1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Help Q9550 not stable even in 3.4(F..ing mad) Really.

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by remdiablo, Aug 24, 2010.

  1. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.75/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    I think that you have just rung out all you can from that Chip is all . Each chip and each MB have there limits and sorry to say yours is at that limit . You could just get a Q9650 that would get to 4.0GHz no problem as mine has . but getting a i7 is far better :D .
     
  2. mm67

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    140 (0.08/day)
    Thanks Received:
    47
    Location:
    Finland
    I think one problem might be C1 revision Q9550, those just don't seem to overclock as much as E0 revision chips. If you look at Hwbot Q9550 CPU-Z rankings you won't find a lot of C1 chips with high clocks.
     
  3. remdiablo

    remdiablo

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    105 (0.06/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Seattle,WA
    Do you think Asus rampage III formula and I7 930 will be good choice??? Or may be P6X58D Premium ???
     
  4. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.75/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    I have heard great things about the ASUS rampage but to tell you the truth I have no experience at all whit the i7 or the MB . SO do some research and see what you find good luck .
     
    remdiablo says thanks.
  5. remdiablo

    remdiablo

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    105 (0.06/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Seattle,WA
    Ok .This is a deal ,right now I'm at 3.8ghz with 1.40625v ,and with OCCT temp went up to 74 c for about a 1 sec or two, most of the time it stays below 69 .Is this normal for that OC? safe ? or I need to play more with it ,drop Vcore ,rise NB or GTL ref Or PLL ????

    http://forums.techpowerup.com/attachment.php?attachmentid=37767&stc=1&d=1283202269
     

    Attached Files:

    • 3.8.jpg
      3.8.jpg
      File size:
      208.8 KB
      Views:
      116
  6. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.75/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    You temps are fine . Look good ! Great job .
     
    remdiablo says thanks.
  7. remdiablo

    remdiablo

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    105 (0.06/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Seattle,WA
    Are you sure????:confused::confused::confused::D is Voltages OK? or high?
    I will try Prime after that.
     
  8. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    20,437 (6.09/day)
    Thanks Received:
    6,431
    Temps seem fine.
     
    remdiablo says thanks.
    Crunching for Team TPU
  9. remdiablo

    remdiablo

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    105 (0.06/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Seattle,WA

    Attached Files:

    trickson says thanks.
  10. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    20,437 (6.09/day)
    Thanks Received:
    6,431
    Very nice. At 3.8GHz there isn't much that CPU will stuggle with, those 12MB Core 2 Quads are beast processors.
     
    remdiablo says thanks.
    Crunching for Team TPU
  11. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.75/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    +1 ! good job at getting 3.8GHz . :toast:
     
    remdiablo says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page