• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Mushkin Support Thread

Duonger25

New Member
Joined
Nov 5, 2006
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#76
I apologize to the member of Techpowerup. KET has stepped above his ground. Mushkin is not hear to slander or comment on other company's products. We are here to survive on our merits and work closely with the community to better our products. Ket is young and eager and he has stepped above his means. I will speak to him and settle this matter. Please accept my sincere apologies.

You can contact me to comment on this if you need. My email is tom@mushkin.com

Tom
 
Last edited:

pt

not a suicide-bomber
Joined
Mar 11, 2006
Messages
8,956 (2.08/day)
Likes
167
Location
Portugal
Processor AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60 (Trinidad)
Motherboard ASUS F3Ka (ATI RS690M)
Cooling stock
Memory Nanya 2x1GB ddr2 667@5-5-5-15-2T
Video Card(s) ATI Mobility Radeon HD2600 512MB DDR2@ 580mhz/486mhz
Storage 160GB on laptop+250GB external
Display(s) ASUS 15.4
Case Asus Laptop F3Ka chassis
Audio Device(s) on-board
Power Supply 1:30minutes battery
Software "genui xp", 'cause i hated vista
#77
I apologize to the member of Techpowerup. KET has stepped above his ground. Mushkin is not hear to slander or comment on other company's products. We are here to survive on our merits and work closely with the community to better our products. Ket is young and eager and he has stepped above his means. I will speak to him and settle this matter. Please accept my sincere apologies.

You can contact me to comment on this if you need. My email is tom@mushkin.com

Tom
so that's why he lost is mushkin tech support user name


anyways my doubt is:
how much will this ram overclocks with 1.95vdimm?
if i can get any overclock at all
http://www.mushkin.com/doc/products/memory_detail.asp?id=347

would this run at 1.95vdimm?
http://www.mushkin.com/doc/products/memory_detail.asp?id=276


thanks in advance ;)
 
Joined
Jun 17, 2005
Messages
1,034 (0.23/day)
Likes
23
System Name Beatle_Juice
Processor i5 4690K
Motherboard Asus Sabertooth Z97 Mark 2
Cooling Noctua NH-U14S
Memory 8 GB G.Skill Sniper DDR3 1866MHz
Video Card(s) ASUS GeForce GTX 770 DirectCU II
Storage Crucial CT064M4 SDD/Samsung 840 EVO 120GB/Samsung F3 1TB
Display(s) BenQ 22" E2220HD
Case Cooler Master ATCS. 840
Audio Device(s) On Board
Power Supply Seasonic 850W M12II-850 Evolution
Software Windows 7 Home Premium 64bit
#78
Why not get the same kit i have, but in 2gb version .. you will get a little bit more performance out of it

think that kit you were looking at wont run at 1.95v
it says here 2.1 -2.3v

http://www.techpowerup.com/reviews/Mushkin/XP2-5300/1

yeah i have noticed that ket has been missing ...hope he comes back soon
 

pt

not a suicide-bomber
Joined
Mar 11, 2006
Messages
8,956 (2.08/day)
Likes
167
Location
Portugal
Processor AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60 (Trinidad)
Motherboard ASUS F3Ka (ATI RS690M)
Cooling stock
Memory Nanya 2x1GB ddr2 667@5-5-5-15-2T
Video Card(s) ATI Mobility Radeon HD2600 512MB DDR2@ 580mhz/486mhz
Storage 160GB on laptop+250GB external
Display(s) ASUS 15.4
Case Asus Laptop F3Ka chassis
Audio Device(s) on-board
Power Supply 1:30minutes battery
Software "genui xp", 'cause i hated vista
#79
Why not get the same kit i have, but in 2gb version .. you will get a little bit more performance out of it

think that kit you were looking at wont run at 1.95v
it says here 2.1 -2.3v

http://www.techpowerup.com/reviews/Mushkin/XP2-5300/1

yeah i have noticed that ket has been missing ...hope he comes back soon

doesn't have money to buy 2gb i'm going for some adata ones, since the guys at the shop where they sell the mushkin ones doesn't anser the phones nor emails :banghead:
 

bchivers

New Member
Joined
Jun 17, 2006
Messages
128 (0.03/day)
Likes
0
Location
T.N. USA.
Processor Opteron165 CCBBE 0610 DPMW
Motherboard DFI LanParty NF4 Ultra-D
Cooling Artic Freezer64 PRO
Memory Patriot PDC2G4000ELK
Video Card(s) HIS X1800GTO IceQ3 Turbo
Storage 2-36GB Raptors Raid0
Display(s) 19" Sony With X-Brite
Case Ultra Aluminus Silver
Audio Device(s) On board
Power Supply OCZ GameXStream 700W
Software XP.Pro.W/SP.2
#80
Need help with ram timing.

Not sure what to set the timing at for this board. With my MSI board I was able to run at 500mhz without any problems but since I switched to a DFI board I am unable to run at 466mhz without crashing.
 

DIBL

New Member
Joined
Nov 17, 2006
Messages
126 (0.03/day)
Likes
11
Location
Dayton, Ohio area
Processor Core i7-950 Bloomfield
Motherboard Asus P6X58D-E
Cooling Venomous X
Memory 6GB G-Skill Ripjaws
Video Card(s) EVGA nVidia GTX480
Storage OCZ RevoDrive PCI SSD, 2 WD-1002FAEX in BTRFS RAID
Display(s) NEC Multisync 2490WUXi
Case Corsair Graphite 600T
Audio Device(s) Realtek ALC889 8-channel HDA
Power Supply Corsair HX-850
Software aptosid Linux, Win 7 on VMWare Player 4
#81
"Serial Presence Detect failed or information missing - will attempt to set configuration ...." (approximate verbiage)

This is what my new Intel BOXDXBXLKR mobo posted on the first boot attempt with a set of Mushkin Redline modules (p/n 996525). It then proceeded to set the Redlines up as 512 MB each, even though they are labeled and advertised as 1 GB each. I played around raising the memory voltage to 2.2V, but it didn't make any difference. Upon seeing my CPU-Z screen shots and the Intel mobo utility screen shots which showed that I had downloaded and flashed the latest BIOS version, the excellent support folks at Mushkin quickly provided an RMA number and the modules are on their way back, to be replaced. They think maybe it was a SPD-writing error in producing the modules.

But, I'm wondering if there is an issue with this particular mobo/BIOS and the fast Mushkin Redlines? Or in general? Could my PCI Express-16 nVidia card be involved in this little snafu? If it wasn't a Mushkin QA problem, then I'm still going to have the problem when a replacement set of Redlines appears. All advice welcome!
 

Fusionpit

New Member
Joined
Nov 21, 2006
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#82
Mushkin QA problem!
If you are the individual that called our Tech support hotline, then yes, it was simply a programming error. If the module is programmed as our 991524, when it it a 991525, then it will only show the amount of space as set by the SPD information.
 

DIBL

New Member
Joined
Nov 17, 2006
Messages
126 (0.03/day)
Likes
11
Location
Dayton, Ohio area
Processor Core i7-950 Bloomfield
Motherboard Asus P6X58D-E
Cooling Venomous X
Memory 6GB G-Skill Ripjaws
Video Card(s) EVGA nVidia GTX480
Storage OCZ RevoDrive PCI SSD, 2 WD-1002FAEX in BTRFS RAID
Display(s) NEC Multisync 2490WUXi
Case Corsair Graphite 600T
Audio Device(s) Realtek ALC889 8-channel HDA
Power Supply Corsair HX-850
Software aptosid Linux, Win 7 on VMWare Player 4
#83
Yes, I got great support from the Mushkin hotline folks -- no complaint whatsoever.

But, I don't get the "SPD failed ..." part of it -- I would have expected a "successful" detection of the "wrong" part, if the 975X were simply fooled into thinking they were p/n 991525.

No?
 
Last edited:

Fusionpit

New Member
Joined
Nov 21, 2006
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#84
Yes, I got great support from the Mushkin hotline folks -- no complaint whatsoever.

But, I don't get the "SPD failed ..." part of it -- I would have expected a "successful" detection of the "wrong" part, if the 975X were simply fooled into thinking they were p/n 991525.

No?
It's possible that the SPD was not written correctly when it was programmed. Were both sticks saying the same thing?
 

DIBL

New Member
Joined
Nov 17, 2006
Messages
126 (0.03/day)
Likes
11
Location
Dayton, Ohio area
Processor Core i7-950 Bloomfield
Motherboard Asus P6X58D-E
Cooling Venomous X
Memory 6GB G-Skill Ripjaws
Video Card(s) EVGA nVidia GTX480
Storage OCZ RevoDrive PCI SSD, 2 WD-1002FAEX in BTRFS RAID
Display(s) NEC Multisync 2490WUXi
Case Corsair Graphite 600T
Audio Device(s) Realtek ALC889 8-channel HDA
Power Supply Corsair HX-850
Software aptosid Linux, Win 7 on VMWare Player 4
#85
Yes, they appeared to be a matched pair of 512 MB sticks. But that was after I accepted the BIOS error and let it configure the memory.
 

bchivers

New Member
Joined
Jun 17, 2006
Messages
128 (0.03/day)
Likes
0
Location
T.N. USA.
Processor Opteron165 CCBBE 0610 DPMW
Motherboard DFI LanParty NF4 Ultra-D
Cooling Artic Freezer64 PRO
Memory Patriot PDC2G4000ELK
Video Card(s) HIS X1800GTO IceQ3 Turbo
Storage 2-36GB Raptors Raid0
Display(s) 19" Sony With X-Brite
Case Ultra Aluminus Silver
Audio Device(s) On board
Power Supply OCZ GameXStream 700W
Software XP.Pro.W/SP.2
#86
Bump
 

Zebbo

Mushkin Tech Rep
Joined
Sep 11, 2004
Messages
131 (0.03/day)
Likes
0
Location
End of the Redline
#87
Not sure what to set the timing at for this board. With my MSI board I was able to run at 500mhz without any problems but since I switched to a DFI board I am unable to run at 466mhz without crashing.
Are the specs same with info that can be found from your system specs?
 

bchivers

New Member
Joined
Jun 17, 2006
Messages
128 (0.03/day)
Likes
0
Location
T.N. USA.
Processor Opteron165 CCBBE 0610 DPMW
Motherboard DFI LanParty NF4 Ultra-D
Cooling Artic Freezer64 PRO
Memory Patriot PDC2G4000ELK
Video Card(s) HIS X1800GTO IceQ3 Turbo
Storage 2-36GB Raptors Raid0
Display(s) 19" Sony With X-Brite
Case Ultra Aluminus Silver
Audio Device(s) On board
Power Supply OCZ GameXStream 700W
Software XP.Pro.W/SP.2
#88
Are the specs same with info that can be found from your system specs?
Sorry but I don't understand your question.:confused:
 

Urlyin

Senior Moderator
Joined
Aug 17, 2004
Messages
2,260 (0.46/day)
Likes
129
#89
Sorry but I don't understand your question.:confused:
In order to provide better support he's asking if the info about your system in your systems specs are what you're asking the timing question about ..
 

bchivers

New Member
Joined
Jun 17, 2006
Messages
128 (0.03/day)
Likes
0
Location
T.N. USA.
Processor Opteron165 CCBBE 0610 DPMW
Motherboard DFI LanParty NF4 Ultra-D
Cooling Artic Freezer64 PRO
Memory Patriot PDC2G4000ELK
Video Card(s) HIS X1800GTO IceQ3 Turbo
Storage 2-36GB Raptors Raid0
Display(s) 19" Sony With X-Brite
Case Ultra Aluminus Silver
Audio Device(s) On board
Power Supply OCZ GameXStream 700W
Software XP.Pro.W/SP.2
#90
In order to provide better support he's asking if the info about your system in your systems specs are what you're asking the timing question about ..
Thank you for the explanation. Yes the info is up to date and those are the settings I am asking about.
 
Last edited:

bchivers

New Member
Joined
Jun 17, 2006
Messages
128 (0.03/day)
Likes
0
Location
T.N. USA.
Processor Opteron165 CCBBE 0610 DPMW
Motherboard DFI LanParty NF4 Ultra-D
Cooling Artic Freezer64 PRO
Memory Patriot PDC2G4000ELK
Video Card(s) HIS X1800GTO IceQ3 Turbo
Storage 2-36GB Raptors Raid0
Display(s) 19" Sony With X-Brite
Case Ultra Aluminus Silver
Audio Device(s) On board
Power Supply OCZ GameXStream 700W
Software XP.Pro.W/SP.2
#91
Bump
 

Zebbo

Mushkin Tech Rep
Joined
Sep 11, 2004
Messages
131 (0.03/day)
Likes
0
Location
End of the Redline
#92
I apology the delay.

Set memory voltage to 2.7V-2.8V and here's some settings:

Tcl: 2.5
Trcd: 3
Tras: 7
Trp: 3
Trc: 7
Trfc: 14-15
Trrd: 2-3
Twr: 2
Twtr: 1
Trwt: 2-3
Tref: 3120

DRAM Drive Strength: 7
DRAM Data Drive Strength: 2
Max. Async. Lat.: 8ns
Read Preamble: 5ns
Idle Cycle Limit: 16
Dynamic Counter: Enable
R/W Bypass: 16x
Bypass Max: 7x
 
Joined
Oct 22, 2006
Messages
261 (0.06/day)
Likes
1
Location
IRELAND
Processor AMD ATHLON X2 4400+ @2.7
Motherboard DFI LANPARTY CFX3200-DR CROSSFIRE
Cooling ZALMAN RESERATOR PLUS1 WATER COOLER
Memory 2Gb A-Data DDR PC4000 Vitesta Extreme Edition Dual Channel kit
Video Card(s) ASUS X1900XT 512MB X2
Storage MAXTOR 250GB/SEAGATE 160GB
Display(s) DELL 21 LCD
Case THERMALTAKE ARMOUR ALUMINUM
Audio Device(s) CREATIVE AUDIGY 4
Power Supply THERMALTAKE 680WATT PUREPOWER PSU +250 gfx psu
Software WINDOWS XP PRO
#93
have mushkin pc3500 level2 black ddr
have dfi cfx3200 mobo
have 4x512 sticks
can get only 2 sticks to run on mobo
set mobo to t2,get 3 x512 sticks ,some times get hardware prob with blue screen
,cant get 4 x512 sticks to run
any ideas mushkin people
 
Joined
Jul 1, 2005
Messages
5,196 (1.14/day)
Likes
296
Location
Kansas City, KS
System Name Dell XPS 15 9560
Processor I7-7700HQ
Memory 32GB DDR4
Video Card(s) GTX 1050/1080 Ti
Storage 1TB SSD
Display(s) 2x Dell P2715Q/4k Internal
Case Razer Core
Audio Device(s) Creative E5/Objective 2 Amp/Senn HD650
Mouse Logitech Proteus Core
Keyboard Logitech G910
#94
have mushkin pc3500 level2 black ddr
have dfi cfx3200 mobo
have 4x512 sticks
can get only 2 sticks to run on mobo
set mobo to t2,get 3 x512 sticks ,some times get hardware prob with blue screen
,cant get 4 x512 sticks to run
any ideas mushkin people
Probably a DFI bios issue.. But set latencys looser (2.5-3-3 for starters) since I'm not sure if you have the BL II tccd, or BH-5. I dunno how BH-5 reacts to CAS of 3.

4 sticks WILL require looser timings, E6 CPU's may handle it a lot better than previous ones, but its still a lot to pull..
 
Joined
Oct 22, 2006
Messages
261 (0.06/day)
Likes
1
Location
IRELAND
Processor AMD ATHLON X2 4400+ @2.7
Motherboard DFI LANPARTY CFX3200-DR CROSSFIRE
Cooling ZALMAN RESERATOR PLUS1 WATER COOLER
Memory 2Gb A-Data DDR PC4000 Vitesta Extreme Edition Dual Channel kit
Video Card(s) ASUS X1900XT 512MB X2
Storage MAXTOR 250GB/SEAGATE 160GB
Display(s) DELL 21 LCD
Case THERMALTAKE ARMOUR ALUMINUM
Audio Device(s) CREATIVE AUDIGY 4
Power Supply THERMALTAKE 680WATT PUREPOWER PSU +250 gfx psu
Software WINDOWS XP PRO
#95
bh-5
 

Urlyin

Senior Moderator
Joined
Aug 17, 2004
Messages
2,260 (0.46/day)
Likes
129
#96
have mushkin pc3500 level2 black ddr
have dfi cfx3200 mobo
have 4x512 sticks
can get only 2 sticks to run on mobo
set mobo to t2,get 3 x512 sticks ,some times get hardware prob with blue screen
,cant get 4 x512 sticks to run
any ideas mushkin people
have you tried to set drive strength to 10 or higher and data strength to 50% ... also increase the HTBus Reciever Impedance to at least 10, I'm running 14 with my 2gb Redline... I've had 4 dimms running on this mobo ... might still have the BIOS settings saved ... I'll post them for you if I get a chance ....
 
Joined
Oct 22, 2006
Messages
261 (0.06/day)
Likes
1
Location
IRELAND
Processor AMD ATHLON X2 4400+ @2.7
Motherboard DFI LANPARTY CFX3200-DR CROSSFIRE
Cooling ZALMAN RESERATOR PLUS1 WATER COOLER
Memory 2Gb A-Data DDR PC4000 Vitesta Extreme Edition Dual Channel kit
Video Card(s) ASUS X1900XT 512MB X2
Storage MAXTOR 250GB/SEAGATE 160GB
Display(s) DELL 21 LCD
Case THERMALTAKE ARMOUR ALUMINUM
Audio Device(s) CREATIVE AUDIGY 4
Power Supply THERMALTAKE 680WATT PUREPOWER PSU +250 gfx psu
Software WINDOWS XP PRO
#97
have you tried to set drive strength to 10 or higher and data strength to 50% ... also increase the HTBus Reciever Impedance to at least 10, I'm running 14 with my 2gb Redline... I've had 4 dimms running on this mobo ... might still have the BIOS settings saved ... I'll post them for you if I get a chance ....
try tomorrow as have to do 12 hr work shift
only disabled command per clock
left rest on auto
 
Joined
Jul 1, 2005
Messages
5,196 (1.14/day)
Likes
296
Location
Kansas City, KS
System Name Dell XPS 15 9560
Processor I7-7700HQ
Memory 32GB DDR4
Video Card(s) GTX 1050/1080 Ti
Storage 1TB SSD
Display(s) 2x Dell P2715Q/4k Internal
Case Razer Core
Audio Device(s) Creative E5/Objective 2 Amp/Senn HD650
Mouse Logitech Proteus Core
Keyboard Logitech G910
#98
try tomorrow as have to do 12 hr work shift
only disabled command per clock
left rest on auto
Thats why.

SPD for those sticks: 2-2-2-5

4x 512 @ 2-2-2-5 is awefully hard to maintain.
 
Joined
Oct 22, 2006
Messages
261 (0.06/day)
Likes
1
Location
IRELAND
Processor AMD ATHLON X2 4400+ @2.7
Motherboard DFI LANPARTY CFX3200-DR CROSSFIRE
Cooling ZALMAN RESERATOR PLUS1 WATER COOLER
Memory 2Gb A-Data DDR PC4000 Vitesta Extreme Edition Dual Channel kit
Video Card(s) ASUS X1900XT 512MB X2
Storage MAXTOR 250GB/SEAGATE 160GB
Display(s) DELL 21 LCD
Case THERMALTAKE ARMOUR ALUMINUM
Audio Device(s) CREATIVE AUDIGY 4
Power Supply THERMALTAKE 680WATT PUREPOWER PSU +250 gfx psu
Software WINDOWS XP PRO
#99
Thats why.

SPD for those sticks: 2-2-2-5

4x 512 @ 2-2-2-5 is awefully hard to maintain.
never had to change my default seting in bios for memory before
when you say,2-2-2-5
theres so much more to the dfi cfx3200 mobo as far as settings go
must check out how to apply setting in cfx3200,will see if i can find settings for mushkin pc3500 somewhere
 
Joined
Jul 1, 2005
Messages
5,196 (1.14/day)
Likes
296
Location
Kansas City, KS
System Name Dell XPS 15 9560
Processor I7-7700HQ
Memory 32GB DDR4
Video Card(s) GTX 1050/1080 Ti
Storage 1TB SSD
Display(s) 2x Dell P2715Q/4k Internal
Case Razer Core
Audio Device(s) Creative E5/Objective 2 Amp/Senn HD650
Mouse Logitech Proteus Core
Keyboard Logitech G910
never had to change my default seting in bios for memory before
when you say,2-2-2-5
theres so much more to the dfi cfx3200 mobo as far as settings go
must check out how to apply setting in cfx3200,will see if i can find settings for mushkin pc3500 somewhere
2-2-2-5 are the basic settings most if not all mobos give you.. starting with the CAS..

I believe its listed 2-2-5-2 in the DFI bios, but I haven't looked for a while. Its the main 4 timings CPU-z gives you when you view memory settings.

You never had to change them before because 1, 2, and even 3 sticks should be able to handle it fine, probably even 1T with 3.

4 stick, however fully loads both memory controller channels, and pulling super tight timings is too straining on the memory controller for it to work stably. Original A64's had a hard time even running 4 sticks, a new E6 should be able to run 4 pretty easily, but we are still a long ways from 2-2-2-5 1T with 4x 512.

Memory timings below, from zebbo should be fine with 4 sticks...

Set memory voltage to 2.7V-2.8V and here's some settings:

Tcl: 2.5
Trcd: 3
Tras: 7
Trp: 3
Trc: 7
Trfc: 14-15
Trrd: 2-3
Twr: 2
Twtr: 1
Trwt: 2-3
Tref: 3120

DRAM Drive Strength: 7
DRAM Data Drive Strength: 2
Max. Async. Lat.: 8ns
Read Preamble: 5ns
Idle Cycle Limit: 16
Dynamic Counter: Enable
R/W Bypass: 16x
Bypass Max: 7x