• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

gardobus

New Member
Joined
May 25, 2012
Messages
13 (0.01/day)
Likes
1
Hi everyone, I am having trouble getting this to work. This is my system:

Mobo: Asus P5E Deluxe
CPU: Intel Q6600
GPUs: 2 x Nvidia 8800GT connected w/ SLI bridge
OS: Windows 7 64-bit

When I installed, I did this:

- Made sure Venderpool (VT?) was enabled in the BIOS
- Installed latest official drivers (301.42)
- Disabled UAC
- Ran HyperSLI as administrator, rebooted when it told me to.
- Selected HyperSLI mode and rebooted again after install was complete.
- Booted into HyperSLI mode and HyperSLI looks to be working fine.

But I don't get the SLI options in the nVidia Control Panel. Here are some more things I've done to try and get it working:

- Checked Device Manager (both cards are listed with no errors)
- Reinstalled drivers after removing old ones with Driver Sweeper
- Reinstalled HyperSLI (starting from non-HyperSLI boot)
- Tried it without SLI bridge and with the bridge in both directions.
- Changed HyperSLI to software mode and hardware mode with and without Hypervisor.

Nothing has worked so far. The nVidia control panel sees both cards and lets me use the second one for PhysX but there is no option to enable SLI.

Please let me know if you have anything else I can try? If you need more information or screenshots or anything, please let me know.

Thanks!
 
Joined
May 25, 2012
Messages
24 (0.01/day)
Likes
1
mmm iam in the same road man!
but u are closer since you sistem let you at least see both cards
i got a pair of 560tis and the second one is not to be seen unless i unplug the first one!


both cards are same model , same everything?
 
Joined
May 25, 2012
Messages
24 (0.01/day)
Likes
1
the worst thing its that i know it works fine with my mobo because i saw a reply of a guy with the same mobo that said that his sli was working fine!
 

gardobus

New Member
Joined
May 25, 2012
Messages
13 (0.01/day)
Likes
1
Same here, there are people listed with my mobo, with w7 x64, and with the same gpus as me, so I don't know whats wrong either :(
 
Joined
May 25, 2012
Messages
24 (0.01/day)
Likes
1
HyperSLI 0.8 Beta

System requirements(Hardware mode):
Intel processor with Virtualization Technology (VT-x) or AMD processor with Secure Virtual Machine (SVM)

Software mode doesn't require a processor with special hardware features
If your processor doesn't support Virtualization Technology then you can use Software mode
If no hypervisor modes used then HyperSLI will work in Legacy Mode, which means compatibility with SLIPatch 1.5.
Hardware mode has advantage over Software mode

BE AWARE. HyperSLI hides Virtualization Technology supporting. For example, CPU-Z utility never show VT-x for Intel processors and AMD-V for AMD processors under HyperSLI. This will be fixed in further versions.

Installation/updating(before HyperSLI 0.8):
1)To install HyperSLI just push install button and do reboot.
2)To update HyperSLI(update SLIPatch to HyperSLI) you just need to push update button and do reboot.
3)You should have Virtualization Technology enabled in BIOS, otherwise HyperSLI would work in Legacy Mode
4)Before installing/updating make sure you have UAC disabled and you logged as administrator.
5)No matter in which order you will install Drivers and HyperSLI.

Installation/updating(HyperSLI 0.8):
1)To install HyperSLI just push install button and do reboot.
2)To update HyperSLI(update SLIPatch to HyperSLI) you just need to push update button and do reboot.
3)Boot under HyperSLI boot option and continue installation
4)Reboot the system
5)You should have Virtualization Technology enabled in BIOS, otherwise HyperSLI would work in Software mode
6)Before installing/updating make sure you have UAC disabled and you logged as administrator.
7)No matter in which order you will install Drivers and HyperSLI.


Planned updates:
1) Virtual Machines (for example WinXP mode) supporting under HyperSLI

Obsolete:
Latest SLIPatch(not supported any more): http://anatolymik.itzod.ru/SLIPatch_v1.5_beta.exe
Modded drivers: http://anatolymik.itzod.ru/Modded%20Drivers/

Download HyperSLI 0.1
Download HyperSLI 0.6
Download HyperSLI 0.7
Download Latest HyperSLI

HyperSLI Developer team:
RiC@RDOC, johnspack, Velvet Wafer, federicoz45, DeahSeed, anatolymik


BIG THANKS TO REST PART OF MY TEAM. IT'S PRICELESS HELP. THEY SAFE MY TIME, WHICH IS NOT MUCH.
thanks for all your work you gave non-sli mobos owners other options
well i did everything as you said
when windows star it appears that the hypersli its working fine
but i cant see the sli option in the nvidia control panel
also tryied with the sli hack 1.5 but same result
my mobo is asus m4a89gtd pro
video nvidia 560tis
windows 7 64 ultimate
i got no blue screens or any fail at all , its just that sli wont appear as well as the second video card.
help please!:confused:
 
Joined
May 25, 2012
Messages
24 (0.01/day)
Likes
1
after 2 days of no sleeping i got it!
it was a mobo bios thing!
updated to version M4A89GTD-PRO-ASUS-1606
it finally recognize the second video card
alredy tested sli and works like a charm!
guys with this mobo just update bios so the second card gets to work!

specs
asus M4A89GTD PRO
nvidia geforce 560ti
nvidia driver 301.42
 

gardobus

New Member
Joined
May 25, 2012
Messages
13 (0.01/day)
Likes
1
Do these help? The only difference I see is core clock and Video BIOS version. Both are 16x.

Card 1:




Card 2:




nVidia Control Panel missing SLI settings:




Are these what you need?