1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows 7 + GPU-Z size issue

Discussion in 'GPU-Z' started by Mussels, Oct 8, 2009.

  1. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    It should be noted that w1zzard is aware of this issue, what we want is more people with the same problem to come forward and report any information they can.

    Problem: GPU-Z is too big.

    [​IMG]

    Thats my GPU-Z on the right, sitting on top of a browser window (the GPU-Z page) showing the size difference.


    How to reproduce it:

    1. Must be running windows 7
    2. Must be on a high resolution display (1080p and above?)
    3. windows must DEFAULT you to the following setting of 125%
    [​IMG]


    The exact problem is that when you are defaulted to 125%, everything is made larger.
    When you drop to 100%, GPU-Z doesnt drop with it.


    This same problem used to occur on CPU-Z as well, screenshot for proof
    [​IMG]


    We just anyone else with this issue to step forward, w1zzards not going to bother fixing it if its just me.


    notes:
    • if you default to 100%, you can change up and down problem free
    • we beleive the default is chosen when you install windows, but we arent sure.





     
    10 Year Member at TPU
  2. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    bump - no one?

    we gotta have a few 1080p windows 7 users floating around here...
     
    10 Year Member at TPU
  3. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    22,387 (5.85/day)
    Thanks Received:
    9,124
    Location:
    'Merica. The Great SOUTH!
    Mussels doesn't like it to big.
     
    10 Year Member at TPU
  4. BazookaJoe

    BazookaJoe

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    875 (0.26/day)
    Thanks Received:
    242
    1680 :\
     
  5. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    i confirmed its related to when you install 7, i shut down my PC and connected a low res screen and rebooted, and it stayed at 125% default - even on a 1024x768 screen.
     
    10 Year Member at TPU
  6. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,964 (0.74/day)
    Thanks Received:
    415
    Location:
    your local vending machine
    My laptop screen with a resolution of 1280 x 800 has Smaller 100% as the default.
    Course, I have to log off and back on for settings to take affect. But if needed, I could go
    check my desktop right quick and see what it does.
     
    10 Year Member at TPU
  7. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    if your default is at 100%, it cannot cause this problem.

    the default MUST be at 125% (or 150%) in order for this problem to appear.
     
    10 Year Member at TPU
  8. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,964 (0.74/day)
    Thanks Received:
    415
    Location:
    your local vending machine
    Alright. Then my laptop and desktop are fine. The Default is 100%.
    Sorry I can't be of help mate
     
    10 Year Member at TPU
  9. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    its a pain to find other people with the issue, since it all depends on the resolution detected when you install windows (or perhaps create the user account?)
     
    10 Year Member at TPU
  10. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,318 (5.97/day)
    Thanks Received:
    3,777
    I installed woth a 1920x1200 monitor, and my default is 100%.
     
    10 Year Member at TPU
  11. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    weird? its happened to me every time i install on a 1080P screen.
     
    10 Year Member at TPU
  12. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,964 (0.74/day)
    Thanks Received:
    415
    Location:
    your local vending machine
    I'm going to have to agree on the fact it is chosen when you install Windows.
    My laptop (1280 x 800) and desktop (1920 x 1200) both show 100% as default.
    Anyone willing to reinstall and see if this is the case?
     
    10 Year Member at TPU
  13. Binge

    Binge Overclocking Surrealism

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    6,979 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,754
    Location:
    PA, USA
    I have a 1080P monitor and W7 Ultimate retail and no issue.
     
  14. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    when i installed windows it was via HDMI on a video card with built in drivers (so it was at 1080p when windows started)

    did your video card come with generic/default drivers in 7, and can you recall if you had to manually raise the resolution post install?
     
    10 Year Member at TPU
  15. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,318 (5.97/day)
    Thanks Received:
    3,777
    Mine was all auto, and defaulted to 1920x1200, and was connected via HDMI.
     
    Mussels says thanks.
    10 Year Member at TPU
  16. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    it must be 1920x1080 specifically, it seems it doesnt occur on 1200P screens from what you've all said.
     
    10 Year Member at TPU
  17. Live OR Die

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    4,285 (1.12/day)
    Thanks Received:
    506
    umm im running 1920x1200 my default 100%
     
    10 Year Member at TPU
  18. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    see the post above yours
     
    10 Year Member at TPU
  19. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,477 (1.39/day)
    Thanks Received:
    847
    1920 x 1080 and the default is 100%.
     
    10 Year Member at TPU
  20. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    5,026 (1.58/day)
    Thanks Received:
    1,273
    Mussels says thanks.
  21. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    46,069 (9.60/day)
    Thanks Received:
    13,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)