1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

WD BLACK 500 GB failure.

Discussion in 'Storage' started by djshadow, Jul 20, 2010.

  1. djshadow

    djshadow New Member

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    Here it is. I tryied something in raid configuration utility and this is what i get now: Disk Boot Failure, Insert System Disk and Press Enter.

    What happened here ? I pray it won't be dead.

    A new copy of OS will help me ?

    ***And AHCI or RAID mode is better for one hdd ?
     
    Last edited: Jul 20, 2010
  2. djshadow

    djshadow New Member

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    Anybody, please. I need fast answer, can't w8 too much with this thing :(
     
  3. IINexusII

    IINexusII

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    921 (0.29/day)
    Thanks Received:
    186
    Location:
    London, UK
    insert your win7 dvd and see if it still shows up in the drive screen for install location
     
  4. djshadow

    djshadow New Member

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    Im trying now. It shows.

    And I need to know what mode to use AHCI or RAID one ?
     
  5. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,002 (3.37/day)
    Thanks Received:
    2,189
    Location:
    Newark ohio
    A new copy of the os has done the trick for me before so give it a try and do a full format.as for the mode I can't help but I don't think raid mode would do any good without a second drive
     
    10 Year Member at TPU
  6. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    19,511 (6.50/day)
    Thanks Received:
    7,008
    Location:
    Chatsworth, GA
    use IDE mode this should help you boot. if not the POSPCs method will work perfect
     
    p_o_s_pc says thanks.
    Crunching for Team TPU
  7. erocker

    erocker Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    42,352 (10.22/day)
    Thanks Received:
    18,436
    Use IDE mode. Raid is never for a single disk. You should look up the definition for it so you understand what it is before you try it and corrupt your MBR.
     
    10 Year Member at TPU
  8. djshadow

    djshadow New Member

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    As I have understood it does not support IDE more. I tried it running it on IDE never booted up... whats ahci for then ?
     
  9. IINexusII

    IINexusII

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    921 (0.29/day)
    Thanks Received:
    186
    Location:
    London, UK
    yep. i say achi and a full reinstall on that drive.

    AHCI its the native mode for sata drives
     
  10. djshadow

    djshadow New Member

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    Thanks for help. I solved these things except with AHCI. Before it didnt load too. Now I explore how to instal the drivers of AFCI controler. :toast:
     
  11. djshadow

    djshadow New Member

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    One more strange thing.

    When I try to launch hd tune pro I get BSOD. Strange things . What could be that ?

    *** Solved. Turned on ahci on registry and then in bios. Windows7 automaticaly found drivers and instaled them, after restart AHCI and hd tune works perfectly.
     
    Last edited: Jul 21, 2010

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)