Power Supply Cooler Master Silent ProM 600 W (modular)
Mouse Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)@Razer Goliath mousepad (Medium speed)
Keyboard Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)
Software Windows 10 Pro 64-bit Ver.1709 Fall Creators Update (Build 17025.1000, Insider Preview)
#9
Thanks, yes! Okay, Ctrl+R for refresh too? (I mean icon you showed + Ctrl+R for a way without mouse) :)

EDIT: Wanted to ask, please - which items in main tab get refreshed automatically currently, and which not?
How often do they refresh - with same frequency as the Sensors tab, or some other one - what one? :)

Okay, this makes no sense! See new version, downloaded it.
Why does F5 and Ctrl+R BOTH take screenshots? Both of these were always a Refresh/reload page/screen functions in most of whatever other software exists.

Can you please make F5 take screenshots as usual, but for Ctrl+R to make a Refresh instead?
I think it makes sense, as Ctrl+R for screenshot does not make any, at least to me. Thanks!
 
Last edited by a moderator: