• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

The far cry 2 thread!

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,628 (5.77/day)
Likes
9,355
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#26
seems steam doesnt want you to type in the code no matter how correct it is, be sure to use the copy to clipboard option to get the code to work, then paster it to the bar when asked!
 
Joined
Oct 5, 2008
Messages
1,711 (0.51/day)
Likes
278
Location
ATL, GA
System Name My Rig
Processor AMD 1950X
Motherboard Asus Zenith Extreme
Cooling Cooler Master 360mm AIO
Memory G.Skill Trident DDR4
Video Card(s) Asus GTX 1080 Ti Strix OC
Storage Samsung 960 Evo 512GB SSD
Display(s) Acer Predator X34
Case Corsair HAF120
Power Supply Cooler Master 1200W Gold Edition
Mouse Razer Lancehead
Keyboard Razer Widow Maker Keyboard
Software Window's 10 Pro
#27
I ordered my copy from steam, hoping to get home and try it out within an hour!
 
Joined
May 31, 2007
Messages
1,051 (0.27/day)
Likes
71
Location
Port Fairy, Victoria, Australia
System Name Rampage 3.0
Processor i7 3770K 4.2Ghz
Motherboard ASRock Z77 Extreme 4
Cooling Corsair 110 (280mm rad)
Memory 16GB G.Skill Sniper F3-1866 10-11-10 CR1
Video Card(s) 2 X gigabyte 7970 ghz edition @1100mhz / 6000mhz
Storage samsung 500 GB + 128GM crucial M4 ssd
Display(s) LG IPS235P 23in IPS 1080p
Case corsair vengance c70 - white
Audio Device(s) On Board
Power Supply Corsair HX-750w
Software Windows 7 Ultimate 64 bit
#28
the game is ment to be released here today in australia (23/10/08) and currently ist 05:52 and im about to knock off work, so come 9 am ill be waiting at the store to grab this :) then sleeeeep then time to play...
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,380 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#29
I tried it. I died. Now I have to go back to work for my beating.:(
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,833 (1.00/day)
Likes
594
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
#30
Ahhhhhh noooo there's a built in filtering engine dammit!

Sprites pop up even more than Crysis, and you can clearly see the filtering line as it ushers in higher quality textures.

Dammit when are they going to stop doing this in games.
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
6,142 (1.67/day)
Likes
1,636
Location
Austin Texas
System Name silen8
Processor Intel i7 7820X Delidded @ 4.64Ghz / 3.1Ghz Mesh
Motherboard MSI X299 Tomahawk
Cooling 240mm Corsair H105 Intake
Memory 32 GB Quad 3434Mhz DDR4 15-16-16-38-300-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming
Storage 1Tb Samsung 960 Pro m2, 1TB Samsung 850 Pro SSD
Display(s) Dell 24" 2560x1440 144hz, G-Sync @ 165Hz
Case NZXT S340 Elite Black
Audio Device(s) Arctis 7
Power Supply FSP HydroG 750W
Mouse zowie ec-2
Keyboard corsair k65 tenkeyless
Software Windows 10 64 Bit
Benchmark Scores Cb: 2103 Multi, 209 Single, 10450 Timespy - 10150 GPU/11900 CPU, superpi 1M - 7.71s
#31
Quick note for ATI users, try using 2x AA instead of 4, performance is worth it the TINY IQ loss; as well as Very High Shadows instead of Ultra High.


I noticed some things I was not prepared for gameplay and control wise. There's no prone..no leaning..and iron sights/zoom is a momentary maneuver, rather than toggle.

Also, mouse acceleration.. AWFUL. I cannot stand force acceleration.

The Gamerprofile.xml seems to indicate nothing about this.

Where are the files to modify engine commands?
if you disable the "enhance pointer precision" in windows, does it still happen?
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,833 (1.00/day)
Likes
594
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
#32
I don't have the enhanced ticked, so to answer your question yes, it still does it.


Here's a picture of the filtering, check out the shadow on the building and how it's split in half by the resolution. It reminds me of the GSM_lod variable in Crysis:
Naturally AF doesn't affect it, and I'm curious why the performance reviews even mention AF, as if suggesting the forced it. So far I can't see it doing anything to the IQ.
 

Attachments

Joined
Nov 13, 2007
Messages
6,142 (1.67/day)
Likes
1,636
Location
Austin Texas
System Name silen8
Processor Intel i7 7820X Delidded @ 4.64Ghz / 3.1Ghz Mesh
Motherboard MSI X299 Tomahawk
Cooling 240mm Corsair H105 Intake
Memory 32 GB Quad 3434Mhz DDR4 15-16-16-38-300-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming
Storage 1Tb Samsung 960 Pro m2, 1TB Samsung 850 Pro SSD
Display(s) Dell 24" 2560x1440 144hz, G-Sync @ 165Hz
Case NZXT S340 Elite Black
Audio Device(s) Arctis 7
Power Supply FSP HydroG 750W
Mouse zowie ec-2
Keyboard corsair k65 tenkeyless
Software Windows 10 64 Bit
Benchmark Scores Cb: 2103 Multi, 209 Single, 10450 Timespy - 10150 GPU/11900 CPU, superpi 1M - 7.71s
#33
I don't have the enhanced ticked, so to answer your question yes, it still does it.
damn... im not looking forward to that. I could disable it in CS by unchecking the enhanced.
 

CY:G

New Member
Joined
Jan 5, 2006
Messages
173 (0.04/day)
Likes
12
System Name CYGNUS X4
Processor Intel i7 2600k @ 3.6Ghz
Motherboard Asus p8p67Pro
Cooling ThermalRight Ultra 120 Extreme
Memory 2 * 4GB DDR 3 1600MHz = 8GB
Video Card(s) 2 * 6950 2GB In Crossfire and a 3870
Storage 2 * 640 GB WD AAKS in RAID 0
Display(s) 4 * 24" Dell LCDs
Case Cooler Master Cosmos
Power Supply Corsair HX650
#34
Ok so i have been playing with the Map Editor for some time now and it kicks ass(PC version), i havent even played the main game yet!!!

The amount of stuff you can do and how easy it is, this must have been a nightmare to program!!!!

I started with the obvious, i made a 10 story high tower of explosive barrels, and surrounded the area with oil/gas tanks, then i made a Watch tower with a gun mounted on top of it, and then i watched the insane fireworks, the explosion took like 5 seconds to stop at which point all the vegetation nearby was on flames, kick ass.

Also im AMAZED at the performance of this game, while watching that over the top explosion the lowest frame rate i got was 27 fps, and that was only in the worst part of that ridiculous explosion, this was at 1920 * 1200 with everything in Very High.

I would have paid $60 just for the map editor...
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,833 (1.00/day)
Likes
594
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
#35
Buey, you can reduce the acceleration's lag by using the in game mouse smoothing feature. Generally speaking, acceleration is bad, smoothing is bad and also magnifies the acceleration but in this case it seems to help!

DX10 does seem to run better.

Though I have noticed that slight slight stutter but not for two seconds as previously mentioned.

I'm just desperate to get rid of the streaming sprites and that lod grain filter or whatever the heck it is!
 
Last edited:
Joined
Jun 17, 2007
Messages
7,325 (1.91/day)
Likes
995
Location
C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
System Name Unknown
Processor AMD Bulldozer FX8320 @ 4.4Ghz
Motherboard Asus Crosshair V
Cooling XSPC Raystorm 750 EX240 for CPU
Memory 8 GB CORSAIR Vengeance Red DDR3 RAM 1922mhz (10-11-9-27)
Video Card(s) XFX R9 290
Storage Samsung SSD 254GB and Western Digital Caviar Black 1TB 64MB Cache SATA 6.0Gb/s
Display(s) AOC 23" @ 1920x1080 + Asus 27" 1440p
Case HAF X
Audio Device(s) X Fi Titanium 5.1 Surround Sound
Power Supply 750 Watt PP&C Silencer Black
Software Windows 8.1 Pro 64-bit
#37
Can you guys enable both HDR and aa ? I can't I have to use bloom and aa. What do yall have it at?
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,833 (1.00/day)
Likes
594
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
#38
In DX9 it allows the menu to show the use of HDR and Bloom, where as in DX10 it's Bloom only.

1. I don't see how or why HDR AND Bloom would be a good idea
2. In DX10 I would think HDR takes prescedence over Bloom....


Part of me has been trying to down step some of the visual settings and run comparisons, just so I can say 'hey guys, try this.., try that' etc. but the other half just wants to play and once you get into it, it is quite fun.

I think the game's best IQ so far is the lighting, but then again, it starts out with a good contrast to brightness ratio, which always makes textures look more stunning, and lighting more vivid.

It's definatley not as dense and 'full' like Crysis or especially Warhead is. Though I do think it's more polished than say Clear Sky, because at the same time it's more simplistic too.

My only dislike with this approach is that some of the textures, especially the roads are very bland and there seems to be very little parallexing going on.

But, when the action is flying, you really don't care. I have a feeling with this game, while you have the ability to 'free roam,' you'll find it's basically Far Cry meets Grand Theft Auto meets Oblivion. So in the former you want to blow shit up, in the medium, you want to do wild stupid stuff and in the latter, you want to explore/quest. For the latter, little things (well big to me...) like the filtering issue ruin that immersion. I don't like the feeling of having to purposely look for action, becuse my exploring is dumbed down by bad IQ.

And the WORST part of all this, is that I still haven't gotten more than three hours into either Clear Sky or Warhead...and I'm still juggling AoC too..aahhhhhhhhhhh AND DEAD SPACE COMES OUT SOON...AND COD 5 and ....developers hate us.
 
Joined
Oct 5, 2008
Messages
1,711 (0.51/day)
Likes
278
Location
ATL, GA
System Name My Rig
Processor AMD 1950X
Motherboard Asus Zenith Extreme
Cooling Cooler Master 360mm AIO
Memory G.Skill Trident DDR4
Video Card(s) Asus GTX 1080 Ti Strix OC
Storage Samsung 960 Evo 512GB SSD
Display(s) Acer Predator X34
Case Corsair HAF120
Power Supply Cooler Master 1200W Gold Edition
Mouse Razer Lancehead
Keyboard Razer Widow Maker Keyboard
Software Window's 10 Pro
#39
Just started playing about an hour ago, so far I love the premise, its GTA meets FPS meets Africa. My HD 4870 X2 obliterates this game. And honestly...it looks better than Crysis.
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#40
Just started playing about an hour ago, so far I love the premise, its GTA meets FPS meets Africa. My HD 4870 X2 obliterates this game. And honestly...it looks better than Crysis.
Can you play it max with playable frames?
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,833 (1.00/day)
Likes
594
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
#41
Do you really find it obliterating? I'm constantly between 40s and 50s with full on combat hitting the high 30s, but it does feel...a bit hitchy.

That's with the hot fix too. I imagine it might be slightly CPU based. For how little LOD objects are actually being casted, you'd think the FPS would be higher but it might be the texture streaming that's causing the slight stuttering.


I've found an AK 47, too bad it was old and rusty and jammed on me, but I like that, makes things interesting.

I had one guard post I came up on with about four of them, two in a truck. I shot one but didn't kill him. Another rolled out to check on him, and I put him down and the spray killed the initial. Two others ran out into the brush and I lit it on fire and ran. The whole place went up and it started spreading towards me, I was like OOOH SHIT. I ran back behind them, picked up the dead dude's shotgun and put slugs in their backs. It was pretty slick.


J-man, he's on 1680 res, and I'm on 1920 and I can go Ultra/Max (where applicable, some settings only goto Very High) with 4x AA and it's definatley playable, but you can save yourself some frames by using lesser AA, which is totally acceptable IQ wise. So basically right out of the box, it's good to go and I imagine in the coming week people will have performance suggestions.
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,490 (0.93/day)
Likes
571
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor 3770K @ 4.3GHz
Motherboard Gigabyte Z77 UD5H
Cooling NH-D14
Memory 8GB DDR3 @ 2000MHz 10-10-10-28 1T
Video Card(s) MSI RX 480 8GB Gaming
Storage Crucial M4 128 Gb + 4TB
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Audio Device(s) Asus Xonar DS
Power Supply Corsair HX 620W
Software Windows 10 x64
#42
I find that having "shadow" at V high instead of Ultra high, and 2xAA instead of 4xAA yields the best performance and image quality for my specs. With 4xAA on the FPS tumbles into the 20's, I think it's because my card "only" has 512MB of VRAM.

Awesome fun game though, so much to do and see. Found a hang-glider which was fun for about 10 seconds till I got shot down lol. I like the way you can upgrade your weapons and stuff too. I reckon there's weeks of gameplay there.

Apparently when you complete the game 1st time round the 2nd time you play it will be a completely different story, and you start in a different place etc.

I reckon this will easily get Game of the Year! :rockout:
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,380 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#43
Can you play it max with playable frames?
I can with a single 4870. Those of you having problems with the "hitching", you must go erase your game settings config file. Everything was working great untill I decided to OC my video card then I got the hitching. Erased the file, started the game, set my settings and all was well again.
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.64/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#44
Installing now :D:D:D:D:D:D:D
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,490 (0.93/day)
Likes
571
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor 3770K @ 4.3GHz
Motherboard Gigabyte Z77 UD5H
Cooling NH-D14
Memory 8GB DDR3 @ 2000MHz 10-10-10-28 1T
Video Card(s) MSI RX 480 8GB Gaming
Storage Crucial M4 128 Gb + 4TB
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Audio Device(s) Asus Xonar DS
Power Supply Corsair HX 620W
Software Windows 10 x64
#45
I can with a single 4870. Those of you having problems with the "hitching", you must go erase your game settings config file. Everything was working great untill I decided to OC my video card then I got the hitching. Erased the file, started the game, set my settings and all was well again.
What do you mean by "hitching"? :eek:
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,380 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#46
The lagging problem you were getting. I didn't get it at first untill I oc'd my card. The file to erase is in (vista) Documents, my games, far cry 2. It will revert your settings back to default, just change them. It seems that any change in hardware (drivers, ocing) will make the game run bad.
 
Joined
Jan 28, 2007
Messages
2,646 (0.67/day)
Likes
201
Location
UK
System Name Ma Biatch
Processor i7 860
Motherboard Gigabyte GA-P55-UD3A
Cooling Noctua
Memory 8gb (4x2gb) G-Skill
Video Card(s) GTX 470
Storage WD5000aaks raid0
Display(s) Sony Bravia 37" 1080p
Case CM 690
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX520
Software Windows 7 Ultimate
#49
far cry 2 benchmark tool inaccurate

ok so after playing for about an hour with my "legit" :p copy of far cry 2, ive come to the conclusion the benchmark tool is not accurate for a few reasons:

you need to run it imo for at leats 5-6 loops because the first loop lags a lot and the fps is low,

the 2nd loop the fps DO get better but there not great and there is still lag, also artifacts start to appear on the 2nd loop im getting weird black boxes appearing on my screen with loop 2

loop 3 the fps rise yet again and it seems a lot smoother, although the lag seems to have gone the artifacts are not black boxes but textures within the game and the mountains display a physcadelic red and blue colour to them

the 4th loop and the fps are constant and smooth, almost all artifacts are gone and fps are dramatically increased from the first loop giving it smooth and constant framerate.


and for those of you thinking this is my cards maybe i have the oc too high or somthing, wrong ive run the benchmark 5-6 times at least and my cards have been stock, also played the game and experienced none of the above issues and constant fps. aswell as cod 4 for hours, crysis etc etc and its always in the same loops im getting the artifacts or low fps

it seems as if the benchmark almost needs to get warmed up to give you an accurate idea of how the game will play which it starts to do after the 3rd loop.

also noticed, applying 8x AA in benchmark results in terrible fps, however applying 8xaa in ccc results in little-none fps during the benchmark.

and for those of you wondering, i have the benchmark set to ULTRA :eek: and everything else set to max and was acheiving an average FPS of 55.54 minimum of 38.46 and high of 83.27 on ULTRA badboy settings, looks like these 2 4850's scale well
 
Last edited:
Joined
Jun 20, 2007
Messages
3,833 (1.00/day)
Likes
594
System Name Medusa
Processor i7 2600k @4.8ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling CPU : Noctua NH-L12 GPU: EK FC 1080 via Magicool 360 III PRO > Photon 170 (D5)
Memory 8gb Corsair XMS DDR3 @1600mhz
Video Card(s) GTX 1080 FE
Storage Vertex 4 256 /Crucial C300 256/ Hitachi 2TB 2x
Display(s) Tempest X270OC @ 120hz / LG W3000h
Case Fractal Define S [Antec Skeleton hanging in hall of fame]
Audio Device(s) Asus Xonar Xense with AKG K612 cans on Monacor SA-100
Power Supply Seasonic X-850
Mouse Razer Naga 2014
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXIV ARR Benchmark 1600p score 12,098[this means nothing any more!]
#50
Erm, the AA doesn't apply through the driver, hence you're not using AA, thus your performance results.

I'm curious how you do with a single card.

On the FIRST run, using your 8xaa suggestion, I get 53 avg, 37 min, 81 max and that's at 1920.
I don't see a point in doing it four or five times; sounds like an issue on your end.

Also using driver forced AF is pointless, as well as driver forced Vsync. Neither work.

So far the best performance gains for no to minimal IQ loss is 2x AA and Very High shadows as already mentioned by others.
And, Vsync doesn't seem to make a difference when applied through the game, in terms of performance, so, no reason not to have it on.

I noticed that turning Shader levels down actually hurts performance; possibly because the card is working less.


Anyone check their GPU temps? After an hour of playing I went up six degrees from idle...it definatley runs cooler than Warhead, Clear Sky and Grid. It seems logical in some ways, but given that it's still as equally taxing on the GPU, it's a bit odd.
 
Last edited: