1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Oct 4, 2011.

  1. Jbman New Member

    Joined:
    Feb 27, 2005
    Messages:
    7 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    OK, calm down, I wasn't demanding anything.

    Speaking of which, I'll take a lasagna please.
  2. jesseleite New Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    6
    Mmmmm....spaghetti.....
  3. Hota

    Hota New Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    what this hypersli do? i use only SLIPatch 1.5 and driver mod and sli works fine amd platform ..

    setup is

    3.8Ghz phenom 965 ht2600 Nb 2600
    Crosshair IV formula 890fx crossfire
    Nvidia 580x2 slipatch Zotac and pny
    8bg kingston hyperx 2000mhz c9|

    drivers are GeForce 285.38 Driver BETA

    can i get work faster on this hypersli mod ?

    [​IMG]
  4. DeahSeed New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    31 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    hey hota i have the same processor that you do what temps are you getting at that clockspeed?
    same motherboard to
  5. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.22/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    My system crashes (BSOD) when i try to run Cheat Engine.
    I just happens with HyperSLI
  6. phoen

    phoen New Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    76 (0.07/day)
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Brussels, Belgium
    Cheat Engine ? What that ?
  7. Hota

    Hota New Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    100% stress about 60c\140F if the room temperature are 27c\80F

    This two 580gtx warm hole case so the themps are so high xD

    what this hypersli do .. I don't understand :S:S
  8. DeahSeed New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    31 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    It makes it so you dont have to use the modded drivers dont really know about any speedups
  9. Hota

    Hota New Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    how good it works ?? amd platform?
  10. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.22/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    Basically is a software that accesses/writes memory
  11. DeahSeed New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    31 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Don't know as it's not working on Amd platform yet he is working on it though
  12. Hota

    Hota New Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    okey i wait that :)
  13. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.10/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    Hota a question: how big is your power supply for two gtx580?
  14. Hota

    Hota New Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    i use corsair tx950w this power be enough two 580gtx

    This power are single line total amps 78A good whit two high end cars if you want more cards you need bigger power

    Total amps what you can get out this power are 85amps.. very hard load ...
  15. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    what BSOD you get? do you get BSOD under HyperSLI only?
  16. snipe New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    73 (0.06/day)
    Thanks Received:
    3
    I just got a BSOD over night on idle again, this time it was dxgmms1.sys. Any ideas?
  17. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    What kind of BSOD?
  18. DiogoCDS19

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    274 (0.22/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Portugal
    Don't remember what BSOD, just saw it once. Now its only freezing the computer, have to force it to shutdown
  19. snipe New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    73 (0.06/day)
    Thanks Received:
    3
    Here is a screen from Blue Screen View and the dump file from the BSOD

    Attached Files:

  20. Buschti New Member

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Bsod...

    Hey guys.

    I had already posted about 3D-Vision not working in SLI-mode and giving me a black screen/ monitor signal. I now found out that it is actually a bluescreen happening in the background which I can not see. I only found out about it because this time around after a hard reset, Windows gave me a report about it, that a .dmp files was created. SLI and 3D-Vision work well when applied individually but not together, the games crash at startup, accept for Crysis 2, which doesnt give me a BSOD and runs flawlessly in SLI+3D-Vision mode. Maybe it is related to HyperSLI afterall. Because both my gfx cards work without error and in SLI and trying different and older drivers didnt solve the problem as well. I even underclocked my gfx cards and ran my cpu @ stock speeds without success. Hope anybody might have an answer to this. Here is a picture in BlueScreenViewer [​IMG]
    In the attachement you can find the dmp file

    Thanky in advance

    Attached Files:

    Last edited: Oct 13, 2011
  21. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    if you try SLIPatch 1.5 + latest modded drivers, you'll get the same. you sure you have BSOD always when you try to start 3d vision?
    Last edited: Oct 13, 2011
  22. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    when you get it? or it's randomly? did you have BSODs with SLIPatch 1.5 + modded drivers? before this BSOD what BSOD code you got?
  23. snipe New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    73 (0.06/day)
    Thanks Received:
    3
    My system was IDLE at the time, I came down to it and the BS was on my 2nd monitor and the system was froze. I have had other BSOD's but that is the first with that file and the 2nd that happend during idle.
  24. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    what file you mean?
  25. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,346 (1.75/day)
    Thanks Received:
    842
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    I've been doing research, and the dxmss1.sys error is dx and video driver related. It's also a common issue under win7 with both nvidia and ati cards. Make sure to use a completely clean install of drivers. I'm still wondering about leftovers from the mod/driver combo, that should maybe fully removed first in safe mode. I tested hypersli on a clean install of win7 x64 and x32, and never had an issue. If you haven't already, try dual booting with a completely clean install of windows, and try it.

Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)

Share This Page