• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Windows 8 Clubhouse

Joined
Jul 5, 2008
Messages
272 (0.08/day)
Likes
65
System Name WorkStation
Processor Intel i7 3770k @ 4.4GHz
Motherboard ASRock Z77 Extreme6
Cooling Corsair H110 Water Cooler AIO
Memory Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) MSI GTX680 Twin Frozr III OC
Storage WD 1TB Sata III
Display(s) Samsung 22-inch LED 1080p
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) Onboard Realtek 898 HD
Power Supply Corsair CS750M Gold
Software Windows 8.1 Pro x64
change your dns servers
My DNS servers are fine... but fixed the issue, got the answer from Adobe forum. Apparently there is a conflict between Adobe Update Manager and "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter" which comes with Windows 8. Had to disable the Virtual Adapter from Device Manager and it works now.

 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,114 (9.57/day)
Likes
13,542
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
in my own way i was correct, that the traffic was being routed incorrectly. in this case, to the wrong adaptor instead of the wrong server.
 
Joined
Mar 10, 2010
Messages
4,984 (1.76/day)
Likes
1,551
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.8ghz1.525c NB2.64ghz Ht2.84ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 32Gb @1333 cas9
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Rx580 waterblockedEK
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, samsung 40" 1080p
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1000Rmx
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far
Ive been on 8 3 months and have had nothing but niggles, metro keeps breaking and nothing seems to oc as high with it hence all my benches are coming out low. Im going back to seven to retest its
Im getting drastically better performance on seven.
Might have botched something on 8 as it cant be that bad ill dual boot it at weekend nxt:) farcry 3 is running amazeingly well on a fresh seven install cat 13.2 mach 4
 
Last edited:
Joined
May 13, 2010
Messages
4,422 (1.59/day)
Likes
1,603
System Name RemixedBeast
Processor Intel i5 3570K @ 3.4Ghz
Motherboard ASRock Z77 Pro3
Cooling Coolermaster Hyper 212 Evo
Memory 16GB Corsair XMS3
Video Card(s) EVGA Nvidia GTX 650 Ti SSC 1GB
Storage 1.5TB Seagate/128GB Samsung 840
Display(s) Samsung SyncMaster P2350 23in @ 1920x1080 + LG Flatron 19in Widescreen 1440x900
Case Antec Three Hundred Two
Audio Device(s) Beyerdynamic DT770 Pro 80 // Fiio E7 Amp/DAC
Power Supply 620w Antec High Current Gamer HCG-620M
Mouse Logitech G700s/G502
Keyboard Logitech K740
Software Windows Server 2012 x64 Standard
Benchmark Scores Network: APs: Cisco Meraki MR32, Ubiquiti Unifi AP-AC-LR and Lite, Ligowave NFT-3AC
better icons and stuff
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
I am having connection issue with Adobe Update Manager (CS5) on Windows 8. Giving me the following error:

"The update server is not responding. The server might be offline temporarily, or the Internet or firewall settings may be incorrect. Please try again later".

It works fine on my laptop running Windows Vista and my other desktop running Windows 7. Even tried with Windows 8 firewall disabled, doesn't work and I am not running any anti-virus (except for Windows built-in Defender).
Works fine on mine.
 
Joined
Jul 5, 2008
Messages
272 (0.08/day)
Likes
65
System Name WorkStation
Processor Intel i7 3770k @ 4.4GHz
Motherboard ASRock Z77 Extreme6
Cooling Corsair H110 Water Cooler AIO
Memory Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) MSI GTX680 Twin Frozr III OC
Storage WD 1TB Sata III
Display(s) Samsung 22-inch LED 1080p
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) Onboard Realtek 898 HD
Power Supply Corsair CS750M Gold
Software Windows 8.1 Pro x64
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
Joined
Jul 5, 2008
Messages
272 (0.08/day)
Likes
65
System Name WorkStation
Processor Intel i7 3770k @ 4.4GHz
Motherboard ASRock Z77 Extreme6
Cooling Corsair H110 Water Cooler AIO
Memory Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) MSI GTX680 Twin Frozr III OC
Storage WD 1TB Sata III
Display(s) Samsung 22-inch LED 1080p
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) Onboard Realtek 898 HD
Power Supply Corsair CS750M Gold
Software Windows 8.1 Pro x64
hmm... I got CS 5 + Wifi.
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
Joined
Jul 5, 2008
Messages
272 (0.08/day)
Likes
65
System Name WorkStation
Processor Intel i7 3770k @ 4.4GHz
Motherboard ASRock Z77 Extreme6
Cooling Corsair H110 Water Cooler AIO
Memory Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) MSI GTX680 Twin Frozr III OC
Storage WD 1TB Sata III
Display(s) Samsung 22-inch LED 1080p
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) Onboard Realtek 898 HD
Power Supply Corsair CS750M Gold
Software Windows 8.1 Pro x64
If its boot leg Adobe validates DLL's on update.
boot leg? as in pirated version? sorry don't know the term properly... If so, I have Genuine Adobe CS 5.
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
boot leg? as in pirated version? sorry don't know the term properly... If so, I have Genuine Adobe CS 5.
Yes. just making sure man. What you said sometimes happens with pirated/bootleg software. If you are using a legit copy then I would say its your Wi-Fi. You can always download the updater manually from Adobe. They updated the updater a few months ago. I bet that's your issue.
 
Joined
Jul 5, 2008
Messages
272 (0.08/day)
Likes
65
System Name WorkStation
Processor Intel i7 3770k @ 4.4GHz
Motherboard ASRock Z77 Extreme6
Cooling Corsair H110 Water Cooler AIO
Memory Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) MSI GTX680 Twin Frozr III OC
Storage WD 1TB Sata III
Display(s) Samsung 22-inch LED 1080p
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) Onboard Realtek 898 HD
Power Supply Corsair CS750M Gold
Software Windows 8.1 Pro x64
They updated the updater a few months ago. I bet that's your issue.
After I disabled "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter", the updater worked and it downloaded around 650 MB. Meaning I am fully updated now.

Now to test what you said, I re-enabled "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter" and found out the problem persists. So either there was no update for the updater (didn't really follow what it was updating) or Adobe didn't fix the issue in the updater.

I too think its the Wi-Fi. And since I am not using the "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter" (whatever the heck it is), I will keep it disabled for now.
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
After I disabled "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter", the updater worked and it downloaded around 650 MB. Meaning I am fully updated now.

Now to test what you said, I re-enabled "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter" and found out the problem persists. So either there was no update for the updater (didn't really follow what it was updating) or Adobe didn't fix the issue in the updater.

I too think its the Wi-Fi. And since I am not using the "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter" (whatever the heck it is), I will keep it disabled for now.
You can turn that back on. They wont be updating CS5 anymore. Just make sure the Acrobat updater is still working. That's all you need to worry about.
 
Joined
Jul 5, 2008
Messages
272 (0.08/day)
Likes
65
System Name WorkStation
Processor Intel i7 3770k @ 4.4GHz
Motherboard ASRock Z77 Extreme6
Cooling Corsair H110 Water Cooler AIO
Memory Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) MSI GTX680 Twin Frozr III OC
Storage WD 1TB Sata III
Display(s) Samsung 22-inch LED 1080p
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) Onboard Realtek 898 HD
Power Supply Corsair CS750M Gold
Software Windows 8.1 Pro x64

cadaveca

My name is Dave
Joined
Apr 10, 2006
Messages
16,546 (3.88/day)
Likes
10,908
Location
Parkland County, Alberta
System Name Gamer
Processor Intel i7-6700K (ES)
Motherboard MSI Aegis TI
Cooling Custom Dragon Cooler
Memory 16 GB Kingston HyperX 2133 MHz C13
Video Card(s) 2x MSI GAMING GTX 980
Storage 2x Intel 600P
Display(s) Dell 3008WFP
Case MSI Aegis Ti
Mouse MSI Interceptor DS B1
Keyboard MSI DS4200 GAMING Keyboard
Software Windows 10 Home
Installed Win8 at launch, won't look back.


Except...Win8 causes many issues when overclocking. MANY MANY MANY....OMG...not in running overclocks, but in testing. Once you are stable, no problems.

So, dual-boot for me it is, then. :p
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
I got a question. My Explorer GUI (not IE) sometimes quits and recovers when I switch between Metro and the Desktop. I can't get it to happen all the time but it does happen. I ran a system integrity check and everything came back ok. I suspect NVIDIA drivers but I'm not 100% sure. Everything comes back with the exception of the NVIDIA control panel. That's why I suspect it.


No issue with Acrobat updater :)
Then turn everything back on and enjoy!
 
Joined
Jun 17, 2007
Messages
7,325 (1.91/day)
Likes
995
Location
C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
System Name Unknown
Processor AMD Bulldozer FX8320 @ 4.4Ghz
Motherboard Asus Crosshair V
Cooling XSPC Raystorm 750 EX240 for CPU
Memory 8 GB CORSAIR Vengeance Red DDR3 RAM 1922mhz (10-11-9-27)
Video Card(s) XFX R9 290
Storage Samsung SSD 254GB and Western Digital Caviar Black 1TB 64MB Cache SATA 6.0Gb/s
Display(s) AOC 23" @ 1920x1080 + Asus 27" 1440p
Case HAF X
Audio Device(s) X Fi Titanium 5.1 Surround Sound
Power Supply 750 Watt PP&C Silencer Black
Software Windows 8.1 Pro 64-bit
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,899 (2.22/day)
Likes
6,562
10 Windows 8 tips, tricks and hacks

Amazing article. Many awesome things. For example this one:

Create a folder on the Desktop and rename it to:

Applications.{4234d49b-0245-4df3-b780-3893943456e1}

The folder will be called Applications. Double-click it to see a list of all your applications, including Windows 8 Store apps, traditional Desktop applications and many system apps such as Control Panel. To run an app, double-click it. The folder doesn't show up on the Start screen. It's simple to put it there, though. Right-click it on the Desktop or in File Explorer and select "Pin to Start."
 
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,899 (2.22/day)
Likes
6,562
Microsoft has confirmed that Office 2013 owners cannot transfer their license to another PC once it has been installed.

In a departure from Microsoft's Office 2010 stance, those who purchase a license (for all versions) for the new Windows 8 productivity suite, will not be able to reinstall elsewhere, even if their PC is stolen.
Link:

Nice way to shove their office 365
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,625 (2.38/day)
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit
Hey guys, having a few problems with windows 8. Actually have been having them since install but finally deciding to fix them. I am using windows 8 64bit pro. I am only here because googling has not helped this time. Any help is appreciated.

When the windows has to restart to finish the update, it never finishes and then ends up doing a loop of failing and reverting for a few restarts before it finally goes to the login screen.

My computer has been freezing from time to time. Usually when watching hulu but not exclusive to that.
 
Joined
Sep 15, 2004
Messages
1,561 (0.32/day)
Likes
207
Location
Poland,Slask
System Name HAL
Processor Core i5 2500K
Motherboard Asus P8P67 Pro Rev3.1
Cooling stock
Memory 2x4GB Kingston 1600Mhz Blu
Video Card(s) Asus 560Ti DirectCuII TOP
Storage Kingston 120 3K SSD,WD Black WD1502FAEX
Display(s) LG 1440x900
Case Chieftec Mesh Midi
Audio Device(s) onboard
Power Supply Corsair TX750V2
Software w8
Wish it had a freaking clock always on. Even world of warcraft has a clock up.
Is there any app for that ?
 
Joined
Sep 15, 2004
Messages
1,561 (0.32/day)
Likes
207
Location
Poland,Slask
System Name HAL
Processor Core i5 2500K
Motherboard Asus P8P67 Pro Rev3.1
Cooling stock
Memory 2x4GB Kingston 1600Mhz Blu
Video Card(s) Asus 560Ti DirectCuII TOP
Storage Kingston 120 3K SSD,WD Black WD1502FAEX
Display(s) LG 1440x900
Case Chieftec Mesh Midi
Audio Device(s) onboard
Power Supply Corsair TX750V2
Software w8
Where do I change music volume ? Can only set the master and thats it ?