1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Metro 2033

Discussion in 'Games' started by HookeyStreet, Mar 14, 2010.

  1. Marineborn

    Marineborn New Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    2,144 (1.07/day)
    Thanks Received:
    312

    well im running 2x5850 sapphire toxics, i run with dx11 all aa up and dx11 adavanced features on from 40-55fps and my cards never get hotter then 55c with fans at 80%
  2. alexsubri

    alexsubri New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    1,391 (0.86/day)
    Thanks Received:
    199
    hmmm, I will try 80% and see what i get next time --- your toxic's has a bigger fan and like built in heatskinks :p
  3. alexsubri

    alexsubri New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    1,391 (0.86/day)
    Thanks Received:
    199

    I'll trade you one of my PowerColor's for one of your toxics :rockout:
  4. Marineborn

    Marineborn New Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    2,144 (1.07/day)
    Thanks Received:
    312
    nah im good alex. lol throw in a extra 200 and you got a deal, i know thats absurb but thats the point AHHAHAA
  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,494 (13.54/day)
    Thanks Received:
    13,909
    Recorded with Fraps, encoded with Avivo. ;)
  6. newconroer

    newconroer

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    2,834 (1.10/day)
    Thanks Received:
    267
    At first I thought it wasn't, but now I do believe it is.
    Playing the game some more, I'm surviving on DX10/Very High, but need full 3d clocks enabled. The average is like 50-60frames but in any special lighting scene or heavily particle floating area, it takes a bit of a hit.

    I've tried that tool before, and it's ok I guess, but it's pretty much no different than renaming the .exe, and certain games are just not going to benefit no matter what method you try.

    I'll give it another shot though, just to say I did.
  7. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,942 (11.76/day)
    Thanks Received:
    9,364
    one mode may give better performance, so its worth a shot.
  8. alexsubri

    alexsubri New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    1,391 (0.86/day)
    Thanks Received:
    199
    sooo...anybody else have high heating issues or am I the only nub?? :laugh:
  9. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.39/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    ok i used fraps and i get average of like 35, ..low of 30 and highs 55 or so, is that pretty average for my setup?
  10. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,855 (8.03/day)
    Thanks Received:
    7,413
    The graphics look great but how is the game/plot?
  11. CDdude55

    CDdude55 Crazy 4 TPU!!!

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    8,179 (3.20/day)
    Thanks Received:
    1,277
    Location:
    Virginia
    You're not the only one, my 4870 reaches around 70c in this game.


    It has a pretty good story, almost similar to Fallout 3. The main jist of the story is that there was a worldwide apocalypse and the only people who survived were the ones down in the metro system and the game just goes on from there about how they live and you getting to know how life was like before the apocalypse.

    Also,

    The game runs great for me on high with DX10 enabled and AF/AA on. But when i switch over to very high, thats when things really take a dip.
  12. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,855 (8.03/day)
    Thanks Received:
    7,413
    You're also only running 512. That could be an issue.
  13. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,863 (2.59/day)
    Thanks Received:
    1,465
    im full max ,8xAA, on my 5850, with vsync on and every great once in awhile it will drop to 57 or so.... never annoying and i wouldn't even notice if fraps weren't on.

    great game. intriguing story, beautiful graphics, gameplay has a few added things to it... like you need to take care of your gasmask/flashlight, and need to conserve ammo.

    the only thing that i hate, is sometimes the difficulty ramps up to ridiculous levels, like they are tests or something, and there is a certain way through. I've been playing 5+ hours, and this only happened twice, so not often - but when it does it breaks immersion for me.

    regardless, great game. glad i bought it, and am thoroughly enjoying it. It's like a Stalker atmosphere, with Bioshock quality to the gameworld. Im not a huge bioshock fan, but credit where it's due they put together a quality mesh - same with metro. like a highly polished stalker, but linear. which is ok here.
  14. CDdude55

    CDdude55 Crazy 4 TPU!!!

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    8,179 (3.20/day)
    Thanks Received:
    1,277
    Location:
    Virginia
    True.

    I am planning to get a new card sooner or later, so its all good till then.
  15. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,078 (2.74/day)
    Thanks Received:
    912
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Ok this sucks. I'm outside with no more oxygen tanks with the game saved 10 secondes before I am going to die. I'm where I'm suppose to be but the guy takes to long talking. I've got to find a way to get passed this. :banghead:
  16. DannibusX

    DannibusX

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    2,527 (1.41/day)
    Thanks Received:
    979
    Location:
    United States
    Well, I shut off the extra DX11 features, but then I got to a point where my performance once again took a nosedive. I may just finish the game in DX10 or 9

    Where it happened is below, with possible spoiler.
    Where you pick up Sasha and have him come along with you was an instant frame rate drop for me. It's nearly unplayable.
  17. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.39/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    and iam stuck as to where to go. iam in a place where there is shallow water so i walked around there and found a ladder and climbed up it only to find some passagways that are blocked off or? ill go and play the game now and try to give a better explanation as to were iam , but i dont know were to go next
  18. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.39/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    ok i just tried and its the lost cattacombs, Ive been going around in circles, any help to get me outa there would be great lol
    i climbed a ladder that was in the glowing green water and took me to some tunnels but i still see know where out
    Last edited: Mar 21, 2010
  19. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,078 (2.74/day)
    Thanks Received:
    912
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Use M

    I ended up finding a gas tank. Now I keep dieing by all these jelly balls blowing up in my face. Urgh... Im on easy too lol. They just keep on coming.
  20. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.39/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    ok i will go try now thanx
    well that brings up his journal and did realy nothing, iam sure iam missing something. is there a way to use it to help guide him out of there, I tried again and still can fiqure it out, I went up the ladder, and followed a tunnel that lead to a gate with a bog wheel and then on opposite side there is a gate but no way out,, this is crazy lol
    Last edited: Mar 21, 2010
  21. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,177 (3.35/day)
    Thanks Received:
    1,397
    Tried it but uninstalled it,its a pos imo,too many issues to get it running nevermind problems with getting a gasmask if it gets cracked.Avoid is my opinion.
  22. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,022 (1.78/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    Milky Way Galaxy
    Does this game really require 8gb of RAM, or is it just a crock of shiat!
  23. CDdude55

    CDdude55 Crazy 4 TPU!!!

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    8,179 (3.20/day)
    Thanks Received:
    1,277
    Location:
    Virginia
    Depends.

    There's no such thing as a game that needs 8GB of RAM. But it all depends what settings you're trying to play on. If you want everything maxed out with everything at the highest setting, then i would say for this particular game that you would benefit with more memory.
  24. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,863 (2.59/day)
    Thanks Received:
    1,465
    that's optimal, not required.

    that being said, with my i7 rig in specs I am on full max 8xAA... granted i've got 6gb which is pretty close to 8 - but you'll at elast be able to play with decent settings I would think at 4, as long as the rest of your rig holds up.
  25. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.39/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    will be nice to see if it makes a differnce with 8 gig cause my other 4 will be here in a few days, so i will pop them in and see if it helps any. probably will abit with my setup cause mine is not very good compared to yyour i7 rigs,
    hey guys iam currious as to where my rig compares with your i7 setups on a scale of 1-10 were would mine rate at?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page