• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Anno 2070's Draconian DRM: Guru3D's Graphics Card Review Killed Off

Joined
Mar 2, 2009
Messages
5,026 (1.57/day)
Likes
1,271
Processor Intel Core i7
Motherboard MSI P67
Cooling Cooler Master
Memory Kingston
Video Card(s) temporarily Palit (formerly Inno 3D)
Storage Seagate
Display(s) Acer 23"
Case Thermaltake
Audio Device(s) onboard
Power Supply FSP 700W
Software Windows 7
#26
Why don't Ubisoft just give up? They're Cheese-Eating Surrender Monkeys FFS! :laugh:

Wiki page here.

More informative, TVTropes page here.
 

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
17,147 (4.40/day)
Likes
5,299
Location
London,UK
System Name Codename: Rapture X Mk.VI {Still....MoonPig Edition}
Processor Intel 3930k@4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 PRO
Cooling Corsair H105 {2x Corsair ML 120 Pro}|VRM: Antec Spotcool 100
Memory 32GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2400Mhz {8x4GB}
Video Card(s) MSI 1070 Gaming X (Samsung)
Storage 512GB Samsung 850 Pro (Boot)|1x 512GB Crucial MX100|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White) {1x140mm NB PK-3, 2x Corsair AF140}
Audio Device(s) Creative SB Z {Speakers: Logitech Z-5500 }
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 7 7600 x64
Benchmark Scores ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#27
What happens to people in non-european countries or countries without a ubisoft office? International calls every time you want to re-activate? No thanks.
Not really a problem...

They could have a callcenter located in your country if not then they would most likely give you a 'local' number that redirects you to an international call center which spares you the cost....I just hope the curry isnt so strong you can smell it down the phone like most techsupport call centers when you call them up.
 
Joined
Nov 11, 2008
Messages
231 (0.07/day)
Likes
50
Location
Atlanta, USA
#28
A CD key tied to my email address is fine. Limit how many times I can change out my hardware?? That's BS. It's a freakin game for goodness sake. I've reactivated Windows dozens of times. At least Microsoft has an automated phone reactivation process.
 
Joined
Apr 16, 2009
Messages
219 (0.07/day)
Likes
78
Processor Phenom II X4 965 BE @4 GHz | NB @2600 MHz
Motherboard Gigabyte GA-990XA-UD3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 2x 8GB PC12800 @1600 MHz CL7 1T
Video Card(s) Gigabyte HD 7950
Storage 2 x 500 GB -- HD502HJ & WD5000AACS-00ZUB0
Display(s) Iiyama Prolite E2202WS_WVS
Case Corsair Obsidian 550D
Audio Device(s) Asus Xonar D2 w/ Z-5500
Power Supply Seasonic X-750
Mouse Logitech B100
Keyboard Logitech G15 (blue backlight)
Software Windows 7 - SP1 x64
#29
The gaming industry should learn to understand that the easier it is to buy the game, the more people will buy it. If a game doesn't get released in my country, what do I do? Well, there's Steam and the others now, but what about before?

Besides, for DVD copies, you gotta admit that it's a pain to put the DVD in the drive and remove it afterwards. Whenever I got a game that requires the disc to be played, I use a crack. No need to go spelunking in my shelves anymore.


Why don't Ubisoft just give up? They're Cheese-Eating Surrender Monkeys FFS! :laugh:

Wiki page here.

More informative, TVTropes page here.
Of course they are. That explains why England had a whole dynasty of French kings after being invaded by the Normans, and also Charlemagne's empire, and that's without even mentioning the French colonial empire either. Oh, and as pointed out by the link towards tvtropes, they also helped a certain former British colony gain independence. I guess it's too hard remembering who helped your country become one.

Anyway... The whole truth is, the French were stupid. For some reason, they thought they'd be unbeatable by building a huge wall called the Maginot Line, which was easily circumvented by the Germans, what with their Blitzkrieg technique.

Since it would've been very demoralizing for the American troops to hear that such a powerful country got defeated that easily, the higher-ups told the grunts that the French had just surrendered like that.

Of course, as people don't like thinking — it hurts their poor lil' brain too much —, that oversimplification about the French surrendering as if it were the latest trend stuck. No word on French resistance, no word on the non-Jews hiding Jewish kids in the countryside, and pretending that they're their own kids to the Nazis.

Last but not least, a decision taken unilaterally by a president (and a general) doesn't mean the whole population agrees with it. Otherwise, I could say that the French are happy with President Sarkozy's first, which was to raise his salary (along with those of the other politicians') a lot.
 
Joined
Oct 29, 2010
Messages
2,944 (1.13/day)
Likes
1,379
System Name The Sheriff / The Deputy
Processor 2500K / G4560
Motherboard ASRock P67Extreme4 / Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Cooling CM Hyper TX3 / Intel stock
Memory 16 GB Kingston HyperX / 8 GB Kingston HyperX
Video Card(s) EVGA GTX 960 SSC / Gigabyte GTX 1050 Ti LP
Storage SSD, some WD and lots of Samsungs
Display(s) BenQ GW2470 / Samsung SyncMaster T220
Case Cooler Master CM690 II Advanced / Thermaltake Core v31
Audio Device(s) Asus Xonar D1/Denon PMA500AE/Wharfedale D 10.1/Senn HD518
Power Supply Corsair TX650 / Corsair TX650M
Mouse Steelseries Rival 100/ Mionix Avior 7000
Keyboard Sidewinder
Software Windows 10 / Windows 10 Pro
#30
Outrageous, silly, insulting.
 
Joined
Nov 1, 2008
Messages
3,626 (1.09/day)
Likes
938
Location
Vietnam
System Name Gaming System / Laptop / HTPC
Processor i5 8600K @4.6Ghz / i5 540m / i7 970
Motherboard Z370 Aorus Ultra Gaming / Acer / Shuttle sx58j3
Cooling CM Seidon 120 XL / Laptop Cooling / SE-903
Memory T Group Nighthawk (3000 MHz)/ 4GB DDR3 / 12gb DDR3
Video Card(s) Colorful 1080Ti / G210m / 7870XT
Storage 750G MX300 + 3TB HDDs / 250G Ultra II /250G 850 EVO
Display(s) Dell U2515H + Asus VX239H/ 15.6" Laptop Screen / 720p 42" Plasma TV
Case Cooler master HAF 922 / Laptop Case / Corsair Air 240
Audio Device(s) On Board Realtek
Power Supply Andyson N700 Titanium / Laptop Power / ACBell 700 W
Mouse Logitech G700s
Keyboard CM Quickfire XT (Cherry MX Reds)
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores 3DMark Firestrike = xxxxx Timespy = 9097 Heaven = xxxx
#31
Not really a problem...

They could have a callcenter located in your country if not then they would most likely give you a 'local' number that redirects you to an international call center which spares you the cost....I just hope the curry isnt so strong you can smell it down the phone like most techsupport call centers when you call them up.
They could, but they don't
 
Joined
Mar 2, 2009
Messages
5,026 (1.57/day)
Likes
1,271
Processor Intel Core i7
Motherboard MSI P67
Cooling Cooler Master
Memory Kingston
Video Card(s) temporarily Palit (formerly Inno 3D)
Storage Seagate
Display(s) Acer 23"
Case Thermaltake
Audio Device(s) onboard
Power Supply FSP 700W
Software Windows 7
#32
Very OT post. :laugh:

Good thing there are spoiler tags.

Of course they are. That explains why England had a whole dynasty of French kings after being invaded by the Normans,
What? The Duke of Normandy had more in common with the King of Denmark than the King of France in 1066, considering they're both Vikings.

By your reasoning then, considering the Normans also captured Sicily and southern Italy during the Middle Ages...they are now Italians? Simply because Vikings went to Normandy, which just so happens to be in northern France, they are now French...and because they are now French, and they captured England, England is now under the French...?

and also Charlemagne's empire,
It's still kind of hazy there though, considering the "Franks" are still not that "distinct" so to speak, to the other Germanic tribes around that time. It's only when his sons "went their own ways" when "distinctions" started to arise.

and that's without even mentioning the French colonial empire either.
Well, the UK "lost" their colonies in the 20th Century relatively peacefully at least, likewise for the Netherlands. France lost Indochina in dramatic fashion however, wasting the only consistently excellent armed force they ever had (FFL) with useless commanders on the upper echelons of command. Then there's Algeria...

Oh, and as pointed out by the link towards tvtropes, they also helped a certain former British colony gain independence. I guess it's too hard remembering who helped your country become one.
It's more out of "the enemy of my enemy is my (temporary) friend" rather than any benevolent actions by France though. Considering the monarchy's approaching its death throes then. Afterwards there was the "Quasi War" between the two (although admittedly it's the French republic already)...

Since it would've been very demoralizing for the American troops to hear that such a powerful country got defeated that easily, the higher-ups told the grunts that the French had just surrendered like that.
That didn't happen. You're saying the likes of Eisenhower and Montgomery would lie to their own men when LeClerc and the 2nd Armored Division are with them? You're criticizing "oversimplification" by oversimplifying? :laugh:

Although admittedly, the French are still stupid and did surrender, especially with the establishment of Vichy France. The Netherlands and Belgium and Poland and Denmark and Norway didn't surrender, they got occupied. They still had their government-in-exile (and monarchy-in-exile when applicable). But in the case of the French, they surrendered.

Of course, as people don't like thinking — it hurts their poor lil' brain too much —, that oversimplification about the French surrendering as if it were the latest trend stuck. No word on French resistance, no word on the non-Jews hiding Jewish kids in the countryside, and pretending that they're their own kids to the Nazis.
The French Resistance doesn't get really talked much, admittedly. Because France were sharply divided then, the Free French on one side and Vichy France in the other. So much for their "brotherhood" eh? The French can't even decide as one whole nation which side they are on. :laugh:

Last but not least, a decision taken unilaterally by a president (and a general) doesn't mean the whole population agrees with it. Otherwise, I could say that the French are happy with President Sarkozy's first, which was to raise his salary (along with those of the other politicians') a lot.
So why the f**k was that midget elected then? By "divine right of kings" and not by elections? :laugh:

Well, I guess he won't be re-elected then though. But then again if the ultranationalists win...woe betide to France, and the EU too.
 

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
17,147 (4.40/day)
Likes
5,299
Location
London,UK
System Name Codename: Rapture X Mk.VI {Still....MoonPig Edition}
Processor Intel 3930k@4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 PRO
Cooling Corsair H105 {2x Corsair ML 120 Pro}|VRM: Antec Spotcool 100
Memory 32GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2400Mhz {8x4GB}
Video Card(s) MSI 1070 Gaming X (Samsung)
Storage 512GB Samsung 850 Pro (Boot)|1x 512GB Crucial MX100|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White) {1x140mm NB PK-3, 2x Corsair AF140}
Audio Device(s) Creative SB Z {Speakers: Logitech Z-5500 }
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 7 7600 x64
Benchmark Scores ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#33
They could, but they don't
In that case it sucks to be you. I will never buy another Ubisoft game. So I have no need to contact their support
 
Joined
Sep 15, 2011
Messages
4,357 (1.91/day)
Likes
1,074
Processor Intel Core i7 3770k @ 4.3GHz
Motherboard Asus P8Z77-V LK
Memory 16GB(2x8) DDR3@2133MHz 1.5v Patriot
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G
Storage 59.63GB Samsung SSD 830 + 465.76 GB Samsung SSD 840 EVO + 2TB Hitachi + 300GB Velociraptor HDD
Display(s) Acer Predator X34 3440x1440@100Hz G-Sync
Case NZXT PHANTOM410-BK
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium PCIe
Power Supply Corsair 850W
Mouse Anker
Software Win 10 Pro - 64bit
Benchmark Scores 30FPS in NFS:Rivals
#34
UbiSoft? Is this the company that ruined Far Cry?

LC
Yeah, I still think that the Far Cry 1 was THE BEST game ever made by Ubisoft. And maybe LBA (Little Big Adventure) games.:eek:
 
Joined
Aug 17, 2008
Messages
2,184 (0.64/day)
Likes
1,027
Location
Minnesota, USA
System Name TIGRAlpha4
Processor i5 750 @ 3.6GHz
Motherboard ASRock P55 Deluxe
Cooling S1283 + FFB1212VHE
Memory 16GB DDR3 1800, 7-8-7-24
Video Card(s) 560 Ti
Storage 128GB Kingston SSD + 16TB RAID 6
Display(s) Dell P1130 + Samsung 275T
Case Antec Twelve Hundred
Power Supply Silverstone OP1000-E
#35
I was about to buy this to benchmark for private/professional use. Thanks for the heads-up qubit and treehouse. I will not recommend Anno 2070 to gaming customers who ask for game recommendations unless/until this changes.

If you don't like a game, say so by not buying it. One of the best ways to get the message through.
 
Joined
May 25, 2005
Messages
121 (0.03/day)
Likes
30
#36
It's kind of funny since Steam sort of promotes "play your games anywhere" which DRM prevents you from accessing and playing games from other computers...

Maybe it's time they came up with something different for Steam, something like embed Steam agent code into the executable which would lock it to your account and not to the computer. PCs get replaced/upgraded more frequently, not like console which lasts 10years...
 
Joined
May 21, 2009
Messages
4,966 (1.59/day)
Likes
1,511
System Name i7-PC / HTPC / iMac
Processor i7 3820 / Phenom II 940
Motherboard GIGABYTE G1.ASSASSIN2 / M3A79-T Deluxe
Cooling Corsair Hydro H100i / Scythe II (HS only)
Memory G.SKILL Trident X Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600mhz / 4GB DDR2 1066 (@800) Corsair Dominator
Video Card(s) GB Radeon HD 7950s 3GB / GB Radeon HD 7950s 3GB
Storage 2x 80GB Intel X-25, 2x600gb SATA, 1x1tb 5400RPM storage /1x600GB, 3x500GB,1x160,1x120 SATA
Display(s) 1x 27" Yamakasi / Vizio 42" HDTV
Case Lian Li Lancool PC-K58 / Antec 900
Audio Device(s) HT Omega Striker 7.1 / Onboard and HDMI from ATi Card
Power Supply PC Power & Cooling 750W / 610W
Software Ubuntu / Windows 8.1 Pro / OS X / PHPStorm / Gaming
#37
settlers 7 was enough to stop me buying any more Ubisoft games on pc.
 

Over_Lord

News Editor
Joined
Oct 13, 2010
Messages
764 (0.29/day)
Likes
91
Location
Hyderabad
System Name BAH! - - tHE ECo FReAK
Processor Athlon II X4 620 @ 1.15V
Motherboard ASUS 785G EVO
Cooling Stock
Memory Corsair Titanium 4GB DDR3 1600MHz C9
Video Card(s) Sapphire HD5850 @ 1.049v
Storage Seagate 7200.12 500GB
Display(s) BenQ G2220HD
Case Cooler Master Elite 334
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair VX550W
Software Windows 7 Ultimate x64
#38
Shame. The game was good.

Worked well when I used the, well, the corrected version
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
112 (0.04/day)
Likes
12
Location
Italy
System Name ICE
Processor AMD 1090t
Motherboard Asus Sabertooth 990FX
Cooling Thermaltake MaxORB EX
Memory G.Skill RipjawsX 2x4Gb DDR3@1866
Video Card(s) GIGABYTE GTX670 OC
Storage SSD 128Gb Samsung 840 pro + 2x500Gb sata HDD
Display(s) Samsung 2233RZ@120Hz
Case CM Storm Enforcer
Power Supply Corsair AX760 80Platinum
Software Win 7 - 64 bit
#39
Man I really want to play this. it looks really sweet.
just use a corrected version like the user above, and all shall be fine :p
 

Quantos

New Member
Joined
Nov 1, 2011
Messages
50 (0.02/day)
Likes
8
Location
Montreal, QC, CA
Processor AMD Phenom II 955
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Noctua NH-D14
Memory GSkill 2x2GB 1333
Video Card(s) ASUS EAH5850 DirectCU
Storage 1TB WD Black
Display(s) 2x ASUS VH242H
Case Lancool PC-K7
Audio Device(s) ASUS Xonar DS
Power Supply Corsair 750W (Orange)
Software Notepad O/S is the only software I run
#40
Which means that if you individually change a piece of hardware more than three times in your computer, you're not allowed to play the game anymore? Wow, that's dumb! :wtf:
 
Joined
Jul 24, 2009
Messages
301 (0.10/day)
Likes
34
#41
Im lucky that I play just BF3 and occasionaly WoW. Neither of these games will have DRM issues.. probably cause pirated copy is simply worthless. :D
 
Joined
Nov 11, 2011
Messages
51 (0.02/day)
Likes
5
System Name erm...people actually give names to their systems?
Processor Intel i7 3770K
Motherboard Asus Sabertooth Z77
Cooling Alpenföhn Brocken
Memory G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR3-1600
Video Card(s) Gigabyte Radeon HD 7970 WindForce 3X
Storage 1 OCZ Vertex3 MaxIO 120GB, 1 Samsung 830 256GB, 1 Samsung F1 1TB, 1 Western Digital Caviar Green 2TB
Display(s) Samsung T260
Case Coolermaster HAF 932
Audio Device(s) Onboard
Power Supply OCZ Fatality 550W
#42
the activations reset every 30 days automatically. so unless you upgrade your system 3 times every month, as consumer you should be fine.
as reviewer/benchmarker you should contact support to let them up your activations by a large margin.

in guru3d's case the dutch ubisoft office (or at least his contact) wasn't correctly briefed or just plainly stupid, as he/she should have forwarded his request to blue byte (ubisofts german branch, who are the producers) to take care of it.

i have helped hilbert to establish contact with the right person, so as of yesterday he should be fine now.

disclaimer: i am not affiliated to any of the responsible companies, i just happen to know the right person in THIS case, so i could point him to help guru3d...
 

Gzero

New Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
718 (0.15/day)
Likes
52
Location
Scotland
Processor Intel i5 750
Motherboard MSI P55-GD80
Cooling Xigmatek S1283
Memory 4x2gb G.Skill DDR3 1600mhz 8-8-8-24 1t
Video Card(s) HIS 4870 512mb - powerplay modded
Storage Samsung F3 1TB
Display(s) Samsung LE40F86/Viewsonic vx2260wm
Case ThermalTake Tai Chi
Audio Device(s) Realtek ALC 889
Power Supply Corsair TX 750W
#43
If a game doesn't get released in my country, what do I do? Well, there's Steam and the others now, but what about before?
Good luck with that, even the almighty Steam can't make games available to everyone, even if it was for short period it is still a huge hit on release day sales which as I'm sure everyone here knows is the most important point for games (usually used to determine what to do with the IP and game).
 

Gzero

New Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
718 (0.15/day)
Likes
52
Location
Scotland
Processor Intel i5 750
Motherboard MSI P55-GD80
Cooling Xigmatek S1283
Memory 4x2gb G.Skill DDR3 1600mhz 8-8-8-24 1t
Video Card(s) HIS 4870 512mb - powerplay modded
Storage Samsung F3 1TB
Display(s) Samsung LE40F86/Viewsonic vx2260wm
Case ThermalTake Tai Chi
Audio Device(s) Realtek ALC 889
Power Supply Corsair TX 750W
#44
Im lucky that I play just BF3 and occasionaly WoW. Neither of these games will have DRM issues.. probably cause pirated copy is simply worthless. :D
Both have been pirated... you get wow private servers, and BF3 was in the top10 most downloaded stats.
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,554 (3.97/day)
Likes
8,061
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#45
the activations reset every 30 days automatically. so unless you upgrade your system 3 times every month, as consumer you should be fine.
as reviewer/benchmarker you should contact support to let them up your activations by a large margin.

in guru3d's case the dutch ubisoft office (or at least his contact) wasn't correctly briefed or just plainly stupid, as he/she should have forwarded his request to blue byte (ubisofts german branch, who are the producers) to take care of it.

i have helped hilbert to establish contact with the right person, so as of yesterday he should be fine now.

disclaimer: i am not affiliated to any of the responsible companies, i just happen to know the right person in THIS case, so i could point him to help guru3d...
The FAQ doesn't say anything about activations resetting every 30 days, so how do you know this? More importantly, how is the customer, such as guru3d, supposed to know this? And why would Ubisoft increase their activation limits? Normally these corporate policies are set in stone.

If you've been in contact with Hilbert, then we can expect an updated article from him? His was only published yesterday, so we should see an update in the next day or so. I have a feeling we won't though. We'll see.
 
Joined
Dec 2, 2009
Messages
3,257 (1.11/day)
Likes
315
System Name Mercury KM-81
Processor Phenom II x4 B50
Motherboard ASUS M4A89GTD PRO
Cooling Cooler Master Hyper TX3
Memory 6GB Ram (4GBx1 Corsair 2GBx1 Nanya)
Video Card(s) PowerColor AX6770 V2.0
Storage 2TB WD Black, 1TB Hitachi, 500 GB WD Blue
Display(s) Philips 247E-LPH 24" 1920x1080
Case Mercury
Audio Device(s) Integrated Realtek
Power Supply Corsair 750TX
Software Windows 7 64-bit
Benchmark Scores Maybe it is time to benchmark :D
#46
Anno 2070? Seriously, same game from my pentium II?
 
Joined
Nov 11, 2011
Messages
51 (0.02/day)
Likes
5
System Name erm...people actually give names to their systems?
Processor Intel i7 3770K
Motherboard Asus Sabertooth Z77
Cooling Alpenföhn Brocken
Memory G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR3-1600
Video Card(s) Gigabyte Radeon HD 7970 WindForce 3X
Storage 1 OCZ Vertex3 MaxIO 120GB, 1 Samsung 830 256GB, 1 Samsung F1 1TB, 1 Western Digital Caviar Green 2TB
Display(s) Samsung T260
Case Coolermaster HAF 932
Audio Device(s) Onboard
Power Supply OCZ Fatality 550W
#48
you got pm regarding the "how do you know"...

actually the customer doesn't need to know this, because as i said, no one changes his config 3 times a month, except he is doing a review/benchmark. people who do this, contact support and should be ok, hence it's no priority to update the faq, i guess...

it was a fuck up on the dutch ubisoft office side of things.
 

keling

New Member
Joined
Jul 3, 2007
Messages
93 (0.02/day)
Likes
10
System Name X
Processor Intel Core 2 i5 2500K (Stock)
Motherboard Gigabyte Z68-DS3
Cooling Intel Stock Cooler
Memory Corsair Vengeange 2X2GB
Video Card(s) GIGABYTE ATI RADEON HD 5850 1GB @ 771mhz
Storage WESTERN DIGITAL 2TB Black Edition
Display(s) SAMSUNG 2232BW 22" LCD 1680X1050
Case The same one from 2003. The Nameless One.
Audio Device(s) Logitech G35 headset
Power Supply Xigmatek NRP-702 700W
Software WINDOW 7 PRO 64bit OEM
#49
I have the retail version of DCS A-10C and have used up 4 out of 10 activations. Shouldn't have installed the game just before a major PC upgrade. I'm torn between getting a crack/keygen or stay the course. This limited activation stuff is one of the reasons why I held off from getting the KA-50 Black Shark and LOMAC Flaming Cliffs 2.

Recently I installed a GTX 570 and now I'm afraid to start up the game. I have a legally bought game that I'm afraid to play and it's not even a horror survival game.

Even I'm afraid for my copy of OEM Windows 7 should the motherboard decided to die on me. I'm not from the US so not really sure of my chances of my begging for another cd key via the phone line.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,281 (5.51/day)
Likes
10,379
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#50
Ok, it seemed like you owned it, from your previous reply.

Yes, you have a point about the phone activation. However, if you go to the Ubisoft support page linked to in the English language FAQ, you notice two things:

1 It's in German! (well, it's not English, put it that way ;) )

2 There doesn't appear to be a phone number or email address

This is hardly hassle-free and this very much gives the impression of a company that doesn't care about its customers.

Also, silkstone makes a very good point:
Why does where it links to matter? The phone number you are supposed to call is in the manual. If you bought it on Steam the number is wrong, but then you just look up Ubisoft's number on their contact page here.

And if you live in a country that doesn't have a phone number(I'm surprised Germany doesn't), then you email them and wait. Yes a hassle, but one that should rarely affect 99% of users.

I have the retail version of DCS A-10C and have used up 4 out of 10 activations. Shouldn't have installed the game just before a major PC upgrade. I'm torn between getting a crack/keygen or stay the course. This limited activation stuff is one of the reasons why I held off from getting the KA-50 Black Shark and LOMAC Flaming Cliffs 2.

Recently I installed a GTX 570 and now I'm afraid to start up the game. I have a legally bought game that I'm afraid to play and it's not even a horror survival game.

Even I'm afraid for my copy of OEM Windows 7 should the motherboard decided to die on me. I'm not from the US so not really sure of my chances of my begging for another cd key via the phone line.
Microsoft's re-activation process is simple, and a great example of how the activation limit should be handled. OEM copies say they only have 1 activation, but really can be activated 5+ times without problems, and when you finally do have problems you call the automated toll free number 24/7/365 and it re-activates. This is the ideal way to handle activation limits. As I said in the previous thread about this DRM by Ubisoft. It seems like they had the intention of implementing a similar system, but fumbled it. But then again, that was before I realized the original author of the article did nothing more than fire off an email to tech support when he didn't receive a response in 24 hours went on a rant instead of trying to contact tech support in a better manner. I would like to know how fast they handle the activation issue when you call tech support. Yes, they are only open Mon-Fri 9-9, and I would like to see 24/7/365 with an automated system.
 
Last edited: