1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

NEW - 3DMark 11 Compilation

Discussion in 'General Software' started by AthlonX2, Dec 6, 2010.

  1. Bjorn_Of_Iceland

    Bjorn_Of_Iceland

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    3,175 (1.26/day)
    Thanks Received:
    376
    Try unchecking the scan systeminfo check box in the help tab. Worked for me.
     
  2. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,420 (3.36/day)
    Thanks Received:
    2,175
    That don't do shit mate!

    I'm using a 8800gt and there's no difference having it enabled or disabled
     
  3. alexsubri

    alexsubri New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    1,391 (0.79/day)
    Thanks Received:
    199
    Okay okay here I go!

    Quick Question :) I have the Free Version, am I excluded or included ? :p

    I will buy the $20 version soon.....

    Alexsubri | ATI 5850 Crossfire | 900/1250 MLAA Enabled | 6341 | AMD BE 965 (c3) @ 3.6ghz

    [​IMG]

    Am I doing it right?
     
  4. Bjorn_Of_Iceland

    Bjorn_Of_Iceland

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    3,175 (1.26/day)
    Thanks Received:
    376
    Its using Bullet physics middleware. Its not even touching a single byte of any physx related runtime code. Like saying 'ah crap, Ive webcam driver installed without my webcam, its going to hurt my score'
     
  5. HammerON

    HammerON The Watchful Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    6,551 (3.13/day)
    Thanks Received:
    3,664
    HammerON | EVGA GTX 470 | 860/1000 | 5709 | Intel i7 920@3.9 GHz

    [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  6. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.95/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    I have 24cores at 4.5ghz and 4gtx480s scoring 56xxpts. This is bullshit!
     
  7. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.95/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    its weird, the physx test wont run unless i specify cpu only physx, and gpus show 0% use throughout the entire bench runs. i cant get more than 30fps

    i can run a 48k pts vantage run right after but only get 5600pts in 3dm11



    EDIT: says sli is disabled in 3dm11.... WTF?
     
    Last edited: Dec 9, 2010
  8. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,463 (1.03/day)
    Thanks Received:
    783
    i ran 3DMark11 on my i3 setup without oc'ing my cpu bcs i got problems with my connection and it turns out it's not my pc, so i haven't enabled OC Genie again so it's a stock I3-540 and the rest u can see in my System Specs and on the screenshot :p

    [​IMG]
     

    Attached Files:

  9. heky

    heky

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    888 (0.47/day)
    Thanks Received:
    144
    Location:
    Slovenia, Europe
    @puma99dk|
    I get 3709 on my GTX460 @ 850/1700/1025 and q6600 @ 3520mhz.
     
  10. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    3,463 (1.03/day)
    Thanks Received:
    783
    mine is just a Dual-Core with a split personality it got HT (Hyper-Threading) so Windows finds it as a Quad-Core and heky my CPU is not overclocked atm, but i think i will be needing more than just the stock cooler and some hours of reading how to oc on LGA1156 platform if OC Genie won't crack my little i3-540 on a great Thermalright cooler up to 4ghz :nutkick:
     
  11. Live OR Die

    Live OR Die

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    4,023 (1.47/day)
    Thanks Received:
    421
    LiveOrDie|EVGA 480|800/1000|5909|i7 920 @ 3.6ghz

    [​IMG]
     
  12. heky

    heky

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    888 (0.47/day)
    Thanks Received:
    144
    Location:
    Slovenia, Europe
    @puma99dk|
    I know it is a dual core, i just wanted to make the comparison becouse people said the benchmark is very GPU dependent. And since we both have a 460, but yours is clocked 50mhz higer on the core, 100 on the shaders and i still get a higher score, its an interesting comparison.

    I say you go for it and oc that i3 to the max, and report the score then. ;)
     
  13. bear jesus

    bear jesus New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,535 (0.98/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Britland
    I don't want to be a pain in the butt, but could i ask to have my results changed to what i list below as these are my absolute top scores that i could get and can't improve on.

    single card
    bear jesus|6870|1045/1125|4555|phenom II 965 @ 4.03ghz
    single3.jpg

    dual card
    bear jesus|6870 crossfire|1025/1120|7155|phenom II 965 @ 4.07ghz
    crsfire.jpg

    both scores the cpu was pushed a tiny bit higher on the core speed but i think with the crossfire score it was pushing the HT, core, memory and NB that helped out as my phenom holds back a pair of 6870's :(
     
  14. douglatins

    douglatins

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    2,869 (1.20/day)
    Thanks Received:
    273
    Location:
    Brasil
    Unigine is really consistent, a lot more that i have seem from fullinfusion
     
  15. Rado D

    Rado D

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    496 (0.31/day)
    Thanks Received:
    46
    Location:
    Portsmouth,UK
  16. MoonPig

    MoonPig

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    5,730 (2.49/day)
    Thanks Received:
    886
    Location:
    Wakefield, UK
    I've edited post #3 to show how to apparently enable SLi.
     
  17. Live OR Die

    Live OR Die

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    4,023 (1.47/day)
    Thanks Received:
    421
    bring it :laugh:
     
  18. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,973 (1.12/day)
    Thanks Received:
    511
    errr it's not the first time I've run 3DMK11:slap: it only went DERP:nutkick: when I OC'd my CPU to 3.4GHz I didn't change anything else:banghead:
     
  19. Rado D

    Rado D

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    496 (0.31/day)
    Thanks Received:
    46
    Location:
    Portsmouth,UK
    HEY GUYS!!! Now Im going to cause some debating here!!!

    I dont know about you,but I've just found out trying some random stuff,that The overall Image Quality Setting in your NVIDIA control panel or Catalyst does have a huge impact on the score!!

    Until now I thought that 3dMark11 entirely handles its own settings to make the scores more objective,but it seems that I was wrong...Now I think we have to make some changes in the rules(like adding one which tells us to use the highest image quality settings,cos that seems the only way to make it as objective as possible)..but I leave this for AthlonX2 and to rest of you guys to verify this by yourself..

    EDIT:experiment results:i7 950 @ 4.140GHz + GTX 480 835core/1000memory with NVIDIA control panel image settings at quality score P5851
    control panel image settings at balanced score P5929

    EDIT:control panel image settings at performance score P6130

    Now this is ridiculous!!! We all know that the control panels for VGA cards have the control over the overall performance but should be a benchmark with such a big name as objective as possible....well according to my test objective my arse...they should make the benchmark settings override the control panels settings to one same settings everybody would use...
     
    Last edited: Dec 9, 2010
  20. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.97/day)
    Thanks Received:
    1,506
    And solid proof for this?
     
  21. Rado D

    Rado D

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    496 (0.31/day)
    Thanks Received:
    46
    Location:
    Portsmouth,UK
    just edited my previous post
     
    EastCoasthandle says thanks.
  22. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.97/day)
    Thanks Received:
    1,506
    Ok, this is interesting. Which drivers are you using?
     
  23. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,973 (1.12/day)
    Thanks Received:
    511
    I'll check it out on the HD5770 see what happens
     
  24. Rado D

    Rado D

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    496 (0.31/day)
    Thanks Received:
    46
    Location:
    Portsmouth,UK
    I've added another score to my first post...Im using the latest drivers made for GTX580,the 263.09 with modded .ini file to be able to use this package with my GTX 480
     
  25. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,973 (1.12/day)
    Thanks Received:
    511
    with CAT AI on high I get P2638 3DMarks with CAT AI on quality I get P2757 3DMarks
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page