1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Oct 4, 2011.

  1. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    Try disabling it and try again
     
  2. SPOTTYtheCHEETAH New Member

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Didn't work, do you want me to take a picture of the bluescreen?
     
  3. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    Nah, wouldn't be able to figure it out. Was just checking the basics.
    But sure just post it someone might be able to help
     
  4. SPOTTYtheCHEETAH New Member

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Alright, I appreciate the help anyways.

    Here's the bluescreen.
    [​IMG]
     
  5. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
  6. SPOTTYtheCHEETAH New Member

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Yes.
     
  7. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    Out of ideas, cant help you.
    Gotta wait for an expert xD
     
  8. SPOTTYtheCHEETAH New Member

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Alright, again, thanks for the help. :p
     
  9. KripTed New Member

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    24 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    haha, took me almost a week to get SLI to work. thank god for team viewer eh :p...noticed my shit gets a lil hotter now. def need an extra fan :p
     
  10. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    There's always hope XD Yeh its normal to get hotter when using SLI.
     
  11. SPOTTYtheCHEETAH New Member

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
  12. joshtb86 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    24 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    uniunstall?

    how do you uninstall?
     
  13. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    If you want to disable SLI no need to uninstall, but if you really want to.
    Just run the installer and "Uninstall"
     
    Last edited: Feb 16, 2013
  14. Xanderyum New Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Woo! Just found this today! I have a ASUS P5K-E WIFI and GTX 275
    I haven't done a solid search on this thread to see if mine will be compatible, I will though! Just wanted to say HI, and that I just joined! Ok well back to reading this thread and trying out the awesome search function. If it looks good, i'll order another GTX 275 from somewhere.......CHEAP WOOT! stoked and stuff.
     
  15. Chambers805 New Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Sli 285GTX

    I recently SLI 285GTX on my Gigabyte EP45-UD3P Motherboard and for some reason when i play games on ultra or run 3dmark vantage my computer will randomly shut off, but when i play games that aren't that graphically intense like wow it runs flawlessly. I voltage tested and at full load i was only pulling about 675 Watts on my 750 watt Thermaltake power supply..I'm starting to think its some kind of driver issue but It is still doing the same thing on several driver versions..
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
    Last edited: Feb 17, 2013
  16. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    Latest drivers (314.07 - WHQL) Working with HyperSLI :)
     
  17. KripTed New Member

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    24 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    think itll work for me? i could give it a shot. if anything messes up. might need u to teamview me again haha
     
  18. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    Doubt it will work, because your using DifferentSLI. You need modded drivers.
     
  19. Mykee36 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2012
    Messages:
    23 (0.03/day)
    Thanks Received:
    9
    Just downloaded and installed the 314.07 drivers.
    Ran a couple of games and benchmarks, no problems at bootup or with gameplay.
    I have HyperSLI 9.6 installed.
    Run HyperSli in hardware mode

    i7 2600k
    Windows 7
    Motherboard: ASROCK P67 Pro3 SE
    GTX 560ti SLI
     
  20. sliprobl3ms New Member

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i get bsod after reboot when i tried to use hyper sli in windows xp. i have a uefi bios
     
  21. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    If there is someone to help, more info will be needed...
    Specs, what bso exactly, drivers etc
     
  22. h4x24 New Member

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    HyperSLI works for me in full-screen games (except driver 314.07), but any game in windowed mode will hard lock the system instantly. Any ideas? I have already tried resetting the mb bios and reinstalling Windows with nothing but HyperSLI + drivers and game. I also tried a different PSU but same issue. I'm running HyperSLI in hardware mode. Drivers I tried:

    306.23: Full screen works fine. windowed mode hard locks
    310.90: same as above
    314.07: Doesn't even work in full screen. Get instant BSOD when starting games.

    Specs:
    Core 2 Quad Q9450 @ stock
    EVGA GTX 275 896mb + GTX 275 SC 1792mb
    Asus P5Q Pro Turbo mb latest BIOS
    Windows 7 Pro 64-bit
     
  23. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.21/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    WRONG INFO HERE:
    It is not HyperSLI related. You cannot use SLI in window mode.
    Thats why the freeze/hard lock
    Also, some games after you start them, will start in window mode then go to full screen mode (really fast, barely noticeable by us), SLI doesn't like that and will crash the system.

    YOU CAN USE SLI IN WINDOW MODE.
     
    Last edited: Feb 21, 2013
  24. h4x24 New Member

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    I'm not sure that's true. At the bottom of this thread someone was able to run windowed mode just fine in SLI:

    https://forums.geforce.com/default/topic/495320/sli-afr-windowed-just-curious/

    I also tried both cards separately so shouldn't be issues with any card.
     
    DiogoCDS19 says thanks.
  25. sliprobl3ms New Member

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i have a rampage iv extreme, natively it supports sli, i'm trying to enable the gtx 6 series in sli mode with xp 32. In my case after i install the patch and reboot(select hyper sli i just bsod. Vt-d is enabled and virtualization. I just can't get past the reinstall, it is a uefi bios
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)

Share This Page