1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Oct 4, 2011.

  1. SaZ

    SaZ

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    69 (0.07/day)
    Thanks Received:
    35
    i enabled Vanderpool technology and i'm able to boot in sli mode but...cannot find sli mode in nvidia control panel..i can change only physx:cry::cry:
     
  2. SaZ

    SaZ

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    69 (0.07/day)
    Thanks Received:
    35
    Here a screen with win 7 x64 hypersli and hypersli working:roll:
     
    Last edited: Feb 7, 2012
  3. m32500 New Member

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Messages:
    32 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    i was able to sli my msi 870a-g54,have not found one more on the web that did it so i thought i would post
     
  4. SaZ

    SaZ

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    69 (0.07/day)
    Thanks Received:
    35
    I think that i have the only one motherboard with x48 that doesn't support this sli hack:banghead::banghead:
     
  5. orpheas New Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi All!!Merry Christmas to All!!
    i need some help please.i have done all the above as u say but nothing shows up for me.
    no sli option.only the boot seems to modified.
    steps i follow:

    1)install 285.38 drivers(clean install)
    2)apply sli patch 1.5 beta.
    3)install 285.38 modded drivers
    4)start cry..

    all steps with restart between expt step 4:)

    what's the wrong with me?as i see many ppl do it fine!damn

    my system:

    asus p5q3 deluxe

    2x gtx295

    q9550

    8gb ram ddr3 1333 dc

    win 7 64x

    Thanks
     
  6. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.10/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    Posta screenshot Nvidia control panel physx + device manager > video cards
     
  7. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.10/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    Try to use hypersli 0.7 instead of slipatch. Mantain modded drivers.
     
    orpheas says thanks.
  8. orpheas New Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    i try this but nothing yet:mad:

    thanks for the answer:rockout:

    what i still missed?:ohwell:
     
  9. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,372 (1.71/day)
    Thanks Received:
    859
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Not sure what is wrong orpheas, although sometimes the hack just doesn't work for some. The correct way to install this is to attach a sli bridge to the cards, then install latest nvidia driver (no modded driver!), then install hypersli 0.7, then reboot and enable sli. You may have to try this on a clean windows install at this point for it to work.
     
    orpheas says thanks.
  10. SaZ

    SaZ

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    69 (0.07/day)
    Thanks Received:
    35
    :toast:Sooooooooooooooo thanks to anatolymic and all member that helped me:toast:
    :respect: hypersli :respect:

    the fix was 195.62 driver (for now it's working this one)
    and changed position of videocards

    my system
    Asus P5E64WS EVO
    intel Q9650
    4GB Corsair dominator
    2x9800gtx+ from asus now in sli
    Win xp x64
     
    Last edited: Feb 7, 2012
  11. orpheas New Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    i have already try this my friend but nothing for me..:wtf:

    SAZ very nice man glad to here that:toast:

    ......:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:.....
     
  12. orpheas New Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    hi!
    finally i made it!!i have sli on.
    i remove everything and i install 280.26 drivers.after that the hypersli patch.then reboot->sli enabled.

    BUT when i try to join Crysis Wars(the only game that i play) everything stuck.no game running no pc respond.nothing.alt+ctrl+delete nothing.i have to restart with the button.wtf?
    what do you thing guys?
     
  13. Slizzo

    Slizzo

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    379 (0.33/day)
    Thanks Received:
    70
    In my experience, you have to run your applications full screen or you run into the issue you noted. So if it's windowed, or you alt-tab out, your PC will lock up.
     
  14. orpheas New Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Thanks for your answer but i dont get it:confused:
    i run it full screen always.the very first time the game start into main menu and then boom.
    after the restart i never see the main menu again..when i press the game exe after 10 sec everything stuck...

    ps:if i turn hypersli off i can join the game normally...

    :shadedshu:wtf::(
     
  15. Slizzo

    Slizzo

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    379 (0.33/day)
    Thanks Received:
    70
    If I recall correctly, after first time run failure, Crysis would run again in windowed mode until you set it up again.

    I could be wrong, but this is just what I remember of Crysis, and what happened on my PC before I upgraded to fully SLI capable components.
     
  16. hegugi New Member

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    10 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    South Korea (Republic of,)
    so windowed mode BSOD(=alt+tab or windows keys) is not only my problem... i am bagging u... we need update...
     
    Last edited: Dec 29, 2011
  17. snipe New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    73 (0.06/day)
    Thanks Received:
    3
    No update will fix this, it is more then likely due to SLI on CF only board. Some games I can ALT+TAB and others I cannot, so I do not.
     
  18. m32500 New Member

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Messages:
    32 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
  19. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.74/day)
    Thanks Received:
    818
    I didnt have much time to finish HyperSLI 0.8 this year but it will be soon. Thanks and Happy New Year to everybody!
     
  20. phoen

    phoen New Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    76 (0.07/day)
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Brussels, Belgium
    Thank you very much for your enormous work and happy new year 2012 anatolymik.
     
  21. hegugi New Member

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    10 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    South Korea (Republic of,)
    thx! happy new year!!!
     
  22. merlino211 New Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hello. Great work, all is working perfectly under my setup with 285.63 drivers. All games run, no minimize issues. specs are:

    Asus M4A88T-V EVO mobo
    Evga 570 GTX x2
    12GB ram
    AMD Phenom II 1090t
    Rosewell 1200wt psu

    The only game that gives me the slightest issue is BF3, where it'll occasionally slow down and make audio sound like it is "tearing." but I am to the point of writing this off as the game not the software.
     
  23. m32500 New Member

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Messages:
    32 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
  24. merlino211 New Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    It gave me a page not found error. Can you by chance PM me the link? Thank you! :D
     
  25. gtech New Member

    Joined:
    Dec 22, 2011
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    First of all, Happy New Year for everyone. I bet your new year resolution will
    be the same as mine, get the HyperSli working, either for self or for others. :laugh:

    To continue SaZ's dicussion


    I have the X48 board, too. ASUS P5E DELUXE

    I faced a different problem, though. (please see my older post)

    Long story short, the HyperSli seems to work with the latest official driver,
    by looking at the Nvidia control penal and GPU-Z.

    However, the BIOS time got reset after installing 2nd GFX card and
    the system cannot be shut down properly after it. It reboots right after
    everything quiet down.

    I removed the driver, 2nd GFX and found many discussions on web to
    resolve the the shutdown-reboot issue but none of them worked.

    Finally decided to flush the BIOS with the switch on board. And it WORKS. :roll:
    I got my system back!!

    Now the question is, does it means the 2nd Nvidia GFX will never work with my MB?
    Any suggestion?

    I had updated the BIOS after removing the 2nd GFX, it did not help to resolve
    the shut-down problem. I will give the 2nd GFX another try later this week.
     
    Last edited: Jan 1, 2012

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Share This Page