• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Vista: Trying to install drivers

ex_reven

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
5,217 (1.25/day)
Likes
159
#1
Sup guys,

I just finished installing Vista Home Premium :)
Quite excited. Im on it now in fact, connected via hardline to the router.

Anyway to the point. Upon trying to install my motherboard, gfx card, wireless pci card cd's i get the following message when I try to initialise each install:

"Motherboard support cd does not support this Operating System(WNT_6.0H_32_MCE)"

I have windows updates on and i downloaded the updates it told me to, but that didnt change anything. Does this mean I have to goto each hardware vendor website and download the programs for each one in a format that supports vista.?
Or is there a simple way around this issue like a downloadable upgrade?

Im using the 32bit version, thats correct for my specs is it not?

Thanks, Im not too good with the software end of things :(

Regards,
Ex
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.42/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#2
when i installed vista,i never even used my motherboard cd at all,all my hardware works fine.
 

ex_reven

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
5,217 (1.25/day)
Likes
159
#3
well i suppose,

but im going to need the raid drivers and such off the mobo cd
and i cant install other hardware, such as my MS Keyboard and PCI Wireless Card
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.17/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#4
Vista worked fine with all my mobo's ethernet, raid, everything. CD not needed.
 

ex_reven

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
5,217 (1.25/day)
Likes
159
#5
Hmm, all i need now is to get my wireless network adapter working.
It installed, but the setup complained about a missing dll

Motherboard, GFX, keyboard hotkeys are all working fine now :)
just my luck the wireless adapter drivers will be incompatible...
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.17/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#6
Maybe you need to check your companies website to see if they have updated ones. (or maybe the windows magical devil worshiper cult pays you a visit.
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.19/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#7
Yeah that sucks how Dlink dont have a Vista driver for it :shadedshu

Maybe you need to check your companies website to see if they have updated ones. (or maybe the windows magical devil worshiper cult pays you a visit.
Na we checked :(
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.17/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#9

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.17/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#10
Yeah that sucks how Dlink dont have a Vista driver for it :shadedshu



Na we checked :(
And the cult of devil worshipers has not showed up yet? :shadedshu
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.19/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#12
Windows update managed to find a driver for most of my stuff...
 
Joined
Mar 30, 2007
Messages
536 (0.14/day)
Likes
17
Location
USA
#14
I had Vista installed for a total of 2 days. Then I switched back to XP Pro. I am very excited about permanantly switching to Vista, but not until Microsoft stop supporting XP or they get some more mature drivers for Vista. When I had Vista installed, tons of my games would run but the screen would be grey and I wouldn't be able to see anything. When I went to look for patches, I found none.
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.42/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#15
pcgolfer85,it may have been a gfx driver problem.the gfx drivers seem to be kinda ok to me now.all my games work fine,all the steam stuff,vegas,stalker,infernal,serious sam 2,2142,bf2.

until i find some reason to bitch about vista i really cant,it has been stable and reliable.

it is a shame tho' ex raven you cant find a driver for that piece 'o' hardware.it will get better tho'
 
Joined
Mar 30, 2007
Messages
536 (0.14/day)
Likes
17
Location
USA
#16
This was on a computer I used to have but...

I had an Nvidia 6800 gfx card with Vista certified drivers. Of course, I do believe that the gfx card driver was in a beta form at the time.

Right now, for me, it seems like it would be too much of a hassle for me to go back. It would probably become a day project because of everything I would have to install. (I would insist on a clean install)

Anyway, I'm happy to hear that someone is having a pleasant experience with Vista. Hopefully I will too some day.
 

ex_reven

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
5,217 (1.25/day)
Likes
159
#17
IMO vista is a very intelligent creation,
the only slightly annoying thing is that permissions popup, but only because it might get in the way of gaming. So i might just turn that off.

Thank god for the vista threads here :)
and thanks for the support guys.
Its strange though, because i actually can install the driver now, but its just not functional...so i guess il have to wait until a proper vista driver comes out.
 
Joined
Mar 29, 2007
Messages
4,829 (1.22/day)
Likes
635
System Name The Cube
Processor Ryzen 5 1600
Motherboard Asus Prime B350M-A/CSM AM4 mATX
Cooling Stock Wraith Spire
Memory 2x8gb Crucial Ballistix Sport LT DDR4-2400
Video Card(s) EVGA GTX 760
Storage 256 GB Samsung Evo 850, 1TB WD Blue
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440p LED
Case Thermaltake Core V21
Power Supply EVGA Supernova 550W
Software Win 10 Education
#18
Yeah I had that same problem with vista too. I had to get the drivers from all the manufacturers because none of the cds worked. In fact, my ati driver that automatically installed with vista performed much better than the ones I downloaded. Vista is pretty good with initial installation, it will just take some time to get the kinks worked out. As for me, I'm back to xp pro for the time being as I have found that everything runs much smoother that way. I will go back to vista in a year or so. Lots of promise, just needs more support.
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#19
ZOMG

http://support.dlink.com/faq/view.asp?prod_id=2681

One of the only adapters not currently supported by a beta driver is mine lol
There are like 20 adapters with beta drivers and like 5 without, including mine.

Sigh.
This reminds me when I paid 200 dollars for a TV card for 98 and when XP came out it was the only one (They had multiple TV cards on the market at the time) didn't work and never did work in XP:nutkick:
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.89/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#20
Hahaha. Well that's not very reassuring for Reven, DaMulta. :roll:

Poor Reven.
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.19/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#21
Its Dlink, they should update all their drivers...